Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rabıta nın faydaları (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rabıta insanı kesinlikle daha iyi bir müslüman yapar mı bilmem ama çok iyi bir budist yapacağından şüphem yok.

Arkadaşım Rabıta ne demek ? İrtibat kurmak demek değil mi ?
Yaratan ile irtibat kurulamaz mı?
Yaratan isterse KUL ile irtibat kuramaz mı?
Eğer Yaratan isterse istediği kişi ile irtibat kuramazsa?
Bir kul ise Ankara dan Amerika ile irtibat kurabiliyorsa bu nasıl olur?
Hiç Yaratan yarattığı Alemden ,Mahlukattan ,İnsandan daha yetersiz olur mu?
Bir Budist in Rabıta kurduğuna inanıyorsun da...Bir insanın Allah C.C. ile irtibat kurabileceğine inanmıyorsun...
O zaman Musa A.S. Kiminle konuştu...
İbrahim A.S. kiminle dost oldu...
Kur'an -ı Kerim kimden alındı...?

İnanın çok üzülüyorum...
Arkadaşım o senin inanmadığın olaya yani Rabıtaya çok örnek verebiliriz...

Bilen biri ile seyahat ediyorduk ...araç 120 km hızla gidiyordu...Birden 200 m ilerde ki trafik ışıklarını gösterdi...
Işıklarda karşıdan gelen araç öndeki araca çarpacak ve yukarı zıplayıp bizim yola düşecek dedi ...anında frene bastı... araç sirkelendi ve sol sağ yaptı ... 180 derece olduğu yerde dönüp yol ortasında olan araç emniyet bölümüne girdi stop etti ...
Ne oluyor demeden arkaya baktım... bir araç öndeki araca çarptı ,yukarı fırladı ve ters dönüp bizim yola sırt üstü düştü...düşüp kaydı ve sağ yolun kenarına sürüklendi...Hemen koşup yardım ettik can kaybı yok... üç kişi araçtan sağlam çıktı...
Şimdi bu olay nedir ?arkadaşım..İşte bal gibi bir rabıta ..Anlayana ..

Ama maalesef biz İman gevşekliği ile Allah C.C. nun ilmini sınıyor hatta şüphe ediyoruz...
İnanın mahsus yazdığınıza inanmaya başladım...
Bizimi sınıyorsunuz veya art niyetiniz mi var...?
Ahh.... Dünyasını değiştirmiş bir Müceddidimiz ile,aciz bir kulun yaptığı sohbette...;
Müceddidimizin aciz kul a ...Ne oluyor bu insanlara ,nasıl düzelecekler diye üzüntülerini bildirmişlerdir...?
Al sana rabıta ...dünyasını değiştirdikten 45 sene sonra bilen tarafından birebir ''dünyasını değiştirmiş Müceddid ile ''yaşanan olay ...Anlayana...

Ne olur Allah C.C. inanın ve güvenin...Aşk ehli olun ...O zaman siz yeterli olmasanız dahi Allah C.C. sizinle Rabıta kurar o zaman daha iyi anlar ve Mutmain olursunuz...
Bizden acizane söylemesi...
Aslında sır ifşa gibi bir durum ortaya çıktı ama coştuk galiba... Allahım C.C. ne olur af et...Öğrenci olmak bu olsa gerek...
Selam ve sevgilerimle...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şu tasavvuf ve tarikat düşmanları aşağıda ki batıni günahların kalpten tamamen sökülüp atılması için hangi metodu uygulayacaklar merak ediyorum.Dikkat edin bu batıni günahlar tövbe etmekle onlardan kurtulunmuyor.Batıni günahlar kalbin günahları olup zahiren görünmezler. Evet bu günahlar şunlardır:

Şirk,
Kibir,
Ucub
Riya,
Kin,
Hased,
Tul-i emel (uzun ömür yaşama sevdalılığı) ,
Hiddet ,
Hubb-i dünya (dünya sevgisi)
Şehvet,
Hıdk gibi...

EVET BUYURSUNLAR BAKALIM BUNLARI KALPTEN NASIL TAMAMEN SÖKÜP ATACAKLAR?.

Merak edenler İmam-ı Gazali Hz.lerinin (Rahmetullahi aleyhi) İhya-u Ulumiddin eserinin "Mühlikat" (HELAK EDİCİLER) bölümünde çok geniş bir şekilde bu batıni günahların çaresini bizzat kendisi gösteriyor.Dikkat edin İmam-ı Gazali tasavvufu geç anlamış ve yaşamıştır.Onda da huzur bulmuştur.

Aşk ile ...Aşk ile ..Aşık ol anlarsın MEVLANA'yı...Güç ve kudretini..Merhameti ve Af ediciliğini...

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşım Rabıta ne demek ? İrtibat kurmak demek değil mi ?
Yaratan ile irtibat kurulamaz mı?
Yaratan isterse KUL ile irtibat kuramaz mı?
Eğer Yaratan isterse istediği kişi ile irtibat kuramazsa?
Bir kul ise Ankara dan Amerika ile irtibat kurabiliyorsa bu nasıl olur?
Hiç Yaratan yarattığı Alemden ,Mahlukattan ,İnsandan daha yetersiz olur mu?
Bir Budist in Rabıta kurduğuna inanıyorsun da...Bir insanın Allah C.C. ile irtibat kurabileceğine inanmıyorsun...
O zaman Musa A.S. Kiminle konuştu...
İbrahim A.S. kiminle dost oldu...
Kur'an -ı Kerim kimden alındı...?

Rabıta'nın kelime manası bağlayan şey demektir.Bahsettiğimiz rabıta tarikat mensuplarının şeyhlerinden bir iyilik umurak onları düşünerek kendilerine bir menfaat umarak yaptıkları,islam'da hiçbir yerde bildirilmeyen,yapılması istenmeyen,kendi uydurdukları bir ritüeldir.Budizim kaynaklıdır.

Yaratan ile irtibat ancak namaz gibi rabbimizin bizden istediklerini yaparak kurulabilir.Onlar dışında kulun Allah ile irtibat kurması mümkün değildir.

"Eğer Yaratan isterse istediği kişi ile irtibat kuramazsa?" Böyle bir sorunun bir müslüman için hiçbir anlamı yoktur.Kuran'da Rabbimizin kimse ile irtibat kurmayacağı kesindir.Birisi Allah ile namaz ve diğer ibadetleri kast etmeden,Onunla görüştüğü manasında irtibat kurduğunu söylerse o kişinin şizofren olduğundan şüphe etmek gerekir.Allah şifa versin deriz ancak.

Kulun Ankara'dan Amerika ile irtibat kurması Allah'ın yarattığı ilmi keşfedip kullanması ile mümkündür.Bu bilimin sahasıdır.teknolojik cihazlar ile irtibat kurulabilir.

Allah herşeyden üstündür.

Budistin kurduğu rabıta kendi uydurmasıdır.Allah ne budistten ne de müslümandan böyle bir rabıta kurmasını istememiştir.Hatta bunun tam tersini istemiştir.Bunun delili hergün namazlarda kırk kez okuduğumuz Fatiha suresinde mevcuttur.

Musa a.s Allah ile konuşmadı.Allah Musa a.s ile konuştu.Bu konuşma Musa a.s nın yetenekleri ile olan birşey değildir.Allah'ın kudreti ile olan bir hadisedir.

İbrahim a.s kimse ile dost olmadı.Allah onu dost olarak seçti.Kimse kendini Allah'ın hususi dostu ilan edemez.

Kuran ı Kerim kimseden alınmamıştır.Hiç kimsenin Kuran'ı Rabbimizden alabilme yeteneği yoktur.Kuran'ı Allah Peygamberimize vahy etmiştir.

İnanın çok üzülüyorum...
Arkadaşım o senin inanmadığın olaya yani Rabıtaya çok örnek verebiliriz...

Benim için üzülmenize gerek yok.Kuran'da ve hadislerde olan bir şeyi değil,olmayan bir şeyi red ediyorum.Tüm müslümanlar gibi.Üzülecekseniz Kuran'da ve hadislerde olamayan şeyleri İslam dinine sokmaya çalışanlar için üzülün.

Rabıtaya örnek olarak ancak Kuran okumayı,namazlarımızı,dualarımızı,cihatlarımızı ve sadece Allah rızasını gözeterek yaptığımız salih amelleri gösterebilirsiniz.Allah ile irtibat onun yapmamızı istediği şeylerin dışındaki şeylerle yapılamaz.Bu tip uydurmaların tümü batıldır.Hiçbir müslümanın İslamın içine birşey katmaya yada ondan birşey çıkarmaya yetkisi yoktur.

Bilen biri ile seyahat ediyorduk ...araç 120 km hızla gidiyordu...Birden 200 m ilerde ki trafik ışıklarını gösterdi...
Işıklarda karşıdan gelen araç öndeki araca çarpacak ve yukarı zıplayıp bizim yola düşecek dedi ...anında frene bastı... araç sirkelendi ve sol sağ yaptı ... 180 derece olduğu yerde dönüp yol ortasında olan araç emniyet bölümüne girdi stop etti ...
Ne oluyor demeden arkaya baktım... bir araç öndeki araca çarptı ,yukarı fırladı ve ters dönüp bizim yola sırt üstü düştü...düşüp kaydı ve sağ yolun kenarına sürüklendi...Hemen koşup yardım ettik can kaybı yok... üç kişi araçtan sağlam çıktı...
Şimdi bu olay nedir ?arkadaşım..İşte bal gibi bir rabıta ..Anlayana ..

Bu anlattığınız olaya basiret ve firaset denir.Trafik ışıklarına 200 mt kala halen 120 km hızla giden aracın kaza yapacağını anlamak çokta zor değildir.Anlattığınız olayın hiçbir mücizevi yönü yoktur.Trafik ışıklarına 200 mt kala 120 km hız yapmak şoförlerin acemiliğidir.Sizi Allah korumuş.Marifet kaza yapacağınızı söyleyende değil.Anlayana...

Ama maalesef biz İman gevşekliği ile Allah C.C. nun ilmini sınıyor hatta şüphe ediyoruz...
İnanın mahsus yazdığınıza inanmaya başladım...
Bizimi sınıyorsunuz veya art niyetiniz mi var...?
Ahh.... Dünyasını değiştirmiş bir Müceddidimiz ile,aciz bir kulun yaptığı sohbette...;
Müceddidimizin aciz kul a ...Ne oluyor bu insanlara ,nasıl düzelecekler diye üzüntülerini bildirmişlerdir...?
Al sana rabıta ...dünyasını değiştirdikten 45 sene sonra bilen tarafından birebir ''dünyasını değiştirmiş Müceddid ile ''yaşanan olay ...Anlayana...

Bende iman gevşekliği yok çok şükür.Bu sözünüzü sizin tevazunuza veriyorum.Ancak dikkatli olun tevazunun fazlası riyadır.Mahsus değil gerçekten böyle inandığım için yazıyorum.Sizde mahsustan değil gerçekten Kuran'ı anlamak için okursanız imanınızda bir gevşeklik kalmaz.Sizi sınamak ne haddime düşmüş?Niyetim şu,umarım ki siz kendinizi sınarsınız ve neden Allah'ın ilminden şüpheye düştüğünüzü anlarsınız.Bahsettiğiniz müceddid ile öldükten 45 sene sonra görüşen kişi ancak rüyasında görüşmüş olabilir.Değil uyanık iken yüzyüze, birebir görüştüğünü söylüyorsa,kendini normal insanlardan üstün göstererek anlattığı kişiden menfaat umduğu içindir.Yada 45 sene önce ölen bir kişi ile birebir görüştüğünü söylüyorsa vakit kaybetmeden konusunda uzman bir hekime götürmelisiniz.Onun da şizofren olma ihtimali çok yüksektir.Anlayana...

Ne olur Allah C.C. inanın ve güvenin...Aşk ehli olun ...O zaman siz yeterli olmasanız dahi Allah C.C. sizinle Rabıta kurar o zaman daha iyi anlar ve Mutmain olursunuz...
Bizden acizane söylemesi...
Aslında sır ifşa gibi bir durum ortaya çıktı ama coştuk galiba... Allahım C.C. ne olur af et...Öğrenci olmak bu olsa gerek...
Selam ve sevgilerimle...

Allah'a inanıp güvendiğim için Onun göndermediği Onun bizden istemediği hiçbir şeyi Onunla irtibat kurma vesilesi olarak görmüyorum.Aşk ehli diye bir kavram Kuran'da ve hadislerde geçmez.Ancak takva ehli geçer.Ben sadece Zumer Suresi 61. ayette geçen takva ehlinden olmak istiyor ve o yolda çalışıyorum.Rabbimizin bizden olmamızı istemediği birşey olmaya çalışmıyorum.Allah ile irtibat kurmak ve mutmain olmak istiyorsanız Kuran okumalısınız zira Rabbimiz,Rad Suresi 28. ayette "Kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur." buyurmaktadır.Allah'ı anmanın en güzel yolu da Kuran okumaktır.Bizden acizane söylemesi...
"Sır ifşa gibi bir durum ortaya çıktı" gibi cümleler kurmayın boşuna,kimsenin sırrı yoktur.Herkes Allah'ın kuludur.Başka birşey değil.Duanız kabul olsun.Rabbim sizi af etsin.Öğrencilik hayatınızda size zihin açıklığı versin.
Selam ve Sevgilerimle...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çelebiler..aslında sizi çok sevdim ve yazılarınız çok hoşuma gitti...
Cevabınız için şükranlarımı sunarım...Ancak yazılarımızın boş olmadığını bilmenizi temenni ederim...Tabi ki siz bilirsiniz...Biz ne desek sanırım fark etmiyor...Biliniz ki Kur'an-ı Kerime uymayan ve Sıratul Mustakim yolundan bizi saptıracak en küçük bir söz dahi, kabulümüz olamaz...Selam ederim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selamun Aleykum
Sayın Nemire ....
Sizin isminizi görmek bizi mutlu etti...Çok şükür size kavuştuk...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Nemire beyefendi ; Kalbim kalbinizle mutmain oldu. Nur ile doldu...Sevgi ve Selamlar...Allah C.C. na hamd ve şükürler olsun...Muhabbetlerimle...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
Sayın Nemire ....
Sizin isminizi görmek bizi mutlu etti...Çok şükür size kavuştuk...

Ve Aleyna Aleykümesselam

Muhterem üstadım bir müddetden beri hasta idim ve uzak kaldım sizlerden şimdi hamdolsun iyi olmaya gayret ediyorum
ancak inanın hastayken bile siteye girip özellikle sizin adınızı aradı bu fakir ve yazılarınızı okudu ancak dermanı olmadığı için yazamadı,inşaAllah bundan sonra yine birlikte olacağız.Size Allah'tan sağlık ve afiyetler dilerim.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gül yüzlü... güzel sözlü insan Nemire ...;Allah C.C. sizi Nazardan ,Büyüden,Sihirden ve Hasetten kem gözden korusun...Size acil Şifalar nasip etsin...
Allah C.C. sizi bu siteden eksik etmesin...
Saygı ve sevgiler sunarım ...
Acele etmeyin iyice düzelin...
Dualarımız size olacaktır...İnşallah...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Nemire beyefendi ; Kalbim kalbinizle mutmain oldu. Nur ile doldu...Sevgi ve Selamlar...Allah C.C. na hamd ve şükürler olsun...Muhabbetlerimle...

Selamun Aleykum

Muhterem üstadım zaten sizin kalbiniz nur ile dolu asıl biz muhterem zatınızın sözleri ile nurlanıyoruz.Allah c.c ilminizi artırsın,ve sizi müstakim yoldan ayırmasın.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Gül yüzlü... güzel sözlü insan Nemire ...;Allah C.C. sizi Nazardan ,Büyüden,Sihirden ve Hasetten kem gözden korusun...Size acil Şifalar nasip etsin...

Selamun Aleykum

Muhterem üstadım kalbinizin güzelliği kelimlerinizden hemen anlışılıyor bu ihtiyar'a verdiğiniz kıymet gözlerimi yaşarttı sağ olunuz var olunuz Allah c.c sizi dünya ve ahıret hayatınızda ihya eylesin.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmanız ne güzel inşallah düzeleceksiniz...''Buyurulan dır''...Selamlar...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum abi buyu sihir demissiniz abi bir insana buyu yapilabilirmi amena buyu tabiki var efendimize yapilmis ama bunu herkez her insana yapabilirmi gecerlimi hepi boyle bir durum varsa nasil korunabilir insan peki yapilmis bir insana ne yapilabilirinir o buyunun etkisini yitirmesi icin..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmanız ne güzel inşallah düzeleceksiniz...''Buyurulan dır''...Selamlar...

ve âleyna Aleykümesselam

Muhterem üstadım Allah c.c sizden ebeden razı olsun Allah c.c bütün hasta kullarına şifalar versin en sonrada bu bu aciz ihtiyara şifa versin inşaAllah.
her zaman olduğu gibi o güzel kalbinize ilham olan müjdelerle bizi ihya ettiniz,Rabbim'de sizi ihya eylesin.Kalbinizden geçen bütün muratlarınızı versin bizim çok önümüzde yürümekte olduğunuz müstakim yolda ayaklarınızı sabit eyleyesin.her türlü kazalardan belalardan ve bilhassa nazardan ve iftiralardan hastalık ve üzüntülerden muhafaza buyursun,rızkınızı bol eylesin.

Selam ve selametle kalınız...Sonsuz saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
selamun aleykum abi buyu sihir demissiniz abi bir insana buyu yapilabilirmi amena buyu tabiki var efendimize yapilmis ama bunu herkez her insana yapabilirmi gecerlimi hepi boyle bir durum varsa nasil korunabilir insan peki yapilmis bir insana ne yapilabilirinir o buyunun etkisini yitirmesi icin..

Allah C.C. na sığınmalısınız...Allah C.C. izin vermez ise hiç kimse, hiç kimse hiç bir şey yapamaz ama imtihan dünyası bazı insan ların Cehenneme odun olası gerekiyor...Allah C.C. onları devamlı ibtiladan geçirir...Her ne kadar o kötüler farkına varmaz ve kötülüklerine davam etselerde......Maalesef kötülükler var...Allah C.C. na sığınırız...Selam ile...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. na sığınmalısınız...Allah C.C. izin vermez ise hiç kimse, hiç kimse hiç bir şey yapamaz ama imtihan dünyası bazı insan ların Cehenneme odun olası gerekiyor...Allah C.C. onları devamlı ibtiladan geçirir...Her ne kadar o kötüler farkına varmaz ve kötülüklerine davam etselerde......Maalesef kötülükler var...Allah C.C. na sığınırız...Selam ile...

Allah razi olsun cok tesekkurler..

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
Çelebiler..aslında sizi çok sevdim ve yazılarınız çok hoşuma gitti...Cevabınız için şükranlarımı sunarım..

Nezaket dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

Biliniz ki Kur'an-ı Kerime uymayan ve Sıratul Mustakim yolundan bizi saptıracak en küçük bir söz dahi, kabulümüz olamaz...Selam ederim...

Öyleyse Kuran'da ve Peygamberimizin uygulamalarında olmayan,Kuran'a ve Sünnete uymayan,dinimize sonradan ilave edilmeye çalışılan,rabıta dediğimiz batıl ritüeli de kabul etmediğinizi anlıyorum.Doğrumudur?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyna Aleykümesselam

Muhterem üstadım bir müddetden beri hasta idim ve uzak kaldım sizlerden şimdi hamdolsun iyi olmaya gayret ediyorum
ancak inanın hastayken bile siteye girip özellikle sizin adınızı aradı bu fakir ve yazılarınızı okudu ancak dermanı olmadığı için yazamadı,inşaAllah bundan sonra yine birlikte olacağız.Size Allah'tan sağlık ve afiyetler dilerim.

Geçmiş olsun, efendim, Rabbim Şafi ismiyle şifa versin..
Allah'a emanet olun, Rabbim daim yardımcınız olsun, sizin gibi güzel insanları başımızdan eksik etmesin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Nezaket dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

Öyleyse Kuran'da ve Peygamberimizin uygulamalarında olmayan,Kuran'a ve Sünnete uymayan,dinimize sonradan ilave edilmeye çalışılan,rabıta dediğimiz batıl ritüeli de kabul etmediğinizi anlıyorum.Doğrumudur?

İnanın bu konu çok derin bizim örneklerimizi okudunuz...Hayal, Rüya vs den bahsetmedik...Tamamı uyanık iken gerçekleşen konular ancak; Rüyasal veya düşünsel İLİM 'ler de var... yalnız konu çok derin konu size kısaca şöyle söyleyeyim...
Allah C.C. dilerse RABITA oluşur buna inanırım...İnsandan insana empati veya psikolojik bağ da tabi ki olur... ancak siz yanlış değerlendirmeyin...
Evet desem ..su istimal eden, çıkar peşinde olanlar olacak ...bunu da biliyorum ama biz daha ilerisine de şahit olduk...
İsterseniz kısa soru ile bizi uzun süre de konuşturabilirsiniz...O zaman konuyu daha iyi incelemiş bizi anlamış olursunuz...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Geçmiş olsun, efendim, Rabbim Şafi ismiyle şifa versin..
Allah'a emanet olun, Rabbim daim yardımcınız olsun, sizin gibi güzel insanları başımızdan eksik etmesin...

Selamun Aleykum

Kalbi Allah c.c sevgisiyle yanan muhterem kardeşim bu aciz ihtiyara ettiğiniz dualar için size minnet ve şükranlarımı arz ederim,şimdi Rabbimin merhameti sayesinde biraz iyiyim hamdolsun,hastalık vücüdun sadakasıdır derler hamdolsun veren Allah'a c.c
Rabbi Teâlâ sizin o güzel kalbinizi sevinçlerle doldursun ve sizi her türlü hastalıklardan,üzüntülerden,elem ve kederlerden muhafaza buyursun,Ne mutlu size kalbiniz Allah c.c aşkı ile yanmakta ne güzel bir lütüf ,Rabbim c.c sizin üzernizdeki lütfunu artırsın ve sizi derecelere eriştirsin.

Selâm ve Selametle kalınız.Sonsuz saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rabbimiz 'e C.C. Hamd ve Şükürler olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt