Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Paylaşımlardaki Mana,Mesaj ve İçerik Ne İçin? (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kaan abi bu konuya yazıp yazmamakta cok tereddüt ettim konunun içerigi cok güzel bende size teşekkür etmek istedim ama acaba dedim bende gereksiz şeyler yazıyormuyum diye.hatırlıyorsunuzdur kimse yazılarımı okumuyor diye küçük bir sitemde bulunmuştum ama enaniyetimden dolayı degildi.ben yinede bu actıgınız konudan üzerime pay aldım.ALLAH razı olsun.selametle kalınız

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun değerli kardeşim.Konu hakkında nasiplenme adına şahsınıza pay çıkarmanız hayırlı bir davranış.

Umar ve ümid ederdim ki bu konuda malayani işler peşinde koşupta uyarıldıkları halde laftan sözden anlamayan hatada ısrarcı olanlarda idrak edebilselerdi dahada güzel olacaktı.

Konuya olan katkı ve yorum için t.ederim.Selametle kalınız değerli kardeşim.

kaan abi bu konuya yazıp yazmamakta cok tereddüt ettim konunun içerigi cok güzel bende size teşekkür etmek istedim ama acaba dedim bende gereksiz şeyler yazıyormuyum diye.hatırlıyorsunuzdur kimse yazılarımı okumuyor diye küçük bir sitemde bulunmuştum ama enaniyetimden dolayı degildi.ben yinede bu actıgınız konudan üzerime pay aldım.ALLAH razı olsun.selametle kalınız

Kaan Erdem

Yönetici
"Allah, sizin kalıbınıza ve süretinize değil, kalbinize bakar."

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun Kaan kardesim, emegine saglik.

Kaan Erdem

Yönetici
"Şüphesiz Allah Teala, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez"

Kaan Erdem

Yönetici

berat05

Yönetici
"Şüphesiz Allah Teala, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez"

ş-e-v-v-a-l

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykümselam,
Uyarınız için teşekkür ederiz...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
İhlas ise gerek ibadet ve gerek günlük hayatta sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmek demektir.

Selamun aleykum rabbim razı olsun.Benim kirli kalbim bile yanlışı doğruyu anlamaya azda olsa yetebiliyorsa nasıl olurda bazı kişiler yanlışlıklarında diretirler hâlâ anlamış değilim.Eminim bir çoğu namaz kılıyordur.Ve yine eminim normal hayatta benden çok daha fazla dikkat edyorlardır ibadetlerine.Yaptığımız tartışma bidatmı yoksa değilmi olacağına şahıslara ingirgenmiş durumda.Sanki o şahıslar melek, günahsızlar hata yapamazlar,yanlış fetva veremezlerDaha neyin tartışmasını yapıyoruz anlamıyorum...Tabii bir çok edep dışı forumlar açanda oluyor.Hrsitiyanlık,ataistlik propagandası yapanlar...

Rabbim hakiki akıl ve iman versin.Bizleri üzeri kitap yüklü merkepler yapmasın..Allaha emanet olunuzB)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
nedense gördügümuz kadariyla hala edep disina cikilarak insanlar birbirleriyle hakaretvari konusmalara devam ediyorlar!! ben degerli kardeslerime acizane bir hatirlatmada bulunmak istiyorum bu da edep konusu olacaktir;
Edep; guzel terbiye, nezaket kurallari, iyi huy ve insani utanilack seylerden koruyan bir yetenektir Yani her konuda haddini bilip onu asmamaya denir. En güzel ve hicbir zaman eskimeyecek olan edep ve ahlak Kuranda ögretilen ve Hz. Peygamber (sav)'in sünneti ile uygulanan adaptir. Edep konustugu zaman dilini korumak, yalniz kaldigi zamanda kalbini korumaktir. Edep senden büyük olana saygi gostermek senden kücuk olanada sefkat etmek ve akranlariyla güzel gecinmektir.
sems suresi7,8,9, ve 10. ayeti kerimelerin mealini okuyarak bir daha dusunelim;7.Nefse ve ona 'bir düzen içinde biçim verene',
8.Sonra ona fücurunu (sınır tanımaz günah ve kötülüğünü) ve ondan sakınmayı ilham edene (andolsun).
9.Onu arındırıp-temizleyen gerçekten felah bulmuştur.
10.Ve onu (isyanla, günahla, bozulmalarla) örtüp-saran da elbette yıkıma uğramıştır.
Peygamberimiz (sav)" Ben ahlakin guzelliklerini tamamlamak için gönderildim" diye buyurmuslardir.

Edep bir tac imis, nur-u Hüda'dan,
Giy ol taci, emin ol her beladan.

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam.Selametle kalınız.

İhlas ise gerek ibadet ve gerek günlük hayatta sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmek demektir.

Selamun aleykum rabbim razı olsun.Benim kirli kalbim bile yanlışı doğruyu anlamaya azda olsa yetebiliyorsa nasıl olurda bazı kişiler yanlışlıklarında diretirler hâlâ anlamış değilim.Eminim bir çoğu namaz kılıyordur.Ve yine eminim normal hayatta benden çok daha fazla dikkat edyorlardır ibadetlerine.Yaptığımız tartışma bidatmı yoksa değilmi olacağına şahıslara ingirgenmiş durumda.Sanki o şahıslar melek, günahsızlar hata yapamazlar,yanlış fetva veremezlerDaha neyin tartışmasını yapıyoruz anlamıyorum...Tabii bir çok edep dışı forumlar açanda oluyor.Hrsitiyanlık,ataistlik propagandası yapanlar...

Rabbim hakiki akıl ve iman versin.Bizleri üzeri kitap yüklü merkepler yapmasın..Allaha emanet olunuzB)

Selamun Aleykum
nedense gördügümuz kadariyla hala edep disina cikilarak insanlar birbirleriyle hakaretvari konusmalara devam ediyorlar!! ben degerli kardeslerime acizane bir hatirlatmada bulunmak istiyorum bu da edep konusu olacaktir;
Edep; guzel terbiye, nezaket kurallari, iyi huy ve insani utanilack seylerden koruyan bir yetenektir Yani her konuda haddini bilip onu asmamaya denir. En güzel ve hicbir zaman eskimeyecek olan edep ve ahlak Kuranda ögretilen ve Hz. Peygamber (sav)'in sünneti ile uygulanan adaptir. Edep konustugu zaman dilini korumak, yalniz kaldigi zamanda kalbini korumaktir. Edep senden büyük olana saygi gostermek senden kücuk olanada sefkat etmek ve akranlariyla güzel gecinmektir.
sems suresi7,8,9, ve 10. ayeti kerimelerin mealini okuyarak bir daha dusunelim;7.Nefse ve ona 'bir düzen içinde biçim verene',
8.Sonra ona fücurunu (sınır tanımaz günah ve kötülüğünü) ve ondan sakınmayı ilham edene (andolsun).
9.Onu arındırıp-temizleyen gerçekten felah bulmuştur.
10.Ve onu (isyanla, günahla, bozulmalarla) örtüp-saran da elbette yıkıma uğramıştır.
Peygamberimiz (sav)" Ben ahlakin guzelliklerini tamamlamak için gönderildim" diye buyurmuslardir.

Edep bir tac imis, nur-u Hüda'dan,
Giy ol taci, emin ol her beladan.

Kaan Erdem

Yönetici

Kaan Erdem

Yönetici
Allah'ın rızasını kazanma niyetiyle, Müslüman'ın yaptığı her meşru iş; bir ibadet gibi, kendisine sevap kazandırır. Bu bakımdan Müslüman; ilim tahsilinde, iş hayatında, mesleki çalışmalarında, ailevi ve ictimai münasebetlerinde, daima niyetini düzgün tutmalı ve sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmelidir.

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm;

Bir Müslüman için hayatta en büyük hedef Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Allah'ın rızasını kazanmak da ancak ihlas ve samimiyetle mümkün olur. İhlas ise gerek ibadet ve gerek günlük hayatta sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmek demektir.

İnanç ibadet ve diğer davranışlarımızın Allah teala nezdindeki değerlendirilmesinde yegane ölçü ihlastır. İhlassız yapılan amelin Allah katında hiçbir değeri yoktur. Zira ihlas ibadetin hem ruhu ve hem de özüdür. İhlastan uzak ibadet, cansız cesed ve kuru ağaç gibidir. Nitekim Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de mutlaka ihlasla kendisine ibadet etmemizi emretmektedir.Peygamber Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vessellem de konu ile ilgili olarak şöyle buyurmaktadır.

Müslüman olarak, hiçbir zaman şu gerçeği hatırdan çıkarmamalıyız: Bizim bütün davranışlarımız, sözlerimiz ve kalbimizden geçen bütün düşüncelerimiz, Cenab-ı Hakkın bilgisi dahilindedir.Bu sebeple bütün davranışlarımızda, insanların değişik tepkilerini düşünmeden önce, Allah Teala'nın değerlendirmesini hesaba katmalıyız.

Allah'ın rızasını kazanma niyetiyle, Müslüman'ın yaptığı her meşru iş; bir ibadet gibi, kendisine sevap kazandırır. Bu bakımdan Müslüman; ilim tahsilinde, iş hayatında, mesleki çalışmalarında, ailevi ve ictimai münasebetlerinde, daima niyetini düzgün tutmalı ve sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmelidir.

Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.
Mana nedir?
Mesaj nedir?
Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?
Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

selamunaleykum
ALLAH cc. razı olsun kardeşim..çok doğru konuşmuşsunuz...gönülden katılıyorum...çok dikkat etmeliyiz yaptığımız her işte...ALLAH cc bizleri münafıklık dan korusun inşallah..selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt