RE: SEN GÜLKİ GÜLLER GÜLSÜN...
s.a. çok güzel bi forum.ben de bi iki bişey katmak isterim.
İftarda acele eder ve acele davranılmasını teşvik ederdi. İftarı hurma ile, bulunmazsa su ile açmayı teşvik ederdi. Hz. Peygamber (s.a.v) akşam namazını kılmadan Önce iftar ederdi. Muaz İbnu Zühre (r.a) anlatıyor: "Bana ulaştı ki, Resulullah (s.a.v), iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü. (Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açıyorum.)" Mervan İbnu Salim, Hz. İbn-i Ömer´den (r.a) naklediyor: "Resulullah (s.a.v) orucunu açınca şöyle derdi: "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallahu Teâlâ sevap kesinleşti."
Enesden (r.a.) rivayet olunduğuna göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sahur yemeğine kalkınız. Çünkü sahurda bereket vardır." Mikdam bin Mâdi Kerb (r.a.)den, onun da Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemden rivayetine göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Sahura kalkmanız gerekir. Çünkü sahurda alınan gıda mübarektir." Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sahur berekettir. Sizden biriniz bir yudum su bile içmiş olsa sahuru terketmesin. Allah ve melekleri sahur yapanlara salât okurlar."