Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rabıta nın faydaları (2 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdide Lamallah adı verilen bilgiye değinelim...
Bu bilgi bir Allah C.C. nun İlmidir...
Allah C.C. ile Allah C.C. dilediği kişi veya kişiler arasındaki iletişimdir...
Allah C.C. istediği bilgiyi istediği kişi veya kişilere aktaracak şekilde iletişim kurabilir ...sınırı ...içeriği veya anlaşılması sadece kendisinin dilediğine göredir...

Bazı bilgileri Melekler dahi duyamaz ...işte bu ;Allah C.C İle KUL arasında ,hiç kimsenin bilgisi olmayan iletişime yani bilgi alışverişine; LAMALLAH zamanı bilgisi denir...

Örneğin ...Allah C.C. ve Peygamber A.S. lar arasındaki irtibattır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber A.S. lar daha Berzah aleminden itibaren Allah C.C. tarafından seçilmiştir...
Dolayısı ile başlangıç anından itibaren Allah C.C. nun takip ve kontrolü altında yetişir ve yetiştirilirler...

Bazı irtibatlar Mucizevi ...bazıları Rabıta sal olarak Allah C.C. öğrettiği veya uygun gördüğü şekilde oluşur...
VAHİY,MİRAÇ ...YANAN AĞAÇTAN hitap vesaire...
Yani yaşama ,yaşatma...çağırma,konuşma veya Allah C.C. nun uygun gördüğü tarzda ...LAMALLAH ilmi gibi...

Allah C.C. Aynel Yakın...İlmel Yakın...Hakkal Yakın ilimleri ilede KUL ile rabıta sağlayabilir...

Gelelim aracı konusunda...;

Bazı hallerde direkt kendisi yani Allah C.C. KUL ile irtibat kurar...Şekli kendilerine aittir..
Bazı hallerde KUL ile Melekler vasıtası ile irtibat kurar...Rabıta gibi...
Özellikle ilim öğretmede veya bilgi aktarmada bu yöntem fazlaca kullanılır...KUL 'un yetişmesi sağlanıp Allah C.C. na layık KUL haline gelmesi öğretilir..
Peygamber A.S. lar veya Müceddidler ...ki.... çoğunlukla dünyasını geçirmiş olanlar tarafından bilgi aktarılır...
Şehitler...Seyid ler tarafından da öğretim sağlanabilir...Özellikle dünyasını değişmiş olanlar...
Şimdilik bu kadar yeter sanırım...
Bakalım Mevlam neyler ...Neylerse güzel eyler...
Selamlar...

Yanlış olduğumuzu ifade eden yorumlara açığım...Önemli olan doğruyu bulup desiselerden uzaklaşıp...Allah C.C. na Aşkımızı ifade edecek düzeye gelelim...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

Bizim gibilerin kafasını karıştırmaktan başka bişey değil
Ama bu videoda geçen konuşma doğru geldi bana
Farz değil sünnet değilse neden rabıta yapılır ki ?
Peygamber Efendimizin Yaptığı bambaşka sonuçta...

Ve ince biz çizgi var ne diye imanımızı tehlikeye atalım ki
Önce bize farz kılınanları sünnetleri yerine getirelim sonra Rabıtayı düşünürüz

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Size katılıyorum ...Ancak biz aciz kullar her konuda bilgi sahibi olalım ki takvada hata yapmayalım...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi Rabıta adı verilen konuları örnekleri ile incelemeye çalışalım...

Allah C.C. KUL 'un öğrenmek istediği konuyu öğretmeyi dilemesi...;
Bu konu KUL... Allah C.c. na öyle arz ile yaklaşır ki kendisi bile nasıl arz ettiğini bilmez...Ağlar ,inler ,bilmeden yalvarır dua eder...
Allah C.C. duaya icabet ederse...Perdeleri açar ve çeşitli yöntemle KUL 'a ...uyanık iken konuyu cevaplar...KUL cevabın ne olduğunu anlar ve mutlulukla dolar...Allah C.C. nun hitabı veya cevabı olduğunu anlar ...Allah C.C. hissetirir...

Kul 'un paye kazanması söz konusu değildir...Mutlu olur cevabı bulur...Şükür ehli olur...İster ki o anı tekrar yaşasın ama Allah C.C. bir örneği bir kere yaşatır...Dileği müstesna...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
KUL olan aciz bizler dünyasını değiştirmiş bir Müceddid ile hayatta ,uyanık olarak karşılaşabiliriz o zaman eğer farkına varırsak,vardırılırsak ''Allah C.C. tarafından'' soruları arz edip cevabı ondan öğrenebiliriz...
Bunun yöntemi yoktur...Merhametli ve Cömert olmak fayda verir ama takdir Allah C.C. na aittir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Dünyasını değişmiş bir Şehit veya Seyid kabrinden ''Hem şehit hemde Seyid olması daha uygun olur '' istifade edilir...Talep eden edeple Kabri ziyaret eder Allah C.C. nasip ederse...Sinyaller alır aldığını alır bu şekilde kendisinin dahi bilgisi olmayan yöntemle İLMİ adımı alır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Diğer bir yöntem İlmel yakın,Hakkal yakın,Aynel yakın ilmi iledir Allah C.C. öğretir veya öğrettirir...Bizzat kendi kontrol ve sevk idaresinde 7 gün 24 saat üzerinden irtibat kurulabilir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bu konular tamamen Allah C.C. kontrolünde olup biz aciz kulların aciz yaklaşımı ve arzı dışında bir faaliyeti olmaz ...Allah C.C. dilerse olur...Dilemezse olmaz.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bu irtibatlar var diye kişi paye elde edemez aciz kul olur aşk ve hamd şükrü çoğalır...Daha ürkek daha korkak olur...
Ya Allah C.C. na karşı hata yaparsam duygusu yoğun yaşanır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Diğer konularda bilgimize sorulursa cevap verebiliriz...Ancak çok aciz bir KUL olduğumu bilmenizi isterim...Amacımızın Allah C.C. na olan aşkımızı arttırmak layık olmaya çalışmak olduğunu bilmenizi isterim...Medyumsal ,Falcısal ,Sihirsel,Yıldızsal ... vesaire konularda herhangi bir bilgimiz ve öğrenme arzumuz yoktur...

İLİM en büyük arzumuzdur...Her fikre saygımız vardır...Kur'an -ı Kerime uymayan ve yanlış olan hiç bir şeyi tasvip edemeyiz...Hatamız varsa lütfen yazınız hatadan dönelim...Takvada olalım...
Selamlar...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bunu bana anlayacağım dilden biri açıklayabilirmi
kısa ve öz olarak ve nasıl yapıldığını

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
hoca süper anlatmış
ama bunu herkez kaldıramaz bence özellikle ben
çok korkaım yaa
allah razı olsun

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

farzlar sünnetler yerine geldikten sonra da öğrenecek çok şeyimiz var ama kardeşim.
bizi O'na yaklaştıracak şeyleri araştırmak gerek.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
rabıtayı (rabıtalı biri olarak) rabıtasızların ne kadar yanlış(inanın bazı videoların bazı yerlerini bilmedikleri için uydurduklarını düşünüyorum)
yorumladığını gördüm.
bilmiyosak kötülemeyelim.
bir gün sizinde bunu doğru kabul etmeyeceğiniz ne malum.
inanın şirk küfür...araştırdım ,araştırıyorum..ama benim yaptığım rabıtayı düşünüyorum düşünüyorum ben hiç bir yerinde birşey bulamadım.
biz isteyeceklerimzi Allah dan istiyoruz.
bilmeyenler kimden istediğimizi bilmeden yorum yapmışlar.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ONCE AlLAH RASULUNUN VE SAHABELERININ HAYATINI OKU SONRA baska sahislarin hayatini tavsiye et...hersey bitti bir rabita kaldi anlamadiginiz...bence tum kardeslerimiz ben dahil once bir tevhidi ogrenelim ardindan rabitayi ogrenelim...o da sirke dusmeyecek sekilde...adam Allah dan baska bin tane rabb edinmis, girmedigi faiz kalmamis, Allahin disinda kanun koyan hukum veren ilahlar edinmis, bu ilahlari basina gecirmis beni yonetin diye, toprak icin savasa tutunmus (cahiliyye davasi), taguta muhakeme olunuyor her isinde ve ask ehli oluyor ...once bir tevhid ehli olalim...
biz de direk rabıtadan başlamadık zaten abi.
Fatih sultan mehmet'i hangi kitaptan okudunuz onuda merak ettim.
toprak için dediğiniz İslamı yaymak için...de bu hadis sahih değil mi o zaman.rabıta da ne yaptığımızı bilmiyorsunuz ki abi.
ben de netten baktım ne yazılmış diye benim yaptığımla arasında dağlar kadar fark var.
ben aradım aradım ama bunun şirk neresinde dedim sonra.her yaptığımı düşünerek bunu irdeledim.
yine de herşeyiin en iyi en güzeli Allah bilir. ama biz Allah dan başkasından asla birşey istemiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt