Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sorumsuzca söylenen sözler (4 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sorumsuzca söylenen sözler

Bir kimse "rızk Allah Taâlâ'dandır lakin kuldan hareket de gerektir" dese bu söz şirktir, zira hareket de Allah Taâlâ'dandır demişler.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bir kimse "ervâh-ı meşayıh (şeyhlerin ruhları) hazırdır, bilirler" dese kâfir olur demişler.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bir kime "şimdi sana söğsem söğmenin adını günah koymuşlar" dese afattır.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bir kimse "şimdi sana söğsem söğmenin adını günah koymuşlar" dese afattır.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Sorumsuzca söylenen laflar arasında Allah aklı dağıtırken sen nerdeydin vardır. Bu da söylenmemesi gereken hiç de hoş olmayan sözdür.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

çok haklsın kardeşim tşk ederim allah razı olsun

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Rica ederim. Allah(c.c) sizlerden de razı olsun inş.

Hoşcakalınız.B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bazıları derki kadın şeytandır öyleki havva validemiz adem as kandırdı yasak meyveden yedirdi buda yanlış bu cümle de çok yanlış ve hatalı birt cümle

zumretezulal

Kayıtlı Kullanıcı

a.s.kardeşimmalesef zaman zaman çoğumuzun bazen farkında olmadan bazılarını kullanabiliyoruz konuşmalarımıza bile neler sokulmuş farkında olmadan yavaş yavaş içten içe farketmeden imanımızı zedelemek ve iman zedelenirse malum her kötülükler baş göstermeye başlar ve bunları hayatımıza sokanların da çok işine yarar muhakkak...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanı küfre götürecek söz ve fiiller (elfâz–ı küfür, ef’âl–i küfür) müminin itikadi ve ameli açıdan dikkat etmekle mükellef bulunduğu kelimeler ve fiilerdir. Fakat bunlara dikkat etme, önce onları bilmeyi gerektirir. Bir mümin kendisini küfre sokacak, o güne kadar yaptığı salih amellerin hepsini mahv u perişan edecek, nikâhını düşürecek böylesi mühim bir konuyu mutlaka öğrenmelidir.

İslam hukukuna göre hemen hemen hiçbir mevzuda cehalet mazeret değildir. Cehaletin mazeret olmadığı, özür olarak kabul edilmediği yerde iradi veya gayr–i iradi, kasdî veya gayr–i kasdî ayırımlara yer yoktur. Evet, fıkıh kitaplarındaki bilgiler ışığında bu meselenin şakası, ciddisi yoktur. Öte yandan elfâz–ı küfrün dile dolanıp konuşulduğu yerlerde oturmak katiyen caiz değildir. Yalnız bu türlü yerlere dini anlatma gibi yüce bir gaye uğruna gidildi ise –ki gidilebilir– ortamı kendi düşünce istikametimize çevirmelidir. Netice; elfâz–ı küfrü ağzına alan, ef’âl–i küfrü işleyen Müslümanlar, hükmen mürted olurlar. Onların yeni baştan Müslüman olmaları, tecdid–i iman ile olur.

gulnesli

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekten günlük hayatta farkında olmadan o kadar çok laf ediyoruz ki nerede ne söylediğimizi bilmiyoruz bu nedenle de imanımızı zedeliyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun. B)

tuba20

Kayıtlı Kullanıcı

Zina ve livata helal olaydı, ben de işlese idim" deyü temenni ederse bu dahi küfürdür.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşlerim hani bir söz vardırya "Haydan gelen Huya gider" diye. Bu bir çoğumuz ben dahil bilgi sahibi olmadan evvel bu sözü daha çok umarda ve yada şans oyunlarında vs. yani haram yollardan kazanç edenler için kullanırız. Oysa meğersem geçen dinlediğim bir sohbette bu sözün çok güzel bir manası olduğunu öğrendim.
Aslında bizler yanlş anlamda kullanıyormuşuz asıl, Allah'tan gelen Allah'a gider manasındaymış. Sizlerlede Paylaşmak istedim.

Selametle kalınızB)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

DUN_SURGUNU_YA yazdı:
Değerli kardeşlerim hani bir söz vardırya "Haydan gelen Huya gider" diye. Bu bir çoğumuz ben dahil bilgi sahibi olmadan evvel bu sözü daha çok umarda ve yada şans oyunlarında vs. yani haram yollardan kazanç edenler için kullanırız. Oysa meğersem geçen dinlediğim bir sohbette bu sözün çok güzel bir manası olduğunu öğrendim.
Aslında bizler yanlş anlamda kullanıyormuşuz asıl, Allah'tan gelen Allah'a gider manasındaymış. Sizlerlede Paylaşmak istedim.

Selametle kalınızB)
evet kardeşim bende geçenlerde arkadaşımla sohbet ederken öğrendim.ve gerçekkten çok şaşırdım..paylaştığın için Allah(CC) razı olsun kardeşim..selam ve dua iel..

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Saol kardeşim Allah sizlerde de razı olsun inş.

HoşcakalınızB)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim razı olsun değerlikardeşler evet buda çok güzeldi genelde insanımız manasını bilmediği için aman ne olacak boşver anlamında kullanılıyor

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

birde şöyle bir cümle vardır peygamber gibi adam derler buda yanlış bir cümle dir rabbizin gönderdiği peygamberler bellidir tamamen alakasız birini basit bir cümleyle peygamber gibi görmek sakıncalı ve yersiz bir cümledir

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Günümüzde herşey insanların istemlerine hizmet etmektedir. Dinimizde birçokları tarafından kullanılmaktadır. Bence bu hususta uyarıcı olmalıyız. Din kardeşimiz hata yaptığında onu nazik bir anlayışla uyarmalıyız. Bilmem siz hiç denediniz mi ama ben birine karşı birkaç kez denememe rağmen sonuç alamadım. Hatta tepki bile gördüm dersem yalan olmaz. Rabbim başta beni sonra da tüm inananları ıslah etsin. Güzel bir paylaşımdı. Zaman zaman bilmeyerek te olsa belki de bizlerde kullanıyoruz ve Rabbimin afına sığınıyorumkendi adıma.
Dua ile...

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. GÜZEL KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ALLAH RAZI OLSUN. BENDE BİTANE ÖRNEK VEREYİM Kİ BU ÇOKÇA KULLANILAN BİR SÖZ ''YUKARDA ALLAH VAR'' UNUTMAYALIM Kİ YÜCE ALLAH HER YERE MALİKDİR

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evet yukarıda allah var cümlesi çok kullanılır böyle demekle allaha mekan isnat edilmiş olurki allah mekandan münezzehtir.allah gökte şahidimdir bu cümlede aynen böyledir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt