Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Türkiyemiz hepimizindir...; (1 Kullanıcı)

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kişisel olarak Demokrasiye kendimi tamamen bağlı hissediyor ve içimden bir ses yaşasın demokrasi ve Cumhuriyet diyor...
Ne Mutlu Türküm diyene...Türkiye de yaşayana ve kendini Türk hissedene...
Vatanımızı ...insanımızı...halkımızı çok seviyorum...

islamiyet. gen. tr nin değerli üyeleri sizleri de çok seviyorum...Ne güzel bilgi harman oluyor pazara çıkıyor...tercih serbest..fikir konuşuyor...

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Bende aynı fikirlerdeyim ama bu yüzden sevdiğim insanların bana sevgilerinin azalmasını istemiyorum, kimse kimseyi düşman görmesin İstiyorum. Ülkemizde huzur ve barış egemen olsun istiyorum kardeş kardeşi öldürmesin istiyorum. Allah yardımcımız olsun gencecik insanlar ölüyor yaralanıyo birisi bi dur desin artık Analar ağlamasın yürekler yanmasın hepimiz bu vatanın evlatlarıyız kin ve öfkeye ne hacet herkes kendini düzeltecek başkalarını da teşfik edecek.

_YUSUF_

Yönetici
Sistem ne olursa olsun mutlaka sapkınlıklar olacaktır bu Peygamberimiz zamanında bile oluyordu bu yüzden herkes cennete gidemicek sadece çok azımız gideceğiz bunun da kararını Sadece ve sadece Yüce Rabbim verecek belki bizim nefret ettiğimiz din düşmanı gördüğümüz biri Allah'ın gözüne bizden evladır bunu biz aciz kullar bilemeyiz biz kulluğumuzu yaparız Kuran'da yazanı hayatımıza geçirmeye çalışırız elimizden geldiğince gerisi için de dua ederiz....

Kendimizi Hz. Muhammed yerine koyup karşımızdaki din kardeşimizi de kafir bilirsek işte o zaman Allah bizi korusun saptırmasın İnşaAllah....

Peygamber sav bu sapkınlardan razı olmamıştı bizde olmamalıyız anlatmak istediğimiz o

_YUSUF_

Yönetici
Kişisel olarak Demokrasiye kendimi tamamen bağlı hissediyor ve içimden bir ses yaşasın demokrasi ve Cumhuriyet diyor...
Ne Mutlu Türküm diyene...Türkiye de yaşayana ve kendini Türk hissedene...
Vatanımızı ...insanımızı...halkımızı çok seviyorum...

islamiyet. gen. tr nin değerli üyeleri sizleri de çok seviyorum...Ne güzel bilgi harman oluyor pazara çıkıyor...tercih serbest..fikir konuşuyor...

Kişi sevdiği ile beraberdir.
Mahşerde demokratlarla cumhuriyetçilerle hoşrolacaksınız demektir.Mubarek olsun
Selametle

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dünden beri aklımda yazacam diye işlerim çok yoğun yazamadım..
söylediklerim hep yadırgandı bu zamana kadar ama yinede yazacam..
TÜRKLER... daha müslüman olmadan müslümanlığı yaşamaya başlamış her anlamda müslümanlığa en yakın millet olmuştur.. bu şekilde yönetilmeye çalışılmış.. hükümdürü yönetme yetkisinin TANRI tarafından verildiğine inanmış öle yönetilmiş bir millet..
karahanlılar döneminden itibarende hem türklüklerine hem islamiyete dört elle sarılmış bir millet.. ki osmanlıda da halifeliğide almış tüm elleriyle kendini müslümanlığa adamış bu yolda nice şehitler vermiş bir millet... TÜRKLER..
VE HUKUKLAR ÜSTÜ BİR HUKUK ŞERİAT..
ah keşke yönetilebilsek.. keşke yaşayabilsek..
biz TÜRKLER yüzyıllarca tek bir kişi tarafından yönetilmiş bundan gocunmamış sıkıntı yaşamamış bir milletiz.. ki belkide şimdiki liderde bu şekilde davrandığı için her iki kişiden birinin oyunu alıyor..
bize demokrasi fazla .. demokrasiyi çok isteyerek çok savaşarak almadıkki biz kurtuluş savaşını düşmanlara karşı yaptık padişahlara değil ki kongrelere cemiyetlere bakılırsa ilk amaç padişahı halifeyi kurtarmaktı. ha nolduysa kurtuluş savaşı kazanıldıktan sonra olduki halk bunu içine sindirememişti saltanatın kaldırılmasını padişahın herşeyiyle yurt dışına çıkarılmasını...(biz vahdettini ne kadar vatan haini gibi göstermeye çalışsakta vahdettin vatan için kendi adını hiçe saymış, giderkende hazineden bir kuruş almadan gitmiş bir padişahtı...) yani öle bizim demokrasi cumhuriyet gibi bir derdimiz yoktu.. kötü bir rejimmi hayır ama bize göre değil..
biz müslüman türkler olarak bu zamana kadar yaşadığımız şekilde yaşamak istiyoruz... osmanlıda selçukludaki gibi.. refah huzur içinde.. osmanlıda varmıydı açlık varmıydı işsizlik.. zekatını verecek adam bulamadığı için ağaca bir kese altın asan adamı ne çabuk unuttuk yada o ağaçta o kesenin 6 ay kaldığını.. aş evlerini sadaka taşlarını... sokak hayvanları için bile kurulan vakıfları.. unuttukmu .. demokrasinin nimetlerimiydi bunlar yoksa şeriatınmı.. kendini mahkemede yargılayıp kesin kolumu diyen fatih sultan mehmet değilmiydi.. eee hangisi demokrasi.. yada caminin yanında havra kilisede olmalı,... ben halkımdan; müslüman olanı camide, hristiyan olanı kilisede, yahudiyi havrada görmek isterim diyen 2. mahmuttan daha mı laik türkiye..
nezaman birileri çıktı batılı hakka karıştırdı ozaman bozuldu OSMANLI.. ama yinede
huzur mu istiyoruz ozaman hep birlikte bağıralım..
GERİ GEL EY OSMANLI.......

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Bunlar temennide kalır...bizim bu konuyu açışımız şu anki duruma göre durulalım...sakinleşelim...birleşelim.için... Şimdi barış ve birlik beraberlik zamanı...Siyasetten uzak temenni zamanı... Seçim zamanı siyaseti zaten siyasiler yapar... Zaten bende siyasetten anlamam... yorumda yapamam..ancak bildiğim....Vatanın ...milletin..devletin bekası için...sakinleşelim...rızık için çalışmaya devam edelim...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Sadece büyüklerimizden duyduğumuz bir noktayı sizinle paylaşayım...bu sadece duyum... İslam dininde geriye gidiş yoktur...ileri hep ileri yaşanmalıdır...yorumsuz yazıyorum...selamlar....

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Türkiye'de Bütün İnsanları kürdü ,lazı , sağcısı , solcusu , o şu takımlı bu şu takımlı onu dövelim buna sövelim demek fitneye yol açar Türkiye Hepimizindir eyvallah ama Birleştirici unsur olan İSLAM'ın geri plana atıldığı bir ülkede HUZURDAN SÖZ EDİLEMEZ ..

Malum ahir zamandayız . Türkiye'de Müslümanı , inandığı gibi yaşayanı , günahlara dalanı Rahmandan gafil olanı ibadet edeni etmeyeni ,Ataisti ,inançsızı , hristiyanı , yahudisi , alevisi her çeşit insan var .

Bu gün sokaklarda Alkol serbest olsun , zina (fuhuş) serbest olsun , Allah c.c. emirlerine uygun değilde kendi dilediğim gibi yaşarım diyip Kendi dinine zarar veren milyonlar var ( KURAN'ın hükümlerine ayetlerine bu zamanda bu olurmu diyen haramlarına helal diyen insan hüsrana ugrar , dinine zarar eder .! )

KÖTÜ İNSANLARLA OTURUP KALKMAK İYİ İNSANLAR HAKKINDA KÖTÜ ZANNA SEBEP OLUR .

“Ya Rabbi! Bana kötü arkadaşlardan ayrılmayı ve iyi kimselerle beraber oturup kalkmayı nasip et , Bana sevgini, Seni sevenin sevgisini, beni sevgine yaklaştıracak her şeyin sevgisini nasip et

"Ahir zamanda İmanı elde tutmak kor ateşi elde tutmak gibi olacaktır "

“İnsanların üzerine öyle bir zaman gelecek ki dininin gereklerini yerine getirme konusunda sabırlı/dirençli davranıp müslümanca yaşayan kimse avucunda ateş tutan kimse gibi olacaktır.”(Tirmizî, Fiten,73; Ebu Davud, Melahim,17).

Biz elbette ahir zaman fitnesinin içerisindeyiz. “Allah Allah” demenin yasak olduğu, Kur’an okuyanın hapse atıldığı, bazı camilere askerî katırların bağlandığı ve ahırlar haline getirildiği bir zaman dilimini büyüklerimiz bizzat yaşamıştır. Binlerce subayın sırf namaz kıldığı veya sırf eşinin başı örtülü olduğu için görevinden atılması “ateş korunu avucunda tutmak” değil de nedir?

Resulullah (sav) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurdu :

"Kıyamet yaklaştıkça fitneler çoğalır. Böyle zamanlarda kenarda kalan, ileri atılandan, oturan ayakta olandan, ayakta olan, yürüyenden, yürüyen de, koşandan hayırlıdır, evinizde oturun, fitneye karışmayın."

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Ümeyye eş-Şa'bânî anlatıyor:

"Ey Ebu Sa'lebe, dedim, şu ayet hakkında ne dersin?" (Mealen): "Ey iman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda oldukça sapıtmış olanlar size zarar vermez " (Maide 105). Bana şu cevabı verdi:

"Gerçekten bunu, iyi bilen birine sordun. Zira ben aynı şeyi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a sormuştum: Demişti ki:

"Ma'rufa sarılın, münkerden de kaçının! Ne zaman uyulan bir cimrilik, takip edilen bir heva, (dine, ahirete) tercih edilen dünyalık görür, rey sahiplerinin (selefi dinlemeden) kendi reylerini beğendiklerini müşahede edersen, o zaman kendine bak. İnsanlarla uğraşmayı bırak. Zîra (bu safhaya gelince) arkanızda sabır günleri var demektir. O günler avuçta ateş tutmak gibi (sıkıntılı)dır. O günlerde, sizin kadar amel yapabilen bir kimseye elli kişinin ecri verilecektir." [Ebu Davud, Melahim 17, (4341); Tirmizî, Tefsir, Mâide, (3060); İbnu Mace, Fiten 21, (4014).>

İnsanlar öyle bir devir yaşayacaklar ki, o devirde dini üzerine sabret*mek, elinde ateş tutmak gibi zordur. Çünkü o devirde mümin, (öyle haka*retlere maruz kalır ki) davarından daha zelil, (daha haysiyetsiz bir) duruma düşer. Bu hakaret ve baskıya birçok insan dayanamaz. Zayıf olanlar, fire vererek, beş paralık menfaat için din ve mukaddesatından rüş*vet verme durumuna düşer. Gündüz ve gecelerin akması öyle devir getire*cektir ki, o zaman biri kalkıp alenen: "Bir avuç menfaati için bize din (ve mukaddesatını) kim satacak?" diye sorar. Bu soruş boşa değildir de: "Bir*çokları dinlerini çok az bir dünya malı karşılığında satar."

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Size tamamen katılıyorum...ne güzel yazmışsınız...bizde aynı düşünüyoruz...ancak unutmayalım ki... Şu an huzur fayda verir...Suriye durumu belli ..Anladığım kadar...Allah C.C. zamanı kuracak...o yüzden Türkiyemizin sakin olması lazım...

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım ülkemizi bölünmekten, gençlerimizi birbirine düşmekten koru.... Rabbim insanlara vicdan ve sağduyu nasip et kimse kimseyi yargılamasın düşman görmesin hepimiz kardeşiz Allahım koru bizleri içimize fitne sokulmasına müslümanın müslümana düşman edilmesine izin verme

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Bunlar temennide kalır...bizim bu konuyu açışımız şu anki duruma göre durulalım...sakinleşelim...birleşelim.için... Şimdi barış ve birlik beraberlik zamanı...Siyasetten uzak temenni zamanı... Seçim zamanı siyaseti zaten siyasiler yapar... Zaten bende siyasetten anlamam... yorumda yapamam..ancak bildiğim....Vatanın ...milletin..devletin bekası için...sakinleşelim...rızık için çalışmaya devam edelim...

TEMENNİ EVET.. ama canım acıyor.. tarihini bilmeden kimse birlik olamaz hiç kimse ... şu varki.. gençlerimize tarihimiz yanlış anlatılıyor.. şeriat yanlış anlatılıyor.. ah işte en çok buna canım yanıyor.. iranda yaşanan değil şeriat.. yada arabistanda.. osmanlı çok güzel yaşadı yaşattı.. demokrasi.. aslında eski türklerin çok ta güzel uyguladığı bir durumdu yerine göre.. ama şimdilere bakınca sokaktaki gençlerin algıladığı değil demokrasi.. insanların arabalıarını evlerini dükkanlarını .. rızık kapılarını yakıp yıkmak değil.. şuan TÜRKİYENİN ZARARI 1 milyar TÜRK LİRASIYMIŞ.. Giden turistler.. toplumun psikolojisi.. hangi demokrasi kaldırır bunu.. hele dün şehit olan polisimizin daha doğmamış bebeğinin hamile eşinin vebalini kim öder .. hangi demokrasi alır bu yükü sırtına.. almaz.. canımız buna yanıyor hepimizin.. yaşananlara.. siyaset hiç birimizin işi değil ama sorun şu ki benim gördüğüm kadarıyla.. siyaseti kullanarak çok canlar yakılıyor.. kendi menfaati iiçin.. harcanıyor..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Türkiye'de Bütün İnsanları kürdü ,lazı , sağcısı , solcusu , o şu takımlı bu şu takımlı onu dövelim buna sövelim demek fitneye yol açar Türkiye Hepimizindir eyvallah ama Birleştirici unsur olan İSLAM'ın geri plana atıldığı bir ülkede HUZURDAN SÖZ EDİLEMEZ ..

Malum ahir zamandayız . Türkiye'de Müslümanı , inandığı gibi yaşayanı , günahlara dalanı Rahmandan gafil olanı ibadet edeni etmeyeni ,Ataisti ,inançsızı , hristiyanı , yahudisi , alevisi her çeşit insan var .

Bu gün sokaklarda Alkol serbest olsun , zina (fuhuş) serbest olsun , Allah c.c. emirlerine uygun değilde kendi dilediğim gibi yaşarım diyip Kendi dinine zarar veren milyonlar var ( KURAN'ın hükümlerine ayetlerine bu zamanda bu olurmu diyen haramlarına helal diyen insan hüsrana ugrar , dinine zarar eder .! )

KÖTÜ İNSANLARLA OTURUP KALKMAK İYİ İNSANLAR HAKKINDA KÖTÜ ZANNA SEBEP OLUR .

“Ya Rabbi! Bana kötü arkadaşlardan ayrılmayı ve iyi kimselerle beraber oturup kalkmayı nasip et , Bana sevgini, Seni sevenin sevgisini, beni sevgine yaklaştıracak her şeyin sevgisini nasip et

"Ahir zamanda İmanı elde tutmak kor ateşi elde tutmak gibi olacaktır "

“İnsanların üzerine öyle bir zaman gelecek ki dininin gereklerini yerine getirme konusunda sabırlı/dirençli davranıp müslümanca yaşayan kimse avucunda ateş tutan kimse gibi olacaktır.”(Tirmizî, Fiten,73; Ebu Davud, Melahim,17).

Biz elbette ahir zaman fitnesinin içerisindeyiz. “Allah Allah” demenin yasak olduğu, Kur’an okuyanın hapse atıldığı, bazı camilere askerî katırların bağlandığı ve ahırlar haline getirildiği bir zaman dilimini büyüklerimiz bizzat yaşamıştır. Binlerce subayın sırf namaz kıldığı veya sırf eşinin başı örtülü olduğu için görevinden atılması “ateş korunu avucunda tutmak” değil de nedir?

Resulullah (sav) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurdu :

"Kıyamet yaklaştıkça fitneler çoğalır. Böyle zamanlarda kenarda kalan, ileri atılandan, oturan ayakta olandan, ayakta olan, yürüyenden, yürüyen de, koşandan hayırlıdır, evinizde oturun, fitneye karışmayın."

Ebu Ümeyye eş-Şa'bânî anlatıyor:

"Ey Ebu Sa'lebe, dedim, şu ayet hakkında ne dersin?" (Mealen): "Ey iman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda oldukça sapıtmış olanlar size zarar vermez " (Maide 105). Bana şu cevabı verdi:

"Gerçekten bunu, iyi bilen birine sordun. Zira ben aynı şeyi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a sormuştum: Demişti ki:

"Ma'rufa sarılın, münkerden de kaçının! Ne zaman uyulan bir cimrilik, takip edilen bir heva, (dine, ahirete) tercih edilen dünyalık görür, rey sahiplerinin (selefi dinlemeden) kendi reylerini beğendiklerini müşahede edersen, o zaman kendine bak. İnsanlarla uğraşmayı bırak. Zîra (bu safhaya gelince) arkanızda sabır günleri var demektir. O günler avuçta ateş tutmak gibi (sıkıntılı)dır. O günlerde, sizin kadar amel yapabilen bir kimseye elli kişinin ecri verilecektir." [Ebu Davud, Melahim 17, (4341); Tirmizî, Tefsir, Mâide, (3060); İbnu Mace, Fiten 21, (4014).>

İnsanlar öyle bir devir yaşayacaklar ki, o devirde dini üzerine sabret*mek, elinde ateş tutmak gibi zordur. Çünkü o devirde mümin, (öyle haka*retlere maruz kalır ki) davarından daha zelil, (daha haysiyetsiz bir) duruma düşer. Bu hakaret ve baskıya birçok insan dayanamaz. Zayıf olanlar, fire vererek, beş paralık menfaat için din ve mukaddesatından rüş*vet verme durumuna düşer. Gündüz ve gecelerin akması öyle devir getire*cektir ki, o zaman biri kalkıp alenen: "Bir avuç menfaati için bize din (ve mukaddesatını) kim satacak?" diye sorar. Bu soruş boşa değildir de: "Bir*çokları dinlerini çok az bir dünya malı karşılığında satar."

yüreğinize dilinize sağlık.. ne güzel ifade etmişsiniz.. DUA EDİYORUZ EDECEĞİZZ

Tourkuaz

Kayıtlı Kullanıcı
İsyanlar ve isyancıları büyüten ve şu andaki konumuna getiren TV ve İnternet te yapılan paylaşımlardır. 1,5 yılda ilk kez dün akşam tv olan bir evde haberleri izlerken. olayın neden büyüdüğünü anlamak çok kolay oldu. herkez adamlara direnişçi, iyi çoçuklar ve ünlü sayılan rezillerin verdiği desteklerle büyüdü. ne yazıkki Türkiyenin yönünü bu rezil ünlüler ve Tvler belirliyor. Halbuki müslümanın Yönü kuran-ı Kerimden haberleri yok Allah İhsan nasip etsin inşallah

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah Celle Celalehu... bizlere iyilik ve güzellik versin inşallah...hem dünyada hem ahirette...

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
gavuru kızdırmadan müslümanlık yapılmaz

başka bi konu da var ki bugün müslümanım diye geçinen insanlar
maaşı 20-30 lira eksik diye ne biliyim belediyenin yolu bizim arsanın ordan geçmedi diye sırt çeviriyor

cahilliklerinden mi yapıyorlar yoksa islamiyet adına kaygı duydukları hiçbirşey olmadığı için mi böyle oluyorlar bilmiyorum ama

yine bir gün milletin çarşafına,başörtüsüne yada sakalına el sürmeye kalkışılacaksa ne pahasına olursa olsun buna sesiz kalmayacağını biliyorum gençliğimizin

ya bazıları işte dün bunları demişlerdi bugün farklı konuşuyorlar filan diye ayıplıyor iktidarı
bence bu zamanın savaşı da siyaset sahnesinde yaşanıyor

ve savaş da yalan söylemek de bi sakınca yoktur

Bu bir savaş değil midir sizce de?

peygamberimiz ve bütün peygamberler ne için savaştı ne için öldüler,öldürüldüler?

Allahın kanunlarını Allahın emrettiği şeyleri rahatça yaşayabilmek için

ve bugün kılıç yoluyla değil siyaset yoluyla Allahın emirleri kısacası islamiyet rahatça yaşanabiliyor

maalesef bunun farkına varmayan ,geçmişte hurma ağacının gölgesinde oturmayı tercih eden insanlar misali
bugün de dininin geleceğinden,kızının başörtüsünden karısının çarşafından ziyade yaşadığı yaşadığı evi,bindiği arabayı yada aldığı maaşını ilk sıraya koyan insanlar var maalesef

ama ölümü unutuyorlar
zaman nasıl hurma ağacının gölgesinde yaşayanlarla sırf kelime-i tevhitten başkasına dili varmadığı için akıl almaz işkencelerle şehid edilen hz sümeyye validemizi aynı toprağa gömüyorsa

zaman ,bu günde aynı şeyi yapmak için bekliyor

kısacası yaşamanın en güzeli Allah için ölmektir.

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Rabbim C.C. Ülkemize huzur nasip et... Birlik beraberlik nasip et... İnşallah...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlarım lütfen Türkiyemizin huzur ve güvenliğine sahip çıkalım...
Biz biriz ve beraberiz...
Ayrılık niye...
Hukukun üstünlüğü için birlik olmazsak , adalete güvenmezsek...devletimizin bekasını düşünmezsek inanın TÜRKİYE miz kaybetmiş olacak...

Bu karışıklığın arkasında gerçekten de yabancı devletlerin PATRON ları var...

Lütfen orta yolda buluşup ülkemizi huzura kavuşturalım...

Her birimize HUKUKA saygıda buluşmak düşüyor...

Kavgasız huzur ve güven içinde TÜRKİYE için ne olur herkes elinden geleni yapsın ve bitsin bu karışıklık....

Lütfen birbirimizi sevelim ve sayalım...

Lütfen devletimizde bütünleşelim...

Halkımız...İnsanımız...Güvenlik güçlerimiz... Silahlı Kuvvetlerimiz ve DEVLETİMİZ ...biriz ve bütünüz ne olur BİRLEŞELİM ... huzura yürüyelim...

Dış güçlerin PATRONLARINI sevindirmeyelim...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Haydi arkadaşlar ,birlik ve beraberliğimizi oluşturup hukuk çerçevesinde Demokrasimiz ile yeniden kucaklaşalım... Arka tarafsız Demokratik isteklerimizi ... Demokrasi ve hukuk çerçevesine yakışır şekilde arayalım... Birbirimizi sevelim ve sevilelim...

Efendim bu temennimizi Yaratılanı sevelim Yaratan ''Allah C.C.'' dan dolayı hesabından arz ediyoruz... Siyasi bir arka planımız yoktur efendim...Zaten siyasi ilgi ve bilgimiz de sadece OY kullanma zamanına aittir ''vatandaş hesabından'' efendim....

Vatan ; sana canım feda hesabından efendim ...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
huzur ve sessizlik istemek bunu dusunmekle olmaz sakinlesmek mantikli hareket etmekle olur......kimse uzulmesin hicbir anne aglamasin evladi icin ve kimsenin cani yanmasin agaclarinda hakkinda savunulmali ama insanlar oldurulerek degil .......rabbim yar ve yardimcimiz olsun huzurlu bir ortam istiyorum yasama hakki olan her canli icin sukrunu ifade etmek isteyen her mumin icin .........saygiyla sevgiyle guzel ve huzurlu gunler diliyorum ................selametle dua ile.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt