Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~♥~ S A L I N C A K ~♥~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
salincak_gul_%5B%5D.jpg

Dünya evine konduk oturduk bir iki gün!

Fuzulî

Misafir olma halinin en güzel anlatımı olsa gerek... ”Dünya evine konduk oturduk bir iki gün…” Salıncağa benzetirim misafirliği. Kimi hızlı kimi yavaş…

Kimi neşeli, kimi telaş…

Salıncağın gelgitlerinde yakalarım ömrün iniş çıkışlarını. Derde salan neşeye koyan anlarını… Hızlandığında kimi sevinç veren kimi telaşa salan, korkuya bürüyen o gelgitlerde hayatı görürüm çoğu zaman…

Sonra bir yâr koyarım o gelgitler ortasına… Salınan ömrün en güzel anlarına… Sevinci gama, gamı, sevince bürüsün diye… Hazırlarım kurarım sonra bir salıncak. Sahibi malum; yârdan başkası oturmayacak… Sallanacak yâr, salınacak… Tüm hücrelerim yerinde sallanacak, vücudum titremeye duracak… Ruhum gelgitlerine teslim olacak… Yele değen kapkara zülfüne takılacak tüm umutlarım! Tüm umutlarım kapkara zülfünde hüzne boğulacak! Hüzne boğulurken ve hüznü boğarken her gelgitinde ruhumun kuytularında yeni yeni umutlar doğacak….

Yâr sallanır, zülfünde dolandıramadığım ellerim yerine yeller değer. Okşarken rüzgâr zülfünü yüreğim boyun büker, ruhum önünde diz çöker, didem damlalar döker… Yüreğimin hücumuna hücum ederken her gelgitin; yüreğime bir hal olur, canım çıkacakmış gibi yerinden vedaya hazır durur, lebim lâl, ahvalim perişan olur…

Sallama ruhumu yerinden… Rüzgâra verdiğin her zülfün teline kurbanım ben… Eğmesen bir kerecik başını, gözlerini lebim ıslatan yaşlarıma değdirsen… Aydınlıksın karanlığımı bir görebilsen…. Ümidgâhım oldun, ümidvârın eylesen…

Canım içre canımsın sen… Didemden lebime süzülen yaşım… Gizlim, aşikârım…

Arkaya doğru süzüldükçe salıncak onu kaybetmenin gönlüme koyduğu gam tariften mahrumken, dilim o hali anlatmaya mecalsizken, ümidi usulca yüreğimin en kuytu köşesine gömmeye hazırlanırken… Bir anda öne doğru bana doğru sanki beni de alıp; ruhumu, ömrümü ve canımı sallayacakmış, yarin vaslına erişmiş aşık makamında durduracakmış gibi olurkenki ümidbeste halimi söyleyin nasıl anlatayım?…

Yâre kurdum bir salıncak. Gönlüme dert sala sala salınacak… Sallandıkça yele verdiği zülüfler gönlümü nârına alıp bir damla su aratacak… Olsun varsın salınsın… Ruhumu koyduğum o salıncakta sallansın… Vaslına hasret bıraksın. Ömrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak… Hani demişler:

Bahçeye kurdum çifte salıncak

Yâr gidip yâr gelip salınacak...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Fuzulî
selamun aleyküm kardeşim aliyeciğim benim:)yazar salıncak ve hayatı çok güzel ve anlamlı bir ikili haline getirmiş.İnsan bir kere yaşar,birkere gerçek anlamda aşık olur...Yaşam ve ölüm arasındaki çizgide yazıda dillendirildiği üzere hep bi gelgitler yaşanır.Aşka aşık olduğumuzda da hep bir bekleyiş,ümid vardır.Emeğinize sağlık.Rabbime emanetsin.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Bir kar tanesi düşün.. Tıpkı onun gibi..Kimi zaman yumuşacık ve hayal dolu,
Okumak Gazate gibi, Öğrenmek Düşünme gibi, Yazmak Öykü gibi, Konuşmak Şiir Gibi, Galiba en iyisi Yaşamak ROMAN gibi..

Hayat Birbiri ardına açılan kapıların arasında yapılan bir yürüyüş misali.. Bir sonraki kapıda bizi nelerin beklediğini öğrenmekiçin kapıları açmaya devam etmek zorundayız. Bazen, dert kapılarında esen fırtınalarda üşüyerek, Bazen de mutluluk meltemlerini ruhumuzda hissederek.. EVET! .. Çok yolculuklar yapıyoruz, bizi nereye çıkaracağını bilmediğimiz.. Sahi yolculuk nereye? NOT: Bir yolki, kalpsizlere kapalı. Bir yol ki, kalbi yok, insanlara kapalı..
Bir misafir odası benim küçücük kalbim.
Lakin her misafiri hemen kabul eylemez.
Biraz hırçın ve mağrur, bu esrarlı mabedin,
Kapalı kapıları, her gelen pek giremez..
Öyle bir odaki, bu hiç bir eşya yok bomboş.
Yalnız bir köşesinde vuran küçük bir saat.
Kapıları kapalı, üstelik bir hayli loş.
Bu kasvetli odaya verir bir parça hayat,
Bu misafir odası:
Bir misafir bekliyor.
Köşede duran saat vuruyor tik-tak, tik-tak
Gelecek diye heran günlere gün ekliyor.
Öyle bir misafir ki;
Bir daha hiç çıkmayacak! ..
eline sağlık

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Fuzulî
selamun aleyküm kardeşim aliyeciğim benim:)yazar salıncak ve hayatı çok güzel ve anlamlı bir ikili haline getirmiş.İnsan bir kere yaşar,birkere gerçek anlamda aşık olur...Yaşam ve ölüm arasındaki çizgide yazıda dillendirildiği üzere hep bi gelgitler yaşanır.Aşka aşık olduğumuzda da hep bir bekleyiş,ümid vardır.Emeğinize sağlık.Rabbime emanetsin.

~*~*~*~

Ve aleyküm Selam can ablacım :)
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, Allah c.c razı olsun inşallah.. Hayat için güzel detaylar içeren bu yazıyı paylaşmamın bir başka sebebi de, çocukluktaki yaramazlıkları hatırlatması:D... Ve minik öğrencilerimle olan gözlemlerimden çıkan bir sonuç olsa gerek (Salıncak yarışması yaptırdık bugün onlara)..Bugün paylaşmak istedim..Beğendiğinize sevindim ablacım..Sizin de güzel yüreğinize sağlık..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)

~*~*~*~

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Ömrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak…

ES SELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM...B)
HAYATIN İYİ KÖTÜ TÜM YÖNLERİNİ SALINCAĞIN HAREKETLERİNE GÖRE YORUMLAYAN ÇOK HOŞ,DEĞERLİ BİR PAYLAŞIM SUNMUŞSUN YİNE BİZLERE.ÇOÇUKLUK DÖNEMLERİMİZDE BİZE MUTLULUK VERİP HER YÜKSELİŞİMİZDE BİZİ DAHA DA SEVİNDİREN SALINCAK,BÜYÜYÜNCE HAYAT İFADEMİZ OLUYOR ADETA.HER SALLANIŞTA BİR İFADE ANLAM KAZANDIRIYOR HAYATIMIZA...EMEĞİNE,ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN İNŞAALLAH.AYRICA MİNİK ÖĞRENCİLERİNE YÜREKTEN SELAMLAR,ÖPÜYORUM ONLARIN NUR YANAKLARINDAN:HYÜCE RAB'BİM E C.C. EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTESİN ACİZANE.SELAM VE SEVGİLERİMLE.BAKİ MUHABBETLERE...B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ömrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak…

ES SELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM...
HAYATIN İYİ KÖTÜ TÜM YÖNLERİNİ SALINCAĞIN HAREKETLERİNE GÖRE YORUMLAYAN ÇOK HOŞ,DEĞERLİ BİR PAYLAŞIM SUNMUŞSUN YİNE BİZLERE.ÇOÇUKLUK DÖNEMLERİMİZDE BİZE MUTLULUK VERİP HER YÜKSELİŞİMİZDE BİZİ DAHA DA SEVİNDİREN SALINCAK,BÜYÜYÜNCE HAYAT İFADEMİZ OLUYOR ADETA.HER SALLANIŞTA BİR İFADE ANLAM KAZANDIRIYOR HAYATIMIZA...EMEĞİNE,ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN İNŞAALLAH.AYRICA MİNİK ÖĞRENCİLERİNE YÜREKTEN SELAMLAR,ÖPÜYORUM ONLARIN NUR YANAKLARINDANYÜCE RAB'BİM E C.C. EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTESİN ACİZANE.SELAM VE SEVGİLERİMLE.BAKİ MUHABBETLERE...

~*~*~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü ebeden ve daimen inşallah gül yürekli canım kardeşim. Allah c.c senden de her daim razı ve memnun olsun inşallah, güzel ve değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum, senin de güzel yüreğine ve ellerine sağlık olsun inşallah..Sevgi dolu kardeşim, benim minik öğrencilerime verilmiş bir sözüm vardı:).. Bazen kursta benimle birlikte konularımı bile okuyorlar.. Salıncak ile ilgili bir şeyler paylaşmamı istediler.. Aslında onlar biraz daha çocuklara hitap eden bir yazı v.s beklediler, aradım ama buraya konu olarak koyabileceğim cinsten yazılar değildi..Onların insiyatifinde bu konuyu karar kıldık inşallah.. Allah c.c razı olsun onlardan..Vesileleriyle günümüz bugün çok değişik, renkli ve eğlenceli geçti..''Salıngaç'' demeleri bile öyle sevimli ki:).. Aleyna ve aleyküm Selam gül yürekli kardeşim, selamlarını ilettim onlara inşallah..Onlar da sevgili ablalarına selamlar yolluyorlar, onlar da seni öpüyorlar can kardeşimB) Bu güzel ve samimi yorumun için Allah c.c senden de her daim razı olsun inşallah.. Bir salıncak misali ömrümüzü de, salıncak gibi tadına vararak, ama gayesine uygun bir şekilde yaşamak duasıyla inşallah..Bu güzel benzetmeyi yapan yazarın da gönlüne sağlık olsun...Baki dualarım ve daimi muhabbetimizle En Emin'e emanetimsin inşallah canım kardeşim..Her daim dualarda buluşuyoruz inşallah..Güzel yüreğince olsun her şey..Sevgiyle kal inşallah..B)

~*~*~*~

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH RAZI OLSUN,çok güzel bir paylaşım olmuş.selametle...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Sallama ruhumu yerinden… Rüzgâra verdiğin her zülfün teline kurbanım ben… Eğmesen bir kerecik başını, gözlerini lebim ıslatan yaşlarıma değdirsen… Aydınlıksın karanlığımı bir görebilsen…. Ümidgâhım oldun, ümidvârın eylesen…

Arkaya doğru süzüldükçe salıncak onu kaybetmenin gönlüme koyduğu gam tariften mahrumken, dilim o hali anlatmaya mecalsizken, ümidi usulca yüreğimin en kuytu köşesine gömmeye hazırlanırken… Bir anda öne doğru bana doğru sanki beni de alıp; ruhumu, ömrümü ve canımı sallayacakmış, yarin vaslına erişmiş aşık makamında durduracakmış gibi olurkenki ümidbeste halimi söyleyin nasıl anlatayım?…

Yâre kurdum bir salıncak. Gönlüme dert sala sala salınacak… Sallandıkça yele verdiği zülüfler gönlümü nârına alıp bir damla su aratacak… Olsun varsın salınsın… Ruhumu koyduğum o salıncakta sallansın… Vaslına hasret bıraksın. Ömrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak… Hani demişler:

RABBİM razı olsun aliyecim çok güzeldi doyamadım okumaya helede bu mısralara....emeğine sağlık.mükemmeldi...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bir kar tanesi düşün.. Tıpkı onun gibi..Kimi zaman yumuşacık ve hayal dolu,
Okumak Gazate gibi, Öğrenmek Düşünme gibi, Yazmak Öykü gibi, Konuşmak Şiir Gibi, Galiba en iyisi Yaşamak ROMAN gibi..

Hayat Birbiri ardına açılan kapıların arasında yapılan bir yürüyüş misali.. Bir sonraki kapıda bizi nelerin beklediğini öğrenmekiçin kapıları açmaya devam etmek zorundayız. Bazen, dert kapılarında esen fırtınalarda üşüyerek, Bazen de mutluluk meltemlerini ruhumuzda hissederek.. EVET! .. Çok yolculuklar yapıyoruz, bizi nereye çıkaracağını bilmediğimiz.. Sahi yolculuk nereye? NOT: Bir yolki, kalpsizlere kapalı. Bir yol ki, kalbi yok, insanlara kapalı..
Bir misafir odası benim küçücük kalbim.
Lakin her misafiri hemen kabul eylemez.
Biraz hırçın ve mağrur, bu esrarlı mabedin,
Kapalı kapıları, her gelen pek giremez..
Öyle bir odaki, bu hiç bir eşya yok bomboş.
Yalnız bir köşesinde vuran küçük bir saat.
Kapıları kapalı, üstelik bir hayli loş.
Bu kasvetli odaya verir bir parça hayat,
Bu misafir odası:
Bir misafir bekliyor.
Köşede duran saat vuruyor tik-tak, tik-tak
Gelecek diye heran günlere gün ekliyor.
Öyle bir misafir ki;
Bir daha hiç çıkmayacak! ..
eline sağlık

~*~

Güzel katkınız için çok teşekkür ederim kardeşim..Sizin de ellerinize sağlık. Allah c.c razı olsun. Beğeniyle okudum..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile.

~*~

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum değerli kardeşim,
harika bir yazı okumama vesile oldunuz teşekkür ederim, ekledikleriniz de çok güzeller.
okudukça aklıma yazın sıcağında tek başıma bindiğim ama bir türlü sallanamadığım salıncak geldi, çocukluğum... bazen düşünüyorum hayatın gel gitleri arasında bir salıncak...yine eskisi gibi uyku ve uyanıklık arasında...
ruhun salıncağında bir ruhu sallamak da güzel ve zor olsa gerek, değil mi...
Tek ve biricik Mevla'ya emanet olun. baki dua ile...öğrencilerinize de selamlar:) :H

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Misafir olma halinin en güzel anlatımı olsa gerek... ”Dünya evine konduk oturduk bir iki gün…” Salıncağa benzetirim misafirliği. Kimi hızlı kimi yavaş…

Kimi neşeli, kimi telaş…

Salıncağın gelgitlerinde yakalarım ömrün iniş çıkışlarını. Derde salan neşeye koyan anlarını… Hızlandığında kimi sevinç veren kimi telaşa salan, korkuya bürüyen o gelgitlerde hayatı görürüm çoğu zaman…

Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım her zamanki gibi :) B)B)B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
hayat he an bıter
ama bızler cabalamalıyız kı ya yarın bıtmmesse...
cok guzel benzetmeyle ıfade edılmış
emeğıne sağlık
bu arada salıncak cok severım
ılerde bahcelı ev ıcınde de salıncağım olsun cok ısterım
kım bıkır belkı beraber sallanırız demi :)
evet
aşk ıkılı ilişkıler
hayata tutunmak ve pozetıf bakmak ıcın gereklı
yol arkadaşı yoldaş yanı
oyle bır yoldaş kı
her anını paylaşmalısın
tıpkı salıncaktakı hız ve yükselışle ınış cıkışler gıbı
sen gulumsersen o da gulumsemelı
beraberce yaşlanmak
kırılmadan kırmadan
bu konuyle o kadar cok şey yazarım kı ama ağlatmayayım sımdı
dıcem şu

allah sana en hayırlı yoldaşı versın amın
allah guzellıklerın en guzelını versın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:evet

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

RABBİM razı olsun aliyecim çok güzeldi doyamadım okumaya helede bu mısralara....emeğine sağlık.mükemmeldi...

~*~

Rabbimiz c.c sizden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun inşallah ismi güzel kardeşim benim:).. Güzel yüreğinize sağlık olsun sizin de inşallah..Teşekkür ederim..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile inşallah..Hayırlı ve bereketli günler..B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum değerli kardeşim,
harika bir yazı okumama vesile oldunuz teşekkür ederim, ekledikleriniz de çok güzeller.
okudukça aklıma yazın sıcağında tek başıma bindiğim ama bir türlü sallanamadığım salıncak geldi, çocukluğum... bazen düşünüyorum hayatın gel gitleri arasında bir salıncak...yine eskisi gibi uyku ve uyanıklık arasında...
ruhun salıncağında bir ruhu sallamak da güzel ve zor olsa gerek, değil mi...
Tek ve biricik Mevla'ya emanet olun. baki dua ile...öğrencilerinize de selamlar

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim benim. Çok güzeldi yorumunuz..Ellerinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..Beğendiğinize sevindim güzel kardeşim..Çok teşekkür ederim.. Ben de yazıyı okuduğumda, yazıda değinilen birtakım gerçeklerden ziyade nedense hep çocukluğumu düşündüm..Salıncağı çok sever, yanından ayrılamazdım.. Öyle ki bizimkileri parkta neredeyse mahsur bıraktığımı hatırlarım:)... Bahçeli bir evde hiç oturamadığımız için yapmak nasip olmadı ama, arkadaşlarımla iken hala o güzelliği, çocukluktan kalan o tadı elimden geldiğince yaşamaya gayret ederim..Çocukluğun zevkleri, güzellikleri hep başka kalacak bizler için.. Çocukluğumuz da salıncak misali, bizleri salladı, geçti ve gitti.. Ömür de öyle güzel kardeşim.. Allah c.c hayat salıncağında, DÜŞMEDEN, SIKICA TUTUNARAK, YERİNE GÖRE HIZLI, YERİNE GÖRE DE YAVAŞ, KİMİ ZAMAN HEYECAN OLUŞTURARAK AMA KORKUYU DA GÖZ ARDI ETMEYEREK, TEDBİRLİ YAŞAMAYI nasip eylesin inşallah..Minik öğrencilerimin de size selamları var değerli ablası:) Allah c.c razı olsun inşallah..Baki dualar ve muhabbetle En Emin'e emanetimsiniz inşallah..B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Salıncak

Bir çocuk bahçesi düşün;
Bir salıncak,
Ve içinde bir çocuk sallanan,
Bir tane daha salıncak,
Ve içinde bir çocuk daha,
Ne gam, ne de keder;