Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Peygamber Duaları" (1 Kullanıcı)

theimam22

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Efendi hazretlerinin duası (mahmut usta osmanoğlu hz.)

Efendi hazretlerinin duası (mahmut usta osmanoğlu hz.)

EFENDİ HAZRETLERİNİN DUASI
Yarabbİ yükselt bizi suretten hakikate, hakikatten fazlına, fazlından muhabbete çıkart, terakkiye mani olacak her engelden muhafaza eyle, tez yatmayı tez kalkmayı nasip eyle, helal rızık nasip eyle! Âmin!
Ya erhamerrahimin! iyi niyetle çalışanlara yardım eyle!
Okuyan talebeleri tez yetiştir, yardım eyle bize, tut elimizden, sen idare et bizi, Kalplerimizi sabit kıl, Bizi taatine çevir, -Gecenin ve gündüzün girdiği yere İSLAM girecek- Bizi bu müjdeye nail eyle, Rızan üzere çalışmak, hizmet etmek bakımından gün be gün müzdat (ziyade) eyle! (AMİN)
Müslümanları Kur’an da cem eyl,e İslam memleketlerinde bulunan yabancı kuvvetleri ihrac eyle, İslamın ve Müslümanların yüzünü ak eyle, din-i mübin-i İslam’ı teyit eyle, talebelerimizi Müslüman cemaatimizi, bizi, evladı ahfadımızı (torunlarımızı) ilimde amelde ihlasta hevesli, rızan üzere çalışmakta gün be gün müzdat eyle, karı koca arasındaki ihtilafları geçimsizlikleri, baba evlat arasındaki geçimsizlikleri kolaylığa tebdil eyle, kur’an-ı kerimin ahkamı ile hal eyle, kullarının kalplerini Kur’an-a çevir! AMİN

Yarabbi dualarımızı kabul eyle! Yarabbi bütün erkek ve kız talebelerimize, Müslüman cemaatimize ve avladı ahfadımıza bu yolda devam, sebat, istikamet, keskin zeka, ulumu nafi-a, ameli saliha, ihlasi kesir, hüsnü hatime nasip eyle! Afganistan mücahitlerine dini birlik beraberlik vererek düşmanlarına galip eyle! Türkiye!ye de İslamı tamamıyla nasip eyle, fakir kullarını hazine-i gaybından merzük eyle, hocalarımıza, ana ve babalarımıza rahmet eyle, ehli hukuku bizden razı eyle! (AMİN)
VELHAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN...
Ya Erhamerrahimin yardım eyle bize, tut elimizden, bizi bize bırakma,
Ümmeti Muhammedi bütün dertlerden kurtar.
Dünya ve ahirette her hayırlı muratlarını ihsan eyle.
Talebelerimize ilimi nafialar nasip eyle. Rızan üzere çok işler görmek nasip eyle.
Ya Rabbi! Cümlemizi evladı ahfadımızla Kur’ana, şeriatı garraya tarikatı aliyyeye hadim eyle. Ve bu hizmetimizi makbul ve rızana uygun eyle.
Yarabbi! Türkiye’yi bize tekke, medrese, meclis eyle. Düşmanların ayağını değdirme Geçmişlerimize rahmet eyle. Onları tarafımızdan memnun eyle. Bizden evvel ölenlerin kabirlerini nur eyle. Hocalarımıza ve şeyhlerimize yüksek makamlar ihsan eyle. Ana babalarımızı af et. Bizden razı et.
Ya Erhamerrahimin, buraya nereden gelen varsa cümlesinin emeklerini o kadar değerlendir ki, kalemler onu yazmaktan aciz olsun. Zekalarına keskinlik ver. Başkalarına öğretme hevesi ver. Onları kıyametin sabahına kadar dinin yaşamasına vasıta et. İslamı ve ehli islamı aziz eyle, küfür ve ehli küfürü zelil eyle.

Ya Rabbi hocalarımıza, şeyhlerimize yüksek makamlar ihsan eyle. Bâ-husus efendi Babamıza fevkat tecelli ihsan eyle. Bizi onlardan onları bizden cümlemizi sevgili Habibinden ayırma. Okuyanlara mutlaka yardım eyle. Başkalarını okutmaya muvaffak eyle.
Ya Rabbi Af eyle bizi, mağfiret eyle bizi. Bizi kendi başımıza bırakma. Dualarını fazlınla kabul eyle.

Hocalarımızı, talebelerimizi ve evladı ahfadımızı kıyametin sabahına kadar, Kur’ana, şeriata, tarikata, hakikate, marifete hizmetçi eyle. Efendimizin ümmetini Kur’anda cem eyle. Bütün dünyaya ışık tutmaya muvaffak eyle. Fakir kullarını hazine-i gaybından merzuk eyle. Bütün dünyaya Kur’anî bir düzen ihsan eyle. Ümmeti Muhammedin hasta kullarına şifa, dertli kullarına deva, borçlu kullarına edalar ihsan eyle.

Ya Erhamerrahimin (3 defa) Fazlı kereminle kabul eyle! Ya Rabbi razı olduğun şekilde taa... kıyametin sabahına kadar bizi ve evlatlarımızı Kur’ana, Şeri şerife hadim eyle. Okuyanlara mutlaka yardım eyle. Onları mutlaka muvaffak eyle. Kuvve-i maneviyelerini arttır. Kazandıkları ilimlerle ihlas üzere amel etsinler. Ana ve babalarımızı bizden razı eyle. Hocalarımıza ve şeyhlerimize yüksek makamlar ver, geçmişlerimize rahmet eyle. Sağ kalanlarımıza istikamet ver. Ve hepimize hüsnü hatimeler ver.
Bosna Hersek, Filistin ve Cezayir’i kurtar. Bizden hayır dua isteyenlerin hayır muratlarını ihsan etle.
Ya Erhamerrahimin; Dünya’da böyle bizi cem ettiğin gibi ahirette de Resulullahın sancağı şerifi altında, Efendi Babamızla, bütün ihvanla cem eyle. Birde şu duaya devam edin “Yarabbi cümlemizi evlad‎‎ı ahfadımızla beraber kıyamet kopuncaya kadar Kur’anı Kerime, Şeriatı Garraya, Tarikatı Aliyyeye, Hakikati İlahiyyeye, Marifeti İlahiyyeye hizmetçi eyle. Bu hizmetimizi de meşru’, makbul ve merzi eyle
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
İsm-i a’zam duâsı.. Hz. Âişe vâlidemiz anlatır:

İsm-i a’zam duâsı.. Hz. Âişe vâlidemiz anlatır:

İsm-i a’zam duâsı

İsm-i a'zâm duâsı, kesin belli değildir. Peygamber efendimiz, ism-i a'zâm duâsı hakkında bazı işaretler bildirmiştir.
Hz. Âişe vâlidemiz anlatır: Resûlullah, duânın kabul olmasına sebep olan ism-i a'zâmı bilip bilmediğimi sordu. Bilmediğimi söyleyince, “Yâ Âişe onu öğretmek, onunla dünya için birşey istemek uygun olmaz” buyurdu. Kalkıp abdest aldım ve iki rek'at namaz kılıp, “Allahümme innî ed'ûkellah ve ed'ûkerrahmân ve ed'ûkelberrerrahîm ve ed'ûke biesmaikelhusnâ külleha mâ alimetü minhâ ve mâ lem a'lem entagfirelî ve terhamenî” (67/1) duâsını okudum. Gülümsiyerek “İsm-i a'zâm, okuduğun duânın içindedir” buyurdu.
Peygamber efendimiz, “Allahümme innî es-elüke bienne lekelhamde lâ ilâhe illâ ente yâ hannân, yâ mennân, yâ bedîassemâvâti vel erdı, yâ zel-celâli vel-ikrâm” (67/1) okuyan kişiye buyurdu ki:
“İsm-i a'zâmla dilekte bulundun, bununla duâ edilince, o duâ kabûl olur ve bu duâ ile bir dilekte bulununca, dileği yerine gelir.”
Başka bir zaman da, İsm-i a'zâm, "Ve ilâhüküm ilâhün vahid, lâ ilâhe illâ hüverrahmânürrahîm" âyeti ile "Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm" âyeti içindedir” (67/1) buyurdu.
Hazret-i Ali’nin bildirdiği ism-i a’zam duâsı var. “Bu duâya sımsıkı sarılın. Çünkü o Arş-ı a'zamın hazinelerinden bir hazinedir.” buyurduğu duâ şöyle:
"Allahümme innî es'elüke yâ âlimel hafiyye, ve yâ men-is-semâu bikudretihi mebniyye, ve yâ men-il-erdu biizzetihi mudhıyye, ve yâ men-iş-şemsü vel-kameru binûri celâlihi müşrika ve mudıyye ve yâ mukbilen alâ külli nefsin mü'minetin zekiyye ve yâ müsekkine ra'b-el-hâifîne ve ehl-et-takıyye, yâ men havaicul-halki indehü makdıyye, yâ men necâ Yûsüfe min rıkk-il-ubûdiyye, yâ men leyse lehü bevvâbün yûnâdî velâ sâhibun yağşa ve lâ vezîrun yu'tî ve lâ gayruhu rabbün yud'a ve lâ yezdadu alâ kesretil-havaici illâ keremen ve cûden ve sallallahu alâ Muhammedin ve âlihi ve a'tini süâli inneke alâ külli şey'in kadîr." (67/1)
Duâya, e'ûzü besmele, Allahü teâlâya hamdü senâ ve Resûlüne salâtü selâm ile başlamalıdır! Peygamber efendimiz, duâya başlarken, “Sübhâne Rabbiyel aliyyil a'lel vehhâb” derdi. Allahü teâlâ, salevât-ı şerîfeyi kabûl eder. Duânın başı ve sonu kabûl olunca ortasının kabûl olmaması düşünülmez.
Peygamber efendimiz, “Allahü teâlâya günah işlemiyen dil ile duâ edin” buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı suâl edilince, “Birbirinize duâ edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir” buyurdu. Yine buyurdu ki:” Duânın kabûl olması için iki şey lâzımdır. Duâyı ihlâs ile yapmalıdır. Yediği ve giydiği helâldan olmalıdır.
 

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
533
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Çok ama çok özür dileyerek ve cehaletimden utanarak "İsm-i a’zam " 'ın ne olduğunu sormak istiyorum!

Bilmemek değil öğrenmemek zırhı arkasına saklanarak ...

Allah'a emanet olunuz!
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Çok ama çok özür dileyerek ve cehaletimden utanarak "İsm-i a’zam " 'ın ne olduğunu sormak istiyorum!

Bilmemek değil öğrenmemek zırhı arkasına saklanarak ...

Allah'a emanet olunuz!


Aleykümselam ufuktuncay rica ederim hepimiz buraya bilmediklerimizi öğrenmeye geldik demi dediğin gibi bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

İSM-İ ÂZAM Allah’ın bütün esmâ-i hüsnasının mânâsını içinde toplayan ismi. En büyük isim Âzam, “en büyük, en ulu, en azim” demektir. Buna göre, ism-i âzam, “ilâhî isimler arasında bütün isimleri ihtiva eden en kapsamlı isim” demek olur. Hangi ismin ism-i âzam olduğu kesinlikle bilinmemektedir. Bu ismin gizli bırakılmasının hikmet, bütün isimlerin, ism-i âzam olabileceği ihtimaliyle zikredilmelerini teşviktir.


Risale-i Nur’da bu hikmet nazara verilirken, Ramazanda Kadir gecesinin, Cuma gününde duaların kabul saatinin... bu hikmet için gizli kaldığına dikkat çekilir. Yine Nur Külliyatında, her ismin de azamî bir mertebesi olduğu kaydedilir ve evliyanın ism-i âzamı farklı görmeleri kendilerinin mazhar oldukları esmânın farklı oluşuyla izah edilir. “Hakikî ism-i âzam gizlidir, havassa bildirilir. Fakat her ismin de âzamî bir mertebesi var ki, o mertebe ism-i âzam hükmüne geçiyor.

Evliyaların ism-i âzamı ayrı ayrı bulması bu sırdandır.” (Barla Lahikası) Bu konuya Otuzuncu Lem’ada şöyle bir açıklama getirilir: “İsm-i Âzam herkes için bir olmaz; belki ayrı ayrı oluyor. Meselâ, İmam-ı Ali (Radıyallahu Anh) hakkında Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl, Kuddûs, altı isimdir. Ve İmam-ı Âzamın İsm-i Âzamı; Hakem, Adl, iki isimdir. Ve Gavs-ı Âzamın İsm-i Âzamı; yâ Hayydır. Ve İmam-ı Rabbânînin İsm-i Âzamı; Kayyûm ve hâkezâ, pek çok zatlar daha başka isimleri İsm-i Âzam görmüşlerdir.” Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman, tıpkı Ramazan’da Kadir Gecesinin ve ömürde ecelin gizlenmesi gibi, İlâhî isimler arasında da İsm-i Âzamın gizlenmiş olduğunu hatırlatır; bu arada, her ismin tecellî yönünden “azamî bir mertebesinin” bulunduğunu bildirir. (Bir zerrenin yaratılışındaki Hâlık isminin tecellîsi ile bütün âlemin yaratılışındaki Hâlık isminin tecellîsi arasındaki fark, işte bu mertebe farkıdır ki, bunlardan ikincisi azamî mertebede bir tecellîyi ifade etmektedir)


“İsm-i Âzam gizlidir. Ömürde ecel, Ramazan'da Leyle-i Kadir gibi, esmâda İsm-i Âzamın istitarı, mühim hikmeti var. Kendi nokta-i nazarımda hakikî İsm-i Âzam gizlidir, havassa [ilimde yüksek mertebe sahibi seçkin kimselere> bildirilir. Fakat her ismin de âzamî bir mertebesi var ki, o mertebe İsm-i Âzam hükmüne geçiyor. Evliyaların İsm-i Âzamı ayrı ayrı bulması bu sırdandır. Hazret-i Ali'nin (r.a.) Ercûza namında bir kasidesi Mecmuatü'l-Ahzab'da var. İsm-i Âzamı altı isimde zikrediyor. İmam-ı Gazâlî onu Cünnetü'l-Esmâ namındaki risalesinde, Hazret-i Ali'nin zikrettiği ve İsm-i Âzamın muhîti olan o esmâ-i sitteyi şerh ve hassalarını beyan etmiştir. O altı isim de Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl, Kuddûs'tur."



Selam ve dua ile...
 

theimam22

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Alimlerin dilinden güzel sözleri yazalım

Alimlerin dilinden güzel sözleri yazalım

Cenab-hakk sana amel defterini oku dediği zaman yanına ku'an-ı kerimi koyacak

soracak,,,,,,,,

bu günağı yaptın benim kitabımın neresinde buldunda yaptın buyuracak.... (mahmut ustaosmanoğlu hz)
 

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
533
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Aleykümselam ufuktuncay rica ederim hepimiz buraya bilmediklerimizi öğrenmeye geldik demi dediğin gibi bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

İSM-İ ÂZAM Allah’ın bütün esmâ-i hüsnasının mânâsını içinde toplayan ismi. En büyük isim Âzam, “en büyük, en ulu, en azim” demektir. Buna göre, ism-i âzam, “ilâhî isimler arasında bütün isimleri ihtiva eden en kapsamlı isim” demek olur. Hangi ismin ism-i âzam olduğu kesinlikle bilinmemektedir. Bu ismin gizli bırakılmasının hikmet, bütün isimlerin, ism-i âzam olabileceği ihtimaliyle zikredilmelerini teşviktir.


Risale-i Nur’da bu hikmet nazara verilirken, Ramazanda Kadir gecesinin, Cuma gününde duaların kabul saatinin... bu hikmet için gizli kaldığına dikkat çekilir. Yine Nur Külliyatında, her ismin de azamî bir mertebesi olduğu kaydedilir ve evliyanın ism-i âzamı farklı görmeleri kendilerinin mazhar oldukları esmânın farklı oluşuyla izah edilir. “Hakikî ism-i âzam gizlidir, havassa bildirilir. Fakat her ismin de âzamî bir mertebesi var ki, o mertebe ism-i âzam hükmüne geçiyor.

Evliyaların ism-i âzamı ayrı ayrı bulması bu sırdandır.” (Barla Lahikası) Bu konuya Otuzuncu Lem’ada şöyle bir açıklama getirilir: “İsm-i Âzam herkes için bir olmaz; belki ayrı ayrı oluyor. Meselâ, İmam-ı Ali (Radıyallahu Anh) hakkında Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl, Kuddûs, altı isimdir. Ve İmam-ı Âzamın İsm-i Âzamı; Hakem, Adl, iki isimdir. Ve Gavs-ı Âzamın İsm-i Âzamı; yâ Hayydır. Ve İmam-ı Rabbânînin İsm-i Âzamı; Kayyûm ve hâkezâ, pek çok zatlar daha başka isimleri İsm-i Âzam görmüşlerdir.” Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman, tıpkı Ramazan’da Kadir Gecesinin ve ömürde ecelin gizlenmesi gibi, İlâhî isimler arasında da İsm-i Âzamın gizlenmiş olduğunu hatırlatır; bu arada, her ismin tecellî yönünden “azamî bir mertebesinin” bulunduğunu bildirir. (Bir zerrenin yaratılışındaki Hâlık isminin tecellîsi ile bütün âlemin yaratılışındaki Hâlık isminin tecellîsi arasındaki fark, işte bu mertebe farkıdır ki, bunlardan ikincisi azamî mertebede bir tecellîyi ifade etmektedir)


“İsm-i Âzam gizlidir. Ömürde ecel, Ramazan'da Leyle-i Kadir gibi, esmâda İsm-i Âzamın istitarı, mühim hikmeti var. Kendi nokta-i nazarımda hakikî İsm-i Âzam gizlidir, havassa [ilimde yüksek mertebe sahibi seçkin kimselere> bildirilir. Fakat her ismin de âzamî bir mertebesi var ki, o mertebe İsm-i Âzam hükmüne geçiyor. Evliyaların İsm-i Âzamı ayrı ayrı bulması bu sırdandır. Hazret-i Ali'nin (r.a.) Ercûza namında bir kasidesi Mecmuatü'l-Ahzab'da var. İsm-i Âzamı altı isimde zikrediyor. İmam-ı Gazâlî onu Cünnetü'l-Esmâ namındaki risalesinde, Hazret-i Ali'nin zikrettiği ve İsm-i Âzamın muhîti olan o esmâ-i sitteyi şerh ve hassalarını beyan etmiştir. O altı isim de Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl, Kuddûs'tur."



Selam ve dua ile...



Aleyküm Selam Sevgili Kardeşim!

Rabbim senden razı olsun!

Bir açığımızıda sayenizde kapatmış olduk!

Allah'a emanet olunuz!
 

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
447
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
allah razı olsun allah her duamızı kabul eylesin.
 

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
3,231
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
34
emeğine sağlık abi
Rabbim bizleri seytanın şerrinden korusun
günahlarımızdan arınmış olarak cennete girmeyı nasip eylesın..
 

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
13,384
Tepki puanı
6
Puanları
0
unutkanlık için dua

selamün aleyküm kardeşim
bizi aydınlattığın için sağol
allah azze ve celle razı olsun
emeğine sağlık
selametle
 

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
1,455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
amin amin kardeşim RABBİM razı olsun selametle kalın.
 

elif1991

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2009
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Abdulkadir Geylani..

Abdulkadir Geylani..

Gavsulazam (ksa) İstiğasesi

Gavs-ı Azam'a (ksa) nisbet edilen İSTİĞASE -

Bunun Okunma vakti -

Özellikle Gavsulazam'ın (ksa) bunu Salı günleri ya gece yarısında, ya da seher vaktinde okuyup amel ettiği.



RAHMAN VE RAHÎM OLAN ALLAH'IN (CC) ADIYLA

Çok önemli bir konu ile karşılaştığında, seni üzen bu musîbetin Allah (CC) tarafından defedilmesini arzu edecek olursan önce, ya yatsı namazından sonra ya da seher vaktinde iki rek'at namaz kıl; bu namazın her rek'atinde Fâtihâ'dan sonra on bir defa İHLÂS sûresini oku. Sonra da selâm verdikten sonra Allah'a (CC) secde götür de arzu ve ihtiyacını iste! Başını kaldırınca Peygamber (SAV) Efendimize on bir kere salâvat-ı şerife getir. Sonra da kalkıp IRAK cihetine KIBLE'nin sağ tarafına yönelerek on bir adım atıp yürü.



Birinci adımda: Ya Şeyh Muhyiddîn! Söyle.

İkinci adımda: Ey Efendimiz Muhyiddîn!

Üçüncü adımda: Ya Mevlânâ Muhyiddîn!

Dördüncü adımda: Ey hizmete lâyık Muhyiddin!

Beşinci adımda: Ey Derviş Muhyiddîn!

Altıncı adımda: Ey Hoca Muhyiddîn!

Yedinci adımda: Ey Sultan Muhyiddîn!

Sekizinci adımda: Ey Şah Muhyiddîn!

Dokuzuncu adımda: Ey Gavs Muhyiddîn!

Onuncu adımda: Ey Kutub Muhyiddîn!

On birinci adımda: Ey Efendiler Efendisi (Seyyidler seyyidi) Abdülkadir Muhyiddîn!

Diye çağır. Sonra şöyle söyle:

Ey Allah'ın (CC) kulcuğu, benim imdadıma yetiş, Allah'ın (CC) izniyle bana yardımcı ol! Ey insanlar ve cinlerin Şeyhi! Bana imdad eyle, ihtiyacımın yerine gelmesinde bana yardım elini uzat!



Bunları söyledikten sonra şu duayı üç defa okursun:







“Allahım (CC)! Bütün eşya Senindir ve bütün eşya Seninle vardır; yine bütün eşya Senden gelmedir ve bütün eşya Sana yönelip gelecektir. Sen bütün eşyaya hâkimsin, hepsi de Senin yüksek kudretin altında bulunuyor; Sen küllün küllüsün! Ey merhamet edenlerin en çok merhamet edeni, Senin rahmetine bağlanıp dayanıyoruz!

Geniş rahmetin Efendimiz Muhammed'e (SAV) ve O'nun hanedan ve arkadaşlarına (RA) olsun! Onları hem dünyada, hem âhirette esenliğe kavuştur!”

...



Bu istiğase bir de şöyle yapılabilir:



Bu istiğase tecrübe edilmiştir; duaların kabul olunması için okunmasında fayda vardır. Ancak bâzı şartlara riâyet gerekir:



a) Doğru olmak,

b) Kalbî teveccühü sağlamak,

c) İtikadı sağlamlaştırmak.



O halde ey doğru ve istekli olan kişi, çok önemli bir hacetin olduğu zaman, bu ister dünyevî olsun ister uhrevî, Salı gecesi fecir doğmadan önce yatağından kalk, tastamam bir abdest al, HACET NAMAZI niyetiyle Allah (CC) için iki rek'at namaz kıl; birinci rek'atinde Fâtiha'dan sonra KÂFİRÛN sûresini on bir defa oku; ikinci rek'atte ise, Fatihadan sonra İHLÂS sûresini on bir defa oku ve sonra aşağıdaki sıfatla HAZRET-İ GAVS'i (KSA) on bir defa an:



“Ey Efendim Abdulkadır Muhyiddîn!”



Sonra doğu cihetine on bir adım atarak her adımda şunu söyle: “Ey Şeyh Abdulkadirl Ya Geylânî!”



Ve sonra aşağıdaki iki beyti üç defa tekrarlarsın:



“Sen benim zahirem olduktan geri zulüm bana ulaşır mı?

Ve Sen benim yardımcım olduğun müddetçe dünyada haksızlığa uğrar mıyım ben?”



“Korulukta çoban bulundukça ona ayıptır ki. Issız çölde bir devenin ipi zayolsun!..”



Bu iki beyitten sonra şöyle söyler:



- “Ya Seyyidî Abdulkadir! Ya Geylânî! Bana yetiş, derdime koş!” Bununla beraber hacetini Gavs-ı A’zam (KSA) vasıtasıyla Allah'dan (CC) iste. Çünkü muhakkak O, senin hacetini karşılamak için yardımına koşar. Her hususta olduğu gibi bu hususta da başarı Allahtandır (CC). İhlâs üzere olmalısın, bununla birlikle kalbî teveccüh de şarttır.
 

aysesukran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
108
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
بســـم الله الرحمن الرحيم


Hz. Yunus'un duası


Şeyhülislam İbn Teymiyغe'ye (Allah ruhunu mukaddes kılsın), Rasulullah'ın (salat ve selam üzerine olsun) aşağıdaki hadisi ile ilgili olarak şu sorular soruldu:

Öncelikle hadisi zikredelim, hadis şu;

Allah Resulü (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor:

"Kardeşim Zünnûn'un duası:

لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

"Senden başka ibadete layık ilâh yoktur; senin şanın yücedir; ben zalimlerden oldum" (Enbiya, 21/87) ayetidir.

Sıkıntıya düşmüş her kim bu dua ile dua ederse, mutlaka Allah o kimseyi sıkıntıdan kurtarır.

(Ahmed, Müsned, c. 1, s. 170; Tirmizî, c. 5, s. 529; En-Nesâî, Amel'ül-yevm vel-Leyle, s. 656; Hâkim, El-Müstedrek, c. 1, s. 505, c. 2, s. 383-Sa'd b. Ebi Vakkas'tan; Ayrıca, Beyhakî, Şu'abül' İmân,H. No: 606)

Bu hadisle alakalı şu sorular sorulmuş İbn Teymiyeye:

1 - Bu duanın manası nedir?

2 - Bu duâ niçin sıkıntıları gideren bir duadır?

3 - Bu duada geçen sözleri söyleme sırasında batınî bir Şartın bulunması gerekli midir?

4 - Zorluğu gidermeyi gerekli kılması için, kalbin itikadı, duanın anlamıyla uyumu nasıl olmalıdır?

5 - Duada geçen " إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ innî küntü minezzalimîn -ben zalimlerden oldum" bölümünün zikredilmesinin, zorluğu gidermeyi gerekli kılan tevhidle münasebeti nedir?

6 - Bu duayı okuyan kimsenin, sadece zalim olduğunu söyleyerek suçunu itiraf etmesi yeterli midir, yoksa gelecekte karar verip tevbe etmesi kaçınılmaz bir gereklilik midir?

7 - Sıkıntının giderilmesi ve kaldırılmasının, insanın yaratıklardan ve yaratıklarla alakalı olan her şeyden umudunu kesmeye bağlı olmasının sırrı nedir?

8 - Kalbin yaratıklardan ve onlarla alakalı olan şeylerden bir şey ummaktan tamamen vazgeçip bütün varlığı ile Allah'a bağlanması, tamamen O'na yönelmesi ve her şeyi O'ndan ummasının aslî ve belirgin sebebi nedir?


bu soruların cevapları nedir peki?
yanıtlayabilecek olan varsa sevinirim.
 

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
1,066
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
allah razı olsun her gun bır kere okunmalıdır
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt