Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sorumsuzca söylenen sözler (2 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sorumsuzca söylenen sözler

(Bekârlık sultanlıktır sözü yanlıştır)
İslam’ın ilk zamanları evlenmek tavsiye ediliyordu. Peygamber efendimiz, (Evlenmek benim sünnetimdir, sünnetime uymayan benden değil) buyuruyordu. Fakat ahir zamanda bu durum değişmektedir. Çünkü Ebu Ya’lanın rivayet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)

Ebu Süleyman-ı Darani hazretleri, (Bekârlığa dayanmak, ailenin çilesine dayanmaktan, onların eziyetine katlanmak, Cehennem ateşine dayanmaktan daha kolaydır) buyurdu.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

BEN BIRDE COCUKLARA SÖYLENEN ALLAH DEDE SÖZÜNE KIZIYORUM INSAN SIFATINA SOKULUYOR (HA$A)SONRA COCUKLARIN SORULARINA CEVAP VEREMIYORUZ.BENIM OGLUM BUNLARA COK DIKKAT EDER. MESELA GÜNAHA GIRIYORSUN LAFI COK VAR TÜRKIYE DE.ANNE DIYOR HER$EY GÜNAHMI$ GIBI SÖYLÜYORLAR ALLAH´TAN KORKUTUYORLAR FAKAT YAPILMASI YANLI$ SADECE NIYE ÖYLE DIYORLAR DIYE SITEM EDIYOR.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

(Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır sözüne hadis demek korkunçtur, Bayezid-i Bistamiye aittir)
O zaman adama şu soruyu sorarlar: Bu korkunç sözü ne diye Bayezid-i Bistami hazretleri söylemiştir? Bir âlimin söylemesi o sözün kötü olmasını mı gerektirir? Burada şeyh, mürşid, rehber, üstad, öğretmen anlamındadır. Din ilimlerini hocasız öğrenmek kolay mıdır? Hele tasavvufu rehbersiz öğrenmek imkansızdır. Bayezid-i Bistami hazretlerinin bu sözü, korkunç olarak vasıflandırılıp niye beğenilmez ki? Burada tasavvuf düşmanlığı mı yapılıyor? Rehbere, üstada kızılır mı? Bir talebenin, ilim öğrenebilmesi ve doğru yolu bulabilmesi için, bir öğreticiye ihtiyacı vardır. Çünkü hadis-i şerifte, (İlim üstaddan öğrenilir) buyuruldu. (Taberani)
Kur'an-ı kerimde ise mealen, (Eğer bilmezseniz, bilenlerden sorun!) buyuruldu. (Nahl 43)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evet bu kelimede kullanılanlar arasında allah baba haşa allah dede gibi bunlar bizler inanzımız gereği rabbimizin doğmamış ve doğrulmamıştır buna inanırız bu sefer çocuklarımızla ters düşeriz haşa allaha sıfat isnat etmek küfür olur

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mesela şuda denir tuh allah kahr etsin nekadar basit ve gereeksiz yerlerde kullanıldığı düşünülürse kahr etmek allaha mahsus bir sıfattır bir müslüman gerekli gereksiz yerde bu cümleti kullanmamalı allahın ahr etmesi öyle basit bir şey değildir

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ANNEM ANLATIR BIR AKRABAMIZIN CENAZESINDE BIR HOCAHANIMLA TANI$MI$ ANNEM HALA UNUTAMAZ.TORUNU YANINDAYMI$ COCUK YARAMAZLIK YAPIYORMU$ BABAANNENIN EN KÖTÜ SÖZÜ ;GEL BURAYA COCUGUM PEYGAMBERE KOMSU OLASICA -YAVRUM SIRAATI 3 ADIMDA GECESICE YAPMASANA-DUR COCUM KEVSER HAVUZUNDA KO$TUR IN$ALLAH.
NE GÜZEL KIZMA SÖZCÜKLERI DEGIL MI?ALLAH O HANIMDAN RAZI OLSUN

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ABLAM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR KONUYA AÇIKLIK GETİRMİŞSİN.BEN 6 YAŞLARINDA İKEN RAHMETLİ DEDEM YERİ CENNET OLSUN HEP BANA ÖĞÜT VERİRDİ..ÖZELLİKLE YALAN YERE YEMİN ETMENİN NE KADAR BÜÜYÜK GÜNAH OLDUĞUNU ANLATIRDI BANA..O GÜN BU GÜNDÜR BU NASİHATLAR VARDIR KULAĞIMDA..KENDİ DÜNYAMDA YAŞAYAN BİR KIZ OLDUĞUM İÇİN İNSANLARLA DİYALOGLARIM ÇOK ZAYIFTIR..AMA BİR YERDE BUNLARA RASTLASAM HEP DEDEMİN DEDİKLERİ GELİR AKLIMA VE UYARIRIM.EĞER BENİM DİLİMDEN ÇIKMAK ÜZERE İSELER İŞLEYECEĞİM GÜNAHI DÜŞÜNÜRÜM VE SÖYLEMEM ALLAHIN İZNİYLE...SELAM VE DUA İLE..

Hele şu namazımızı kılalım da, rahat rahat çayımızı içelim diyenlerin akıbetleri çok feci olur) deniyor.
Bu ne kadar da yanlış bir ifade? Adam, namaza çok önem veriyor ki, (Önce şu namazımızı kılalım, namazı geciktirme endişesi ile çay içersek çayın tadını da alamayız, hele namazı kılalım çayı nasıl olsa içeriz) demek istiyor. Bu sözün neresi kötü ki? Âlimlerimiz, namaza mani olan işte hayır yoktur buyuruyorlar. Vakit girer girmez, önce namazı kılmalı, ondan sonra diğer işleri yapmalıdır.

ABLAM BU PARAGRAFTAKİLER ÇOK ANLAMLI..ÇÜNKÜ İNSAN NAMAZINI KILMADIMI YAPACAĞI HİÇ BİR İŞTEN HAZ ALAMAZ YADA YİYECEĞİ İÇİECEĞİ HİÇ BİR ŞEY ONA LEZZET VEREMEZ.VE BU SÖZÜ SÖYLEYENİN NİYETİDİR BENCE ÖNEMLİ OLAN ,İNSANLAR TARAFINDAN BU SÖZÜN NASIL ALGILANDIĞI DEĞİL...SELAMETLE ABLAM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah’tan başkası adına yemin etmek: “Her kim Allah’tan başkası adına yemin ederse şirke ve küfre düşmüştür” (Sahihtir. Ebu Dâvud) Hadisi şerifinin küçük küfre delâlet ettiğini belirten Ehli Sünnet ve’l Cemâat, aynı şekilde bu duruma düşen kişinin İslam’dan çıkmayacağı görüşü üzerindedir.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mesele şu söz çok dolaşır bayanların ağzında şeytan demişki erkeğin ikinci eşi ben olsaydım..ne saçmadırki kaderi düşünmez insan şeytanın ne dediğini düşünür bir erkeğin eşi ölmüştür yada eşinden ayrılmıtır erkek o dönemde hayatında bir kadının ne kadar önemli olduğunu anlar ve dolayısıyle yapmış olduğu diğer evlilikte daha dikkatlidir daha anlayışlıdır bu yaratılış gereği olan bir durum olmasına rağmen bunu bazı hanımlar şeytana bağlarlar buda yanlış bir telaffuzdur

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

birde şu vardir erkeğin iki çanağı varsa birisini kıracaksın bu nekadar hatalı bir sözdür yani erkek devamlı çalışsın bayan evde eşinin aldığı eşyaya zarar versin bu çok saçma ve mantıksız bir düşünce hemde kul hakkınna sebebtir eşine haksızlık yapmış olur peygambere karşı gelmiş olur

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Sözde müslümanlar, “ibadet ile Cennete girilmez, temiz kalb gerek, Allah kalbe bakar” derler) diyerek böyle kimselerin müslüman olmadığı söyleniyor.

Böyle söyleyen herkesi suçlamak yanlıştır. Çünkü Peygamber efendimiz, (Hiç kimse, ibadeti sebebi ile Cennete girmez) buyurmaktadır. Çünkü yaptığımız bütün ibadetler kabul olsa bile, bir gözümüzün şükrünün karşılığı bile değildir. Cennete, Allahü teâlânın lütfu ve ihsanı ile girilir. Lütfa ve ihsana kavuşmak için, imanlı olmak şart olduğu gibi, ibadete de ihtiyaç vardır. Bir insan ne kadar çok ibadet ederse etsin, ibadeti sebebiyle kendini mutlaka Cennetlik olarak bilmemelidir. Kulun vazifesi ibadet etmektir. Kur'an-ı kerimde (Ben cin ve insanları yalnız bana ibadet etmeleri için yarattım) buyuruluyor.

Temiz kalb gerek demekte de mahzur yoktur. Çünkü Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Kalb bozuk olunca, bedenin işleri de bozuk olur.) [Beyheki]

(Allah, sizin güzel suretlerinize, mallarınıza bakmaz. Kalb ve amelinize bakar.) [Müslim]

Allahü teâlâ kalblerde olan ihlasa ve Allah korkusuna bakar. Amellerin, ibadetlerin kabul edilmesi için, yani sevap verilmesi için, hem şartlarına uygun olması, hem de ihlas ile niyet edilmesi lazımdır. Yani ibadetin kabul olması için, Allahü teâlânın rızası için yapılması lazımdır.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bir kimse bıyıkların(ı) kırkdıkda yanında duran adam "bir şeye yaramadı'" dese küfürden korkulur, zira sünneti tahfif etmiş (hafife almış) olur.

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

ZERDA KARDEŞİM VE DİĞER KARDEŞLERİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİLGİLER.İNŞ KONUŞURKEN DAHA DİKKATLİ OLALIM.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bir kimse dese ki "Allah Taâlâ bana Cennet verirse sensiz girmezem" dese yahut "filan ile Cennet'e girmeğe emr olunsam girmezem" yahut "Allah Taâlâ bana Cennet verse dilemezin lakin dîdarın görmesin dilerim" dese bu cümle küfürdür demişler.

babyface

Kayıtlı Kullanıcı

BUNDAN SORA KONUŞURKEN KILI KIRK YARARAK KONUŞCAM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM ALLAH EMANET OLUN.

beadgirl

Kayıtlı Kullanıcı

gerçekten çok güzer bilgiler allah hepinizden razı olsun kardeşlerim teşekkürler B)B)B)bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım;);)

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun zerda kardeşim, güzel bir konuyu seçmişsin açıklmak için, ayrıca gurbetten ablamızdan da allah razı olsun bize örnek verdiği o güzel azarlama sözleri için, o sözleri elimden geldiği kadar çok kişiye anlatacağım inş. yaygınlaşır

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşim daha nive sözler vardır annelerin kullandığı bak öyle yaparsan allah taş yapar allah sevmez allah yakar kolunu keserler elin taş olur bunların hepsi sorumsuzca düşünmeden söylenen sözlerdir

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Bir kimse "Allah Taâlâ gökte benim şahidimdir" dese kâfir olur. Zira Allah Taâlâ'ya mekân isbat etmiş olur, Allah Taâlâ mekândan beridir

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun bende çok kızıyorum böyle düşünmeden söylenen sözlere örneğin
ben onun yalancısıyım
inşallahı maşallahı yok bunun
bir insana kitapsız allahsız denmesine hele katlanamıyorum inaşallah daha dikkatli konuşuruz biz hayatımızda ve örnek oluruz diğer insanlara
benim arkadaşım çok kızdığı zaman "allah belanı alsın der" çok hoşuma gidiyor bunu demesi vaye hani sıkınca insan of allahım of derya o hep af allahım af der
bide en çok kızdığım "allah bilmiyor kime para vereceğini şu şahsın parası bende olsa şöyle şöyle yapardım" yada "allah para vermiş akıl vermemiş, allah bir boy vermiş gerisini koyvermiş gibi sözleri söyleyenlerde çok

a.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt