Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Selamlaşma (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

saliha01

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Selamlaşma

SELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun ama ben o sizin hazırladığınız konuya nasıl ulaşabılırım siteyı pek cozemedım.yardımcı olurmusunuz?hoca sordu bana bışeyler buldunmu diye.ben pek anlatamadım derdımı.HZ Alı nın babası yoktur yani MEVLANA erkek olmadan cocuk dunyaya getırmış dedim.bide kadın kemığınden cocuk dunyaya getırılebılıomuş ve bu cocuk da sadece kız cocuğu oluyomuş bunlar da kadının ustun olduğunumu gosterır dedim dusunursek kımse kımseden ustun değildir anlarız dedim.olmuş mu?ama yınede cevabı tamamen bulmam gerekıo.neden aynı anda yaratılmamışlar dıyo...bılgısı olanlar yardımcı olursa cok sevınırım..

SeyNuaL

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum arkadaşlar ben hüseyin sizlerin arasında olmak eminim çok güzel olacak.
Allah c.c. yar ve yardıncınız olsun .

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)
B)B)
B)B)B)
B)B)
B)B)B)B)B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
elif123 yazdı:
ALLAH razı olsun ama ben o sizin hazırladığınız konuya nasıl ulaşabılırım siteyı pek cozemedım.yardımcı olurmusunuz?hoca sordu bana bışeyler buldunmu diye.ben pek anlatamadım derdımı.HZ Alı nın babası yoktur yani MEVLANA erkek olmadan cocuk dunyaya getırmış dedim.bide kadın kemığınden cocuk dunyaya getırılebılıomuş ve bu cocuk da sadece kız cocuğu oluyomuş bunlar da kadının ustun olduğunumu gosterır dedim dusunursek kımse kımseden ustun değildir anlarız dedim.olmuş mu?ama yınede cevabı tamamen bulmam gerekıo.neden aynı anda yaratılmamışlar dıyo...bılgısı olanlar yardımcı olursa cok sevınırım..

selamün aleyküm.
aah benim güzel kardeşim neye böyle tartışmalara giriyorsunuz.
islam da delil dörtdür :
1 kur'an-ı kerim
2 sünnet; efendimiz'in mübarek yaşamı ve mübarek sözleri)
3 kıyas-ı fukaha; islam alimlerinin görüşleri
4 icma ümmet ; salih kişilerin ortak fikirleri
sen şimdi öğretmenin olcak beyinsize delil olarak ayet/hadis götüreceksin, peki o bunu kabül edecek mi? .... hayır
ayet ve hadis kabül etmeyen birine delil olarak ne götürebilirsin.

gerçekten bilmediği bir konuyu sorana; bak rabbimiz böyle buyuruyor..... veya efendimiz şöyle yaptı......filan alim şöyle dedi şeklinde cevab verilebilir.
lakin inkar ve alay edene malesef delil götüremezsin ....
sonuçta o öğretmenin olduğu için seni bastırır.. eşit şartlarda olmadığın biri ile tartışamazsın.
örn. sen onun her dediğine güzel cevaplar versen bile işine gelmediği zaman "saçmalama kes sesini otur aşağı" der ve sen cevab vermezsin mahcub olursun....
üzülürsün güzel kardeşim üzülürsüüüün....

sen istersen bunu bir dene en azından tecrüben olur

ayrıca babasız dünyaya gelen: hz. ali değil hz. isa' (a.s.) dır.
selamün aleyküm...

evet kardeşim sana yüzlerce delill versek sende gidip söylesen malesef dinlemez seni.
evet delil çok.
şimdi bak bir insan inançsızsa kesinlikle ilk önce allahın varlığı ispatlanır . kabul ederse devam edilir.peygambere iman bahsi.gelir ardından.
bunlara delil çok.binlerce milyonlarca.gözümüzle görünen şeylerden bile delil getirebilirsin.bunlara ve daha nice suallere cevap:

bediüzzaman said nursinin RİSALEİ NUR KÜLLİYATINDA var.orada her soruya cevap var.
inşaallah okumaya başlarsın.

çevrende risalei nur okuyan varsa sor ona.o bilmesede bilene götürür seni.

böyle burdan çok zor.
o koministler ateistler çok uyanıktır kardeşim.
sen bir şeye delil getirsen hemen örtbas edip konuyu başka yerlere çekerler.
hem sen onu yola getirmek için değil içindeki acaba ları susturmak için oku.
nefsin için oku.
şeytan insana bazı şüpheler verir.
her insana verrir.
şüpheleri yok etmek ancak okumakla olur.
dikkat et her şeyi okuma .zihninn allakbullak olur.çokları.bu yüzden sapıtmışlar.hele hele kendi aklına iman esaslarını tam ispatını yapamıyorsan hiç okuma başka kitapları.
önce sarsılmaz çürümez delilleri öğren.

öğretmeninlede tartışma.
zararlıdır.daha onun küfrünü arttırırsın.
sana sorarsa ben inanıyorum herkes hürdür .hürriyetimi kullanıyorum.de dersine bak.

bir kişi inadından inkar ediyorsa ona delil falan fayda vermez.
araştırıyor olsa o zaman olur.
mesela ebu cehil biliyordu peygamberimizin peygamber olduuğunu ama inat onu o hale getirdi.bilmemek başkadır inat başkadır.

belkide rabbim sana kapısını açtı.
insan böyle durumlarda inancını arttırır.araştırır.öğrenir.
sana tavsiyem risalei nur olur.
başka eserlerde var ama bu eser tam zamanımızın sorularına bir cevap.
bir ilaç gibi.
kuranın tefsiridir.
fakat diğer tefsirlerden biraz farklıdır.
dinsizliğe karşı yazılmış kuranın bir kalesidir.
ne koministler yıkabildi nede masonlar.
onların fikir saldırılarına karşı sed oldu .ne kadar anlatsam burda bitiremem.
bir mevzuyuda herkese sorma ehline sor.
selam aleyküm

genclik 27

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ALLAH(cc.) razı olsun

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

hepinizden ALLAH razı olsun ben hocaya önyargılısınız size bişey kabul ettıremem ama benım inancımla alay etmeyın bu konuyuda bi daha acmayın dedim.herkes ozgurdur falan dedim.oylece kapandı konu hocada bi daha acmayın dedi.ben su an SOZLER i okuyorum ama onu da okuyccam.ALLAH hepımızın yardımcısı olsun.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

güzel..sözler risalei nurun en mühim parçalarından biridir.gerçi risalei nurun parçaları birbirinden üstünlüğü yoktur.herbir kitap eşdeğerdedir.
sözleri okumaya yenimi başladınız. daha öncadan risalai nuru biliyormuydunuz.yoksa burada ki tavsiye üzerine mi başladınız.inşaallah devamlı olur..
selamun aleykum.

VDOGAN

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm (allah hepimizden razı olur inşallah)[big][/big]

deryam

Kayıtlı Kullanıcı

esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve bereketüh.ben yeni üye oldum.evet şimdilerde selamlaşmayı unuttuk.merhaba selam nehaber gibi deyimler kullanıyoruz.selamlaşmayı devam ettirelim teşekkürler.A.e.o.

femdigi

Kayıtlı Kullanıcı

ES SELAMUN ELEYKUM ARKADAŞLAR DOSTLAR YÜCE ALLAH HEPİNİZE HEPİMİZE MERHAMET EYLESİN İNSAALLAH...

rind44

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) EsSeLaMüNaleyKÜm B)B)B)
«Size selâm verildiğinde, siz de ondan daha güzeliyle selâm verin veya aynısı ile karşılık verin. Şüphesiz ki Allah her şeyin hesabını sorucudur.» Nisa sûresi, âyet: 86

Selam; Allah'ın cc 99 güzel isminden biridir. Her çeşit ârıza ve hâdiselerden sâlim kalan; Her türlü tehlikelerden kullarını selâmete çıkaran; Cennetteki bahtiyar kullarına selâm eden manasındadır.

İki Müslüman karşılaşınca veya ayrılırken birinin diğerine; "Es-selâmü aleyküm" veya "Selâmün aleyküm" yâni (dünyâda ve âhirette selâmette ol, sıhhat ve âfiyet, dünya ve ahiret meşakkatlerinden beri olmak, mü'min kullardan dua, meleklerden istiğfar, peygamberlerden şefaat sizin üzerinize olsun) demesi, diğerinin de; "Ve Aleyküm selâm" yâni (Bana ettiğin bu güzel duâ senin de üzerine olsun) diye söylemesidir. Selamlaşmak yerine günaydın tünaydın gibi hiç bir mana ifade etmeyen sözlerle biri birini karşılamak Müslüman için büyük bir gaflettir, ama Selamdan sonra Merhaba demekte bir sakınca yoktur; Şâdlık, neşeli oluş. Genişlik, vüs'at. "rahat olunuz, serbest olun manasındadır.

Birbirinize selâm veriniz. (Hadîs-i şerîf-Tirmizî, Müslim)

Îmân etmedikçe Cennet'e giremezsiniz. Birbirinizle sevişmedikçe tam îmâna kavuşamazsınız. Size bir şey göstereyim mi? onu yaparsanız, sevişirsiniz. Aranızda selâmı çok yayınız. (Hadîs-i şerîf-Müslim)

Müslüman'ın Müslüman üzerinde beş hakkı vardır. Selâmına cevap vermek, hastasını yoklamak, cenâzesinde bulunmak, davetine gitmek ve aksırıp; "Elhamdülillah" deyince; "Yerhamükellah" diyerek cevap vermek. (Hadîs-i şerîf-Buhârî, Müslim)

Selâmda sünnet şöyledir ki; önce büyük küçüğe, şehirli köylüye, devedeki ata binmiş olana, attaki merkebde olana, merkeb üstündeki yaya yürüyene, ayakta olan oturana, az olan çok olana, efendi hizmetçisine, baba oğluna, ana kızına verir. Rütbe ve nimeti çok olan önce verir. İki Müslüman, birbirine aynı anda selâm verirse, her ikisinin de birbirine cevâb vermesi farz olur. Birbirinden sonra selâm verirlerse, ikincisinin verdiği selâm cevâb yerine geçer. Çok kimseye selâm verildiği zaman, bir kişi, hattâ bir çocuk cevâb verince, ötekiler vermese de olur. İki Müslüman karşılaşınca, birinin "Selâmün aleyküm" demesi sünnet, diğerinin cevap olarak "Ve aleyküm selâm" demesi farz-ı kifâyedir. (Muhammed Rebhâmî)

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SELAMÜN ALEYKÜM

DAHA BU GÜN ÜYE OLDUM İNŞ.
HAYIRLARA VESİLE OLUR ÜYELİĞİM
MEVLA SİZLERDE RAZI OLSUN SİTENİZ ÇOKK GÜZELL
İNŞ. ÖĞRETTİKLERİNİZDEN BİZLERDE YARARLANICAZ BUNDAN SONRA...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı

DAHA BU GÜN ÜYE OLDUM İNŞ.
HAYIRLARA VESİLE OLUR ÜYELİĞİM
MEVLA SİZLERDE RAZI OLSUN SİTENİZ ÇOKK GÜZELL
İNŞ. ÖĞRETTİKLERİNİZDEN BİZLERDE YARARLANICAZ BUNDAN SONRA...

ibrahim Halil SAHiN

Kayıtlı Kullanıcı

Selamın Aleyküm. insallah bundan sonra cok sey alicam buradan. Allah hepinizden razı olsun.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

urfalı mustafa hoca yı tanırmısın.haliliyede .damat süleyman camiinin emekli imamı.

nursen81

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyküm selam Allah sizden razı olsun. Bide s.a gibi kısaltmalarıda yapsamak

ilknur-sc

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleyküm aranıza yeni katıldım... hayırlı günler arkadaşlar

H@vv@Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Âyetlerimize inananlar sana gelince, Selamün aleyküm de.) [Enam 54]

(Henüz Cennete girmeyen, ama Cenneti umanlar, Cennet ehline, Selamün aleyküm derler.) [Araf 46]

(Melekler, Cennet ehline, Sabretmenize karşılık Selamün aleyküm derler.) [Rad 24]

Esselamün Aleyküm Verahmetullahi Veberakatüh.. Allah (C.C) Hepinizden Razı Olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt