Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
...Aişe (r.anha)’dan; buyurdu ki:
Gece namazını terk etme.Çünkü Resûlullah (s.a.) onu terk etmezdi.Hasta veya yorgun olduğu zaman oturarak kılardı. Beyhaki, es-Sünenü'1-kiibrâ, III, 15.
Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınları: 5/111-112.
Hz. Ebu Hureyre, Rasûlullah'ın (sas) şöyle buyurduğunu söylemiştir:
"Biriniz güneşte iken ( Mahled bu cümleyi gölgede iken, diye rivayet etti ) kendisinden gölge çekilip bir kısmı güneşte bir kısmı da gölgede kalacak olursa, hemen oradan kalksın, Her tarafı güneş ya da her tarafı gölge olan yere gidip oraya otursun." Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 16/28.''
Hadis : Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Kim Kitâbullah hakkında şahsi re`yi ile söz ederse, isabet bile etse hatadadır." (Rezin şu ilavede bulunmuştur: "Kim re`yi ile söz eder de hata ederse küfre düşer.")
HadisNo : 409
Ravi : Cündeb (Kütübü sitte)
selm alykm eger sünnetlere gelirsek yaz yaz bitmez kardeşlerim yemek yememiz nasıl basladıgımız giyidimiz kıyafetler oturup kalkmak misvak kuşluk,evvabin,kabir nur,teheccüt daha cok var ama kactanesini yapıyoruz allaha emanet olun
Yemeği sağ elle yemek (bir restorana gittiğinizde sağ elle yiyen kaç kişi var acaba ? Ben çok dikkat ediyorum öyle azki - Bıçak sağda çatal sol elde) , Ve Temizlik.... Adap, Büyüklere hürmet, Ana Babaya hürmet, İtaat, Bunlar hem sünnet hemde Adaptandır.
Allah hidayet versin inşallah. Bu değerler her geçen gün azalıyor.
Hz. Ebû Hüreyre'den (rivâyet edildiğine göre) Rasûlullah (sas) şöyle buyurmuştur:
"Varlığım elinde olan zât’a yemin olsun ki siz imân etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de (gerçek manada) imân etmiş olmazsınız.
Ben size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi? Selâmı aranızda yayınız." Buhârî. iman 20, istizan 8; Müslim, iman 93; Tirmizî, sıfatül-Kıyame 54; istizan I; İbn Mace, mukaddime 9; edeb 11.