Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............ (1 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............

SELAMUN ALEYKÜM VALLA HEPİNİZİN YORUMLARI VE SÜPER.ARTIK BU YORUMLARDAN SONRA İÇENLER BIRAKMAYI DÜŞÜNÜR İNŞALLAH.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
bakıyorumda destek artmış allah c.c. hepinizden razı olsun sevgili islamiyet gen ailesi üyeleri sigara içmeyelim içenlerede izin vermeyelim....aeo;)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
s.a
bakıyorumda destek artmış allah c.c. hepinizden razı olsun sevgili islamiyet gen ailesi üyeleri sigara içmeyelim içenlerede izin vermeyelim....aeo;)

EEE TABİKİ DESTEK ARTACAK BİZ BİR AİLEYİZ.;)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

VERA'

Takvâ, sakınma, korunma, günahtan hassasiyetle kaçma ve korkma, haramlar bir tarafa, şüpheli olan şeylerden, mâlâyânî ve boş şeylerden uzak kalma. Vera', kısaca "dînî hükümlere riayette titizlik" manasına gelir.

Vera', hayırlı ve övgüye değer amellere sarılıp, geçici dünya hevesi peşinde koşmayı terketmeyi gerektirir. Yine vera', emredilen ve nehyedilen bütün dinî hükümleri teferruatı ve incelikleriyle tatbik etmeyi gerektirir. Bunun gereği olarak, ağızdan giren ve çıkanın Allah ve Rasûlünün sevdiği şeyler olmasına dikkat etmek, günaha düşmekten ve harama bulaşmaktan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durmak, zerre kadar da olsa kimsenin hakkını üzerine geçirmemek vera'dır. Hz. Ebû Bekir (r.a), "Bir nevi harama düşeriz korkusuyla yetmiş çeşit helâli terkey-ledik" sözüyle vera' örneği sergilemiştir.

Gereksiz şeyleri terketmek demek olan "mâlâyânî"yi terketmek de vera' cümlesindedir. Zaten Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadîsinde, kişinin lüzumsuz şeyleri terketmesinin o kişinin İslâmî güzelliği gereği, bir başka deyişle İslâmî iyi anlayıp uyguladığının delili olduğunu söylemiştir (Tirmizî, Zühd, 11; İbn Mâce, Fiten, 12).

Haramda vera' (kaçınmak) dindarlıktır. Lakin bunun da dereceleri vardır. Gazâlî vera'nın dört derecesi olduğunu söyler:

1- Haram olan şeylerden kaçınmak,

2- Şüpheli şeylere karşı korunmak (ki bu salihlerin vera'ıdır);

3- Harama sebep olması ihtimalini düşünerek helalî terketmek (ki bu muttakilerin vera'ıdır).

4- Her ne kadar kendini harama düşürmeyecekse de, Allah'a yakınlığının artmayacak şekilde ömrünün bir kısmının boşa geçeceği korkusundan dolayı, bütün mevcudiyetiyle Allah'a teveccüh edip, Allah'ın dışında her şeyden yüz çevirmek (ki bu da sıddıkların vera'ıdır) (Gazali, İhya, I, 25, II, 95). Vera'nın en düşük seviyesi Allah'ın nehyettiklerinden sakınmak, en yüksek seviyesi de Allah'ı zikirden alıkoyacak her şeyden kaçınmaktır. Şurasını belirtmekte yarar vardır ki sûfiler, mübah olmadığı konusunda en küçük şüphe bulunan hususlardan da haramdan kaçınır gibi kaçınırlar; şüpheli şeylere girmenin kendilerini harama sürükleyeceğinden endişe ederler. Ayrıca helal ve mübah olduğu kesinlikle bilinen şeylerin ihtiyaç ve zaruret miktarından fazla olan kısmını da terkederler. Bu konudaki fikir ve davranışları herkes için değil kendileri gibi olmak isteyenler için örnektir. Yoksa Allah'ın helâl kıldığı şeyleri, mubahları haram kılmak hiçbir kimsenin haddi değildir ve tehlikelidir.

Vera' ile zühd arasındaki fark, vera' şüpheli şeyleri, zühd ise ihtiyaç fazlasını terketmektir. Vera'yı takva kargılığı alanlar olsa da vera', takvanın ileri bir merhalesidir. Vera'nın sevabı ve neticesi, âhirette hesabın hafif olmasını sağlar.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigara ve Sağlığınız
Anne olmak çok zor bir iştir. Çok sorumluluk gerektirir. Her anlamda sağlığınız iyi olması gereklidir. Sigara içen insanlar, içmeyenlerden daha çok hastalanır, hemen hemen hepsinde ciddi sağlık sorunları çıkar ortaya. Dünyada, her yıl akciğer kanserinden ölen sigara tiryakisi kadın sayısı 30.000´dir. Sigarayı hemen bırakırsanız, çocuklarınızla geçireceğiniz yılları arttırmış olacaksınız unutmayın.

alıntıdır:kişise başarı sağlıklı yaşam

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

GERÇEKLER
- Dünyada yılda 4 milyon insanın sigara nedeniyle öldüğünü,
- Yirmi yıldır sigara içen bir insanın, akciğer kanserine yakalanma riskinin sigara içmeyen insana göre 11 kat fazla olduğunu,
- Sonu ölüme giden kalp hastalıklarının kaynağı olduğunu,
- Sigaranın kalp, ayak ve beyin damarlarını tıkayarak, beyin felcine, zihnin erken yaşlanmasına ve ayakların kangren sonucu kesilmesine neden olduğunu,
- Sigaranın dumanında 2000 den fazla kanser yapıcı madde olduğunu,
- 2030 larda dünyada yılda en az 10 milyon insanın sigara nedeniyle öleceğini, sizinde belki bu on milyon insanın içinde olacağınızı,
- Sigaranın, isteğe bağlı tüketim maddeleri arasında tüketenlerin yarısını öldüren tek madde olduğunu,
- Sigara ve alkol ortaklığının kanser riskini daha da arttırdığını
- İktidarsız erkeklerin yarısının sigara tiryakisi olduğunu
- Akciğerlere giden nikotinin bir kısmının böbreklere ulaşarak orada tahribat yaptığını
- Sigara kullanan hamile bayanlarda bir kısmının düşüğe neden olduğunu,
- Anne karnındaki bebeklerde ölümcül veya kalıcı zararlara yol açtığını,
- Kısırlık nedeni olduğunu
- Herhangi bir sağlık sorununuzda tedaviyi olumsuz etkilediğini.

alıntı:eczanemonline

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,sitede sigara içen kaldı mı?
B)B)B)B)B)lütfen kalmamış olsunB)B)B)B)B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
BOŞA PARA VERMEYİ BIRAKIN, SİGARAYI BIRAKIN, HAYATINIZI KURTARIN​
[/big]

aLLAH YARDIMCINIZ OLSUN İNŞAALLAH​

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Toron yazdı:
[big]
BOŞA PARA VERMEYİ BIRAKIN, SİGARAYI BIRAKIN, HAYATINIZI KURTARIN​
[/big]

aLLAH YARDIMCINIZ OLSUN İNŞAALLAH​

S.A ÇOK GÜZEL KARDEŞİM DESTEĞİN İÇİN SAĞOL

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

:mad::mad:[nasıl yani bu kadar kolay olsa hemen bırakacam ama çok denedim olmuyor sigara içenler bilir bana yol göstersinler bırakanlar ne olur içmek istemiyorum

muhammed_salim

Kayıtlı Kullanıcı

sigarayı bırakmak için burakmayı istemek gerekir. sigarayı bırakmak isteyen birine ilaç tavsiye etmişler baktımki diyor sigarayı bırakacam ilacı bıraktım. yani tamamen irade...

lillahi

Kayıtlı Kullanıcı

Selamın aleyküm . Çok tşk . Allah razı olsun.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigara ve Aile Sağlığı
Sigara dumanı, pasif içiciler için de en az aktif içiciler kadar zararlıdır. Bu durum, çocuklar için daha da endişe vericidir. Onların bünyesi daha zayıftır ve henüz gelişme çağında oldukları için, oksijene, temiz havaya olan ihtiyaçları yetişkinlerinden daha fazladır. Lütfen, çocuklarınızın yanında sigara içmeyin. Onları kendi ellerinizle zehirlemeyin.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigarayı Bırakmanın Faydaları Nelerdir?

Sigara içen her yüz insandan yetmişi sigarayı bırakmak istediklerini söylüyorlar. İşte size birkaç sebep:

- Ciddi hastalık riskini azaltmak
- Genel olarak daha sağlıklı olmak
- Aile ve arkadaşları pasif içiciliğin tehlikelerinden korumak
- Sigara içilmeyen yerlerde daha rahat edebilmek
- Duman kokusundan kurtulmak
- Tütün ürünlerine harcanan paradan tassarruf yapmak

semos

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
Birnur yazdı:
S.A CANIM GERÇEKTEN HAYIRLI BİR İŞE ADIM ATMIŞSIN. UMARIM SİGARA İÇENLER SİGARAYI BIRAKIRLAR. BEN NAMAZA BAŞLADIĞIM ZAMANLARDA SİGARAYIDA BIRAKTIM. AİLEMDE HERKEZE SÖYLÜYORUM BIRAKIN DİYE. AMA FAYDALI OLAMIYORUM. BEN NASIL BIRAKTIM HALA ŞAŞIRIYORUM KENDİME ESASINDA VE DİYORUM Kİ DAHA ÖNCE KEŞKE BU ADIMI ATSAYDIM. HİÇ ZORLUK ÇEKMEDİM GÜZEL RABBİMİN SAYESİNDE. ÖNCELİKLE GERÇEKTEN İSTEMEK GELİYOR İŞİN BAŞINDA. ZATEN NEYİ GERÇEKTEN ÇOK İSTERSEK ALLAHINDA İZNİYLE HERŞEYİ BAŞARABİLİYORUZ DEĞİL Mİ? ALLAH SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN YARDIMCISI OLSUN. BAŞARILAR DİLİYORUM BIRAKMA ÇABASINDA OLAN TÜM ARKADAŞLARIMA VE İNAT EDİN DİYORUM. NEDİR Kİ SANKİ SİGARA SAĞLIKTAN ÇOK MU ÖNEMLİ. K.S.E.O

S.A.BİRNUR CUM BEN DE ÖYLE 23 HAZİRAN 2003 TE NAMAZA BAŞLADIM 24 HAZİRAN SABAHI SİGARAYI BIRAKTIRDI RABBİM.İNŞAALLAH BIRAKMAK İSTEYENLERE DE ALLAH YARDIM EDECEKTİR.YETERKİ RABBİMİN HOŞUNA GİTMEYEN BİRŞEY DİYEREK BIRAKMAYA NİYETLENSİNLER DERİM.A.E.O.

selamunaleyküm

bende uzun zaman sigara içenlerdendim. günde 1-1,5 paket içerdim.ama yaklaşık 3 aydır sigarayı ağzıma bile sürmedim. sigarayı bırakmadan önce namaza başlamıştım ama abdesli iken sigara içerdim bazen.çok rahatsız olurdum bu durumdan. ve bir sabah uyandım ve içmicem ben bunu dedim ve rabbimin izniyle başardım inşallah.ve şuan öyle huzurluyumki sigaraya ayırdığım vakti ilim öğrenmeye,kuranı kerim okumaya,namaz kılmaya ayırıyorum bu benim için daha faydalı,ve daha huzur verici .rabbim inşallah bütün tiryakilerin yardımcısı olsun. selam ve dua ile

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Sayın Hasta !

Size hasta diye sesleniyorum, çünkü artık tüm dünyada sigaranın sağlıklı bir yaşamla bağdaşmıyacağı kabul görmektedir. Her ne kadar siz şu anda kendinizi sağlıklı hissetseniz de bu içtiğiniz her sigaranın vücudunuza zarar verdiği gerçeğini gizlemez. Sigara, başta solunum sistemi ve kalp-dolaşım sistemi olmak üzere vücudunuzdaki tüm sistemler üzerine etkilidir.

Sigara içenlerin yaklaşık % 25 i sigara nedeniyle yaşamlarının erken bir döneminde ölmektedirler. Yapılan bir araştırmaya göre 1950 - 1975 yılları arasında 10 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle ölmüştür. 1975 - 2000 yılları arasında ise 50 milyon kişinin sigara nedeniyle ölmesi beklenmekteydi.

Sizce yaşam bu kadar değersiz mi ?

Sigaranın neden olduğu en önemli hastalık grubu kanserlerdir. Sigara, akciğer kanseri başta olmak üzere soluk borusu, gırtlak, ağız, dil, dudak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, böbrek ve kadınlarda rahim ağzı kanserlerine neden olmaktadır. Tüm kanser ölümlerinin % 30 unun, akciğer kanserinden ölümlerin ise % 90 ının nedeni sigaradır. Günde 1 paket sigara içen birinde akciğer kanserine yakalanma riski hiç içmeyen birine oranla 20 kat fazladır.

İçtiğiniz her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırmaktadır !

Solunum sistemi hastalıklarından kronik bronşit ve amfizemin em önemli nedeni sigaradır. Kronik bronşitten ölüm oranı hiç sigara içmeyenlerde 100 000 'de 3 iken, günde 1 paketten fazla sigara içenlerde 100 000 ' de 114 'e çıkmaktadır. Sigara akciğerin doğal savunma sistemini de bozduğu için her türlü her türlü enfeksiyon riskini arttırmaktadır. ( Zatürree, bronşit vb. )

Yaşamınızı soluk darlığı içinde oksijene bağımlı, yatağa bağlı halde tamamlamak ister misiniz ?

Sigara içenlerde koroner kalp hastalıkları ve hipertansiyon daha sık görülür. Sigara içmekle kalp krizi riskiniz 3 kat artmaktadır.
Sigara içenlerde seks hormonlarının azaldığı ve buna bağlı olarak kısırlık ve iktidarsızlığın arttığı saptanmıştır.
Gebelerde sigara içilmesi ise düşük riskinin artmasına, erken doğuma, doğum tartısının azalmasına yol açar.
Çocuğunuza bunu yapmaya hakkınız var mı ?

Sigara yalnız içene değil, çevresindekilere de zarar vermektedir. Pasif sigara içimi de yukarıda sayılan hastalıkların riskini artırmaktadır.

Sevdiklerinizin sağlığı da sizin için önemli olsa gerek !

Tüm bunlara karşın sigara içmeyi sürdürmeyi düşünürseniz, sizin seçiminizdir. Ancak sigarayı bırakmayı düşünürseniz biz size her konuda yardıma hazırız.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN SİGARAYI BIRAKIN..!!!!

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm,sitede sigara içen kaldı mı?
B)B)B)B)B)lütfen kalmamış olsunB)B)B)B)B)

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

SELEMUN ALEYKÜM KARDEŞLERİM...SİGARA İÇEN KARDEŞLERİME,ABİLERİME,ABLALARIMA SESLENİYORUM....LÜTFEN DUYUN SESİMİ.....ALLAH (CC) RIZASI İÇİN BIRAKIN SİGARAYI... YA ŞUAN İŞ YERİNDEYİM...SİGARA İÇEN ARKADAŞLAR VAR...BOĞULMAK ÜZEREYİM YEMİN EDERİM...YA ONLAR İÇMİYO SANKİ BİZ İÇİYORUZ....YA ARKADAŞLAR MADDİ MANEVİ BİZE ZARAR VERİYORSUNUZ...KIYAFETLERİM O KADAR İĞRENÇ KOKUYOKİ....KAHVEHANEDEN ÇIKMIŞ GİBİİYİMMMMMMMMMM......LÜTFEN ARKADAŞLAR....BİRAZ DUYARLI OLUN....İLK ÖNCE KENDİNİZİ DÜŞÜNÜN...SİZE VERDİĞİ ZARARI DÜŞÜNÜN....SONRADA BİZİ DÜŞÜNÜN....NOLUUR ARKADAŞLAR....NOLUR....:(:(:(:(

SELAMETLE KALIN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt