yusuf_hoca
Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam ve rahmetullahi ve bereketuhu tek_dileğim kardeşim...RABB'im cümlemizden razı olsun...
Eğer Lokman Yere Düşerse, Bulaşan Çer Çöpü Gider ve Sonra Yemeye Devam Et...
705 - Cabir(r.a.) RESULULLAH (S.A.V.) şöyle buyurdu dedi:
"Sizden birisi yemek yerken lokması yere düşerse, ona bulaşan(çer çöpü) temizleyip, yemeye devam etsin. Onu şeytana bırakmasın."
Sahih, Tirmizî(1802), İbn Ebi Şeybe(24459)
************************************************** ******************************
Kabın Ortasından Yemek Yememek...
708 - Amr b. Eb. Seleme anlayıtor:
"RESULULLAH(S.A.V.) ın evinde küçük bir çocuktum. Yemek yerken elimle, kabın her tarafından yiyordum. RESULULLAH(S.A.V. bana: Ey çocuk, Bismillah de, sağ elinle ve önünden ye, dedi. Amr b. Ebi Seleme bundan sonra (dediği gibi) yemeye devam ettim dedi."
Buhârî(9/455), Müslim(2022)
************************************************** ******************************
Yemeğe Laf Edip, Kusur Bulmamak...
717 - Ebu Hureyre(r.a.) dedi ki:
"RESULULLAH(S.A.V.) kesinlikle hiç bir yemeğe laf etmez/kusur bulmazdı. Beğendiği yemekse onu yer, değilse terk edip yemezdi."
Buhârî(9/477), Müslim(2064)
Üç Parmakla Yemek ve Sonra Parmakları Yalamak...
719 - Ka'b b. Malik(r.a.) şöyle dedi:
"RESULULLAH(S.A.V.) üç parmağıyla yemek yerdi ve sonra elini yalamadan silmezdi."
Müslim(3/1605), Tirmizî şemail'de(70), Ebu Davud(4/186)
Eğer Lokman Yere Düşerse, Bulaşan Çer Çöpü Gider ve Sonra Yemeye Devam Et...
705 - Cabir(r.a.) RESULULLAH (S.A.V.) şöyle buyurdu dedi:
"Sizden birisi yemek yerken lokması yere düşerse, ona bulaşan(çer çöpü) temizleyip, yemeye devam etsin. Onu şeytana bırakmasın."
Sahih, Tirmizî(1802), İbn Ebi Şeybe(24459)
Kabın Ortasından Yemek Yememek...
708 - Amr b. Eb. Seleme anlayıtor:
"RESULULLAH(S.A.V.) ın evinde küçük bir çocuktum. Yemek yerken elimle, kabın her tarafından yiyordum. RESULULLAH(S.A.V. bana: Ey çocuk, Bismillah de, sağ elinle ve önünden ye, dedi. Amr b. Ebi Seleme bundan sonra (dediği gibi) yemeye devam ettim dedi."
Buhârî(9/455), Müslim(2022)
Yemeğe Laf Edip, Kusur Bulmamak...
717 - Ebu Hureyre(r.a.) dedi ki:
"RESULULLAH(S.A.V.) kesinlikle hiç bir yemeğe laf etmez/kusur bulmazdı. Beğendiği yemekse onu yer, değilse terk edip yemezdi."
Buhârî(9/477), Müslim(2064)
Üç Parmakla Yemek ve Sonra Parmakları Yalamak...
719 - Ka'b b. Malik(r.a.) şöyle dedi:
"RESULULLAH(S.A.V.) üç parmağıyla yemek yerdi ve sonra elini yalamadan silmezdi."
Müslim(3/1605), Tirmizî şemail'de(70), Ebu Davud(4/186)