Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rabıta nın faydaları (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar hataya düşebilir.
doğru sandığı yanlışları olabilir..
ama ilimle bu değişir.bakarsınız bi gün taraf değişiverir.değiştiriverirsiniz.belki ben de bunlardan biri olurum.
ama şimdiye kadar bi yaptığıma baktım bi de hakkında denilenlere baktım.
ve yaptığımın arkasında olduğuma karar verdim.
şimdilik rabıtayı çürütecek bir teoriye rastlamadım.(mantığımda)
ben burda kimseyi rabıtaya teşvik için de konuşmuyorum.(ben neyim ki konuşayım zaten)
nasipse olur..
siz yazdıklarıma bakıp rabıtaya başlamayın.
şirkse(kafanız da soru işareti varsa) zaten yapmayın.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
insanlar hataya düşebilir.
doğru sandığı yanlışları olabilir..
ama ilimle bu değişir.bakarsınız bi gün taraf değişiverir.değiştiriverirsiniz.belki ben de bunlardan biri olurum.
ama şimdiye kadar bi yaptığıma baktım bi de hakkında denilenlere baktım.
ve yaptığımın arkasında olduğuma karar verdim.
şimdilik rabıtayı çürütecek bir teoriye rastlamadım.(mantığımda)
ben burda kimseyi rabıtaya teşvik için de konuşmuyorum.(ben neyim ki konuşayım zaten)
nasipse olur..
siz yazdıklarıma bakıp rabıtaya başlamayın.
şirkse(kafanız da soru işareti varsa) zaten yapmayın.

Sizden ricam yaptığınız Rabıta sonucunu size göre gerekirse isim vermeden anlatabilirmisiniz ?...''Gizli sinyal dahi uyguluyabilirsiniz yani ima edin biz anlarız...
Mesala Uyanık vaziyette veya uyurken ....Yaptığım Rabıta sonunda birden karşıma......... çıktı,.....gördüm.....dedi vs
diye anlatabilirmisiniz...

Selamlar....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
çelebiler 'e teşekkür ederim...
Kişisel olarak biraz öz eleştiri yapalım isterim...
Acizane olarak videodaki gibi konuları gerçekten de duyduk hatta yapmaya çalıştık...
Ancak kişisel olarak herhangi bir şey göremedik ki ne görmek istediğimizi dahi bilmeden yapıyorduk...
Zamanla çok araştırdık.... çok okuduk...
Sonra Allah C.C. dan başkasından, herhangi bir şey istenmeyeceğini öğrendik....
Ki halen bazı tanıdıklarımız sizin video daki durumu yaşıyorlar...
Onlarda Allah C.C. dan başka yardımcı olmayacağını biliyorlar ama nasıl düşünüyorlar bilemiyorum...
Mürşid lerine sıkı sıkı bağlılar ve onun ismini zikrediyorlar...
Kalplerinde aykırı bir şey yok ancak sevgi fazlalığı olsa gerek Allah C.C. nu devamlı zikir etmek gerekirken Mürşidi zikrediyorlar...
Yani Allah C.C. ...tek ve hakim her şeye sahip diye biliyor ve söylüyorlar ama Mürşid ismi tekrarı ile mutlu oluyorlar...
Mürşidlerine yanlış biri diyemem ama bence Mürşid onlara ;Allah C.C. nu sevin onu zikredin diyordur ...
Ama onlar Mürşidim bilir biz kimiz diye yaklaşıyorlar...
Ancak yaşadıkları mucizevi olaylar ya Rüya veya Hayal oluyor...

Doğrusunu Allah C.C. bilir... sevgi bağı nasıl oluşur sa oluşsun ...hepimiz Allah C.C. nu çok seviyoruz onu talep ediyoruz...
Bu konu büyük bir İBTİLA diye düşünüyorum...
Bütün dinler Allah C.C. na aittir...
Bütün Hamd lar Allah C.C. 'na ulaşır yani aittir...
.

Allah C.C. na ulaşmak arzusunda olan her insan bunun için her çareye baş vurur...Her reçeteyi uygular ancak sonuç Allah C.C. na ulaşırsa güzeldir...

Tabiki Allah C.C. ndan başkasına paye verilmiyorsa...
Müridin duyguları istismar edilmiyorsa ,canı ,malı ve namusu ile oynanmıyorsa ...

Allah C.C. na ...Onun rızasına ...Kur'an-ı Kerime ve Muhammed Mustafa A.S. efendimize ulaşıyorsa ...
Sırat-ul Mustakim yolundan ayrılınmadan gidiyorsa...

Zararı yok gibi geliyor...
Her insan kendi İBTİLASINI yaşar...

Allah C.C. herkesi doğru yola ulaştırsın İNŞALLAH...
Selamlar...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
En zor gelen, Şemsi düşünürken yine onu kuyudan su içinden çıkarırlar iken gördüm dayanılmaz acıydı, sevdiğini o halde görmek ne acıydı
Mevlananın acısını anlamıştım...
Son gördügümde beraber alemi gezdik, çöllerde dolaştık, Hz İsayı gördük, sonra dediki artık gidiyorum ama ne zaman dara düşersen çagır gelirim..

Onu sevmemi, ayıpladınız neden? ben onu aramadım, kendi geldi, ben Mevlana ' olmak isterken.. sabırsızım, aceleciyim, çocuk huyluyum
bu huylarıma rağmen harika anlaştık Şems ile hiç kınamadı bir an bile, hiç ayıplamadı..
Mevlanaya git diyen de oydu, yani onuda öğrenmem gerekti ama artık umurumda değil..
Yıktınız, kalbimdeki hali... Rabbim düzeltir bu hali...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Neden böyle düşündünüz...Yukarıda yazdıklarımızı dikkatle okuyunuz yaklaşık 10 kadar yorum...okuyunuz...son olan 'ı en son okuyunuz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sevgili GERÇEK MÜRŞİD ise ALLAH C.C. na ulaştırır merak etmeyiniz...

ÇÜNKÜ GERÇEK MÜRŞİD ALLAH C.C. NA SEVK EDER KENDİNE DEĞİL...

ÖGRETMEN ÇİZGİSİNDEN AYRILMAZ...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Aralarında sevgi bağı oluşması için müridin şeyhine rabıta etmelidir.Rabıta ibadet değildir.Bir nevi onu tefekkür etmektir.Birbirini seven kız ve erkek gece hep birbirlerini düşündükleri için aralarında bir aşk bağı oluşur.İşte biz buna rabıta diyoruz.Şirk bunun neresindedir acaba?..

Adam, gece gündüz para kazanmanın yollarını düşünür işte bu da bir nevi rabıtadır.Yapılan bu rabıtalar devam edince vuslata yani emeline kavuşur.Bu anlamda herşey ince ve gizliliklerde vardır.Adam paraları rabıta edince paragöz olmaktadır.Bunun sonuncunda ise paraya karşı kendisinde hırs ve heves oluşur.Onda haram ve helal denilen şey ortadan kalkar.İşte sırf parayı düşünen bir insan daima paraya rabıta yaptığı için artık onun kul ve kölesi olmuş olur.

Sakın bu benzetme ve misallerle bu fikrimi çarpıtmayın .Anlayacağınız rabıta bir nevi tefekkür şeklidir.İyi bir rabıta güzel sonuç verir.Kötü düşünen, kötü rabıta yapan ise helak olur gider vesselam...

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
50235_2.jpg

Ayrıca Üstad Necip Fazılın,Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin sadeleştirdiği bu kitabını okumanızı tavsiye ederim...
Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun...
“Allah’ım! Bana batılı batıl olarak gösterip, ondan kaçınmayı, hakkı hak olarak gösterip, ona tabi olmayı nasip et. Allah’ım! Bana eşyanın hakikatini göster.”
AMİN...

Allah razı olsun abimiz bu kitabı mutlaka alıp okumam lazım
Allah'a emanet olunuz

_YUSUF_

Yönetici
İnsanlar gnümüzde zamanının bilmem ne kadarını sevgilisi ile, bilmem ne kadarını para kazanma derdi ile, bilmem ne kadarını tvde izlediği bilmem hangi dizilerle, bilmem ne kadarını belki başına hiç gelmeyecek gelecek kaygısıyla, bilmem ne kadarını sanal alem sörfüyle, bilmem ne kadarını çekiyle senediyle, vs. rabıta yaparken hiç sorgulanmaz ama hocası ile rabıta yapınca şirke düşüyor.Hayatımızda ne kadar tezat var değilmi? İnsan kalıpların içini görmesini bilmeli.Bunun içinde herkes ilim öğrenmek için gayret sarfetmeli yada ilimsiz konuşmamalıyız.Her sözün hesabı olduğunu unutmayalım

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Sizden ricam yaptığınız Rabıta sonucunu size göre gerekirse isim vermeden anlatabilirmisiniz ?...''Gizli sinyal dahi uyguluyabilirsiniz yani ima edin biz anlarız...
Mesala Uyanık vaziyette veya uyurken ....Yaptığım Rabıta sonunda birden karşıma......... çıktı,.....gördüm.....dedi vs
diye anlatabilirmisiniz...

Selamlar....
öyle şeyler için daha küçüğüm sanırım(seviye olarak)
ne gördüm ne birşey.
benim tek bildiğim faydasını görmem.sonuçlarını görmem.
bazen o esnada öyle oluyor ki kalbim yerinden çıkacak sanıyorum.Allah a sevgisinin arttığını hisseder ya insan.
deli divane aşık oluveriyorum.hani o duyguyu başka birşey de yaşamadım.(ama dedim ya bizim gibi günahkarlara bu bile bazen olurken diğer görmek falan beklememek lazım)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tamam ...Allah C.C. na olan aşk artıyorsa mesele yok...
Acizane yazılarımızı okudu iseniz bilin ki İLMEL...AYNEL ve HAKKAL yakın bilgisi çerçevesinde uyanık iken elde edilecek doğru bilgidir...Bilenden öğrendiğimiz bu olup biz kalpten katılıyoruz...

Bazı konuların sır olduğu buyurulduğu için üstü kapalı anlatılmıştır...
Doğruluğundan şüphe etmemenizi mutlaka bir şeyler kapmanızı önemle tavsiye ederim...

Bu konuda soru olmadığı sürece bu kadar anlatım yeterlidir sanıyorum...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşımlar için

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
çelebiler 'e teşekkür ederim...

Allah razı olsun Kardeşim.Ben epey zamandır rabıtayı bilirdim,duyardım bazı arkadaşlardan nasıl yapılacağını ama Kuran'a sünnete uygun mu diye hiç araştırmamıştım.Ta ki yoga yapan (yogi) bir arkadaşımda bulduğum kitapçığa kadar.Bu kişinin arabasında bir kitapçık gözüme çarptı.Ne olduğuna baktım.Yoga nasıl yapılır bunu öğreten bir kitapmış.İçinde bir sürü tarifler vardı.Yoga hakkında konuşurken arkadaşımla, kitabın arkasında resimli bir tarif gördüm.Okuduğumda çok şaşırdım.Yoga kitabında birebir rabıtayı tarif ediyolardı.Bu kitap geçen yıllarda ülkemize de gelen meşhur bir yogacının yoga öğretisi kitabı imiş.Sadece rabıtayı anlatırken şeyhten çıkacak olan nura yoga yapanlar "ışık" diyorlar.Bu kadar benzer bir tarifti.Kitabı arkadaşımdan alabilirsem merak edenler için fotoğraflarını çekip yayınlayabilirim.(Bazı video sitelerinde de rabıtanın anlatıldığı şekle benzer meditasyon videoları da var.Belki onlarıda görseler arkadaşlar daha iyi anlarlar ancak ben onları buradan yayınlamak istemedim.)

Sonrasında yaptığım araştırmalarda gördüm ki rabıta nın İslam ile uzaktan yakından hiç bir ilgi ve alakası yok.Ne Kuran'dan bir ayet ne hadislerden bir satır yada sahabe hayatından ya da onlardan sonrakilerin hayatından hiçbir delil ve örnek görmek mümkün değil.Ancak bunları tarikat içinde yetişmiş kardeşlerimize anlatmak pek kolay olmuyor.Yılları tarikat içinde geçmiş kişilerden aldıkları dersler ve telkinlere inanmayı daha doğru görüyorlar.İnşallah onlar da araştırırlarsa mutlaka doğrusunu anlayacaklardır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rabıtaya...; Allah C.C. Murad etmek istedi ...Hediye ihsan etti diyebiliriz...
İnsan ne yaparsa yapsın Allah C.C. dilemezse hiç bir şey mümkün değildir...
Ay 'ın iki parçaya bölünmesi gibi...
Mucize isteyen veya gönülleri yatışmayan insanlara Allah C.C. perdeyi kaldırmış ve Ay 'ı iki parçaya bölüp ...Perdeyi kapatarak normal görülmesini yaratmıştır...

Allah C.C. nun Kudret'i Muhammed Mustafa A.S. 'ımızın EL 'inden tecelli etmiştir...

Bu sır Mevlana Hazretlerinde de böyledir...Hızır A.S. 'dada...Koynundan EL 'ini çıkarıp mucizelere imza atan Musa A.S. dada...Kuşu parçalara eli ile ayırıp dağınık noktalara attırıp KUŞ gel diye ..EL 'i ile çağıran İSA A.S. dada...

Bütün dinler...Allah C.C. na aittir...Siz farklı olduğuna bakmayın...
Allah C.C. birdende ...bindende hitap eder veya ettirir...

Her varlık istesede, istemesede Allah C.C. na secde eder...

Bakın Gölgesi nasıl uzayıp kısalıp secde ediyor...

ANLAYANA...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gerçekte KUR'AN-I KERİM dahi bir Rabıtadır...Allah C.C. ile...
Görüntülü Rabıta...Sesli Rabıta...Yazılı rabıta ...(Allah C.C. ile irtibatın hak ve hakikat olarak ortaya çıkması ) İLMİ...
Her biri başlı başına bir ilimdir...
İlimsiz rabıta hayali oluşturur...

Hak rabıta yaşanan rabıtadır...Gerek görüntü,gerek sesli,gerekse yazılı vesselam...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Şu tasavvuf ve tarikat düşmanları aşağıda ki batıni günahların kalpten tamamen sökülüp atılması için hangi metodu uygulayacaklar merak ediyorum.Dikkat edin bu batıni günahlar tövbe etmekle onlardan kurtulunmuyor.Batıni günahlar kalbin günahları olup zahiren görünmezler. Evet bu günahlar şunlardır:

Şirk,
Kibir,
Ucub
Riya,
Kin,
Hased,
Tul-i emel (uzun ömür yaşama sevdalılığı) ,
Hiddet ,
Hubb-i dünya (dünya sevgisi)
Şehvet,
Hıdk gibi...

EVET BUYURSUNLAR BAKALIM BUNLARI KALPTEN NASIL TAMAMEN SÖKÜP ATACAKLAR?.

Merak edenler İmam-ı Gazali Hz.lerinin (Rahmetullahi aleyhi) İhya-u Ulumiddin eserinin "Mühlikat" (HELAK EDİCİLER) bölümünde çok geniş bir şekilde bu batıni günahların çaresini bizzat kendisi gösteriyor.Dikkat edin İmam-ı Gazali tasavvufu geç anlamış ve yaşamıştır.Onda da huzur bulmuştur.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Selefi münkirlerine bir sorum daha olacak.Osmanlı'dan evvel ve onun zamanında binlerce evliya ve büyük zatlar gelip geçti.(Adlarını burada saysak sayfalar sığmaz)Bunların hepsinin hocası veya şeyhi de vardı.Bunlarda rabıta yapmışlardır.Bu mübarek Allah dostları müşrik mi olarak ölüp gittiler?...

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
Rabıta insanı kesinlikle daha iyi bir müslüman yapar mı bilmem ama çok iyi bir budist yapacağından şüphem yok.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
rabıtayı görmüşler onlar da çalmış işte:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt