Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Paylaşımlardaki Mana,Mesaj ve İçerik Ne İçin? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim selametle kalınız.

selamun aleykum abi ben 16 yasindayim ve bana dini konuda eksiklerimin oldugunu sürekli haykiran bi vicdanim bir de aklim var ben internete çok takiliyodum ve hayirli biseyler kazanirsam bu vaktimin de bir degeri olur die düsündüm bu yüzden foruma devemli girmeye calisiyor bana faydali olan konulardan yararlanmaya çalisiyorum...diger forumlari denedim ama bana faydasi olmadi burda belki gereksiz ama ilgimi ceken konularada bakmiyor deilim rahman affetsin...ama burdan baska bu kadar yararli forum bulamadim bende içimden gecenleri paylasiyorum eger paylasimlarimda bir yanlisim olursa tüm üyelerden özür dilerim hakkinizi helal edin lütfen...selametle abim yararli bi konuya deginmissin saol...

Kaan Erdem

Yönetici
Allah'ın rızasını kazanma niyetiyle, Müslüman'ın yaptığı her meşru iş; bir ibadet gibi, kendisine sevap kazandırır. Bu bakımdan Müslüman; ilim tahsilinde, iş hayatında, mesleki çalışmalarında, ailevi ve ictimai münasebetlerinde, daima niyetini düzgün tutmalı ve sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmelidir.

"Allah, sizin kalıbınıza ve süretinize değil, kalbinize bakar."

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kaan abi...
aslında uzun bir süredir bende rahatsızım bu konudan, fakat dile getirememekteyim.
forumlarda bulunan gereksiz, hatta verdiği mesajın ne olduğuna bakılmaksızın
(örn: göz rengini belirten bir üyemiz, kendide dahil, ela gözlülerin özelliklerini yazmış...birazda msj almış...)
sonucunun, nereye varacağını düşünmeden açılan yada;
kopya_yapıştır konular herkes gibi benimde dikkatimi çekiyor... fakat ilgimi değil...
zaten şu sıralar siteye çok sık giremiyorum.
ve girdiğim zamanda üst sıraları işgal eden başlıkları ve içindekileri ayıklayıp, mesaj değeri olan konuya ulaşana dek zaman katliamı yapıyoruz!!!
yazdıklarım belkide biraz sivri oldu, bilmiyorum. ayrıca amacım kimseyi kınamak vs.. değil...
sadece rahatsızlığımı dile getirdim.
teşekkür ediyorum
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kıymetli kardeşim;

Dediklerinde ve tespitlerinde,sıkıntılarında aynı hissiyatları taşımaktayız.Diğer mesajlarda belirttiğimiz gibi arada böyle bir süreç yaşanıyor.Bizlerde böyle hayırlı paylaşımlar ve konulara yapacağımız hayırlı ikazlar ile konuya dail olup amaç ve gayemizi hatırlatacağız.

Konuya olan ilgi,alaka ve yorumlarınız için t.ederim kardeşim.Selam ve yürekten samimi dualarımla.Hayırlı ve bereketli cumalar olsun kardeşim selametle kalınız.

selamünaleyküm kaan abi...

aslında uzun bir süredir bende rahatsızım bu konudan, fakat dile getirememekteyim.
forumlarda bulunan gereksiz, hatta verdiği mesajın ne olduğuna bakılmaksızın
(örn: göz rengini belirten bir üyemiz, kendide dahil, ela gözlülerin özelliklerini yazmış...birazda msj almış...)
sonucunun, nereye varacağını düşünmeden açılan yada;
kopya_yapıştır konular herkes gibi benimde dikkatimi çekiyor... fakat ilgimi değil...
zaten şu sıralar siteye çok sık giremiyorum.
ve girdiğim zamanda üst sıraları işgal eden başlıkları ve içindekileri ayıklayıp, mesaj değeri olan konuya ulaşana dek zaman katliamı yapıyoruz!!!
yazdıklarım belkide biraz sivri oldu, bilmiyorum. ayrıca amacım kimseyi kınamak vs.. değil...
sadece rahatsızlığımı dile getirdim.
teşekkür ediyorum

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
"Şüphesiz Allah Teala, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez"

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm;

Bir Müslüman için hayatta en büyük hedef Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Allah'ın rızasını kazanmak da ancak ihlas ve samimiyetle mümkün olur. İhlas ise gerek ibadet ve gerek günlük hayatta sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmek demektir.

İnanç ibadet ve diğer davranışlarımızın Allah teala nezdindeki değerlendirilmesinde yegane ölçü ihlastır. İhlassız yapılan amelin Allah katında hiçbir değeri yoktur. Zira ihlas ibadetin hem ruhu ve hem de özüdür. İhlastan uzak ibadet, cansız cesed ve kuru ağaç gibidir. Nitekim Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de mutlaka ihlasla kendisine ibadet etmemizi emretmektedir.Peygamber Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vessellem de konu ile ilgili olarak şöyle buyurmaktadır.

"Şüphesiz Allah Teala, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez"

Müslüman olarak, hiçbir zaman şu gerçeği hatırdan çıkarmamalıyız: Bizim bütün davranışlarımız, sözlerimiz ve kalbimizden geçen bütün düşüncelerimiz, Cenab-ı Hakkın bilgisi dahilindedir.Bu sebeple bütün davranışlarımızda, insanların değişik tepkilerini düşünmeden önce, Allah Teala'nın değerlendirmesini hesaba katmalıyız.

Allah'ın rızasını kazanma niyetiyle, Müslüman'ın yaptığı her meşru iş; bir ibadet gibi, kendisine sevap kazandırır. Bu bakımdan Müslüman; ilim tahsilinde, iş hayatında, mesleki çalışmalarında, ailevi ve ictimai münasebetlerinde, daima niyetini düzgün tutmalı ve sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmelidir.

"Allah, sizin kalıbınıza ve süretinize değil, kalbinize bakar."

Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.Mana nedir?Mesaj nedir?Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.Mana nedir?Mesaj nedir?Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

SelamunAleykum Kaan bey kardesim,

Emeginize saglik olsun,yerinde ve hatirlatilmasi gereken bir konu...
Selametle kaliniz...

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli ablamız;

ALLAH celle celaluh razı olsun.Selametle kalınız.

SelamunAleykum Kaan bey kardesim,

Emeginize saglik olsun,yerinde ve hatirlatilmasi gereken bir konu...
Selametle kaliniz...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Her gün bir yerden göçmek

Ne iyi

Her gün bir yere

Konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan

Akmak ne hoş

Dünle beraber

Gitti

Ne kadar söz varsa

Düne ait

Şimdi yeni şeyler

Söylemek lazım...

(Mevlana Celaleddin Rumi)

hayırlı paylaşımlarda bulunabilmek duasıyla...nedense içimden bunu yazmak geldi:)

Kaan Erdem

Yönetici
Konuya olan ilgi,alaka,katılım ve katkınız için sağ olasınız kardeşim.Selametle kalınız.

Her gün bir yerden göçmek​

Ne iyi

Her gün bir yere

Konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan

Akmak ne hoş

Dünle beraber

Gitti

Ne kadar söz varsa

Düne ait

Şimdi yeni şeyler

Söylemek lazım...

(Mevlana Celaleddin Rumi)

hayırlı paylaşımlarda bulunabilmek duasıyla...nedense içimden bunu yazmak geldi:)

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı

]

Evet, doğrudur...Bir çok sitede olduğu gibi bu sitede de bazı manasız ve muhtevasız konular açılabiliyor ve bu konulara sadece mesaj sayısını arttırmak maksadına dayanan (konular okunmadan) tebrik ve tşk.mesajları yazılabiliyor....ve yine üzülerek belirtelimki görevli arkadaşlarda bunu sadece seyretmekle kalıyor..

İslam müminlerini her türlü “ifrattan, tefritten ve mübalağadan” arınmış, tertemiz ve mutedil bir yaşama üslubu ister....Yer, zaman ve zemin hiç önemli değildir... Bundan asırlarca önce, meydana gelmiş “teessüfe şayan” hadisleri ısıtıp ısıtıp ortaya koymak, kapanma istidadı gösteren yaraları kaşıyıp kaşıyıp kanatmak asla doğru değildir....Bu işi burada yapan bir kaç üye var..!

Kardeşler,mübalağalı heyecanlar, insanı körleştirir, zihni karartır ve iradeyi yok eder.... Müminler bütün konuları her türlü taassuptan uzak ve objektif olarak değerlendirmesini öğrenmeli , överken de , yererken de “İslam’ın çizdiği sınırlar” içindeki hareket etmelidirler....İnsanlar ve müessesler hakkında hüküm verirken ve yorum yaparken, yarın Allah’ın huzurunda, bunun hesabını vereceklerini asla unutmamalıdırlar.Yalan iftira, gıybet ve dedikodudan sakınmalı, telkin ve tesirler karşısında “kritikçi” olmasını bilmelidirler....Bildiği doğrularıda açık bir şekilde ifade etmelidir...

Kaan Erdem

Yönetici
Hayırlı yorumlarınız için ALLAH celle celaluh razı olsun.Dediklerimizide inşaALLAH kendi yaşamımızda uygularız / uyguluyoruzdur.Selametle kalınız kardeşim.

Evet, doğrudur...Bir çok sitede olduğu gibi bu sitede de bazı manasız ve muhtevasız konular açılabiliyor ve bu konulara sadece mesaj sayısını arttırmak maksadına dayanan (konular okunmadan) tebrik ve tşk.mesajları yazılabiliyor....ve yine üzülerek belirtelimki görevli arkadaşlarda bunu sadece seyretmekle kalıyor..

İslam müminlerini her türlü “ifrattan, tefritten ve mübalağadan” arınmış, tertemiz ve mutedil bir yaşama üslubu ister....Yer, zaman ve zemin hiç önemli değildir... Bundan asırlarca önce, meydana gelmiş “teessüfe şayan” hadisleri ısıtıp ısıtıp ortaya koymak, kapanma istidadı gösteren yaraları kaşıyıp kaşıyıp kanatmak asla doğru değildir....Bu işi burada yapan bir kaç üye var..!

Kardeşler,mübalağalı heyecanlar, insanı körleştirir, zihni karartır ve iradeyi yok eder.... Müminler bütün konuları her türlü taassuptan uzak ve objektif olarak değerlendirmesini öğrenmeli , överken de , yererken de “İslam’ın çizdiği sınırlar” içindeki hareket etmelidirler....İnsanlar ve müessesler hakkında hüküm verirken ve yorum yaparken, yarın Allah’ın huzurunda, bunun hesabını vereceklerini asla unutmamalıdırlar.Yalan iftira, gıybet ve dedikodudan sakınmalı, telkin ve tesirler karşısında “kritikçi” olmasını bilmelidirler....Bildiği doğrularıda açık bir şekilde ifade etmelidir...

yusufumm

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan abi saçmalıklar hala devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt