LÜTFEN OKUYUN!!!!
Arkadaslar sigara bir bagımlılıktır.. beyin üzerinde bazı bagımlılık mekanizmalarını harekete gecirerek etki eder.. bırakmak için gercekten kararlı olmak gerekir.. eger irade ile bırakamayacak durumdaysanız tıbbi destek almanızı öneririm.. ben dr.um, hastanemizde sigara tedavisi yapan poliklinigimiz mevcut, tabi baska hastanelerde de var, bunu bilmeyen arkadaslar için yazıyorum.. öncelikle nikotin bandı veya sakızı baslanır, bir süre sonra o da bırakılır, olmazsa gerekli görülen hastalar için ilaç tedavisi de mevcut.. en önemlisi uzun bir tedaviden sonra bir tek sigara bile içmemek!!! hastaların yaptıgı en önemli hata bu.. 1 sigaradan bişey olmaz diyolar ama o 1 sigara beynin unuttugu o bagımlılık mekanizmasını tekrar ve daha siddetli bir sekilde geri hatırlatıyor!!!
işin tıbbi yönü bu, gelelim dini yönüne.. bir seyin vücuda zararlı oldugu kesin ispatlanmışsa haramdır diye biliyorum ben, yanlışım varsa düzeltin.. sigaranın zararları sayılamayacak kadar cok, bircok kanser türüyle de yakın ilişkisi kesin olarak ispatlanmış..
bir de sigara dumanındaki zararlı 4000 küsür madde havada asılı kalıyor ve insanlar bunu soluyorlar, ben kul hakkına girdigini düşünüyorum, bilmem siz ne dersiniz..