RE: SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............
sELAMUN aLEYKUM
Önecelikle böyle hayırlı bir iş için bu forumu açtığınızdan dolayı meftun61 e Teşekkür ediyorum , Allah sizden razı olsun... Bu kampanyaya bende katılmak istiyorum Allah izin verirse inşaAllah
Ben sigara içmiyorum ama elimden geldiği kadar sigara içenlere yardım edicez inşaAllah
Sigarayı Kur'an-ı Kerimde araştırdım şimdi bunu sizlerle paylaşmak istiyorum
Kuranı incelediğimizde sigara diye bir maddeyede sigaraya benzer bir şeyede rastlamayızKuranda haramlar dışında mekruhlar kategorisi diye ayrı bir listede yoktur Eğer böyle bir çıkarım yapılabilseydi kiloları ortalamadan fazla olanların yaglı vecok yemesi kollestrolü olanların kırmızıet yemesi herkesin kola gibi asietli içecekler içmesi yatmadan hemen önce yemek yememiz gibi sağlığa zararlı olan yiyecekler ve yeme şekilleri de haram olacaktı hatta bir çok beslenme uzmanına göre zararlı olan rafine olmuş beyazşekar ve beyaz ekmek de sorgulanacaktı. Yani Sağlığa zararlı olan her şey haramdır diye bir prensip dinde olsaydı din çok zor bir yapıya bürünecekti. Allah ne indirdiğini bilmektedir. Allah kulları için kolaylık istemiş, dini kolay kılmıştır. Dinin bir bölümü, emri yasağı olan her şey bizim sorumlu tutulacağımız alandır. Din içi alanda (Kuran'da belirtilmiş) olduğu gibi, din dışı alanda da kuranda belirtilmemiş aklı kullanmak bizi en iyi sonuca ulaştıracaktır. Buna göre sigara içenler aklını kullanıp ne yapacağına karar versin Ama sigaranın dinle bir alakası olmadığınıda bilsinler
Ama sigara insan için oldukça zararlı bir madde dir.
İçinde 3000-4000 civarında zararlı madde vardır
Sigarada bulunan maddelerden bazıları : narkotin, araba ekzozları, çamaşır suyu vs vs...
Sigara içmek Dinde yasak olmayabilir ama şunu unutmamalıyız
Sigara içiciliği iki gruba ayrılır:
aktif ve pasif içicilik
aktif içici: Sigarayı içen kişi
pasif içici: Sigarayı içmeyip sigara içenlerin sigara dumunlarını akciğerine almasıdır
ve hasif içici aktif içiciye göre daha fazla zarar görüyormuş araştırmalarıma göre
konuyu şuraya getirmeye çalışıyorum
Sigara içen
Hem kendine hemde başkasına zarar veriyor
Başka bir insanın hayatını kaybetmesine hakkınız varmı?
elbetteki yok. ve bunun hesabını vermek çok zordur
bu ailenizde olabilir
Kendiniz ve diğer insanlar için sigarayı bırakın
SİGARAYI BIRAKIN
Kendi Hayatınızı ve Diger Masum sigara İçmeyenlerin Hayaatını Kurtarın
sigara içenlere Allah-u Teala bırakmaları için kolaylık versin
---------
Allahaısmarladık... B)