Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sorumsuzca söylenen sözler (3 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
GÜNLÜK HAYATIMIZDA KULLANDIĞIMIZ OKADAR SÖZ VARKİ SORUMSUZCA MANASINI BİLMEDEN SÖYLÜYORUZ PEKİ BU SÖZLERİN HATA OLDUĞUNU BİLİYORMUYUZ MESELA ARAP OLAYIM ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ GÖZLERİN VELFECRİNİ OKUYOR VB SÖZLER VARKİ İNSANI DİNDEN ÇIKARMAYA KADAR GÖTÜRÜR BİLİNÇLİ OLMADAN SÖZYLENDİĞİ İÇİN DİNDEN ÇIKILMAZ BELKİ AMA MANEVİYATIMIZ ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ YAPAR SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERDENDE AKLINIZDA BUTÜR KELİMELER VARSA YAZMANIZI HEP BİRLİKTE SORUMSUZCA KULLANDIĞIMIZ BU CÜMLELERİ ÖĞRENELİM İSTİYORUM KATKILARINIZI BEKLİYORUM DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sorumsuzca söylenen sözler

1. OLARAK İFADE ETTİĞİM YALAN SÖYLÜYORSAM ARAP OLAYIM CÜMLESİ GENELDE KULLANILAN BİR CÜMLE PEKİ NEDİR ARAP SOYUNU HAFİFE ALAN BİR CÜMLE YANİ ARAPLAR YALANCIDIR VE BEN YALAN SÖYLÜYORSAM ARAP OLAYIM DEMEKTİR ATLANILAN EN ÖNEMLİ KISIM İSE PEYGAMBERİMİZİN ARAP OLUŞUDUR BU SÖZ AYRICA PEYGAMBER EFENDİMİZİN GELDİĞİ SOYU KÜÇÜMSÜYOR KULLANMAYALIM RABBİMMUHAFAZA TEHLİKELİ OLABİLİR

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

2.olarak elemtere fiş kem gözlere şiş..bunu söylereken acaba düşünülüyormu hiç bu ne anlamda ve niçin söylenir güya nazara karşı söylenir ama okadar alakasız ve manasızki göz göre göre kuran ayeti dalgaya alınıyor bu sözede dikkat edelim lütfen kullanılması dinen ve manen sakıncalıdır

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

GÜNÜMÜZDE ÇOK KULLAILAN HER ŞEYİN BAŞINA VEYA SONUNA EKLEDİĞİMİZ YALAN YANLIŞ ŞEYLERDE KULLANDIGIMIZ VALLAH KELİMESİ ONDE GELIYOR.SONRASINDAN
ALLAH ÇARPSIN Kİ BÖYLE,YALANIM VARSA ŞURDAN ŞURAYA GİTMİYİM GİBİ
BENCE ÇOK YANLIŞ

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evet haklısın vallah demek allaha yemin olsunki demektir eğer söylenen söz doğru ise ne ala ama ya yalan ise hem günah hemde yemin kefareti gerektirir biride allah hiç bir kulunu çarpmaz sadece uyarır

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

islam dini mantık dinidir diyenler vardır buda yanlış bir cümledir Kur’an-ı kerimin birçok yerinde (Akletmez misiniz, aklınızı kullanmaz mısınız?) gibi ifadeler çok geçer.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

(Ne biçim kaderim varmış, alnımın kara yazısı, adam ülkenin kaderini değiştirdi demek insanı imandan çıkarır) deniyor.
Halbuki İslam âlimleri, (Kaderin, hayırlısı, şerlisi, iyisi, kötüsü, tatlısı, acısı, hep Allahü teâlâdandır. Çünkü, kader, bildiği şeyleri yaratmak demektir) buyuruyorlar. Bir insanın başına kötü işler gelirse, (Kaderim böyle imiş, veya bu alnımın kara yazısıdır, ne kadar kötü kaderim varmış) demesinde mahzur yoktur. Çünkü hayır şer Allah’tandır. Fakat (Adam ülkenin kaderini değiştirdi) demek yanlıştır. Allah’ın kaderini kimse değiştiremez. (İntihar eden, Allah’ın kaderini değiştirir) diyenler de vardır. Bütün bunlar kaderi bilmeyen cahil kimselerin sözleridir.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

GENELDE HER ŞEYİN BAŞINA EKLİYORUZ VALLAH KELİMESİNİ VE ÇOĞUDA YALANDA KULLANILIYOR BEN COK SAHID OLUYORUM.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ozaman kardeşleri uyarmak üstümüze vazifedir veys kardeşim hem yalana allah cc katıyor hemde yemin kefareti tutması gerekirken tutmuyor ve bu halde bilmeden ölenler vebal altında kalıyor

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

(Hele şu namazımızı kılalım da, rahat rahat çayımızı içelim diyenlerin akıbetleri çok feci olur) deniyor.
Bu ne kadar da yanlış bir ifade? Adam, namaza çok önem veriyor ki, (Önce şu namazımızı kılalım, namazı geciktirme endişesi ile çay içersek çayın tadını da alamayız, hele namazı kılalım çayı nasıl olsa içeriz) demek istiyor. Bu sözün neresi kötü ki? Âlimlerimiz, namaza mani olan işte hayır yoktur buyuruyorlar. Vakit girer girmez, önce namazı kılmalı, ondan sonra diğer işleri yapmalıdır.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

birde nuh dedi peygamber demedi sözü vardır buda tehlikeli bir sözdür nuh as allahın büyük peygamberlerindenb biridir yani peygamber dememek onu kabul etmemek mansına gelir allah korusun dikkat etmek gereklidir

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

BENİM İŞİM GEREĞİ İNSANLARLA DİYALOĞUM ÇOK FAZLA VE BİLE BİLE YALAN ATANLAR ÇOK VE HER KELİMESİNE KULLANIYORLAR.ARADA BİR SORUYORUM ONLARA NEDEN Bİ ŞEYİ BİLMEDEN VALLAH KELİMESİNİ KULLANIYORSUNUZ DİYE YANIT OLARAK BİLMİYORUM.AĞIZ ALIŞKANLIĞI OLMUŞ DENİYOR.DOĞRU OLMADIGINI KENDİLERİNE İZAH ETSEMDE 2-3 DAKIKA SONRA AYNI.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mesela bir söz daha vardır gökten isa gelse beni kararımdan vazgeçiremez buda tehlikeli isa as gökten sadece ahir zamanda inecektir öyle basit şeylere alet etmek ve onun ismini kullanmak hafife almak olur bunada dikkat etmek gerek

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

BEN $EYTANLA ALAKALI OLANLARA COK BOZULUYORUM.
$EYTAN KULAGINA KUR$UN
$EYTANA PABUCUNU TERS GIYDIRMEK
HAY AKSI $EYTAN
ACELE I$E $EYTAN KARI$IR
$EYTAN GIBI MA$AALLAH
BUNU BU KADAR ANMAK YERINE AGZIMIZDAN HAYIRLI CÜMLELER CIKSA BESMELE KELIME-I TEVHID KELIME-I $AHADET DAHA HAYIRLI OLUR
BELAYI ANMAK CAGIRMANIN YARISIDIR LÜTFEN DIKKAT EDELIM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah’ın oğlu demek, Allah şunu yapamaz demek elbette küfürdür. Fakat diğer sözlerin küfürle hiç alakası yoktur. Çünkü bunu söyleyen kimse, Allah yürür, Allah yer içer, Allah uyur demek istemiyor. Yolun uzunluğunu, bitip tükenmediğini bildirmek için yürümekle bitmiyor demek istiyor. Şarkılarda, türkülerde ve böyle sözler arasında Allah ismini kullanmak doğru değildir. Ama küfür de değildir. Küfrün ne olduğu dinin dört delili ile sabittir. Bunun dışında küfür olmaz. Bütün milleti kâfir yapmak da çok tehlikelidir. Müslümana kâfir diyenin kendisinin kâfir olacağı hadis-i şerifle de bildirilmiştir.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evet gurbetteb kardeşim insanımız şeytandan bir şey ümid ediyor rabbimden etmesi gerekirken bu sözlerede dikkat etmek gerek

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

(Kötü hava şartları demek korkunç bir hatadır)
Bu da cahilliğin daniskasıdır. Zira hayır şer de Allah’tandır. Amentü’de bunu her zaman söyleriz. İyi havayı Allah yaratıyor da kötü havayı başkaları mı yaratıyor. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Her şeyi yaratan Allah’tır.) [Zümer 62]

@hazal@

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.BU VE BUNUN GİBİ SÖZLER BİZİ FARKINDA OLMADAN KÜFÜRE HATTA DİNDEN ÇIKARMAYA KADAR VARABİLİR.BENDE DİKKAT ETMEYE ÇALIŞIYORUM.KONUŞMADAN ÖNCE SÖYLEYECEKLERİMİ DÜŞÜNÜYORUM YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLERİM DİYE SUSMAYI TERCİH EDİYORUM ÇOĞU ZAMAN .BU KONUDA ÖZELLİKLE SEN BÜYÜKSÜN, SANA TAPIYORUM,BENİ SEN YARATTTIN, BİRDE BİR ŞARKI SÖZÜ VAR ÇOK SİNİR OLUYORUM TANRI UNUTMUŞ OLSA BİLE.RESMEN KÜFÜR İFTİRA DİLDE CİRİT ATIYOR.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mesela sevmediği birini gördüğü zaman aynı azrailimi görmüş gibi oluyorum demek buda sakıncalıdır allahın büyük meleği olan azrail as hafife aldığı için

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt