Hz. Ebubekir'in duası
Hz. Ebubekir'in duası
Rasulullah (s.a.s.) Hz. Ebubekir'e şöyledua etmesii öğretmiştir:
Ey Allah'ım! Peygember'in Muhammed'in hürmetine, dostun İbrahim'in hürmetine, kurtardığın (veya seninle konuşan) kulun Musa hürmetine, kelime ruhundan olan İsa hürmeine, Musa'nın Tevrat'ı, İsa'nın incil'i, Daved'un Zebur'u ve Muhamme'in Furkan'ı hürmetine, kolllarına gönderdiğin bütün vahşyler hürmetine, yerine getirdiğin bütün kaza ve kaderin hürmtine, senden isteyip dileğine erişen kulların hürmetine, fakir yaptığın zenginin, zengin yaptığın fakirin hürmetine veye hidayet ettiğin sapığın hürmetine ihtiyacımı senden istiyorum.(Beni mahrum eyleme)
Musa'ya inzal buyurduğun isminin hürmetine, kullarının rızıklarını dağıtmakta rolü olan büyük isminin hürmetine, yeryüzünün karar bulması için, üzerine koyupta ondan muvazeneyi temin eden isminin hürmetine, göklerin üzerine konuponların istiklale kavuşmasına temin eden isminin hürmetine, dağların üzerine koydurup onlarda istikrarı temin ettiren isminin hürmetine, o isim ki, arşın onunla ayakta durmaktadır, işte onun hürmetine Senin Tuhür Taahir, Tahhar, Samed ve Vitr isimlerinin hürmetine, o mübarek isminki, Kitabında Senin nezdinde apaçıknurdan inzal buyrulmuştur, onun hürmetine.
O isminki, gündüzün üzerine onu koymuş, gündüzün nuranmasına vesile olmuştur. Gecenin üzerine onu koymuş, gecenin kararmasına vesile olmuştur. Onun hümetine Senin azamet ve kibriyanın, kerim zatının hürmetine, Sende bana Kur-an ileonun bilgisine ihsan buyurmanı ister ve o bilgiyi etimle, kanımla, kulağımla, gözümle ayrılmaz bi şekilde karıştırmanı senden dilerim ve bütün bunların hürmetine Senden isterim ki, kuvvet ve kudretinle benim vücudumu kendi yolundaçalıştırasın. Çünkü günahtan dönmüş ve ibadete yöneliş, ancak Senin kuvvetin vekudretinledir. Ey rahmet edenlerin en rahmet edicisi olan Allah! 123 Büreyde el Eslemi'nin duası 124
Rivayet edildiğine göre, Hz Peygamber Büreyde'ye şöyle buyurmuştu. "Ben sana birkaç kelime öğreteyim ki, Allah Teala kim için hayrı irade ederse bu kelimeeri ona öğretir ve o kelimeleri ebediyyen unutturmaz!" Büreyde " Evet Ya Rasulullah! O kelimeleri bana öğret." dedi.
Bunun üzerine Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:
Ey Allah'ım! Ben zayıfım. Razı olduğun sahada beni kuvvetlendir, zafiyetimi gider. Benim alnımdan tutup beni hayra doğrı götür. Rızamın en son noktasını İslam dini olarak kıl. Ey Allah'ım! Ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelilim, beni izzte kavuştur. Ben fakirim, beni zengin et,Ey rahmet edenlerin en rahmet edeni Allah 125