Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap) (1 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)

BİR SORUDA BEN SORABİLİRMİYİM ÇOK BASİT.PEYGAMBER EFENDİMİZİN,KUCAĞINDA BİR KEDİYİ ALIP SEVDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ VE ONU KEDİCİK BABASI DİYE NİTELENDİRDİĞİ SAHABE KİMDİR.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
SORU:

Bİr gün Hz. Ömere yanık sırtını göstererek Ya Ömer neydi o ilk günlerde çektiğimiz çileler diyen, sırtındaki yanıklardan sırtı belli olmayan, ateşin üzerine yatırılıp yağlarıyla ateş sönene kadar azap gören sahabi kimdir.

Habbab Bin Ered (r.a.)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
BİR SORUDA BEN SORABİLİRMİYİM ÇOK BASİT.PEYGAMBER EFENDİMİZİN,KUCAĞINDA BİR KEDİYİ ALIP SEVDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ VE ONU KEDİCİK BABASI DİYE NİTELENDİRDİĞİ SAHABE KİMDİR.

Ebu Hureyre (r.a.).

Bu arada sevvalmina kardeşim sorunu sorabilirsin inş.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. sofi kardeş
sorunuda sor bakalım bide biz bilelim
k.s.eo.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. sofi kardeş
k.s.eo.

ve aleykümselam abim hakkınızı helal edin üşütmüşüz biraz giremedim pek evdeyim açıkçası...
Soruma gelince güzel abim buyur;

Ensardan olup küçük yaşta Kuranı Kerimi ezberledi. Hz. Peygamber(s.a.v.)in vahiy
katipliğini yaptı. Rasulüllah (s.a.v.)in emri ile Süryani ve İbrani dillerini öğrendi.
Hz. Peygamber (s.a.v.)in mektuplarını yazdı ve tercümanlığını yaptı. Hz. Ebu Bekir
döneminde Kuran ayetlerinin Mushaf haline toplanışında çalışan heyetin başı da olan bu sahabe kimdir?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
neyse ben yinede sorumu sorayım, arkadaşlar hakkınızı helal edin.

Kabilesi kervan yolu ksmekle ün salmış olan bu sahabe birdenbire değişerek mesleğini bırakıp haniflerden oldu. İslâm'ın henüz zuhur etmediği bir zamanda Allah yolunu tuttu. Öyle ki, etrafındakilere, "Allah'tan başkasına ibadet edilmez. Putlara tapmayınız, onlardan hiçbir şey istemeyiniz!" demeye başladı. Böylece hak yolunu bulmuş ve lebbeyk demişti. Bu husustaki ifadesine göre, müslüman olmadan üç yıl evveline kadar kendine mahsus bir şekilde Allah'a ibadet ettiğini ifade etmiştir.

İslâm daha duyulmadan hakkın dâvetine cevap veren ve ruhen iman eden büyük sahâbîlerden biridir.

Bu büyük sahabe kimdir?

k.s.eo.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. sofi kardeş
k.s.eo.

ve aleykümselam abim hakkınızı helal edin üşütmüşüz biraz giremedim pek evdeyim açıkçası...

Ensardan olup küçük yaşta Kuranı Kerimi ezberledi. Hz. Peygamber(s.a.v.)in vahiy
katipliğini yaptı. Rasulüllah (s.a.v.)in emri ile Süryani ve İbrani dillerini öğrendi.
Hz. Peygamber (s.a.v.)in mektuplarını yazdı ve tercümanlığını yaptı. Hz. Ebu Bekir
döneminde Kuran ayetlerinin Mushaf haline toplanışında çalışan heyetin başı da olan bu sahabe kimdir?

S.A. BEN CEVAP VEREYİM KARDEŞİM. ZEYD BİN SABİT (R.A.)

DOĞRUMUDUR?

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a.
neyse ben yinede sorumu sorayım, arkadaşlar hakkınızı helal edin.

Kabilesi kervan yolu ksmekle ün salmış olan bu sahabe birdenbire değişerek mesleğini bırakıp haniflerden oldu. İslâm'ın henüz zuhur etmediği bir zamanda Allah yolunu tuttu. Öyle ki, etrafındakilere, "Allah'tan başkasına ibadet edilmez. Putlara tapmayınız, onlardan hiçbir şey istemeyiniz!" demeye başladı. Böylece hak yolunu bulmuş ve lebbeyk demişti. Bu husustaki ifadesine göre, müslüman olmadan üç yıl evveline kadar kendine mahsus bir şekilde Allah'a ibadet ettiğini ifade etmiştir.

İslâm daha duyulmadan hakkın dâvetine cevap veren ve ruhen iman eden büyük sahâbîlerden biridir.

Bu büyük sahabe kimdir?

k.s.eo.

S.A. EBU ZER EL GIFARİ (R.A.)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. sofi kardeş
k.s.eo.

S.A. BEN CEVAP VEREYİM KARDEŞİM. ZEYD BİN SABİT (R.A.)

DOĞRUMUDUR?

ve aleykümselam kardeşim doğrudur
Soru sorabilrisiniz inş

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hicretinde Hz. Ebu Bekir (r.a.) ile Sevr mağarasında gizlendiklerinde üç gün müddetince onlara yemek taşıyan insan o civarda koyun otlatan bir insandı. Allah (c.c.) habibine onun eliyle yardım ediyordu. Bu sahabe kimdi?

feyza85252

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm sorunuzun cevabı Hz. Ebu Bekirin küçük oğlu Abdullah doğrumu?

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hicretinde Hz. Ebu Bekir (r.a.) ile Sevr mağarasında gizlendiklerinde üç gün müddetince onlara yemek taşıyan insan o civarda koyun otlatan bir insandı. Allah (c.c.) habibine onun eliyle yardım ediyordu. Bu sahabe kimdi?

Amir Bin Füheyre (r.a.)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]soru[/big]​

Kuranı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabenin yanına vararak Kuranı Azimüşşanın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir?

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Abdullah ibni Mesud olabilirmi mustafa kardeşim

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Abdullah ibni Mesud olabilirmi mustafa kardeşim

Doğrudur ablam seni buralarda görmek ne güzel
Çiçek bahçemizdeki gülümüzü arıyorduk bizde.. hoş geldin ablam
Sorunu sorabilirsin B)B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Resulu Ekrem, en yakin akrabasini uyarmak ve hakki teblig etmek hususunda Allahu Teâlâdan emir alinca onlari Safa tepesinde toplayip ilâhî emirleri teblig edince, Kureys müsrikleri onunla alay etmisti. ikinci toplantiyi yapmasinibu sahabiye birakti, bu sahabide de bir ziyafet hazirlayarak Hasimogullarini davet etti. Resulullah yemekten sonra: Ey Abdülmuttalibogullari, ben özellikle size ve bütün insanlara gönderilmis bulunuyorum.

Içinizden hanginiz benim kardesim ve dostum olarak bana beyat edecek dedi. Yalniz o sahabe ayağa kalkti ve orada Resulullaha onun istedigi sözlerle beyat etti. Bunun üzerine Resulu Ekrem, Kardesimsin ve vezirimsin diyerek bu sahabeyi taltif etti. kimdir bu mübarek sahabi?Ayrıca mustafa kardeşim çok tşk ediyorum yazdıkların için Rabbim razı olsun.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Resulu Ekrem, en yakin akrabasini uyarmak ve hakki teblig etmek hususunda Allahu Teâlâdan emir alinca onlari Safa tepesinde toplayip ilâhî emirleri teblig edince, Kureys müsrikleri onunla alay etmisti. ikinci toplantiyi yapmasinibu sahabiye birakti, bu sahabide de bir ziyafet hazirlayarak Hasimogullarini davet etti. Resulullah yemekten sonra: Ey Abdülmuttalibogullari, ben özellikle size ve bütün insanlara gönderilmis bulunuyorum.

Içinizden hanginiz benim kardesim ve dostum olarak bana beyat edecek dedi. Yalniz o sahabe ayağa kalkti ve orada Resulullaha onun istedigi sözlerle beyat etti. Bunun üzerine Resulu Ekrem, Kardesimsin ve vezirimsin diyerek bu sahabeyi taltif etti. kimdir bu mübarek sahabi?Ayrıca mustafa kardeşim çok tşk ediyorum yazdıkların için Rabbim razı olsun.

S.A.
ABLA...
HZ..ALİ..R.A.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
benim sorumun doğru cevabı Ebu zer el gıffai idi.

şimdide yeni sorumu soruyorum. Zerda ablam yok ya. onun için soruyorum. maksat forum boş kalmasın

Sahâbenin büyüklerinden ve Ensar'ın ileri gelenlerindendir Medine'de doğdu. Hazrec kabilesine mensup olup ne zaman doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. İkinci Akabe gününde müslüman olmuş ve kabilesini temsilen Peygamberimize bey'at etmiştir.

Hicret günü Rasûlullah'a mihmandarlık etti. Muhacirlerden Mikdad b. Esved'i kardeş edindi. Aynı zamanda o, Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kâtiplerindendi. Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber gazvelerine katıldı. Hudeybiye barışı ve Umretu'l-Kaza seferlerinde peygamberimizin yanında yer aldı. Bedir savaşının zafer müjdesini Zeyd b. Hârise ile birlikte Medine'ye ulaştırdı. Bedru'l-Mev'id gazasında Rasûlullah'ın Devlet Başkanlığına vekâleten Medine'de kaldı. Hicretin 6. yılında (627) üç kişilik heyetin başkanı sıfatıyla Hayber'e gitti. Yahudilerin başkanı Üseyr b. Zârim'in Yahudilerle birlikte Gatafan kabilesini Müslümanlara karşı kışkırttığını gördü. Hayber'de üç gün kaldı. Dönüşünde gördüklerini Hz. Peygamber (s.a.s.)'e aktardı.

bu büyük sahabe kimdir.?

k.s.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt