Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............ (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............

ayshidayet yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BENDE BUGÜN SİGARAYI BIRAKTIM İNŞALLAH BİRDAHA İÇMEM rabbim içenleride kurtarsın A.E.O BİR DAHA BAŞLAMAMAK DİLEĞİYLEB)B)B)

S.A.ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM.SELAMETLE ÇIKARSIN İNŞAALLAH BU NEFİS MÜCADELESİNDEN.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

uzeyr yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
aska mecnun yazdı:
Selamünaleyküm;

Var mı ki yaaaw? bunca açıklamaya nazaran kaldı mı ki yaw? Allah razı olsun kardeşim hatırlattığın için mücadelene sevindin selametle..

S.A.GERÇEKTEN İÇEN KALDI MI HALA?İÇENLERİ BANLAYALIM:D:D:D
:):)

S.A.ŞİMDİ İÇENLER KIZMASIN BANA.AMA HAKLIYIM KARDEŞLER.İSRAF HARAMSA SİGARAYA VERİLEN PARA İSRAFTIR VE HARAM SAYILMAZ MI?DEĞER Mİ RABBİNİN HUZURUNA SİGARA İÇMİŞ OLARAK ÇIKMAYA.HEM DE ETRAFA DA ZARARLI DUMAN YAYIP İÇMEYENLERİN KUL HAKKINA GİRİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?HADİ BAKALIM İÇENLER,İNSAN YETERİNCE İSTER DUA EDERSE ALLAH YARDIM EDER.A.E.O.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM
KARDEŞLERİM BU SİTEDE ŞUNU ÖĞRENDİMKİ YAPILAN DUALAR BİR ŞEKİLDE YERİNE PERDESİZ
ULAŞIYOR İNŞAALLAH GEÇEN GÜN BU SAYFAYI ZİYARET ETTİKTEN SONRA DUA ETTİM HER ZAMAN EDİYORDUM BU İLLETTEN BENİ KURTAR YARABBİM DİYE ERTESİ GÜN BİR HASTALANDIMKİ SORMAYIN ANJİN ATEŞİM 39 -40 FAKAT O ATEŞİN İÇİNDE BİR ŞEYİ NET HATIRLIYORUM BU GÜN HİÇ SİGARA İÇMEDİM BUNU DÜŞÜNÜYORDUM VE BENGEÇEN CUMARTESİ HASTALANDIM OGÜNDEN BERİ SİGARAYI BIRAKTIM ANLADIMKİ NAMAZ KILARKEN KUR'AN-KERİMİ OKURKEN AĞZIMDAKİ KOKUDAN BEN RAHATSIZ OLUYORDUM YA RABBİMİN GÖNDERDİGİ MELEKLER BENİM YANIMA NASIL YAKLAŞSINLAR SON DUA ETTİGİM GÜN BUNUDA DÜŞÜNEREK RABBİME YALVARDIM RABBİM SABRINIDA VERİYOR İNŞAALLAH
GÜNDE 1 PK İÇEN BEN SİZLERİNDE DUALARIYLA BUNDAN KURTULDUM İNŞALLAH BUGÜN İLK KEZ YATAKTAN ÇIKTIM İNŞ. BUNDAN SONRA SİZLERLEYİM DUALARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TŞK EDİYORUM ALLAH C.C. HEPİNİZDEN RAZI OLSUN DUALARINIZI ÜZERİMDEN EKSİK ETMEZİSENİZ SEVİNİRİM ALLAH'A EMANET OLUNB)B)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
uzeyr yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
aska mecnun yazdı:
Selamünaleyküm;

Var mı ki yaaaw? bunca açıklamaya nazaran kaldı mı ki yaw? Allah razı olsun kardeşim hatırlattığın için mücadelene sevindin selametle..

S.A.GERÇEKTEN İÇEN KALDI MI HALA?İÇENLERİ BANLAYALIM:D:D:D
:):)

S.A.ŞİMDİ İÇENLER KIZMASIN BANA.AMA HAKLIYIM KARDEŞLER.İSRAF HARAMSA SİGARAYA VERİLEN PARA İSRAFTIR VE HARAM SAYILMAZ MI?DEĞER Mİ RABBİNİN HUZURUNA SİGARA İÇMİŞ OLARAK ÇIKMAYA.HEM DE ETRAFA DA ZARARLI DUMAN YAYIP İÇMEYENLERİN KUL HAKKINA GİRİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?HADİ BAKALIM İÇENLER,İNSAN YETERİNCE İSTER DUA EDERSE ALLAH YARDIM EDER.A.E.O.

ve aleyküm selam
cok haklısın kardeşim..B)

Sigaranın maddi ve manevi yönden zararı olmasına rağmen hale içen kardeşlerimize sesleniyorum yazık etmeyin kendinize sağlığınızı ve çevrenizdeki insanları düşünün ve sitede onca sigara hakkında yazı yazılmış emek harcamış kardeşlerimizi düşünün
kendinize bir iyilik yapın (SİGARA) içen kardeşlerim SİGARAYI BIRAKIN...!!!!

selam ve selametle kalın kardeşlerim..B)B)B)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM
KARDEŞLERİM BU SİTEDE ŞUNU ÖĞRENDİMKİ YAPILAN DUALAR BİR ŞEKİLDE YERİNE PERDESİZ
ULAŞIYOR İNŞAALLAH GEÇEN GÜN BU SAYFAYI ZİYARET ETTİKTEN SONRA DUA ETTİM HER ZAMAN EDİYORDUM BU İLLETTEN BENİ KURTAR YARABBİM DİYE ERTESİ GÜN BİR HASTALANDIMKİ SORMAYIN ANJİN ATEŞİM 39 -40 FAKAT O ATEŞİN İÇİNDE BİR ŞEYİ NET HATIRLIYORUM BU GÜN HİÇ SİGARA İÇMEDİM BUNU DÜŞÜNÜYORDUM VE BENGEÇEN CUMARTESİ HASTALANDIM OGÜNDEN BERİ SİGARAYI BIRAKTIM ANLADIMKİ NAMAZ KILARKEN KUR'AN-KERİMİ OKURKEN AĞZIMDAKİ KOKUDAN BEN RAHATSIZ OLUYORDUM YA RABBİMİN GÖNDERDİGİ MELEKLER BENİM YANIMA NASIL YAKLAŞSINLAR SON DUA ETTİGİM GÜN BUNUDA DÜŞÜNEREK RABBİME YALVARDIM RABBİM SABRINIDA VERİYOR İNŞAALLAH
GÜNDE 1 PK İÇEN BEN SİZLERİNDE DUALARIYLA BUNDAN KURTULDUM İNŞALLAH BUGÜN İLK KEZ YATAKTAN ÇIKTIM İNŞ. BUNDAN SONRA SİZLERLEYİM DUALARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TŞK EDİYORUM ALLAH C.C. HEPİNİZDEN RAZI OLSUN DUALARINIZI ÜZERİMDEN EKSİK ETMEZİSENİZ SEVİNİRİM ALLAH'A EMANET OLUNB)B)

ve aleyküm selam kardeşim ALLAHCC cümlemizden razı olsun sizin adınıza sevindim ne güzel sigarayı bıraktınız darısı sigarayı bir türlü bırakamıyan kardeşlerim başına inşaALLAH onlarda bırakırlar sağlığına kavuşurlar..:(:(

kardeşim tekrar geçmiş olsun ALLAHCC sağlık ve afiyet versin..
selametle kalın..
ALLAHCC emanet olun..B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

uzeyr yazdı:
derya_gulu yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM
GÜNDE 1 PK İÇEN BEN SİZLERİNDE DUALARIYLA BUNDAN KURTULDUM İNŞALLAH BUGÜN İLK KEZ YATAKTAN ÇIKTIM İNŞ. BUNDAN SONRA SİZLERLEYİM DUALARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TŞK EDİYORUM ALLAH C.C. HEPİNİZDEN RAZI OLSUN DUALARINIZI ÜZERİMDEN EKSİK
ETMEZİSENİZ SEVİNİRİM ALLAH'A EMANET OLUN
B)B)[/quote
ve aleyküm selam kardeşim ALLAHCC cümlemizden razı olsun sizin adınıza sevindim ne güzel sigarayı bıraktınız darısı sigarayı bir türlü bırakamıyan kardeşlerim başına inşaALLAH onlarda bırakırlar sağlığına kavuşurlar..:(:(

kardeşim tekrar geçmiş olsun ALLAHCC sağlık ve afiyet versin..
selametle kalın..
ALLAHCC emanet olun..B)

S.a. kardeşim hamdolsun Rabbime bana bu sabrı verdi inş bırakmak isteyen bütün kardeşlerimede Rabbim sabır ihsan eder Allah hepimizin yardımcısı olsun hepiniz dualarımdasınız Allah'a cc emanet olun.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigarayı neden bırakmalı?

Neden bırakmak istediğinizi bir düşünün.

-Kendinizi daha sağlıklı hissetmek, nefessiz kalmamak.
-Sigara icin harcanan parayı boşa harcamamak
-Vücudunuzu sigara içinde bulunan nikotin ve bir çok kimyasal maddeden temizlemek
-Ailenize örnek olmak
-Kalp krizi ve kansere yakalanma riskini azaltmak

Neden bırakmalıyım

-Sigarayı neden içtiğinizi bir düşünün: Duygular, alışkanlıklar ve tiryakilik
-Bırakmanın yollarını düşünün.
-Yakın bir tarihi bırakma gününüz olarak seçin
-Arkadaşlarınız ve ailenizden destek isteyin

Şunu unutmayın! -Alkol, kahve ve çay sigara içme isteğinizi arttırıyorsa bunlardan azami ölçülerde kaçının.
-Teklif edilen sigaray› red edin.
-Hergün daha zinde ve sağlıklı olduğunuzu düşünün.
-Kendinizi ödüllendirin.

Hatırlayın
-Bir sigara içerseniz niçin bırakmaya karar verdiğinizi düşünün.
-Bu defa sigaraya başlama nedeninizi, buna yol açan etkileri bulun ve başa çıkmanın yollarını arayın.
-Sigaraya sadece aklınızdan geçiriyorsanız bile nasıl bırakabileceğiniz konularında tavsiyeler almak için bir doktora başvurun.

alıntıdır.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

derya_gulu yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM

S.A.KARDEŞİM.ÇOK SEVİNDİM.İNANKİ.ALLAH YAR VEYARDIMCIN OLSUN.BEN DE AYNI SENİN DÜŞÜNCELERİNİ DÜŞÜNEREK BIRAKMIŞTIM.NAMAZA BAŞLADIĞIMIN ERTESİ GÜNÜ RABBİM NASİP ETMİŞTİ.İNŞAALLAH BİR DE HİÇ O İLLETE DÜŞMEZSİN.A.E.O.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A KARDEŞLERİM ABİLERİM ABLALARIM.UZEYR KARDEŞİMİN SİGARA HAKKINDAKİ YAZISINI OKUMANIZI VE BENİM AÇTIĞIM SİGARAYI BIRAKMA KAMPANYASINA KATILMANIZI TEMENNİ EDİYORUM.BU KAMPANYAYA SİGARA İÇENLER,BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER,VE BIRAKMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAK İSTEYENLERİN KATILMASINI UMUYORUM.SİTEDE SİGARA İÇEN OLMASIN KAMPAYASI HADİ BUYURUN.........
SA KARDEŞİM BEN 15 YIL GÜNDE ORTALAMA 2 PAKET İÇİYORDUM SÜREKLİ ALLAHA DUA EDİYORDUM ALLAHIM BANA HAYIRLI BİR SEBEP YARATTA BU PİSLİKTEN KURTULAYIM İKİ YIL ÖNCE Bİ OPERASYON GEÇİRDİM O GÜNDEN BERİ SİGARA BENİM MİDEMİ BULANDIRIYOR KOKUSUNA TAHAMMÜL EDEMİYORUM BENİ TANIYAN HERKES SİGARAYI DUA LARIMLA YENDİYİMİ BİLİR DARISI BÜTÜN İÇENLERE :D:D:DB)B)B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
derya_gulu yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM

S.A.KARDEŞİM.ÇOK SEVİNDİM.İNANKİ.ALLAH YAR VEYARDIMCIN OLSUN.BEN DE AYNI SENİN DÜŞÜNCELERİNİ DÜŞÜNEREK BIRAKMIŞTIM.NAMAZA BAŞLADIĞIMIN ERTESİ GÜNÜ RABBİM NASİP ETMİŞTİ.İNŞAALLAH BİR DE HİÇ O İLLETE DÜŞMEZSİN.A.E.O.
ve aleykümselam Allahc.c. hepinizden razı olsun inş. bir daha böyle bir hataya düşmeyiz böylesine bir illetten kurtulduguma sevinirken içen kardeşlerim içinde rabbim hayırlı bir sebep versinki onlarda bir an önce kurtulsunlar diye dua ediyorum hepiniz allaha emanet olun

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYEN BIRAKIR, BIRAKAMAYANLAR İSE BIRAKMAK İSTEMİYORLAR.

CESARETİNİZİ TOPLAYIN VE BIRAKIN. CESARETLİ, KARARLI,İSTEKLİ VE SABIRLI OLUN. MUTLAKA BIRAKIRSINIZ.

BAĞIMLILIK YAPAN O ZIKKIMI HERKES BİLİYOR, BIRAKMAK KOLAY DEĞİL AMA, BIRAKMAK ÇOK KOLAY DİYEREK HAREKET EDECEKSİNİZ VE SABIRLI OLACAKSINIZ.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A KARDEŞLERİM ABİLERİM ABLALARIM.UZEYR KARDEŞİMİN SİGARA HAKKINDAKİ YAZISINI OKUMANIZI VE BENİM AÇTIĞIM SİGARAYI BIRAKMA KAMPANYASINA KATILMANIZI TEMENNİ EDİYORUM.BU KAMPANYAYA SİGARA İÇENLER,BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER,VE BIRAKMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAK İSTEYENLERİN KATILMASINI UMUYORUM.SİTEDE SİGARA İÇEN OLMASIN KAMPAYASI HADİ BUYURUN.........
S.ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..EVVELA GÜZEL Bİ KAMPANYA YAPTIĞINIZI SÖLEYİM..EVET SİGARA SANKİ ÇOK KÖTÜ BİŞEY DEĞİLMİŞ GİBİ GELİYOR AMA HAKİKATEN DE ÇOK BÜYÜK BİR İLLET..AMA İNSAN BAZEN DUYGULARINA O KADAR YENİK DÜŞÜYOR Kİ,O KADAR ÇARESİZ OLDUĞUNU SANIYOR Kİ ANLATAMAM..İŞTE SİGARA DA TAM O ANDA İNSANI AVLIYOR VE TUZAĞINA DÜŞÜRÜYOR MALESEF..ASLINDA İNSAN BÖYLE ZOR VE CAN SIKICI DURUMLARDA SİGARAYA DEĞİLDE ALLAH'A BAŞVURABİLSE,DUA EDEBİLSE MESELE HALLOLACAK..GEL GÖR Kİ HER ZAMAN AYNI HALET-İ RUHİYEDE OLAMIYOR İNSAN..VE NEFSİNE YENİK DÜŞEREK SİGARA İÇİYOR..DUA EDİN İNŞALLAH BU İLLETTEN KURTULALIM..ALLAH RAZI OLSUN..ALLAHA EMANET OLUN..

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

HER İNSANIN BİR ZAAFI VAR. HERKESTE OLAN BU ZAYIF NOKTAYI NE YAZIKKİ SİGARA İLLETİ YAKALAMIŞTIR. ŞİMDİ DÜŞÜNÜN ELİNİZE ALINDA, BİR BAKIN NE GÖRÜYORSUNUZ?
İÇİNDE TAM OLARAK BİLMEDİĞİMİZ KÜÇÜK OTLARIN SARILI OLDUĞU, YUVARLANMIŞ BİR KÂĞIT. YAKIN VE ÇEKİN BİR NEFES, NE OLDU ŞİMDİ?
KARNINIZI DOYURMUYOR,BİR TADI YOK, ANCAK DUMANI ÇEKİP GERİ ÇIKARIYORUZ. NE OLUYOR? HEM KENDİMİZİ, ETRAFIMIZDA KİM VARSA, HEM DE BÜTÜN ÇEVREYİ. DEĞER Mİ HİÇ?

SİGARANIN MANEVİYATINI DÜŞÜNMEYİN. ZAAFIMIZ ORADA ZATEN. EN FAKİRİN ELİNDE BİLE SİGARA VAR. EVİNDE EKMEĞİ YOK, CEBİNDE SİGARASI VAR. OLUR MU BÖYLE? BİRDE SABAH KALKAR KALKMAZ SİGARAYA SARILIYORUZ EMZİK GİBİ. NE ZAMAN BIRAKACAKSINIZ? KÖTÜ OLDUĞUNU BİLE BİLE DAHA NE BEKLİYORSUNUZ? ÖLÜM ANİDEN GELİR, TÖVBE KAPILARI KAPANIR, ONDAN SONRA HİÇ DÜŞÜNMEDİĞİMİZ NEDENLERDEN DOLAYI KABİRDE AZAP GÖRÜRÜZ. BÖYLE YAPTIĞIM İÇİNDE Mİ AZAP GÖRECEĞİM DERSİNİZ. HALBUKİ DÜNYADAYKEN HİÇ UMURSAMAZDIK, MESELA SİGARA İÇMEK. ÇOCUĞUMUZUN, EŞİMİZİN, BABAMIZIN, ANNEMİZİN RIZKINI ALIYORUZ SONRA DA BÜTÜN DÜNYAYI KİRLETİYORUZ. DÜN ÇOCUKTUK, BUGÜN AYAKTAYIZ YARIN TOPRAĞIN ALTINDA.

HİÇ DEĞER Mİ, BİR ANLIK ZEVKİ SEFA İÇİN UFACIK BİR OTA, DÜNYAYI ZEHİRLEMEK?

abd_el_vehhab

Kayıtlı Kullanıcı

s. a. kardeşlerim. evvela bu işe adım atan kardeşlerden ALLAH(CC) razıolsun ve bir çok hayırlara vesile kılsın ianşaallah. ben sigara içen bir insanım. alimlerimizin bir kısmı tahrimen mekruh diyor bir kısmıysa haram diyor ama mubah diyene hiç rastlamadım. bırakmak için defalarca girişimde bulundum ama çevremde içen başkalarıda olduğundan bırakamadım. bu defa onlara gelin beraber bırakalım diye diretiyorum yoksa yeni bırakan bir insanın yanında içilince bırakmada ki azmi zarar görebiliyor. şunuda söylemeliyim elhamdulillah baya da azaltım eskilerde günde bir paketten fazla içerken artık günde dört beş tane sigaraya geriledim.bırakmaya kastetmek bizden, dua siz kardeşlerimden, muvaffakiyetse ALLAH(CC)'dandır. vesselam

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

abd_el_vehhab yazdı:
s. a. kardeşlerim. evvela bu işe adım atan kardeşlerden ALLAH(CC) razıolsun ve bir çok hayırlara vesile kılsın ianşaallah. ben sigara içen bir insanım. alimlerimizin bir kısmı tahrimen mekruh diyor bir kısmıysa haram diyor ama mubah diyene hiç rastlamadım. bırakmak için defalarca girişimde bulundum ama çevremde içen başkalarıda olduğundan bırakamadım. bu defa onlara gelin beraber bırakalım diye diretiyorum yoksa yeni bırakan bir insanın yanında içilince bırakmada ki azmi zarar görebiliyor. şunuda söylemeliyim elhamdulillah baya da azaltım eskilerde günde bir paketten fazla içerken artık günde dört beş tane sigaraya geriledim.bırakmaya kastetmek bizden, dua siz kardeşlerimden, muvaffakiyetse ALLAH(CC)'dandır. vesselam

ve aleyküm selam kardeşim
ALLAHCC cümlemizden razı olsun..
inşaALLAH sigarayı tamamen bırakırsınız ALLAHCC yardımcınız olsun..
selametle kalın..B)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
bunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Genel olarak bilinen maddelerden bir kaçı;

polonyum - 210 (kanserojen),
radon (radyosyon),
metanol (füzeyakıtı),
toluen (tiner),
kadmiyum (akü metali),
bütan (tüpgaz),
ddt (böcek öldürücü),
hidrojen siyanür (gaz odaları zehiri),
aseton (oje sökücü),
naftalin (güve kovucu),
hidrojen siyanür (gaz odaları zehiri),
arsenik (fare zehiri),
amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
karbon (eksoz monoksit gazı),
nikotin
ve 3.885 toksik madde.
sigaranın vücuda zararları nelerdir?

genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar.
gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır.
kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar.
beyinde felç, ileri yaşta bunama (alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur.
gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.
burunda koku alma duygusu azalır.
akciğerlerde kansere yakalanma, bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir.
mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır.
pankreas kanseri riski artar.
rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.
testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir.
idrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir.
ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur.
kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur.
vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.
anne ve baba mirası olarak; sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür.
sigara dumanı biyolojik olarak aktiftir.
nikotin kuvvetli bir farmakolojik bir maddedir. Tüm doktorlar ve kimyagerler bunu bilmekteler. Bu bir sır değil.
sigara dumanı yoğunlaştırılarak farelerin sırtına zerk edildi ve hepsinde tümör oluştu.
sitokrom oksidasyonun güçlü bir katalizörü olan hidrojen siyanid metabolizmanın enerjisi ve hücreler için çok zararlı bir enzim üretilmesine neden olur.
sigaranın içinde bulunan nitrosaminlerde çok güçlü kansorejen maddelerdir.
sigara dumanında önemli bir miktarda uçucu olmayan nitrosaminler mevcuttur.
akrolein göze çok zararlı bir maddedir ve hücre zehirlenmesine yol açmaktadır.
sigara dumanında çok önemli bir miktarda bulunmaktadır.
sigara dumanında polonium-210 madde si de mevcuttur.
sigaranın yakıldığı anda çıkan dumanın biyolojik faaliyetleri hakkında çok az bilgi bulunmaktadır.
birkaç yıldır sigaraya eklenmeye başlanan yeni katkı maddelerinin biyolojik aktivasyonu hakkında bilgi çok azdır.
ortalama bir sigara tiryakisi aşağıdaki risklerle karşı karşıyadır:

alintidir:sağlik ve yaşam

dikkat..!!!
sigara içen kalmasin...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konuya değinmişsiniz. hamdolsun ben içmiyorum,hiç içmedim. RABBİM içmeyi nasip etmesin.... ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt