Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Takvimden Yapraklar.... (1 Kullanıcı)

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm emeğine sağlık hepsi birbirinden faydalı paylaşımlar Rabbim razı olsun, selam ve dua ile :a03:

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm emeğine sağlık hepsi birbirinden faydalı paylaşımlar Rabbim razı olsun, selam ve dua ile :a03:

Ve Aleykümselam güzel kardeşim

Rabbim cümlemizden razı olsun inşaALLAH sizinde gözlerinize sağlık çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için..

Allaha emanet ol kardeşim
selamve dua ile...

evşan

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Selamün aleyküm gerçekten çok iyi düşünmüşsün allah razı olsun inşallah birçok kişi bunları okur.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm gerçekten çok iyi düşünmüşsün allah razı olsun inşallah birçok kişi bunları okur.

Ve Aleykümselam kardeşim
Rabbim razı olsun cümlemizden inşaALLAH..Çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için..Evet çok güzel bilgiler gerçekten ben zaten takvim yapraklarını okumayı severdim..böyle olunca burada da paylaşmayı düşündüm..
Herkes faydalansın istedim..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile..

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
''HZ.ÖMER'İN (r.a) HUTBESİ
Hz. Ömer (r.a)şöyle demiştir:
Ey insanlar şunu biliniz ki Allah Teala size şükrü vacip kılmıştır.Sizin herhangi bir isteğiniz olmadığı halde dünyada ve ahirette vermiş olduğu şeyler karşılığında sizlerden kendine ibadet sözü almıştır. O sizleri kendisine ibadet etmeniz için yaratmıştır. Bunun yerine en zayıf ve en kıymetsiz bir mahluk olarak da yaratabilirdi.O bütün mahlukatı sizin için ,sizi de sadece kendi zatı için yaratmıştır.''

Selamın Aleyküm ....
Rabbimiz sizlerden razı olsun , bizlerede hakkıyle şükredebilme gayreti versin inşaAllah.
selametle kalınız Gülsengül kardeşimiz. . .

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
''HZ.ÖMER'İN (r.a) HUTBESİ
Hz. Ömer (r.a)şöyle demiştir:
Ey insanlar şunu biliniz ki Allah Teala size şükrü vacip kılmıştır.Sizin herhangi bir isteğiniz olmadığı halde dünyada ve ahirette vermiş olduğu şeyler karşılığında sizlerden kendine ibadet sözü almıştır. O sizleri kendisine ibadet etmeniz için yaratmıştır. Bunun yerine en zayıf ve en kıymetsiz bir mahluk olarak da yaratabilirdi.O bütün mahlukatı sizin için ,sizi de sadece kendi zatı için yaratmıştır.''

Selamın Aleyküm ....
Rabbimiz sizlerden razı olsun , bizlerede hakkıyle şükredebilme gayreti versin inşaAllah.
selametle kalınız Gülsengül kardeşimiz. . .

Ve Aleykümselam değerli abimiz
Amin inşaALLAH Rabbim cümlemizden razı olsun..Sizlerinde gözlerine sağlık vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Allaha emanet olunuz abim
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
MÜSLÜMANIN VASIFLARI

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:

İnsanlara merhemet etmeyene, Allahü Teala merhemt etmez.

Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez. Onun yardımına koşar. Onu küçük ve kendinden aşağı görmez. Onun kanına, malına, ırzına, namusuna zarar vermesi haramdır.

Allaha yemin ederim ki ,bir kimse kendisi için sevdiğini, din kardeşi için de sevmedikçe imanı tamam olmaz.

İhtiyarlara saygı gösteren ve yardım eden, ihtiyarlayınca ,Allahü Teala ona da yardımcılar nasip eder.

Bir kimse sevmediği birisine bela,sıkıntı geldiği için sevinirse, Allahü Teala, bu kimseye de bu belayı verir.

Kalbinde merhameti olmayanın imanı yoktur?(Yani imanı kamil değildir.)

Allaha yemin ederim ki, kötülüğünden komşusu emin olmayanın imanı yoktur. (Yani hakiki mümin değildir.)

Küçüklerimize acımayan ve büyüklerimize saygılı olmayan , bizden değildir.

Allahü Teala, dünyalığı, dostlarına da düşmanlarına da vermiştir. Güzel ahlakı ise,yalnız sevdiklerine vermiştir.

Bir kimsenin ırzına, malına saldıranın sevapları, kıyamet günü o kimseye verilir. İbadetleri, iyilikleri yoksa o kimsenin günahları buna verilir.

Allahü Teala indinde günahların en büyüğü, kötü huylu olmaktır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
SALEVAT_I ŞERİFE

Bir gün yahudinin biri, iki yalancı şahit buldu ve Peygamber Efendimize gelip dedi ki:
Ya Muhammed eshabından şu zat ,benim devemi çaldı. İşte şahitlerim de burada. Peygamber Efendimiz o şahitlere sordu ; doğru dediler.
Eshabı kiramdan olan o zatı çağırtıp, buyurdu ki:
-Bak hakkında şikayet var.
-Neden ya Resulallah?
-Sen bu gece bir deve çalmışsın.
-Ben mi, kimin devesini?
-İşte bu yahudinin devesini.
-O deveyi ben satın aldım, çalmadım ya Resulallah.
-Peki senin şahidin varmı deveyi satın aldığına dair?
-Ya Resulallah ben yeni aldım daha deveyi, gören yok, bilen yok.
-Bu şahitler devenin yahudinin olduğunu söyledi.Onun için deve yahudiye verilecek.
O mübarek zat Peygan-mber efendimizden rica etti:
-Ya Resulallah bana biraz müsade edermisiniz?
Sonra mescidin bir köşesine gidip ,2 rekat namaz kıldı, elini açtı ve şöyle dua etti:
Ya Rabbi, ben her gece yatağa yatmadan, uyumadan evvel Cenab-ı Peygamberimize 10 salevat-ı şerife okurum. Ya Rabbi eğer bu senin indinde makbul oldu ise ,kabul oldu ise, beni bu sıkıntıdan kurtar. bu deveyi ben satın aldım ama şahitler yahudinin olduğunu söylüyorlar.
O kişi geri geldiğinde ,deve yerden ayağa kalktı ve anlaşılır bir lisanla dedi ki:
Ya Resulallah bu yahudi yalan söylüyor. Ben bu zatın devesiyim.
Deve konuşunca ,deve nasıl konuşur? diyen yahudi ve şahitler korkup kaçtılar.
Onlar gittikten sonra Peygamber efendimiz ,sebebini sorduğunda şöyle cevap verdi:
-Ya Resulallah benim bir adetim var. Her gece yatmadan evvel size 10 defa salevatı şerife okurum. Allahü Teala bu 10 salevatı şerifeyi kabul etti ve deveyi size söyletti.
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
-Sen ki bana her gece 10 salevatı şerife okuyunca Allahü Teala dünyada iken seni bu sıkıntıdan kurtardığına göre, ahirettede cehennemde yanmaktan kurtaracaktır.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hocam emeğine sağlık Rabbim razı olsun, selam ve dua ile :a15:

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hocam emeğine sağlık Rabbim razı olsun, selam ve dua ile :a15:

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü
Rabbim cümlemizden razı olsun canım kardeşim ,gözlerine sağlık..
Her biri küçük bir kitap değerindedir takvim yapraklarının..her bir sayfada insanın ders alması gereken bir bilgi vardır mutlaka..
Allaha emanet ol kardeşim
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
SIKINTILI İŞİN SONU SELAMETTİR

Bir iş ne kadar sıkıntı içinde olmuşsa, o kadar uzun ömürlü olur.Peygamber Efendimiz (s.a.v) En çok sıkıntıyı ben çektim. buyuruyor.O halde ,hak olan dini de kıyamete kadar sürecektir.

*Adem aleyhisselam, kupkuru bir dünyaya geldi, yıllarca sıkıntı çekti. Sonra, iki evledından biri, diğerini öldürdü. Bir baba için ne zordur.

*Nuh aleyhisselam 950 yıl uğraştı. İnanmadılar, dövdüler, çok eziyet ettiler. Her seferinde öldü diye bırakırlardı. Cebrail aleyhisselam gelir, yaralarını sarardı. Tekrar tebliğe başlardı. Sonra Allahü Teala ona gemi verdi.

*İbrahim aleyhisselamı ateşe attılar. Oğlunu kesme emri verildi ki, bu Allahü Tealanın halili ve Peygamberiydi.

*Musa aleyhisselam da çok çekti, doğduğu sene fravun bütün erkek çocukları öldürdü. Senelerce çobanlık yaptı. Birgün hanımı hamile, zifiri karanlık ve çaresiz.... Bir ışık gördü, ışığa gitti. Orada Allahü Teala ile konuştu. Bu mirac değildi.

*Eyyup aleyhisselamın kurtlanmadık yeri kalmamıştı.

*Yakup aleyhisselam ağlamaktan gözlerini kaybetti.

*Yusuf aleyhisselam kuyuya atıldı.

*Zekeriya aleyhisselam ağacın içinde ağaçla birlikte testereyle kesildi.

*İsa aleyhisselam, 30 kadar kişiyi ikna etmek için neler çekti. Öldürmeye çalıştılar.

*Hazreti Ebubekir ne sıkınıtlar çekti, kaç kere dövdüler. Herkesten önce iman etti, malını ve canını feda etti.

*Hazreti Ömer, namaz kılarken şehit edildi.

*Hazreti Osman, Kur'an-ı Kerim okurken şehit edildi.

*Hazreti Ali'nin çektikleri, hele Hazreti Hüseyi'nin başına gelenler....

*Peygamber Efendimzin varisleride çok çektiler. Ne için La ilahe İllallah,Muhammedün Resulullah. dedikleri için.

Dolayısıyla inanmak çok zor, inandırmak daha zordur. İman ,Allahü Tealanın kullarına ihsan ettiği, özel nimettir. İmanı olanlar ne kadar şükretse azdır..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
AİLE SAADETİ
Hikmet ehli bir zat buyuruyor ki:
Şu beş şey ,kişinin saadetindendir:
1-Eşinin anlayışlı ve itaatli olması,
2-Evladının uysal ve saygılı olması,
3-Arkadaşlarının temiz ve samimi olması ,
4-Komşularının iyi olması,
5-Geçiminin kendi memleketinde olması. Kendi memleketi demek; doğduğu yer demek değildir. İşinin iyi olduğu, salih arkadaşlarının çok olduğu, dinini rahatça yaşayabildiği yerdir.

Şu altı haslet bulunan kadın, gerçekten iyi (saliha) vasfını kazanmıştır.
1-Beş vakit namaza riayetkar olması,
2-Kocasına severek itaat etmesi,
3-Her işte Allahın rızasını gözetmesi,
4-İnsan çekiştirmekten ve kovuculuktan dilini tutması,
5-dünya malına karşı zühd ve kanaat sahibi olması,
6-Musibetlere karşı sabır ve metanet göstermesi.

Böyle bir kadın dinin direği, aile yuvasının temeli ,ibadetlere karşı da destek ve yardımcıdır. Bunun aksi olan kadın iyi kadın olamaz, kendisi güldüğü halde kocasını perişan eder.

SALAVAT GETİRMEK
Salat dua demektir. salevat ise, salat kelimesinin çoğuludur, dualar demektir. İkisi de aynıdır Bir ayeti kerime meali şöyledir:
Allah ve melekleri, Resule salat ediyor. Ey iman edenler siz de göünülden , teslimiyetle ona salat edin,slavat getirin. (Ahzab 56)

Allahın salat etmesi rahmet etmek, meleklerinki dua etmek, müminlerinkiyse Onun şefaatini talep etmektir.
Görüldüğü gibi, Resulullaha salat yani salavat getirilmesini bizzat Allahü Teala Kur'an-ı Kerim de emretmektedir. Bunun için ,Resulullah Efendimize ömürde bir defa salavat getirmek farz, ismi geçtiği zaman , bir oturumda , bir yazıda bir defa salavat getirmek vacip , sonrakilerde müstehaptır.

Üç hadisi şerif melai şöyledir:
Bana bir salat getirene, Allah ve melekleri yetmiş salat getirir.(İ.Ahmed)
Şefaatime en layık olan, bana en çok salat okuyanlardır. (Tirmizi)
Bana çok salavat getirenin dertleri gider, günahları affolur. (Tirmizi)

resulullahın ismi söylenince veya işitilince aleyhisselam, aleyhissalatü vesselam veya sallallahü aleyhi ve sellem demekle de ona salat getirilmiş olunur.

HADİSİ ŞERİF
Ben zikrolunduğum zaman ,evliya kullarım hatırlanır.Onlar anılınca da ben hatırlanırım.

İnsanların sıkıntılarına katlanmak Allahü tealanın beğendiği ,Resulullahın sevdiğive evliyanın özendiği bir ahlaktır.(Mevlana Halidi Bağdadi rahmetullahi aleyh.)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
Allah Celle Celalühu razı olsun
emeğine ve hisseden yüreğine sağlık
Bu hayırlı paylaşımlardan istifade edebilmemiz duasıyla
Selametle kal canım
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Ceallühu emanetsin
:a07:

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
Allah Celle Celalühu razı olsun
emeğine ve hisseden yüreğine sağlık
Bu hayırlı paylaşımlardan istifade edebilmemiz duasıyla
Selametle kal canım
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Ceallühu emanetsin
:a07:

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü
Sağolasın canım kardeşim Rabbim sizlerdende razı olsun okuyan gözlerinize sağlık..
Uzun zamandır yazamıyordum vakit bulup şükür bugün yazabildim..:)
Her takvim yaprağı küçük bir kitaptır benim gözümde..
Allaha emanet ol canım benim
Herşey gönlünce olsun inşaALLAH..
selam ve dua ile...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

AİLE SAADETİ
Hikmet ehli bir zat buyuruyor ki:
Şu beş şey ,kişinin saadetindendir:
1-Eşinin anlayışlı ve itaatli olması,
2-Evladının uysal ve saygılı olması,
3-Arkadaşlarının temiz ve samimi olması ,
4-Komşularının iyi olması,
5-Geçiminin kendi memleketinde olması. Kendi memleketi demek; doğduğu yer demek değildir. İşinin iyi olduğu, salih arkadaşlarının çok olduğu, dinini rahatça yaşayabildiği yerdir.

Şu altı haslet bulunan kadın, gerçekten iyi (saliha) vasfını kazanmıştır.
1-Beş vakit namaza riayetkar olması,
2-Kocasına severek itaat etmesi,
3-Her işte Allahın rızasını gözetmesi,
4-İnsan çekiştirmekten ve kovuculuktan dilini tutması,
5-dünya malına karşı zühd ve kanaat sahibi olması,
6-Musibetlere karşı sabır ve metanet göstermesi.

Böyle bir kadın dinin direği, aile yuvasının temeli ,ibadetlere karşı da destek ve yardımcıdır. Bunun aksi olan kadın iyi kadın olamaz, kendisi güldüğü halde kocasını perişan eder.

Allah Celle Celalühu ebeden razı olsun değerli kardeşim...
Rabbim hepimize iki dünya saadeti versin inşallah...:a12:
Okuyup nasihat almak duasıyla...
Allaha emanet olun...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Celle Celalühu ebeden razı olsun değerli kardeşim...
Rabbim hepimize iki dünya saadeti versin inşallah...:a12:
Okuyup nasihat almak duasıyla...
Allaha emanet olun...

Ve aleykümselam kıymetli abim
Amin inşaALLAH..cümlemize nasip eylesin Rabbim..
Her okuduğumuzun bir kelimesini hayatımızda uygulayabilirsek eğer herşey çok daha güzel olacaktır..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
PEYGAMBER EFENDİMİZDEN NASİHAT

Ashâb-ı Kirâm’dan Ebû Zerr hazretleri bir gün Peygamber Efendimize: “Bana tavsiyede bulun yâ Rasûlallah” diye ricâda bulununca Peygamber Efendimiz Hz. Ebû Zerr’e şu nasîhatlerde bulundu:

— Sana Allah’tan korkmanı tavsiye ederim. Çünkü Allah korkusu her işin başıdır.

— Kur’ân’ı oku, Allah’ın zikrine sarıl. Çünkü zikrullah senin için yeryüzünde ışık, gökte de saklanan bir azıktır.

— Sakın çok gülme. Zîrâ çok gülmek kalbi öldürür, yüzünün nûrunu söndürür.

— Çok konuşmamaya çalış çünkü bu, şeytanın senden uzaklaşması için bir vesîle, dînini koruman hususunda bir yardımcıdır.

— Fakirleri sev, onlarla hemdem ol.

— Senden aşağıdakilere bak, senden üstünlerine bakma. Bu, Allah’ın sana verdiği nimetleri küçümsememen için en uygun yoldur.

— Acı da olsa hakkı söyle.

— Bildiğin kusurların seni, halkın eksikliklerini araştırmaktan alıkoysun. Yaptığın bir işi, başkaları yaptığında kızma. Kendi noksanlarını görmeyip, insanların ayıplarıyla meşgul olman, irtikâb etmekte olduğun bir fiili insanlar yaptığında kendilerine kızman ayıp olarak sana yeter, dedi ve eliyle göğsüne vurarak:

— Ey Ebû Zerr! Tedbir gibi akıl, günahlardan sakınmak gibi verâ, güzel ahlak gibi servet yoktur, buyurdu. (Hayatü’s-Sahâbe 4-206/207)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
'' Senden aşağıdakilere bak, senden üstünlerine bakma. Bu, Allah’ın sana verdiği nimetleri küçümsememen için en uygun yoldur.''

Ne kadar faziletli bir söz,Rabbimiz tesirini ruhumuzda halketsin inşaAllah.
Ellerinize sağlık , selametle kalınız....

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
'' Senden aşağıdakilere bak, senden üstünlerine bakma. Bu, Allah’ın sana verdiği nimetleri küçümsememen için en uygun yoldur.''

Ne kadar faziletli bir söz,Rabbimiz tesirini ruhumuzda halketsin inşaAllah.
Ellerinize sağlık , selametle kalınız....

Amin inşaALLAH değerli abimiz
Rabbim razı olsun okuyan gözlerinize sağlık..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
YALNIZ KUR'AN DEMEK

SUAL: Kur'an dan başka kaynak tanımam, benim için sadece Kur'an delildir. Meal okuyup onunla amel ederim. diyenler haklı değilmidir?

CEVAP: Bunu söyleyen kimsede, zerre kadar samimiyet yoktur. Böyle söyleyenler Kur'an-ı Kerime kesinlikle inanmıyorlar. Kur'an-ı Kerime inansalar,onun bildirdiklerine de inanırlar.

Şu Ayeti kerimeleri kim inkar edebilir ki:

Allaha ve Rasulüne itaat edin. (Enfal 20)
Allah ve Rasulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir. (Ahzab 71)
Resulüm de ki: Bana uyun ki ,Allah da sizi sevsin. (Al-i imran 31)
Allaha ve Rasulüne inanmayan kafirler için çılgın bir ateş hazırladık. (Feth 13)
Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının. (Haşr 7)
O Peygamber, güzel şeyleri helal , çirkin şeyleri haram kılar. (Araf 157)
Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun. (Araf 158, Nur 54)
Resule itaat eden,Allaha itaat etmiş olur. (nisa 80)
Allah ve Resulüne itaat eden cennete, isyan eden cehenneme gider.(Nisa 13,14)
Biz her Peygamberi, kendisine itaat edilsin diye gönderdik. (Nisa 64)
Allah ile Resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kafirdir. (Bakara 151)

Bu konudaki hadisi şeriflerin bazıları da şöyledir:

Cebrail, Kur'anla beraber, onun açıklaması olan sünnetide getirdi. (Darimi)
Yalnız Kur'andaki helal ve haramı kabul edin diyenler çıkar.İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allahın haram kılması gibidir. (Tirmizi, Darimi)
Bana uyan Allaha uymuş, bana asi olan da, Allaha asi olmuş olur. (Buhari)
Bazı kibirli kişiler çıkacak ,(Allah ,Kur'anda bildirilenden başka bir şeyi haram kılmadı.) diyecek. yemin ederim ki, benim de emrettiğim ,yasakladığım ,koyduğum hükümler vardır. Bunların sayısı Kur'andaki hükümlerden daha çoktur. (Ebu Davud)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt