Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sohbet Edecek Kimse Yok mu? (1 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Bende burdayim dua kardesim nasılmış gorusmeyeni:)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hamdolsun iyiyim, guzel bir yolculuk icin hazirlik yapiyorum. Isterdim ki Medine olsun amma, neyse..

Sen nasilsin? Iyisin insaAllah, Allah var etsin.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Selamün aleyküm kardeşlerim. Almanyada yine yağmur yağıyor güneş bulutların arkasında ve sanki gece devam ediyor.

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam ABİ

istanbul yanıyor adeta çok sıcak hava..

Yagmur berekettir..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Evet emrine şükür. Bu sene havalar burada yağmurlu geçti. İzine gidemeyenlerin yüzleri bile bembeyaz.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Her şey artık eskisi gibi gizli kalmıyor.Allah izin verirse (kıyamet kopmazsa) 100 sene sonra bugünkü olan olayların içyüzünü anında gelecek neslimiz öğrenecektir.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Selamün Aleyküm
Ramazan gelirken sadece Kul olduğumuzu hatırlayalım ve bu hatırlama ömrümüzün sonuna kadar devam etsin inşaALLAH.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
MADEM ÖYLEE SOHBET İSTİYORSUNUZ
ŞÖYLE BAŞLIIM MI?:)

Allah, bir deneme vasıtası olması için şeytanı, insanların zihinlerine gizlice telkin verebilecek özellikte yaratmıştır. Bu telkinin etkisi de insanların iman derecelerine göre değişir.
Şeytanın inkar edenlere karşı her istediğini yaptırabilecek bir gücü
varken, ihlaslı müminlerin imanına zarar verebilecek hiçbir gücü ve etkisi yoktur. (Hicr Suresi, 39-40) Ancak, her ne kadar Allah'ın
halis kullarını saptırma gücü olmasa da onların dikkatlerini dağıtma, unutkanlık verme, konsantrasyonlarını bozma gibi rahatsızlıklar vermeye çalışabilir.

Hiç şüphesiz şeytanın etkisiyle hareket eden kişiler sözleri, konuşmaları, tavır ve hareketleriyle müminleri rahatsız ederler.
Bunun gibi, şeytan da aynı rahatsızlığı kendi görünmez boyutundan vermeye çalışır. Bu şekilde zihinleri meşgul edip, dikkatleri
dağıtarak müminlerin yaptığı hayırlı işleri engellemeyi amaçlar. Şeytan bu yöntemle müminin Allah'ın sözlerini içeren Kuran'ı okuyup
anlamasını ve ondan en güzel şekilde istifade etmesini engellemeye
çalışır. Çünkü müminler Kuran'la en doğru yola iletilirler, şeytanın yegane amacı ise müminlerin doğru yoldan şaşırıp sapmalarıdır. Bu
nedenle, onların Kuran'ı anlayamamalarını, yanlış anlamalarını, hatta mümkünse Kuran'dan uzaklaşıp onu terk etmelerini arzu eder.
Allah şeytanın bu çabasına karşılık olarak müminin Kendisi'ne sığınmasını bildirmiş ve bunu bir hüküm olarak müminlere farz
kılmıştır: Öyleyse Kuran okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın.
(Nahl Suresi, 98)

Allah'a inanıp, O'na güvenerek, böyle davrananlara şeytanın hiçbir zarar veremeyeceği bir sonraki ayette şöyle haber verilmektedir:

Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99)
MELEK..:)

mir_erhan

Moderator
EyvAllah Melek kardeşim...
Ellerinize yüreğinize sağlık..
çok güzel bir şekilde istifade ettik inşallah..
Rabbimiz devamını nasip eylesin.. amin...

Selam ve dua ile

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Ben varım ama bir dip not yazayım ...Normal şartlarda dahi kısıtlı foruma girebiliyorum...Eşim biraz darılıyor...Neden internet ile uğraşıyorsun niçin bizle ilgilenmiyorsun diye...?

O yüzden biraz sıkıntım oluyor...Fırsat buldukça girebiliyorum...

abdulvedud

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben varım forumda zatı muhteremlerimizden biri azrail as hakkında yazı yazmış o hususta imamı gazalinin ölüm ve ötesi isimli kitabına bakmaktaydım burda kaynağı yok ama peygamberimizin ölümü kendisine kolay kılması için Allah' a dua ettiği yazıyor -Allah bilir-
dabbeyi film yapacaklarına bu kitabı film yapsalar süper olur bence dabbenin ne zaman geleceği meçhul ama ölüm her an herkesi bulabilir...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Selamün Aleyküm kardeşim haklısın önce aile huzuru boş vaktin olursa internete girersin. Cevap verdiğin için ALLAH razı olsun.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''forumda zatı muhteremlerimizden biri azrail as hakkında yazı yazmış''
Bu biziz galiba ...O konu çok hayret verici oldu...
Değil mi?

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
evet ben varım forumda zatı muhteremlerimizden biri azrail as hakkında yazı yazmış o hususta imamı gazalinin ölüm ve ötesi isimli kitabına bakmaktaydım burda kaynağı yok ama peygamberimizin ölümü kendisine kolay kılması için Allah' a dua ettiği yazıyor -Allah bilir-
dabbeyi film yapacaklarına bu kitabı film yapsalar süper olur bence dabbenin ne zaman geleceği meçhul ama ölüm her an herkesi bulabilir...

ALLLAH yardımcımız olsun.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sizde bir bakın isterseniz ...Sonra yorumunuzu bekliyorum...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Biz o ateşin koruyucularını meleklerden başkasını kılmadık. Ve onların sayısını inkâr edenler için yalnızca bir fitne (konusu) yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin bir bilgiyle inansın iman edenlerin de imanları artsın; kendilerine kitap verilenler ve iman edenler (böylece) kuşkuya kapılmasın. Kalplerinde bir hastalık olanlar ile kafirler de şöyle desin: "Allah bu örnekle neyi anlatmak istedi?" İşte Allah dilediğini böyle şaşırtıp-saptırır dilediğini de böyle hidayete erdirir. Rabbinin ordularını kendisinden başka (hiç kimse) bilmez. Bu ise beşer (insan) için yalnızca bir öğüttür. (74/31)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
O konu değil Azrail a.s. konusu...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
O konunun benim son yazımı inceler misiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt