Aşkâ Mecnun
Kayıtlı Kullanıcı
RE: UNUTULAN SÜNNETLER
Vermek Sünnet idi Almak ise Farz olmuştu;
Aleykümselam:
m_muaz yazdı:
aska mecnun yazdı:
Selamünlaeyküm;
Allah razı olsun teşekkür ederim kardeşim evet bir çok sünnet unutuluyor, sebep olarakta sünnetleri büyük küçük olarak ayırmalarıdır. Bir zaat şahit oldum. Bir arkadaşım yurta kaldığım dönemlerde beni ziyarete geldi. Gözlerim ağrıyordu şidi gözlük kullanıyorum artık ama anlatmak istedim. Hocamın onayıylada ismid adı verilen sürme taşı vardır. Tıbbiye sıhtte peygamberimiz bu taşı uygun görmüşlerdir. erkeklerin gözlerine sürmelerini bende sürmüştüm ağrı denen birşey kalmıyor gözde hemen kesiyor.. dışarı çıkmadığım zamanlar sürüyordum arkadaş hayırdır gözlerine ne oldu dedi. sünnet dedim ya bırak şimdi daha önemli sünnetler var. neymiş onlar dedm büyük sünnetler dedi. Sünnet büyük küçük diye ikiyemi ayrılmış ilk senden duydum dedim.. İnsanlarımız topluma neyin ters mantıkla olduğunu bilmedikleri gibi ilim almış biri bile cahilce konuşup büyük küçük diye sünnetleri ayırt edebiliyordu....Hal böyle oluncada bu tarz şeyler toplumumuzun ahlakını bozduğu içinde sünnetler unutuluyor...
Adam küpe takıyor ahlak bozmuyor ben bir sürme çektim oda şifa niyetine bu ahlaksızlık konusu olmuştu ozaman tartışmayı gerektiren birşey olmadığından kale almadım sadece hadis kitabını önüne koydum okusun diye.... Sünnetin büyüğü küçüğü olmaz. evinde 4 duvar arasında bu tarz şeyleri yapmak daha doğru tabiki insanlar küpeye alıştıkları için tuhaf değildir... Allah razı olsun Allah'a emanet olun selam ve dua ile
ALLAH c.c. razı olsun kardeşim..selametle..
Vermek Sünnet idi Almak ise Farz olmuştu;
Aleykümselam: