mürmüdük
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- anadoluhaber.blogcu.com
Defne Bayrak: Eşimle Gurur Duyuyorum!Şehidimizin(inşallaH) eşi yaptığı açıklamada eşininden gurur duyduğunu ifade etti.
Ne mubarek saliha eşler var.
Rabbim böyle eşlerin sayıların arttırsın.
Böyle eşler sayeside müslümanlar ayakta durucak biiznillah.
07 Ocak 2010
Afganistan'da 7 CIA ajanını öldüren Halil Ebu Mulal el Belavi'nin Türk eşi Defne Bayrak, eşiyle gurur duyduğunu söyledi.
Halil Ebu Mulal el Belavi'nin gazeteci Türk eşi Defne Bayrak, bugün, Fatih Vefa'da Mazlumder İstanbul Şubesi önünde bir açıklama yaptı.
Bayrak, eşinin bir arkadaşının Pakistan'dan kendisini arayarak haber verdiğini söyledi. Bayrak, "Afganistan'da eylem yaptığını CIA ajanlarını öldürdüğünü söylediler. Sabırlı olmamı tavsiye etti. Eşimin vasiyeti ve mektubunu göndereceğini söyledi" şeklinde konuştu.
Eşiyle en son bir, bir buçuk ay önce telefonla görüştüğünü 10 gün öncede internet üzerinde görüştüklerini kaydeden Bayrak," Türkiye gelecek uzmanlık yapacak havasına girmiştik. Bize bir şey demedi. Türk vatandaşlığı almak istiyorum gibi aksi şeyler bize yazıyordu" dedi.
Bundan sonra hayatına devam edeceğini ve Ürdün'e gitmeyi düşünmediğini kaydeden Bayrak, "Eşimin ajan olmasına ihtimal vermiyorum. Ajan olamayacak kadar Amerikan düşmanı bir insandı. Amerika'yı ve Ürdün'ü kullanmış olabilir." şeklinde konuştu.
Bir soru üzerine eşini özleyeceğini ifade eden Bayrak şunları söyledi: "Eşimle gurur duyuyorum. Böyle bir savaşta çok büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Şehit ise Allah şahadetini kabul etsin" 2 çocuk annesi olduğunu da sözlerine ekleyen Bayrak, bu haberin magazinleştirilmemesini istedi.
Afganistan'daki CIA üssüne saldırdığı öne sürülen Balavi'nin Türk eşi Defne Bayrak, olanlara inanmıyor: 'CIA hesabına çalışıyorduysa niye onlara saldırdı?' Ürdünlü bir istihbaratçı faydalı bilgiler aldıkları Balavi'nin Kaideci olduğu iddiasını desteklemedi.
Eşinden böyle bir şey beklemediğini dile getiren Bayrak, "Garipsenecek şey, olayın CIA ve Ürdün istihbaratı ile bağlantılı olması" dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Defne Bayrak, eşinden böyle bir eylem beklemediğini ifade etti. Haberi nasıl aldığı sorulan Bayrak, "Ben haberi Pakistan'dan aldım. Eşimin bir arkadaşı söyledi" dedi. Eşi hakkında çıkan haberlere inanıp inanmadığı sorulan Bayrak, "Mesele bunlara inanmak inanmamak değil. Böyle bir şey olabileceğini beklemiyordum. Çünkü eşim oraya okumaya gitmişti. Daha sonra orada çalışmaya başlamıştı. Mesele bu, yani inanıp inanmamam değil" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'YE GELECEKTİ"
Eşi ile son konuşması sorulan Bayrak, "Son konuşmamız bir buçuk ay önce oldu. İnternet üzerinden de 10 gün önce görüşmüştük. Gayet normaldi, Türkiye'ye gelecekti." diye cevap verdi. Eşiyle nasıl tanıştığı sorusuna Bayrak, "Bu magazin sorusu kusura bakmayın. Hiç gerekli bir soru değil" karşılığını verdi. Eşinin görüşleri sorulan Bayrak, "Eşimin cihat forumlarında sürekli yazdığı basında çıktı zaten. Onun gidip o eylemi yapması garipsenecek bir şey değil. Garipsenecek şey, olayın CIA ve Ürdün istihbaratı ile bağlantılı olması. Burada da yapılabilecek tahmin sadece onların kullanmış olabileceği. Başka bir tahmin de yapılamaz" dedi.
"AJAN OLDUĞUNA İNANMIYORUM"
Bayrak, eşi hakkındaki ajanlık iddiasına inanıp inanmadığı sorusuna, "Ajan olduğuna inanmıyorum. Ajanlık yapacak fikirleri yoktu." cevabını verdi. Bayrak, "Allah eşime rahmet eylesin, eşimi çok seviyorum, o kadar. İnşallah şehittir. Ben şehittir ya da değildir deme hakkına sahip değilim." diyerek açıklamalarını tamamladı. (CİHAN)