Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............ (1 Kullanıcı)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............

ONLAR NASIL RESİMLERYA.BIRAKMAK KOLAYDA İNSANIN YANINDA İÇİYORLAR.UYARIYORSUN AMA LAF DİNLEMİYORLAKİ

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Bunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Genel olarak bilinen maddelerden bir kaçı;

Polonyum - 210 (kanserojen),
Radon (radyosyon),
Metanol (füzeyakıtı),
Toluen (tiner),
Kadmiyum (akü metali),
Bütan (tüpgaz),
DDT (böcek öldürücü),
Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
Aseton (oje sökücü),
Naftalin (güve kovucu),
Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
Arsenik (fare zehiri),
Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
Karbon (eksoz Monoksit gazı),
Nikotin
ve 3.885 toksik madde.
Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir?

Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar.
Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır.
Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar.
Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur.
Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.
Burunda koku alma duygusu azalır.
Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir.
Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır.
Pankreas kanseri riski artar.
Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.
Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir.
İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir.
Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur.
Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur.
Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.
Anne ve baba mirası olarak; Sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür.

Sigara dumanı biyolojik olarak aktiftir.
Nikotin kuvvetli bir farmakolojik bir maddedir. Tüm doktorlar ve kimyagerler bunu bilmekteler. Bu bir sır değil.
Sigara dumanı yoğunlaştırılarak farelerin sırtına zerk edildi ve hepsinde tümör oluştu.
Sitokrom oksidasyonun güçlü bir katalizörü olan hidrojen siyanid metabolizmanın enerjisi ve hücreler için çok zararlı bir enzim üretilmesine neden olur.
Sigaranın içinde bulunan nitrosaminlerde çok güçlü kansorejen maddelerdir.
Sigara dumanında önemli bir miktarda uçucu olmayan nitrosaminler mevcuttur.
Akrolein göze çok zararlı bir maddedir ve hücre zehirlenmesine yol açmaktadır.
Sigara dumanında çok önemli bir miktarda bulunmaktadır.
Sigara dumanında Polonium-210 madde si de mevcuttur.
Sigaranın yakıldığı anda çıkan dumanın biyolojik faaliyetleri hakkında çok az bilgi bulunmaktadır.
Birkaç yıldır sigaraya eklenmeye başlanan yeni katkı maddelerinin biyolojik aktivasyonu hakkında bilgi çok azdır.

Ortalama bir sigara tiryakisi aşağıdaki risklerle karşı karşıyadır:

ALINTIDIR:SAĞLIK VE YAŞAM

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

UZEYR KARDEŞİM ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.YAZINI BURAYA EKLEMENİ İSTEYECEKTİM AMA ÇEKİNDİM.SEN EKLEDİN ALLAH RAZI OLSUN.

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

sELAMUN aLEYKUM
Önecelikle böyle hayırlı bir iş için bu forumu açtığınızdan dolayı meftun61 e Teşekkür ediyorum , Allah sizden razı olsun... Bu kampanyaya bende katılmak istiyorum Allah izin verirse inşaAllah
Ben sigara içmiyorum ama elimden geldiği kadar sigara içenlere yardım edicez inşaAllah

Sigarayı Kur'an-ı Kerimde araştırdım şimdi bunu sizlerle paylaşmak istiyorum

Kuranı incelediğimizde sigara diye bir maddeyede sigaraya benzer bir şeyede rastlamayızKuranda haramlar dışında mekruhlar kategorisi diye ayrı bir listede yoktur Eğer böyle bir çıkarım yapılabilseydi kiloları ortalamadan fazla olanların yaglı vecok yemesi kollestrolü olanların kırmızıet yemesi herkesin kola gibi asietli içecekler içmesi yatmadan hemen önce yemek yememiz gibi sağlığa zararlı olan yiyecekler ve yeme şekilleri de haram olacaktı hatta bir çok beslenme uzmanına göre zararlı olan rafine olmuş beyazşekar ve beyaz ekmek de sorgulanacaktı. Yani Sağlığa zararlı olan her şey haramdır diye bir prensip dinde olsaydı din çok zor bir yapıya bürünecekti. Allah ne indirdiğini bilmektedir. Allah kulları için kolaylık istemiş, dini kolay kılmıştır. Dinin bir bölümü, emri yasağı olan her şey bizim sorumlu tutulacağımız alandır. Din içi alanda (Kuran'da belirtilmiş) olduğu gibi, din dışı alanda da kuranda belirtilmemiş aklı kullanmak bizi en iyi sonuca ulaştıracaktır. Buna göre sigara içenler aklını kullanıp ne yapacağına karar versin Ama sigaranın dinle bir alakası olmadığınıda bilsinler

Ama sigara insan için oldukça zararlı bir madde dir.
İçinde 3000-4000 civarında zararlı madde vardır
Sigarada bulunan maddelerden bazıları : narkotin, araba ekzozları, çamaşır suyu vs vs...
Sigara içmek Dinde yasak olmayabilir ama şunu unutmamalıyız
Sigara içiciliği iki gruba ayrılır:
aktif ve pasif içicilik
aktif içici: Sigarayı içen kişi
pasif içici: Sigarayı içmeyip sigara içenlerin sigara dumunlarını akciğerine almasıdır
ve hasif içici aktif içiciye göre daha fazla zarar görüyormuş araştırmalarıma göre
konuyu şuraya getirmeye çalışıyorum
Sigara içen
Hem kendine hemde başkasına zarar veriyor
Başka bir insanın hayatını kaybetmesine hakkınız varmı?
elbetteki yok. ve bunun hesabını vermek çok zordur
bu ailenizde olabilir
Kendiniz ve diğer insanlar için sigarayı bırakın

SİGARAYI BIRAKIN
Kendi Hayatınızı ve Diger Masum sigara İçmeyenlerin Hayaatını Kurtarın
sigara içenlere Allah-u Teala bırakmaları için kolaylık versin
---------
Allahaısmarladık... B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

serkan390 yazdı:
ve aleyküm es-selam idn kardeşim... ben öncelikle sizi tebrik etmek isterim, haram olan sigaraya karşı başlattğınız bu kampanya gerçekten de değinilmesi gereken bi konuydu... eğer gerçekten bi yardımcıya ihtiyacınız varsa ben bu konuda; 17 yaşında bi genç kardeşiniz olarak size yardımcı olabilirim... selamın aleyküm, Allah (cc) ın rahmeti Resulullah Efendimiz'in selamı üzerinize olsun

S.A ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BEN İÇMİYORUM AMA İÇENLER İTİRAF ETSİN BIRAKMALARI İÇİNDE BİZDE YARDIMCI OLALIM İNŞALLAH.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Toron yazdı:
sELAMUN aLEYKUM
Önecelikle böyle hayırlı bir iş için bu forumu açtığınızdan dolayı meftun61 e Teşekkür ediyorum , Allah sizden razı olsun... Bu kampanyaya bende katılmak istiyorum Allah izin verirse inşaAllah
Ben sigara içmiyorum ama elimden geldiği kadar sigara içenlere yardım edicez inşaAllah

Sigarayı Kur'an-ı Kerimde araştırdım şimdi bunu sizlerle paylaşmak istiyorum

Kuranı incelediğimizde sigara diye bir maddeyede sigaraya benzer bir şeyede rastlamayızKuranda haramlar dışında mekruhlar kategorisi diye ayrı bir listede yoktur Eğer böyle bir çıkarım yapılabilseydi kiloları ortalamadan fazla olanların yaglı vecok yemesi kollestrolü olanların kırmızıet yemesi herkesin kola gibi asietli içecekler içmesi yatmadan hemen önce yemek yememiz gibi sağlığa zararlı olan yiyecekler ve yeme şekilleri de haram olacaktı hatta bir çok beslenme uzmanına göre zararlı olan rafine olmuş beyazşekar ve beyaz ekmek de sorgulanacaktı. Yani Sağlığa zararlı olan her şey haramdır diye bir prensip dinde olsaydı din çok zor bir yapıya bürünecekti. Allah ne indirdiğini bilmektedir. Allah kulları için kolaylık istemiş, dini kolay kılmıştır. Dinin bir bölümü, emri yasağı olan her şey bizim sorumlu tutulacağımız alandır. Din içi alanda (Kuran'da belirtilmiş) olduğu gibi, din dışı alanda da kuranda belirtilmemiş aklı kullanmak bizi en iyi sonuca ulaştıracaktır. Buna göre sigara içenler aklını kullanıp ne yapacağına karar versin Ama sigaranın dinle bir alakası olmadığınıda bilsinler

Ama sigara insan için oldukça zararlı bir madde dir.
İçinde 3000-4000 civarında zararlı madde vardır
Sigarada bulunan maddelerden bazıları : narkotin, araba ekzozları, çamaşır suyu vs vs...
Sigara içmek Dinde yasak olmayabilir ama şunu unutmamalıyız
Sigara içiciliği iki gruba ayrılır:
aktif ve pasif içicilik
aktif içici: Sigarayı içen kişi
pasif içici: Sigarayı içmeyip sigara içenlerin sigara dumunlarını akciğerine almasıdır
ve hasif içici aktif içiciye göre daha fazla zarar görüyormuş araştırmalarıma göre
konuyu şuraya getirmeye çalışıyorum
Sigara içen
Hem kendine hemde başkasına zarar veriyor
Başka bir insanın hayatını kaybetmesine hakkınız varmı?
elbetteki yok. ve bunun hesabını vermek çok zordur
bu ailenizde olabilir
Kendiniz ve diğer insanlar için sigarayı bırakın

SİGARAYI BIRAKIN
Kendi Hayatınızı ve Diger Masum sigara İçmeyenlerin Hayaatını Kurtarın
sigara içenlere Allah-u Teala bırakmaları için kolaylık versin
---------
Allahaısmarladık... B)

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM DESTEĞİN İÇİN.İNŞALLAH İÇENLER BUNDAN SONRA İÇMEZ.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
UZEYR KARDEŞİM ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.YAZINI BURAYA EKLEMENİ İSTEYECEKTİM AMA ÇEKİNDİM.SEN EKLEDİN ALLAH RAZI OLSUN.

ÖNEMLİ DEĞİL KARDEŞİM ALLAHCC CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN B)B)B)

KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN SİGARAYI BIRAKIN..!!!

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,evet artık kendinize bir iyilik yapmanın zamanı gelmedi mi,sigara içen kardeşlerimiz,bıraktığınızı söylemek için katılın foruma ve içmeyenler de forumu açık tutmaya çalışsınlar Allah rızası için.bu zararlı şeyden kurtulsun kardeşlerimiz inşaAllah.

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
tebrik ediyorum seni. güzel bir konuya değinmişsin. allaha şükürler olsunki hiç başlamadım sigaraya. inşallah bu sitede de içen arkadaşlarımız kalmaz.dualarımız onlarla.B)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Allahıma sonsuz şükürler olsun ki evimizde sigara içen yok.Ama ne yazık ki arkadaşlarımdan içenler var ve ben ne yaptımsa engel olamıyorum.Beni en çok üzen de şu ki sigaradan benim gibi nefret eden bir arkadaşımın sigaraya başlaması..Herkes bıraksın diye çaba sarfederken yeni birilerininde eklenmesi çok üzücü.Hadi çocuklukta bir şekilde başlıyorsun da insan bilinçlenip sigaranın zararlarını öğrendiğinde nasıl başlayabiliyor.Haram olması vs..insanı etkilemese de içerisinde barındırdığı onca zehirli maddeyi bile bile kişinin içmesi acaib bir durum..İnşaallah bir çok insanın bırakmasına vesile olursunuz..Allah razı olsun mükafatını kat kat versin..

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

SİGARAYI BIRAKANLARIN VÜCUDUNDA OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
20 dakika: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.

8 saat: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.

24 saat: Karbon monoksit (egzoz gazı) vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.

48 saat: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu artmıştır.

72 saat: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.

2-12 hafta: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürümek kolaylaşır.

3-9 ay: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.

5 yıl: Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.

10 yıl: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

serkan390 kardeş öncelikle sigara haramlık bahsi kişiye göre değişir bir insan nafaksını sigaraya veriyorsa o zaman haram olur yanlış bilgi vermeyelim toron kerdeşim iyi bir şekilde açıklamış ALLAH razı olduğu kullarından eylesin inşallah
bende malesef tiryaki değilim ama sıgara kullanıyorum bırakmayıda istiyorum ancak olmuyor bu konuda bana yardım edecek olan abilerim varsa büyük bir saygıyla verecekleri önerileri dinlerim selam ve dua ile ALLAH a emanet olun

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigaranın sayısız zararlarını bilen akıllı kişinin ilk işi şüphesiz bunu bırakma çabasına girmesidir.O halde yapılacak işleri şöylece sıralayabiliriz:
-Kesin karar veriniz.Ve bu işte iradenizi sonuna kadar kullanmayı göze alınız.
-Sigarayı birden bırakınız.Zîrâ deneyler birden bırakanların ve birden bırakmanın daha başarılı olduğunu göstermiştir.
-Bu halde ilk iş sigara içen arkadaş ve çevrelerden kesin olarak uzaklaşınız.
-Size sigarayı hatırlatan her şeyi yaşamınızdan uzaklaştırınız.
-Sizde sigara arzusu uyandıran yiyecek ve içeceklerden uzak durunuz. Bilhassa sigara arzusu şiddetlenince bir bardak su içiniz.
-Plânlı,ölçülü ve faal bir yaşam çizgisini benimseyiniz.
-Sizi strese sokacak konulardan ve tartışmalardan uzak durunuz.
-Boş zamanlarınızda sportif faaliyetlere hiç olmazsa uygun yürüyüşlere iltifat ediniz
-Mümkünse birkaç arkadaşla grup halinde bırakınız ve bu savaşta mistik ve manevi duygularınızı da devreye sokunuz.

alıntıdır:yeşilay

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Sigaranın pek bilinmeyen bir Zararını size söyicem...

Umulur ki içenler ibret alır...

[big]SİGARA BURUN ÜSTÜNDE GENİZDE BİR ZAR OLUŞTURUR. BU ZAR İSE ALTINA SU GEÇMESİNİ ENGELLER. ANLIYACAĞINIZ GUSLÜ TEHLİKEYE DÜŞÜRÜR. MEVLAM YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞ[/big].

HAYKIRIS_7

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SİGARANIN GUSLE OLAN ZARARINI HİC DUYMAMSTIM KULLANANLARIN BİR AN ÖNCE BIRAKMASI ÜMİDİ İLE...A.E.O

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Çok şükür ağzıma hiç değmedi, inş değmez de...Evimizde de içen yok çok şükür...

"parasını el alır, dumanını yel alır, zehiri de sana kalır" der annem, bence çok da doğru soyler..

İçen kardeşlerimizin kendilerine ve çevrelerindekilere verdikleri tüm bu zararları bir kez daha düşünüp, acilen bırakmaları duasıyla...

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Sigara ve Aile Sağlığı
Sigara dumanı, pasif içiciler için de en az aktif içiciler kadar zararlıdır. Bu durum, çocuklar için daha da endişe vericidir. Onların bünyesi daha zayıftır ve henüz gelişme çağında oldukları için, oksijene, temiz havaya olan ihtiyaçları yetişkinlerinden daha fazladır. Lütfen, çocuklarınızın yanında sigara içmeyin. Onları kendi ellerinizle zehirlemeyin.

KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN SİGARAYI BIRAKIN..!!!

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Her gün biraz daha zayıflıyorum, çok çabuk yoruluyorum, sabah kahvaltılarından artık zevk alamıyorum, yiğenlerimi doya doya öpemiyorum, ne zaman biticek diye bu ıstırap diye hep kendime soruyorum, arkadaşlarım ağlıyor benim halime...
Damarlarım bir bir tıkanacakmış, kalbim bazen duraklayacakmış, beynim eskisi gibi üretken olmıyacakmış, yaşlandığımda hep bu günlere kızıcak, torunlarıma bari siz yapmayın diyecekmişim...
artık bırakmak istiyorum...:mad::mad::mad: YEDİN ÖMRÜMÜ SİGARA :mad::mad::mad:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt