RE: Selamlaşma
ishakyakub yazdı:
elif123 yazdı:
ALLAH razı olsun ama ben o sizin hazırladığınız konuya nasıl ulaşabılırım siteyı pek cozemedım.yardımcı olurmusunuz?hoca sordu bana bışeyler buldunmu diye.ben pek anlatamadım derdımı.HZ Alı nın babası yoktur yani MEVLANA erkek olmadan cocuk dunyaya getırmış dedim.bide kadın kemığınden cocuk dunyaya getırılebılıomuş ve bu cocuk da sadece kız cocuğu oluyomuş bunlar da kadının ustun olduğunumu gosterır dedim dusunursek kımse kımseden ustun değildir anlarız dedim.olmuş mu?ama yınede cevabı tamamen bulmam gerekıo.neden aynı anda yaratılmamışlar dıyo...bılgısı olanlar yardımcı olursa cok sevınırım..
selamün aleyküm.
aah benim güzel kardeşim neye böyle tartışmalara giriyorsunuz.
islam da delil dörtdür :
1 kur'an-ı kerim
2 sünnet; efendimiz'in mübarek yaşamı ve mübarek sözleri)
3 kıyas-ı fukaha; islam alimlerinin görüşleri
4 icma ümmet ; salih kişilerin ortak fikirleri
sen şimdi öğretmenin olcak beyinsize delil olarak ayet/hadis götüreceksin, peki o bunu kabül edecek mi? .... hayır
ayet ve hadis kabül etmeyen birine delil olarak ne götürebilirsin.
gerçekten bilmediği bir konuyu sorana; bak rabbimiz böyle buyuruyor..... veya efendimiz şöyle yaptı......filan alim şöyle dedi şeklinde cevab verilebilir.
lakin inkar ve alay edene malesef delil götüremezsin ....
sonuçta o öğretmenin olduğu için seni bastırır.. eşit şartlarda olmadığın biri ile tartışamazsın.
örn. sen onun her dediğine güzel cevaplar versen bile işine gelmediği zaman "saçmalama kes sesini otur aşağı" der ve sen cevab vermezsin mahcub olursun....
üzülürsün güzel kardeşim üzülürsüüüün....
sen istersen bunu bir dene en azından tecrüben olur
ayrıca babasız dünyaya gelen: hz. ali değil hz. isa' (a.s.) dır.
selamün aleyküm...
evet kardeşim sana yüzlerce delill versek sende gidip söylesen malesef dinlemez seni.
evet delil çok.
şimdi bak bir insan inançsızsa kesinlikle ilk önce allahın varlığı ispatlanır . kabul ederse devam edilir.peygambere iman bahsi.gelir ardından.
bunlara delil çok.binlerce milyonlarca.gözümüzle görünen şeylerden bile delil getirebilirsin.bunlara ve daha nice suallere cevap:
bediüzzaman said nursinin RİSALEİ NUR KÜLLİYATINDA var.orada her soruya cevap var.
inşaallah okumaya başlarsın.
çevrende risalei nur okuyan varsa sor ona.o bilmesede bilene götürür seni.
böyle burdan çok zor.
o koministler ateistler çok uyanıktır kardeşim.
sen bir şeye delil getirsen hemen örtbas edip konuyu başka yerlere çekerler.
hem sen onu yola getirmek için değil içindeki acaba ları susturmak için oku.
nefsin için oku.
şeytan insana bazı şüpheler verir.
her insana verrir.
şüpheleri yok etmek ancak okumakla olur.
dikkat et her şeyi okuma .zihninn allakbullak olur.çokları.bu yüzden sapıtmışlar.hele hele kendi aklına iman esaslarını tam ispatını yapamıyorsan hiç okuma başka kitapları.
önce sarsılmaz çürümez delilleri öğren.
öğretmeninlede tartışma.
zararlıdır.daha onun küfrünü arttırırsın.
sana sorarsa ben inanıyorum herkes hürdür .hürriyetimi kullanıyorum.de dersine bak.
bir kişi inadından inkar ediyorsa ona delil falan fayda vermez.
araştırıyor olsa o zaman olur.
mesela ebu cehil biliyordu peygamberimizin peygamber olduuğunu ama inat onu o hale getirdi.bilmemek başkadır inat başkadır.
belkide rabbim sana kapısını açtı.
insan böyle durumlarda inancını arttırır.araştırır.öğrenir.
sana tavsiyem risalei nur olur.
başka eserlerde var ama bu eser tam zamanımızın sorularına bir cevap.
bir ilaç gibi.
kuranın tefsiridir.
fakat diğer tefsirlerden biraz farklıdır.
dinsizliğe karşı yazılmış kuranın bir kalesidir.
ne koministler yıkabildi nede masonlar.
onların fikir saldırılarına karşı sed oldu .ne kadar anlatsam burda bitiremem.
bir mevzuyuda herkese sorma ehline sor.
selam aleyküm