Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şimdi sıra erkeler de.... (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
aleyküm selam kardeşim..ALLAH cc bizleri islah etsin hidayet versin...iyilerle oturup kalkmayı sohbet etmeyi nasip etsin..ALLAH cc yar ve yardımcımız olsun..selam ve dua ile kalın selametle ALLAH cc emanet olun...

kaan abi s.a.
sana latılıyorum ve bu konuyu açtığın için allah razı olsun senden.gençlik kız veya erkek modernlığın ve batılılaşmanın kölesi durumunda.bunun hepimiz farkındayız.şimdi ben kendi yeğenımde örnek verecek olursam nekadar öğretilsede nekadar bilsede okumanın verdiği arkadaş çevresınınetkınliği dolayısıyla düşük pantolonundan altından görünen iç çamaşırlı halınden,kulağındakı küpeden soğutamadık.fazla üstünede gidilmiyo zamanı gençliğinin.
benımde bir kızım var rabbim hayırlısını versin evlatla sınamsın inş...
allaha emant olun

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...evet bazılarına gerçekten iki kişi girer...:Kselametle kalın...

Selamün aleyküm
Güzel bi konu bulmuşsunuz haklısınız giyim mevzusu özellikle erkeklerin şu hiphap çıların giyimi sinir bozucu bi pantolon giyiyorlar 2 kişi girer o pantolona bide düşük bel iç çamaşır görünür içi görünür hiç hoş değil
giyimlerimize özen göstermeliyiz temiz ve düzgün kıyafetler giymeliyiz
selametle :H

Kaan Erdem

Yönetici
İslam bu çerçevede güzelliği,estetik değerleri,süsü ve süslenmeyi fert ve toplum açısından bazı kayıtlar ve şartlar getirmiştir.
Kur'an-ı Kerim'de A'raf suresi 32.ayette:

ALLAH'ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızıkları kim haram kıldı?De ki;onlar dünya hayatında,özellikle kıyamet gününde Mü'minlerindir.buyrulmuş ve insanın temiz ve güzel olması istemiştir.
Bir gün Rasülüllah(SAV)'e:

Ya RasülALLAH!(SAV) güzel giyinme hakkında ne buyurursunuz?diye soruyorlar.Rasülüllah(SAV):
ALLAH güzeldir güzeli sever.buyurmuş,kendisi de şahsi hayatında daima temiz ve düzenli olmuş,sade ve güzel giyinmeyi,güzel koku sürünmeyi teşvik etmiştir.
Bizim için her konuda örnek olan Hz.Peygamber(SAV)in bu konudaki tutum ve davranışları yine bizim için örnek alınmalı.Çünkü Cenab-ı Hak Ahzab Suresi 21.ayette:

Sizin için ALLAH'ı ve ahiret gününü arzu eden ve ALLAH'ı çok zikreden kimseler için,ALLAH'ın Rasülünde güzel bir örnek vardır.buyurmuşlardır.

O halde; süslenme ve güzel görünmede de bizler için örnek Rasülüllah(SAV) dir.O nasıl süslendiyse,O nasıl süslenmeye müsaade ettiyse bizde O'nun yolunu takip etmek mecburiyetindeyiz.Çünkü;Peygamberimiz:

Size iki emanet bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz.O iki emanet Kur'an ve sünnettir.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
öncelikle Allah razı olsun diyorum ..bugüne kadar hep bayan giyiminden bahsedildi..açıkçası böle bir konunun açılması beni sevindirdi...gıybet oluyormu bilmiyorum ama biz arkadaşlarla önde giden bayan mı? erkek mi?oynuyoruz inanın artık ayırt edilemez hal aldık.Allah hepimizi hidayete erdirsin...selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
sizdende rabbim razı olsun kardeşim...selam ve dua ile kalın selametle...

öncelikle Allah razı olsun diyorum ..bugüne kadar hep bayan giyiminden bahsedildi..açıkçası böle bir konunun açılması beni sevindirdi...gıybet oluyormu bilmiyorum ama biz arkadaşlarla önde giden bayan mı? erkek mi?oynuyoruz inanın artık ayırt edilemez hal aldık.Allah hepimizi hidayete erdirsin...selam ve dua ile...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
işte modernleşme sürecinde gelinen son nokta...

orjinal olmak adına soytarıvari :K giyimle birleşen avrupai akım...

ve bu akıma kapılan gençliğimiiz....

bayan yada erkek,

herkes bir arayış sonucu kendini ifade etmek ve değişik görünmek adına çırpınıyor...

bununbir nevi boşluktan ileri geldiğini düşünüyorum...

yinede kimseyi kıyafetinden eleştirme lüxümüz yok,

belki islamı öyle bir yaşarki, ahirette hepimizi imrendirir.......

kimbilir??????

ALLAHA EMANET OLUNUZ

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık :evet saçma saçma kıyafetler ALLAH cc ıslah etsin...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...:H

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın selametle...

işte modernleşme sürecinde gelinen son nokta...

orjinal olmak adına soytarıvari :K giyimle birleşen avrupai akım...

ve bu akıma kapılan gençliğimiiz....

bayan yada erkek,

herkes bir arayış sonucu kendini ifade etmek ve değişik görünmek adına çırpınıyor...

bununbir nevi boşluktan ileri geldiğini düşünüyorum...

yinede kimseyi kıyafetinden eleştirme lüxümüz yok,

belki islamı öyle bir yaşarki, ahirette hepimizi imrendirir.......

kimbilir??????

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN EVET ŞİMDİ ERKEKLER GENÇLER KUDURMUŞ NE YAPACAKLARINI BİLMİYORLAR DÖVMELER, JÖLELİ SAÇLAR,HATTA ASKERLERİMİZİN ZAMAN YOK DİYE KESMEDİĞİ SAKALLAR ŞİMDİ MODA OLMUŞ.CEVŞENLERİ GÜZEL DURUYOR DİYE TAKANLAR YARI ÇIPLAK OLUP BOYNUNDA ALLAH LAFZI OLAN KOLYELER.ÇARŞIYA ÇIKACAZ BÖYLELERİ YÜZÜNDEN UTANIYORUZ ÇIKAMIYANLAR VAR.YETER ARTIK BÖYLELERİNE MÜSLÜMAN DEMEYE ŞAHİT GEREK BEN ŞAHSEN SAÇIMI BİLE TARAMAM UTANIRIM HALKIN ÖNÜNE ÖYLE ÇIKAMAM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL YADA GÖZÜME GÖZÜKME

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN EVET ŞİMDİ ERKEKLER GENÇLER KUDURMUŞ NE YAPACAKLARINI BİLMİYORLAR DÖVMELER, JÖLELİ SAÇLAR,HATTA ASKERLERİMİZİN ZAMAN YOK DİYE KESMEDİĞİ SAKALLAR ŞİMDİ MODA OLMUŞ.CEVŞENLERİ GÜZEL DURUYOR DİYE TAKANLAR YARI ÇIPLAK OLUP BOYNUNDA ALLAH LAFZI OLAN KOLYELER.ÇARŞIYA ÇIKACAZ BÖYLELERİ YÜZÜNDEN UTANIYORUZ ÇIKAMIYANLAR VAR.YETER ARTIK BÖYLELERİNE MÜSLÜMAN DEMEYE ŞAHİT GEREK BEN ŞAHSEN SAÇIMI BİLE TARAMAM UTANIRIM HALKIN ÖNÜNE ÖYLE ÇIKAMAM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL YADA GÖZÜME GÖZÜKME

:)) yine güldürdün beni ekreme kardeşim yaa. yok o kadarda değil sen saçını tara pasaklı gezme öyle;)) Peygamber (SAV) Efendimiz yanında tarak taşırmış kılık kıyafetide hep düzgünmüş.

aşk-ı vefa

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeşim güzel bir konu dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama kıyafet insanın göstergesidir diye düşünüyorum yani görünen köy kılavuz istemez...
Maalesef gençlik bitmiş durumda tamamiyle batılaşıyoruz toplum hızla değişiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşh düzeliriz selametle A.E.O

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kaan Abi Allah Razi Olsun çok Rahatsiz Edici Bir Durumu Gündeme Getirmişsiniz. Kardeşlerimin Dediği Gibi Kadini Erkekten Erkeği Kadindan Ayirmak Zorlaşti. Ben Otobüste Yanimda Oturan Kisacik Asker Traşi Saçli Kot Pantolonlu Erkek Montu Giyen Kizimizi Erkek Sanmiştim. Sesini Duymasam Hala öyle Sanardim Ya Erkekler Içinde Durum Ayni Hele O Gömleklerin Düğmeleri Niye Kapanmaz Hiç Anlayabilmiş Değilim Otobüste Karşi Karşiya Falan Oturabiliyorsunuz. Insan Utancindan Nereye Bakacağini şaşiriyor.düşük Bel Giyenler Saçlari Elektirik çarpmiş Gibi Yukari Yukari Kaldiranlar Nasil Bir Modanin Etkisindeler Kim çikarmiş Bilemyorum. Rabbim Islah Etsin Inşallah. Rabbimize Emanet Olun Selam Ve Dua Ile

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm çok güzel bir konuya deginmişsiniz öyle insanlar görüyoruzki içimizden yüzüne bakmak bile gelmiyor çok dar yaka dügmeleri neredeyse beline kadar açık gömlek düşük bel kot pantalon cok yazık bu gençlikten nasıl çocuklar bekleyebiliriz bilmiyorum Allha emnet olun

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşim Için Allah Razi Olsun Malesef Gençler şimdi Hep Böyle Giyiniyor . Mağazalarda Da Artik Onlara Bu Tip Kiyafetlerden Başka Seçenek Sunulmuyor.arkadaş Ortami ,o ötekinden Görüyor Ve Böylece Sürüp Gidiyor Işte

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın selametle kardeşim...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam amin..selam ve dua ile kalın selametle...

S.A kardeşim güzel bir konu dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama kıyafet insanın göstergesidir diye düşünüyorum yani görünen köy kılavuz istemez...
Maalesef gençlik bitmiş durumda tamamiyle batılaşıyoruz toplum hızla değişiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşh düzeliriz selametle A.E.O

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..selam ve dua ile kalın..yorumlarınız beni biraz tebbesüm ettirdi acınacak halimize..selametle...

Selamun Aleykum Kaan Abi Allah Razi Olsun çok Rahatsiz Edici Bir Durumu Gündeme Getirmişsiniz. Kardeşlerimin Dediği Gibi Kadini Erkekten Erkeği Kadindan Ayirmak Zorlaşti. Ben Otobüste Yanimda Oturan Kisacik Asker Traşi Saçli Kot Pantolonlu Erkek Montu Giyen Kizimizi Erkek Sanmiştim. Sesini Duymasam Hala öyle Sanardim Ya Erkekler Içinde Durum Ayni Hele O Gömleklerin Düğmeleri Niye Kapanmaz Hiç Anlayabilmiş Değilim Otobüste Karşi Karşiya Falan Oturabiliyorsunuz. Insan Utancindan Nereye Bakacağini şaşiriyor.düşük Bel Giyenler Saçlari Elektirik çarpmiş Gibi Yukari Yukari Kaldiranlar Nasil Bir Modanin Etkisindeler Kim çikarmiş Bilemyorum. Rabbim Islah Etsin Inşallah. Rabbimize Emanet Olun Selam Ve Dua Ile

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..selam ve dua ile kalın selametle...

selamun aleyküm çok güzel bir konuya deginmişsiniz öyle insanlar görüyoruzki içimizden yüzüne bakmak bile gelmiyor çok dar yaka dügmeleri neredeyse beline kadar açık gömlek düşük bel kot pantalon cok yazık bu gençlikten nasıl çocuklar bekleyebiliriz bilmiyorum Allha emnet olun

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın selametle...

Paylaşim Için Allah Razi Olsun Malesef Gençler şimdi Hep Böyle Giyiniyor . Mağazalarda Da Artik Onlara Bu Tip Kiyafetlerden Başka Seçenek Sunulmuyor.arkadaş Ortami ,o ötekinden Görüyor Ve Böylece Sürüp Gidiyor Işte

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt