Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap) (2 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)

mustafa_xtar yazdı:
meftun61 yazdı:
BİR SORUDA BEN SORABİLİRMİYİM ÇOK BASİT.PEYGAMBER EFENDİMİZİN,KUCAĞINDA BİR KEDİYİ ALIP SEVDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ VE ONU KEDİCİK BABASI DİYE NİTELENDİRDİĞİ SAHABE KİMDİR.

Ebu Hureyre (r.a.).

Bu arada sevvalmina kardeşim sorunu sorabilirsin inş.

dıııııtttt yanlış cevap hz.ebubekir

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a.
benim sorumun doğru cevabı Ebu zer el gıffai idi.

şimdide yeni sorumu soruyorum. Zerda ablam yok ya. onun için soruyorum. maksat forum boş kalmasın

Sahâbenin büyüklerinden ve Ensar'ın ileri gelenlerindendir Medine'de doğdu. Hazrec kabilesine mensup olup ne zaman doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. İkinci Akabe gününde müslüman olmuş ve kabilesini temsilen Peygamberimize bey'at etmiştir.

Hicret günü Rasûlullah'a mihmandarlık etti. Muhacirlerden Mikdad b. Esved'i kardeş edindi. Aynı zamanda o, Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kâtiplerindendi. Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber gazvelerine katıldı. Hudeybiye barışı ve Umretu'l-Kaza seferlerinde peygamberimizin yanında yer aldı. Bedir savaşının zafer müjdesini Zeyd b. Hârise ile birlikte Medine'ye ulaştırdı. Bedru'l-Mev'id gazasında Rasûlullah'ın Devlet Başkanlığına vekâleten Medine'de kaldı. Hicretin 6. yılında (627) üç kişilik heyetin başkanı sıfatıyla Hayber'e gitti. Yahudilerin başkanı Üseyr b. Zârim'in Yahudilerle birlikte Gatafan kabilesini Müslümanlara karşı kışkırttığını gördü. Hayber'de üç gün kaldı. Dönüşünde gördüklerini Hz. Peygamber (s.a.s.)'e aktardı.

bu büyük sahabe kimdir.?

k.s.e.o.

Hz. ÖMER r.a.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.

şimdide yeni sorumu soruyorum. Zerda ablam yok ya. onun için soruyorum. maksat forum boş kalmasın

Sahâbenin büyüklerinden ve Ensar'ın ileri gelenlerindendir Medine'de doğdu. Hazrec kabilesine mensup olup ne zaman doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. İkinci Akabe gününde müslüman olmuş ve kabilesini temsilen Peygamberimize bey'at etmiştir.

Hicret günü Rasûlullah'a mihmandarlık etti. Muhacirlerden Mikdad b. Esved'i kardeş edindi. Aynı zamanda o, Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kâtiplerindendi. Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber gazvelerine katıldı. Hudeybiye barışı ve Umretu'l-Kaza seferlerinde peygamberimizin yanında yer aldı. Bedir savaşının zafer müjdesini Zeyd b. Hârise ile birlikte Medine'ye ulaştırdı. Bedru'l-Mev'id gazasında Rasûlullah'ın Devlet Başkanlığına vekâleten Medine'de kaldı. Hicretin 6. yılında (627) üç kişilik heyetin başkanı sıfatıyla Hayber'e gitti. Yahudilerin başkanı Üseyr b. Zârim'in Yahudilerle birlikte Gatafan kabilesini Müslümanlara karşı kışkırttığını gördü. Hayber'de üç gün kaldı. Dönüşünde gördüklerini Hz. Peygamber (s.a.s.)'e aktardı.

bu büyük sahabe kimdir.?

k.s.e.o.

Hz. ÖMER r.a.

S.A. VEYS KARDEŞ,
SORUMUZDA GEÇEN SAHABE ENSARDAN DI,
AMA HZ. ÖMER MUHACİRLERDEN.
XTARIN DEDİĞİ GİBİ DIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTT YANLIŞ CEVAP

K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.

bu büyük sahabe kimdir.?

k.s.e.o.

Hz. ÖMER r.a.

S.A. VEYS KARDEŞ,

K.S.EO.

Abdullah ibn revaha

bu sefer kesin

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.

bu büyük sahabe kimdir.?

k.s.e.o.

Hz. ÖMER r.a.

S.A. VEYS KARDEŞ,

K.S.EO.

Abdullah ibn revaha

bu sefer kesin

S.A. VEYS KARDEŞİM,
CEVABIN DOĞRU TEBRİK EDİYORUM.
ŞİMDİ SORUNU ALALIM İNŞALLAH.
K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Cennet ile müjdelenen on kişiden biridir.bütün savaşlarda bulunup kahramanlıklar gösteren bir kimsedir.İmana geldiğinde 31 yaşındaydı. O günden vefatına kadar malıyla, canıyla, mevkisi ile İslamiyeti yaymak için çalıştı. Şam orduları komutanı iken adaletiyle Rum halkını hayretler içinde bıraktı. Uhud, Hendek, Hayber gazâlarında görülmemiş şekilde cenk etti. Mekkenin fethinde de Peygamber efendimizin yanlarında bulundu.

BU muthiş sahabi kimdir?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞİM

BEN EBU UBEYDE BİN CERRAH DİYORUM

DOĞRU DİYORMUYUM ACABA

K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM

BEN EBU UBEYDE BİN CERRAH DİYORUM

DOĞRU DİYORMUYUM ACABA

K.S.EO.

vealeykumselam
evet dostum doğrudur.tebrik ederim.B) sizde sıra

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.

Hicretten önce İslâm'a giren Ensâr'ın kahramanlarından meşhur sahâbî. Asıl adı Sammak olup, Hazrec'in Saideoğulları kabilesine mensuptur.

Hz. Peygamber hicretin birinci yılında Muhâcirler ile Ensâr arasında "kardeşlik" tesis ettiğinde, Muhâcirlerden Utbe b. Gazvan ile kardeşlik oluşturmuştur. Ensâr'ın ve İslâm askerlerinin en cesur savaşçılarındandır. Uhud savaşında Rasûlullah, üzerinde "korkaklıkta utanç, ileri gitmekte şeref var, kişi korkaklıkla kaderden kurtulamaz" yazılı bir kılıcı eline alarak, "bu kılıcın hakkını kim verir?" diye sormuş, Bu sahabemizde bu kılıcı alarak savaşmıştır. Başını kırmızı bir sargı ile saran ....... düşman saflarını yararak Ebû Süfyan'ın karısı Hind'in yanına kadar Ulaşıp, onu yalnız başına yakalamış fakat "Rasûlullah'ın kılıcı ile yalnız bir kadının başını kesmek bana lâyık değildir" diye tekrar geriye dönmüştür. Savaşın kızıştığı ve Rasûlullah'ın öldürüldüğü söylentileri çıkarılarak müslüman ordusunun moralinin bozulduğu sırada Rasûlullah'ın çevresini, Ebû Bekir, Ömer, Ali, Abdurrahman, Sa'd, Zübeyr, Talha, Ebû Ubeyde ve bu sahabemiz kuşatmışlardı. Rasûlullah (s.a.s.)'in üzerine kapanarak düşman oklarına ve taşlarına karşı kendisini siper etmiş, yaralanmıştır. Müşriklerden Asım ve Ma'bed'i öldüren odur (Vakidi, Meğazî, s.63).

Uhud gazvesinin büyük kahramanlarından biri olarak, ondan bahsedilir. Bu savaşta elinde birkaç tane kılıcın kırıldığı; savaş meydanında mağrur olarak yürüdüğü sırada ashabdan bazılarının onun bu hareketine itiraz etmelerine Rasûlullah'ın, "Allah yolunda cihad eden bir adamın cihadıyla övünmesine karışılmaması''nı söylediği rivâyet edilir (İbnü'l-Esir, Üsdü'l-Gâbe, V, 148).

bu büyük sahabemiz kimdir?

k.s.e.o.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a.

Hicretten önce İslâm'a giren Ensâr'ın kahramanlarından meşhur sahâbî. Asıl adı Sammak olup, Hazrec'in Saideoğulları kabilesine mensuptur.

Hz. Peygamber hicretin birinci yılında Muhâcirler ile Ensâr arasında "kardeşlik" tesis ettiğinde, Muhâcirlerden Utbe b. Gazvan ile kardeşlik oluşturmuştur. Ensâr'ın ve İslâm askerlerinin en cesur savaşçılarındandır. Uhud savaşında Rasûlullah, üzerinde "korkaklıkta utanç, ileri gitmekte şeref var, kişi korkaklıkla kaderden kurtulamaz" yazılı bir kılıcı eline alarak, "bu kılıcın hakkını kim verir?" diye sormuş, Bu sahabemizde bu kılıcı alarak savaşmıştır. Başını kırmızı bir sargı ile saran ....... düşman saflarını yararak Ebû Süfyan'ın karısı Hind'in yanına kadar Ulaşıp, onu yalnız başına yakalamış fakat "Rasûlullah'ın kılıcı ile yalnız bir kadının başını kesmek bana lâyık değildir" diye tekrar geriye dönmüştür. Savaşın kızıştığı ve Rasûlullah'ın öldürüldüğü söylentileri çıkarılarak müslüman ordusunun moralinin bozulduğu sırada Rasûlullah'ın çevresini, Ebû Bekir, Ömer, Ali, Abdurrahman, Sa'd, Zübeyr, Talha, Ebû Ubeyde ve bu sahabemiz kuşatmışlardı. Rasûlullah (s.a.s.)'in üzerine kapanarak düşman oklarına ve taşlarına karşı kendisini siper etmiş, yaralanmıştır. Müşriklerden Asım ve Ma'bed'i öldüren odur (Vakidi, Meğazî, s.63).

Uhud gazvesinin büyük kahramanlarından biri olarak, ondan bahsedilir. Bu savaşta elinde birkaç tane kılıcın kırıldığı; savaş meydanında mağrur olarak yürüdüğü sırada ashabdan bazılarının onun bu hareketine itiraz etmelerine Rasûlullah'ın, "Allah yolunda cihad eden bir adamın cihadıyla övünmesine karışılmaması''nı söylediği rivâyet edilir (İbnü'l-Esir, Üsdü'l-Gâbe, V, 148).

bu büyük sahabemiz kimdir?

k.s.e.o.

Bu büyük sahabemiz........EBU DÜCANE.......
İNŞALLAH DOĞRU BİLMİŞİMDİR.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
heyy maşallah, kardeş süpersin.
dedim bu soru biraz oyalar herhalde yanılmışım. hakkını helal et
sorunuda alalım inşallah
k.s.eo.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a.
heyy maşallah, kardeş süpersin.
dedim bu soru biraz oyalar herhalde yanılmışım. hakkını helal et
sorunuda alalım inşallah
k.s.eo.

EVET BILIYORDUM UGRASTIRDI AYRCA SAHEBENIN UZERINE HIÇ HADİS SÖYLENMEMİŞ

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. SORUNU ALMADIK KARDEŞ
YADA BEN YANLIŞMI ALGILADIM
K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

O, Medinenin iki büyük kabilesinden biri olan Hazrec kabîlesinin Benî Seleme koluna mensuptur.Çok hadis rivâyet etmesiyle meşhur olmuş bir sahâbî olan Câbir İbni Abdullah (r.a)ın da halası olur.Uhud günü, müslüman yaralıların tedâvisinde hizmet etmek üzere savaş meydanına kadar giden dokuz veya ondört hanımdan biri olarak bilinir.O, Uhud savaşından sonra şehidlerini Medineye nakletme sırasında sergilediği davranışlarıyla, kalbinin Allah ve Rasûlünün sevgisiyle dopdolu olduğunu gösteren bir muhabbet eridir.

Bu hanım sahabemiz kimdir?

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

BİLEN KİMSE YOKMU

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
KARDEŞ
BİRAZ İŞİM VARDI İLGİLENEMDEİM
ŞİMDİ İLGİLENECEĞİM
K.S.E.O.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
veys kardeşim..

Hind binti Amr (r.a) validemiz olabilir mi acaba...

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
s.a.
veys kardeşim..

Hind binti Amr (r.a) validemiz olabilir mi acaba...

EVET KARDEŞİM KENDİSİDİR.TEBRİK EDERİM.B)SORUNUZU ALALIM OZAMAN

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 571 yılında
dünyaya geldi. İnsanları kölelikten, putlara kulluktan kurtarmak ve temizlemek için gelmiştir. Uzak-yakın demeden bütün insanlara vahiy kültürünü sunmuştur.
Kimileri inkar etti. İnkar edenler müslümanları ümitsizliğe düşürmedi. Kimileri iman etti, grup grup Allah ın dinine girdi. Onlar da müslümanları şımartmadı,
şükrünü artırdı. Bunlar Mekkeli, Medineli, Taifli, Faslı olup İslam a gönül
vermişlerdi. Bunlardan biri de Rum diyarlarından gelen ve sapsarı rengiyle bu
hayır ummanına bir çeşni katan sahabe kimdir?

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 571 yılında
dünyaya geldi. İnsanları kölelikten, putlara kulluktan kurtarmak ve temizlemek için gelmiştir. Uzak-yakın demeden bütün insanlara vahiy kültürünü sunmuştur.
Kimileri inkar etti. İnkar edenler müslümanları ümitsizliğe düşürmedi. Kimileri iman etti, grup grup Allah ın dinine girdi. Onlar da müslümanları şımartmadı,
şükrünü artırdı. Bunlar Mekkeli, Medineli, Taifli, Faslı olup İslam a gönül
vermişlerdi. Bunlardan biri de Rum diyarlarından gelen ve sapsarı rengiyle bu
hayır ummanına bir çeşni katan sahabe kimdir?

s.a. kardeşim

Süheyl Er Rumi (r.a.)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt