Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sorumsuzca söylenen sözler (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sorumsuzca söylenen sözler

sabah namazına kalkamayan bazı insanlar şöyle der 5 vakiy namazı 4 e indirdim düşünüldüğünde üzerimize vakitlenmiş olan namazı hiç kimse ne indirmeye nede fazlalaştırmaya muktedir değildir hem suçlu hem güçlü hesabı 5 i 4 e indirdim demek hem günahtır hemde vebaldir

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
BEN $EYTANLA ALAKALI OLANLARA COK BOZULUYORUM.
$EYTAN KULAGINA KUR$UN
$EYTANA PABUCUNU TERS GIYDIRMEK
HAY AKSI $EYTAN
ACELE I$E $EYTAN KARI$IR
$EYTAN GIBI MA$AALLAH
BUNU BU KADAR ANMAK YERINE AGZIMIZDAN HAYIRLI CÜMLELER CIKSA BESMELE KELIME-I TEVHID KELIME-I $AHADET DAHA HAYIRLI OLUR
BELAYI ANMAK CAGIRMANIN YARISIDIR LÜTFEN DIKKAT EDELIM

SEN ŞEYTAN TÜYLÜSÜN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeşim işte bu cümlelerde sorumsuzca düşünmeden kullanılan cümlelerdir allah razı olsun

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

bide şu söz varki ben çok kızıyorum bunu söyleyenler genelde erkekler "güzele bakmak sevaptır" derlerya bu sözün temeli nedir çok merak ediyorum yani neden böyle bişey söylenmiş genelde güzel bir bayana öyle hiç gözlerini çekmeden bakanlar tepki görünce bunu söylerler

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşim bu sözün devamındada şunu derler allah güzeldir güzeli sever diye eklerler halbuki bu söz rabbimiz güzeldir güzel olan hayırlı işleri sever ona yakışır şekilde amel işlemeliyiz ama işine gelmeyenler bu sözü işlerine geldiği gibi kullanırlar

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı

zerda kardeşim birde bazı kişiler çocuklarına birşey yaptıkları zaman Tövbe "Allah baba kızar" gibi sözler kullanıyor buda çok büyük bir günah bunada dikkat edelim .birde ay dede demekte te günah. selam ve saygılar

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

tşk ederim kardeşim paylaştığın için evet allah baba demek haşa büyük günahtır ihlas süresinde buyurulduğu gibi o ne doğurmuştur nede doğrulmuştur allah cc hakkında eş benzerlik gibi sözler söylemek dinden çıkarır rabbimmuhafaza eylesin

sümeyye tşç

Kayıtlı Kullanıcı
Mesela bir sohbet ortamında kısa süreli bi sessizlik olduğunda birinin kızı oldu denir ...
Bu sözde cahiliye döneminden kalma ve dilimize yerleşmiş manasını düşünmeden söylediğimiz sözlerden biri.. Cahiliye döneminde kız çocukları utanç kaynağı olarak görüldüğünden birinin kızı oldu haberi geldiğinde kimseden çıt çıkmazmış yani sanki yas haberi almış gibi sayılırmış.. Ben bunu öğrendiğimden beri hem kendim söylememeye hemde duyduğum her ortamda anlatıp dilimizden çıkarmaya çalışıyorum inşllh öğrenen herkeste gayret etsin amin...

sümeyye tşç

Kayıtlı Kullanıcı
Aklıma gelen bir başka sorumsuzca söylediğimiz sözde yine çok kullandığımız '' hele şükür '' sözü...

Bu sözde yine cahiliye döneminde putperest lerin kullandığı bir sözdür .. hel adı verdikleri bir puta yapmış oldukları bir teşekkür .. Bizler onu düşünerek yapmıyor olsakta niçin allah a şükür veya çok şükür demek varken vede pey efendimiz yahudi ile tırnak kesiş şekilleri bile benzemesin isteyip kesme şeklini deiştirirken biz onların söyledikleri sözü dilimize yerleştirelimki...

sümeyye tşç

Kayıtlı Kullanıcı
Güzele bakmak deil o kelimenin doğrusu güzel bakmak sevap tır ... Yani oda yaradılanı sevdim yaradandan ötürü sözünden geliyor olsa gerek...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt