Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Selamlaşma (3 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fffaatih

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Selamlaşma

Aleykümselam ve rahmettullah

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu.Tüm kardeşlerime selam olsun.Bu sitedeyken kendimi gerçekten çok huzurlu hissediyorum.Rabbim siteyi hazırlayanlardan ve siteye katkıda bulunanlardan razı olsun.Ben yeni sayılırım henüz tam inceliklerini öğrenemedim sitenin ama öğrenirim inşallah.Allah'a emanet olunB)B

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

koyunbaba yazdı:
selamın aleyküm arkadaşlar ben bu siteye bir kaç gün önce üye oldum sizde bi ricam olacak ; benim bi arkadasımın din kültüründen ödevi vardı.benimde babam hoca olduğu için benden rica etti ama bendede sınırlı kaynak vardı onlardan bulamadım(buldum ama başka arkadaşıma verdim)nete baktım.ama istediğim şeyi bulamadım. sizden isteğim şu eğer konuyla ilgili bişi bulursanız allah rızası içi bana yollayın.konu şu;ahirete imanın toplum
ve fert açısından önemi şimdiden teşekkür ederimallah yar ve yardımcınız olsun iyi günler

selamunaleykum kardeşim,
Aramıza hoş geldin. İnşallah beklentilerine cevap olabiliriz. Soruna gelince nacizane cevaplamaya çalışalım inş.

AHİRETE İMANIN FERT VE TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Gerçekten uhrevî sorumluluk fikri, İslâm dininde bir asıldır. Fert ve toplum meselesi de bununla ilgilidir. İslâm dininde âhiret ve sorumluluk fikri, korku ve ümit, fertleri topluma bağlayan bir âmildir.

Ahirete iman, daha yüksek ve ebedî bir hayata imandır. Bu dünyaya, ilim ve fazilet kazanmak, bulunduğu hayattan daha ulvî ve ebedî bir hayata yükselmek için geldiğine ve o âlemdeki mutluluğun bu dünyada kazanacağı yüksek ilim ve faziletlere bağlı olduğuna iman etmiş olan bir insan ve toplum için şu tesirleri görülür:

1- Ahiret inancının gösterdiği yolu tutarak aklını, ahlâkını hakîki ve müspet ilimlerle aydınlatır.

2- Bilgisizliğin doğuracağı eksikliklerin gayeye erişmesine engel olacağından korkar. ahirete iman suretiyle Yüce Allah tarafından kendisine verilen aklî kabiliyetleri, insânî özellikleri yaratıldıkları gaye uğruna harcar.

3- İnsan, bu iman sayesinde her işinde doğruluktan ayrılmaz.

4- Para kazanıp zengin olmak isterse kazancını meşru yollardan kazanır.

5- Hile ve aldatma, vurgunculuk ve rüşvet yollarına yaklaşmaz.

6- Kendi hakkını bilir, başkalarının haklarını gözetmeyi bir borç sayar.

7- Vazifelerini tam anlamıyla vaktinde ve zamanında yapar.

8- Kazancını daima yerinde ve faydalı işlerde kullanır.

9- Bir mükâfat ve ceza gününün varlığı ve herkesin bu dünyadaki işinden dolayı Allah’ın huzurunda sorguya çekilecekleri gerçeği âhirete iman etmiş olan kimselerin kalbine yer etmiş olur.

10- Milletler ve toplumlar arasındaki bağların ve ilişkilerin sağlam bir hale gelmesini kolaylaştıracak olan en büyük vasıta âhirete imandır. Bu iman fertlerin kalbinde ne kadar kuvvetli olursa, toplumlar arasındaki ilişkiler de o derece sağlam olur. Çünkü bu iman, her ferdi kendi sınırında durdurup başkasının sınırına geçirmez.

Ahirete iman, insanların kalbine barış hisleri saçan ezelî bir ruhtur. Çünkü barış hissi, adalet ve sevginin meyvesidir. Adalet ve sevgi ise güzel ahlâkın meydana getirdiği şeylerdir. Güzel ahlâk da âhirete imanının aşılamış olduğu bir özelliktir.

k.s.eo.

ysmen

Kayıtlı Kullanıcı

KAİNATTAKİ ZERRELERİN RABBİMİZİ TESBİH EDİŞLERİ ADEDİNCE...SELAM VE SALAT ÖNCE KAİNATIN EFENDİSİ HZ. MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V.)'İN, BÜTÜN PEYGAMBERLERİN, ASHABIN, HZ. ADEM'DEN BU GÜNE KADAR YAŞAMIŞ OLAN VE YAŞAMAKTA BULUNAN, BAŞTA SALİHLER OLMAK ÜZERE, BU SİTEDE BULUNAN SEVGİLİ DİN KARDEŞLERİMİN ÜZERİNE OLSUN İNŞALLAH...
TEKRAR S.A SİTEYE DAHA YENİ ÜYE OLDUM AMA BAYADIR TAKİPÇİSİYİM...KURANLARDAN VE KURULMASINA VESİLE OLAN KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZIVE MEMNUN OLSUN İNŞALLAH...AEO

ysmen

Kayıtlı Kullanıcı

KAİNATTAKİ ZERRELERİN RABBİMİZİ TESBİH EDİŞLERİ ADEDİNCE...SELAM VE SALAT ÖNCE KAİNATIN EFENDİSİ HZ. MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V.)'İN, BÜTÜN PEYGAMBERLERİN, ASHABIN, HZ. ADEM'DEN BU GÜNE KADAR YAŞAMIŞ OLAN VE YAŞAMAKTA BULUNAN, BAŞTA SALİHLER OLMAK ÜZERE, BU SİTEDE BULUNAN SEVGİLİ DİN KARDEŞLERİMİN ÜZERİNE OLSUN İNŞALLAH...
TEKRAR S.A SİTEYE DAHA YENİ ÜYE OLDUM AMA BAYADIR TAKİPÇİSİYİM...KURANLARDAN VE KURULMASINA VESİLE OLAN KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZIVE MEMNUN OLSUN İNŞALLAH...AEO

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ben 16 yasındayım bı konuda yardımınıza ihtıyacım var yardım edermısınız...?

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

bana bugun yardımcı olur musunuz cok onemlı ve acıl

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

bana kımse yardım etmeyecekmı sıteyıde tam cozemedım zaten nasıl kullanacağımı bılmıyorum ALLAH rızası için bırı yardım etsın

aylanur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: CUMA DİLEĞİ

RE: CUMA DİLEĞİ

BUGÜN CUMA BU SAYFAYI HER KİM OKURSA ONUN NEZDİNDE TÜM İNANAN LARIN CUMASI KUTLU OLSUN MÜSLÜMAN BAYRAMI OLAN BU GÜNDE ALLAH HERKESİN YAR VEYARDIMCISI OLSUN.UNUTULANLARIN UNUTANLARIN HATIRLANMASI DİLEYĞİYLE HAYIRLI BU MÜBAREK GÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE EDA ETMEK DİLEYĞİYLE TÜM SİTE OKURLARINA HAYIRLI CUMALAR DİLERİM .ALLAH A EMANET OLUN YAPTIĞIMIZ DUALARDA GEÇMİŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM

aylanur

Kayıtlı Kullanıcı

elif123 yazdı:
bana bugun yardımcı olur musunuz cok onemlı ve acıl SEVGİLİ KARDEŞİM BUGÜN DEMİŞSİN VEDE ACİL AMA NE OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞSİN HATİM Mİ DUAMI TESBİHATMI HANGİSİ ONUN İÇİN SANA NASIL YARDIM EDELİM İÇERİĞİNİ ANLAT ELİMİZDEN GELEN BİRŞEYSE YAPALIM HAYIRLI GÜNLER HAYIRLI CUMALAR BEN AYLANUR

elif_s

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamün Aleyküm Verahmetullahi Veberakatühü ebeden ve daimen...
selam......... evet selamda bır mumın diğer bir mümin kardeşi için Allah'ın rahmetını dilemesi vardır.selam, müslümanlar arasında sevgiyi muhabbeti canlı tutan bir vesiledir.ancak toplumda genel olarak yerleşen bir uygulama var o da;genelde bır yere gıdıldığınde selam verılır ayrılırken selam verilmez oysa ki Resulullah'ın da buyurduğu gibi hangisinin daha hayırlı olacağını bılemeyız.SELAM BENCE TOPLUMSAL TERAPİDİR.selama ihtiyacımız var aramızda yayarız inşallah(amin)
Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimizde olur inşallah

sevda cicegi

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum ravzanur kardes özellikle senin yazilarini cok begeniyorúmALLAHA EMANET OLUN RABBIMIZE HAMD RESÜLÜMÜZE SALAT Ü SELAM OLSUN B) MERHAMET ETMEYENE MERHAMET EDILMEZ B)B)B)B)B)

murat38

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleykum [marq][/marq]

murat38

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleykum ALLAH EMANET OLUN

byd_alperen_

Kayıtlı Kullanıcı

selam aleyküm tüm yazdıklarınız için allahrazı olsun

byd_alperen_

Kayıtlı Kullanıcı

selam aleyküm tüm yazdıklarınız için allahrazı olsun

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum ve Rahnetullahi ve Berekatuh!
Allah sizden razi olsun Aska Mecnun kardesim yine güzel ve önemli bir konu ele almissin.

elif123

Kayıtlı Kullanıcı

aylanur abla ve sıtedekı diğer ablalrım abılerım uzun bı olay var okulda yasanıyo.sımdı benıım bı kımya oğretmenım var.inanmıyo ve sureklı laf atıyo dınımıze.bu da benım hiç hoşuma gıtmıyo.sıze acıl dıye yazdığım gun sınıfa bız bı hadis asmıstık ''SİZİN EN HAYIRLINIZ KADINLARA KARSI EN HAYIRLI OLANINIZDIR''hoca bu hadise laf attı ve konu cok dağıldı sızın dınınıze gore kadınlar ezıktır dedi.daha sonra ben karsılık verdım bayağı konuştuk o goruslerını soyledı ben goruşlerımı soyledım.her soyledığıne her sorduğunua cevap verdım ama neden HZ ADEM HAZ HAVVA DAN once yaratılmış dediğinde cevap veremedım ve bende arastırıcam dedim oğrenıcem herseyın bır cevabı vardır bızde hıç bı esıtsızlık yok falan dedim.ve hoca bı cvp beklıo.bugunde kapanmayı sacma bulduğunu soyledı.bılgısı olan herkes yardımcı olabılırmı??

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

elif123 yazdı:
aylanur abla ve sıtedekı diğer ablalrım abılerım uzun bı olay var okulda yasanıyo.sımdı benıım bı kımya oğretmenım var.inanmıyo ve sureklı laf atıyo dınımıze.bu da benım hiç hoşuma gıtmıyo.sıze acıl dıye yazdığım gun sınıfa bız bı hadis asmıstık ''SİZİN EN HAYIRLINIZ KADINLARA KARSI EN HAYIRLI OLANINIZDIR''hoca bu hadise laf attı ve konu cok dağıldı sızın dınınıze gore kadınlar ezıktır dedi.daha sonra ben karsılık verdım bayağı konuştuk o goruslerını soyledı ben goruşlerımı soyledım.her soyledığıne her sorduğunua cevap verdım ama neden HZ ADEM HAZ HAVVA DAN once yaratılmış dediğinde cevap veremedım ve bende arastırıcam dedim oğrenıcem herseyın bır cevabı vardır bızde hıç bı esıtsızlık yok falan dedim.ve hoca bı cvp beklıo.bugunde kapanmayı sacma bulduğunu soyledı.bılgısı olan herkes yardımcı olabılırmı??
elif123 kardesim oncelikle selamunaleykum ALLAH senden razi olsun ki; karanliklar içinde yolunu kaybetmis bir din karsitina karsi mubarek dinimizi korudugun için sevgili kardesim benim sordugun soruya karsi yeteri kadar bilgim yok bu sebepten de sana yanlis veya yetersiz bilgi vermek istemem bu sitede sordugun sorunun cevabini tam anlamiyla alabileceginden eminim kardesim rabbim yollarini açik eylesin insallah ve o karanlikta yolunu kaybetmis ogretmen kardesimizede rabbim hidayet nasip etsin ki hersey apaçik ortada iken insan yinede seytan nefsinin eline dusup inkar yolunu seçebiliyor maalesefki kardesim selametle kal insallah selam ve dua ile..B)B)B)B)B)B)B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

elif123 yazdı:

DEĞERLİ KARDEŞİM ANLATTIKLARINIZ O KADAR VAHİM Kİ BUNLARI YAPAN AYDIN NİTELİĞİNDEKİ YOL GÖSTERİCİ BİR ÖĞRETMEN VASFINDA YAZIK ÇOK YAZIK BÖYLE İNSANLARAÖĞRETMENLİK ANLAYIŞINI YAKIŞTIRAMIYORUM, ANLAŞILAN O Kİ SAVUNDUKLARINIZI İSPAT ETME İSTEĞİNDESİN KAPALILIK KONUSUNDA BENİM AÇMIŞ OLDUĞUM İSLAMDA BAÖŞÖRTÜSÜ İLMİHALİ KONUDA ALLAHIN EMİR VEDE YASAKLARI VAR KAYNAKLARIYLA BERABER ÇIKTISINI ALIP HOCANIZA SUNABİLİRSİNİZ. AYRICA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM,

Hz. Adem'in (a.s.) Hz.Havva Validemizden önce yaratılması erkeklerin güçlü vede yüksek iradeli bie efendi olması anlamına gelmiyor. Öğretmeniniz burda şunu vurgulamış kanaatimce Hz. Adem Hz. Havvanın efendisi ona itaat etmekle yüklü hayır böyle birşey yok İslam dinin kadınlara verdiği değer kadar hiç bir değer verilmemiştir. Öğretmeniniz kendi egolarını tatmin etmekle beraber kendini çok yükseklerde sanmış bu kur'an-ı kerimde açık vede dedillerle bildiril miş ancak siz o öğretmeninize kaynak sunsanızda hiç birşey ifade etmez çünkü gören gözleri sadece bakar görmez Selametle konuya aydınlık geetirenn bir yazı bulabilirsem paylaşırım inşAllah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt