Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

artu

Yasaklı Kullanıcı
نعىمة;662969' Alıntı:
Ebu Hanife Mezhebinde Sünnet yerine kaza namazı kılınmaz "Sünnetimi terk eden benden değildir"
Namazın sünnetleri terk edilmez, namazın vakti çıkmak üzere iken farza yetişmek için terkedilebilir ancak. Sünnet namazı kolaylaştırır..
Tabi sen Hanife mezhebine göre demişsin, doğru demişsin. Ben bu mezhepten olmadığım için bu şekilde yorumladım.

artu

Yasaklı Kullanıcı
maşaALLAH kardeşim.ALLAH cc razı olsun.bu yazılanın üstüne bir şeyler eklemek sadece bilgim var,havada atarım,şekilde yaparım manasında ukalalık olur.cevabınız için ALLAH cc razı olsun kardeşim.selamünaleyküm.
Siz mezhep güdüyorsunuz, o yüzden bu şekilde konuşuyorsunuz. İslamın 100 çeşit yorumu var özellikle sünnetler ile ilgili! Selametle kalın.

artu

Yasaklı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim.evet mezhep güdüyoruz.siz hangi mezheptensiniz.
İslam'da birlik inancı sabittir ve temelini oluşturur bu inancın. Mezhep inancı Müslüman birliğini bozan en büyük etmendir. Açıkcası ben hiç bir mezhepten değilim. Kuran'ı Kerim'e inanıyorum, birde peygamber sünneti olduğu İDDİA edilen (çünkü Kuran'dan başka hiç bir kitabın değişmeyeceği garanti edilmemiştir, bu yüzden Kuran dışında bir kitaba SIKI SIKIYA inanmak, Allah Korusun, insanı dinden sapıtır) hadislerin güzel ahlağı öğüt olarak verilenlerini kabul ediyorum sadece.
Bende mezhep yoktur, Bir tek İslam vardır. Unutmaki mezhepler peygamberimiz öldükten uzun bir müddet sonra ortaya çıkmışlardır.
Hayırlı geceler.

Kaan Erdem

Yönetici
öncelikle verdiğim selamı almamışsın bu bir,ikincisi kimseyle bu zamana kadar karşılıklı önem arz eden bir konuda yazışmadım sitede bu ilk ve sondur inşaALLAH buda iki olsun;

madem siz mezheplerin dışındasınız ve madem kuran odaklısınız bana sabah namazının farzının 2 öğle manazının farzının 4 akşam namazının 3 vs. olduğunu kurandan ayetlerle gösterirmisiniz ayrıca artıcı malların kırkta birinin zekat olarak verildiğini bana kuranda gösterirmisiniz.ve madem mezhep takıntınız yok.siz nasıl namazkılıyorsunuz.yani namaza ayakta ellerini kulak memelerine değdirip Allahuekber diyerek başlamak kuran damı yazıyor ve ayrıca ALLAH cc kuranda buyurmuyormu. ALLAH cc
itaat edin ve rasülüne itaat edin neyse..sana sayfalar dolusu yazarım ama nasılsa anlamayacaksınız bu iş nasip meselesidir ..ve unutmaki sen nasipsizlerden mi olmak istiyorsun...

İslam'da birlik inancı sabittir ve temelini oluşturur bu inancın. Mezhep inancı Müslüman birliğini bozan en büyük etmendir. Açıkcası ben hiç bir mezhepten değilim. Kuran'ı Kerim'e inanıyorum, birde peygamber sünneti olduğu İDDİA edilen (çünkü Kuran'dan başka hiç bir kitabın değişmeyeceği garanti edilmemiştir, bu yüzden Kuran dışında bir kitaba SIKI SIKIYA inanmak, Allah Korusun, insanı dinden sapıtır) hadislerin güzel ahlağı öğüt olarak verilenlerini kabul ediyorum sadece.
Bende mezhep yoktur, Bir tek İslam vardır. Unutmaki mezhepler peygamberimiz öldükten uzun bir müddet sonra ortaya çıkmışlardır.
Hayırlı geceler.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
öncelikle verdiğim selamı almamışsın bu bir,ikincisi kimseyle bu zamana kadar karşılıklı önem arz eden bir konuda yazışmadım sitede bu ilk ve sondur inşaALLAH buda iki olsun;

madem siz mezheplerin dışındasınız ve madem kuran odaklısınız bana sabah namazının farzının 2 öğle manazının farzının 4 akşam namazının 3 vs. olduğunu kurandan ayetlerle gösterirmisiniz ayrıca artıcı malların kırkta birinin zekat olarak verildiğini bana kuranda gösterirmisiniz.ve madem mezhep takıntınız yok.siz nasıl namazkılıyorsunuz.yani namaza ayakta ellerini kulak memelerine değdirip Allahuekber diyerek başlamak kuran damı yazıyor ve ayrıca ALLAH cc kuranda buyurmuyormu. ALLAH cc

itaat edin ve rasülüne itaat edin neyse..sana sayfalar dolusu yazarım ama nasılsa anlamayacaksınız bu iş nasip meselesidir ..ve unutmaki sen nasipsizlerden mi olmak istiyorsun...

rabbim razı olsun sizden kardeşim
selam ve dua ile

tansu1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Kardeşlerim

Allah (cc) insan denilen kullarını yaratırken kendisine diğer yarattığı canlı varlıklardan ayırabilecek en büyük özllik olan AKIL'ı bir nimet olarak vermiştir.İşte bu akıl sarih ve sağlıklı olduğu müddetçe her daim düşünme ve kendi çarkını durmadan döndürme gibi bir ulvi maşgale vermiştir.Hatta uyku esnasında dahi düşünmüyor sandığımız durumlarda dahi dinlenme kabilinden dinlenmeye yönelik olarak hareketlerini sürdürmekte bununda en güzel açıklaması rüyalar olarak aksetmektedir.Bu sebeble namaz esnasında dahi geçmişteki zaman durumu içerisindeki işlevlerimiz gelecek zaman işlevlerine dahi etkileşim sağlayacak olan durumları hatırlatma fonksiyonu olarak işlevliliğini sürdürmektedir.Olaki bu durum ortadan kalkmış gibi bir eylem hasıl olduğunda ise insanın namaz kılma gibi bir durumu söz konusu olamaz zira akıl yerinden gitmiş faaliyetini kayıp etmiş sayılır.Aklı olmayanında Müslümanlara Farz olan NAMAZ'ın kılma gibi bir mecburiyeti ortadan kalkmaktadır.O halde yapılabilecek tek etken kalmaktadır.Aslı olan NİYET tir haraketlerimizin yapılmasındaki gerçekçilik.Niyetimiz NAMAZ mı kılmak ve onun yerine getirilmesi gereken kuralları uygulamak, yoksa NAMAZ içerisinde bir başka eylemlerimi düşünmek ? Bunları birbirinden ayırarak namaza dahi başlarken zikr ettiğimiz '' NİYET ETTİM ALLAH RIZASI İÇİN '' cümlesi ile ALLAH'ın sevabına nail olmak amacıyla ilk NİYET sözlerimiz bizi daha doğru ve sadece rızasına nail olmak için yapmaya çalıştığımız Namazın gereklerini ön planda tutarak kılmaya çalışmaktır.

Siz kardeşlerime Peygamber Efendimizin yaşanmış bir olayını aktarmak istemekteyim.

Döneminde Namaz esnasında düşünmekten ötürü Müslümanın birisi Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.v) efendimize ''Ya Allahın Elçisi ben sizin öğrettiğiniz Namaz içerisinde Namazın gereklerini yerine getirmeye çalışırken aklıma başka düşüncelerde geliyor.Nasıl kurtulurum'' der.Peygamber Efendimiz de '' Ya mümin engel olamazsın.Zira bazen benimde aklıma bir takım düşünceler girmektedir'' deyince bir başka Mümin şahıs Peygamber Efendimize dönerek '' Ya Muhammed ben düşünmeden namazımı kılarım'' diye iddia eder.Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (s.v) da kendisine '' Eğer sen düşünmeden kılarsan ben üzerimdeki elbisemi sana vereceğim '' der. İddiada bulunan şahıs '' tamam der ve nafile namazı kılmaya başlar ve bitirir. Sorar kendisine Peygamber efendimiz ''kılabildinmi ?'' Mümünde cevap verir.Kılamadım ya Allahın elçisi . Peygamber efendimizde tekrar sorar '' Ne geldi aklına ne düşündün peki '' der. Mümüinde cevap verir. '' Namazıma başlarken sadece namazın gereklerini yerine getirmek için ne kadar kendimi zorladıysamda aklıma bir anda sizin bana vereceğiniz mübarek elbiseniz aklıma bir an olsun geldi gitti'' der.

Buradan da anlaşılmaktadır ki aklı olan her insan oğlu mutlaka Namazda olsun veya başka bir eylem içerisinde olsun düşünmekten kendisini alamaz.Çünkü düşünmek yaradılışımızda vardır.Bizler sadece yapacağımız kuralları aklımıza getirebilirsek namaz içersinde bu bile kafi gelecektir.Saygılarımla

Allaha Emanet Olunuz

kutahyali

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanın mühim bir desisesi(aldatma yolu) de şudur ki: Namaz kılan insanların hatrına namaz kılarken, onların daha önce baktıkları haram görüntüleri ,kötü düşünceleri, , getirir ve o insanın kulağına şu cümleyi üfler: "Bak senin ne kadar kallbin bozulmuşki namaz kılarken bile neler düşünüyorsun eğer senin kalbin bozulmamış olaydı namaz kılarken böyle kötü görüntüleri ve kötü düşünceleri aklına getirmezdin. Böyle namaz kılmaktansa hiç namaz kılmamak daha iyidir" Şeytandan gelen bu vesveseyi hakikat zanneden biçare(çaresiz) insan evet , böyle namaz kılmaktansa hiç namaz kılmamak daha iyidir der ve namazı terk eder. Böylece şeytan da amacına ulaşmış olur.
Hem o kötü düşünceleri ve haram görüntüleri insan namaz kılarken aklına isteyerek getirmiyor.Kalbinden namaz kılarken o görüntüleri getitmemeyi geçirdiği halde o görüntülerin ve düşüncelerin insanın aklına ve hayaline yine de gelmesi o görüntülerin ve düşüncelerin insanın kalbinin sesi olmadığına bilakis şeytandan gelen bir vesvese olduğuna delildir.(Bediüzzaman Hazretlerinin kitabından aklımda kaldığı şekliyle nakletmeye çalıştım)(Sanırım Vesvese Risalesi)

AYRICA:Ashabı Kiram bir gün Peygamber Efendimize"Ya Resullallah namaz kılarken bizim aklımıza kötü kötü şeyler geliyor" dediler
Resullullah Efendimiz "şüphesiz o imandandır" buyurdular
Hırsız boş eve girmeyeceği gibi şeytanda içinde imanın olmadığı bir kalble uğraşmaz.

Witch_35

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.cadi-kazani.com
Namaz kılmak istiyorum!

Namaz kılmak istiyorum!

Merhaba arkadaşlar benim kendi içimde bir türlü çözemediğim büyük bir sorunum var. Biraz uzun yazıcam.Sorunlarıma yardımcı olabılırsenız cok sevınırım.

Ben öğrenciyim ve evede yalnız yaşıyorum.Namaz kılmayı çok istiyorum fakat özellikle sabah namazından irkiliyorum ve yerımden kıpırdayamıyorum bunu kaza namazı kılarak telafi etmeye çalışıyordum ancak namaz kılarken ya da abdest alırken sankı bıseyler benı engellıyor bırı benı ızlıyor gıbı oluyorum.Aynı şey Ayetel-kürsi 'yi okurken de oluyor.Saçma gelebilir belki ama melekler bana görünecek diye korkuyorum.Bütün bunları yapamıyorum belki ama elimden geldiğince diğer ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum.Bu korkularımdan nasıl kurtulabılrım?Önerilerinizi bekliyorum:)

berat05

Yönetici
Merhaba arkadaşlar benim kendi içimde bir türlü çözemediğim büyük bir sorunum var. Biraz uzun yazıcam.Sorunlarıma yardımcı olabılırsenız cok sevınırım.

Ben öğrenciyim ve evede yalnız yaşıyorum.Namaz kılmayı çok istiyorum fakat özellikle sabah namazından irkiliyorum ve yerımden kıpırdayamıyorum bunu kaza namazı kılarak telafi etmeye çalışıyordum ancak namaz kılarken ya da abdest alırken sankı bıseyler benı engellıyor bırı benı ızlıyor gıbı oluyorum.Aynı şey Ayetel-kürsi 'yi okurken de oluyor.Saçma gelebilir belki ama melekler bana görünecek diye korkuyorum.Bütün bunları yapamıyorum belki ama elimden geldiğince diğer ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum.Bu korkularımdan nasıl kurtulabılrım?Önerilerinizi bekliyorum:)

SELAMÜN ALEYKÜM

HOŞGELDİN KARDEŞİM

Tüm bunlar şeytanın ve nefsinizin vesvesesidir
Bunlara fırsat vermeyin....
Şeytana sizin ibadet yapmanızı istemez.vesvese verir.eğer sizde ibadeti aksatırsanız hoşuna gider.
Sizi hiçbir şeyin engellemesine izin vermeyin.
Felak-Nas-İhlas surelerini okuyun sıkıldıkça.
Bilinen ve bilinmeyende Rabbim'e sığınırım diye dua edin
Bol bol Kuran'ı okumaya çalışın.Sİz okudukça vesveselerden kurtulacağınızı göreceksiniz.AMA LÜTFEN NAMAZLARIMIZI AKSATMAYALIM.KORKMAYALIM.
NAMAZA DAVETİMİZ VAR.FORUMDA KAAN KARDEŞİMİZN AÇTIĞI oRDA YAZILANLARI OKUYUN.NAMAZLA İLGİLİ HADİSLERİ OKUYUN SİZE YARDIMCI OLACAKTIR.
Allah(c.c.) yar ve yardımcınız olsun.Selametle

Witch_35

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.cadi-kazani.com
Allah razı olsun teşekkür ederim ilginiz için.Diyorum ya belki namaz kılamıyorum ama dilimden geldiğince dua okuyorum ıyı bır ınsan olmaya calıyorum ama bir türlü o korkuyu içimden atamıyorum:(

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
öncelikle RABBİMİZ CÜMLEMİZE NAMAZ KILMA ŞEVKİ VERSİN İNŞALLAH..
İRKİLİP-SARSILMAK KENDİMİZE GELMEK İYİ BİRŞEY.AMA OLUMLU DÜŞÜNÜRSEK.
TABİKİ BİZİ SÜREKLİ TAKİP EDEN RABBİMİZDİR.ABDEST ALIRKEN,NAMAZ KILARKEN,DUA OKURKEN.....
VE BİZ BUNLARI YAPARKEN,SAĞ VE SOL TARAFIMIZDA KİRAMEN KATİBİN(KATİP MELEKLERİMİZ) BİZİMLE BERABERLER.
ŞÖYLE DÜŞÜNÜRSEK,AYET_EL KÜRSİ Yİ OKURKEN BİZİM YANIMIZDA MELEKLER VAR VE BİZLER İÇİN, RABBİMİZDEN "BİZİM AFFEDİLMEMİZİ" DİLİYORLAR,DUAMIZA,GÖZYAŞIMIZA ŞAHİT OLARAK.
EVİMİZDE KURAN_I KERİM OKUNURKEN,MELEKLER DİNLEMEYE GELİRLER.BU OLAY ÇOK MUTLU ETMELİ BİZLERİ.
VE BENİM YAZDIKLARIMA,BURADAKİ ABİLERİMİZ,ABLALARIMIZ KAYNAKLARLA,HADİSLERLE VE AYETLERLE İNŞALLAH KATKIDA BULUNURLAR.
BEN DE BEKLEYECEĞİM İNŞALLAH.
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..

elmedja

Kayıtlı Kullanıcı
S.A guzel İzmir'in güzel insanı..
Ne mutlu sana ki bunlara baslamaya bır adım atmıssın..
bu soyledıklerım bazen bana a oluyor...
ama ben hıc yılmadan ıbadetlerimi yyerine getirmeye calısıyorum...
mesela pek alakalı degıl ama kafama taktıgım bır olay iş herneyse saatlerce dusunurum aklıma gelmez abdest alıp ta namaza durdugum an ooop aklıma gelıverıyoo hemen işte bu seytanın vesvesesı nefsımızın bızle oynaması..

sen onlara uyma kılabıldıgın kadar ıcten ve samımı olarak namazını kılmaya calıs.. Allah C.C kabul buyururlar inşallah.ALLAH A EMANET OLUN. SELAM VE DUA İLE:G

Witch_35

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.cadi-kazani.com
A.s sagolun İlgilenen herkesten Allah razı olsun:)Allah biliyor ya hep aklımda hep bütün ibadetlerimi eksiksiz yapmak istiyorum keşke bu korkularımdan kurtulabılsem hep buralar ölecekmısım gıbı gelıyor:)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Bİr Vakİt Namazmi ? Yoksa 1000 Defa ÖlÜmmÜ ?

"Tek vakit namazımı kaçırmaktansa, bin kere ölmeyi tercih ederim."
"Namaz, aman namaz, nerede ve ne şart altında olursa olsun mutlaka namaz kılın."

(GAVSI HİZANİ SEYYİD SİBGATULLAH ERVASİ)

HERŞEY İÇİN BİR FETVA BULUNABİLİR BELKİ,

AMA NAMAZIN TERKİNE HİÇ FETVA YOKTUR.

BİR İNSAN NAMAZINI KILMASA VE HİZMET EDEREK ÖNÜME

DAGLAR KADAR

ALTIN YIGSA DÖNÜP BAKMAM BENİM İÇİN HİÇ BİR

DEGERİ YOKTUR.

AMA BİR İNSAN NAMAZINI KILSA VE ALLAH CC RIZASI

İÇİN YERDEN BİR ÇÖP KALDIRSA O HİZMETİ

BENİM İÇİN DAGLAR KADAR ALTIN DEGERİNDEDİR.

(EHLULLAH...KS)

BİR HATIRA.

BİR GÜN BİR ALLAH DOSTUYLA (KS) AKŞAM NAMAZINI EDA

ETMİŞ OTURUYORDUK.

TİCARET MAKSADIYLA BİR GENÇ İNSAN GELDİ MECLİSE,

SELAMDAN SONRA O GENÇ İNSAN ALLAH DOSTUNUN ,

ÖNÜNE BAGDAŞ KURUP OTURDU,

AKŞAMLA YATSI VAKTİ ARASI İDİ,

O GENÇ İNSAN NAMAZ KILMIYORDU.

O ALLAH DOSTUNUN YANINA VE BELDESİNE GELİŞ,

SEBEBİDE TİCARET İDİ.

KONU İSLAMİYETTEN VE ALLAHA CC KULLUKTAN ACILDI.

GENÇ DEDİKİ,

BENİM ANNEM BABAMDA HACI HOCA ,GÜN GELİR SENDE

ALLAHIN YOLUNA DÖNERSİN DİYOR ARKADAŞLARIM DEDİ,

VE HERŞEY NASİP KISMET DEDİ.

BU SÖZLERİ DİNLİYEN ALLAH DOSTU,

SOHBETE BAŞLADI.

İNSAN ÖNÜNE ÇIKAN FIRSATI DEGERLENDİRMİYOR,

SONRADA NASİP KISMET DİYOR.

NASİP KISMET DEMEK,PİYANGODAN İKRAMİYE ÇIKMAYA

BENZER YA ÇIKMAZSA BUYURDU.

BAK DEDİ ALLAHU TEALA BİR SEBEB YARATIP SENİ

BURA GETİRDİ NİYE DEGERLENDİRMİYORSUN.

VE BİR MİSAL VERDİ,ŞÖYLEKİ...

DİYELİMKİ SENİN BİR İNSANA YÜZ MİLYAR BORCUN VAR,

ÖDEME İMKANINDA YOK,

ALACAKLILAR GELMİŞ BAŞINDA SİLAHLA YA PARA YA

CANIN DİYORLAR,

ÇARESİZ BİR DURUMDA İKEN BİR ARKADAŞIN ÇIKIP

GELİYOR VE DURUMUNU ÖGRENİNCE SENİN BORCUNU

ÜSTLENİYOR VE O ÖDÜYOR SENİ BÜYÜK BİR

ÇIKMAZDAN KURTARIYOR.

SEN BU İYİLİGİN ALTINDA KALMAK İSTERMİSİN.?

NASIL OLSADA BEN BU ARKADAŞIMA İYİLİ YAPSAM

DİYE DÜŞÜNMEZMİSİN.?

AMA EGER İNSAN İSEN BU İYİLİGE KARŞILIK

VERMEK İSTERSİN.TEKRAR ETTİ EGER İNSAN İSEN.

İNSAN DEGİLSEN ZATEN UNUTUR GİDERSİN O İYİLİGİ.

BAK DEDİ ALLAHU TEALA BİZE BUNCA NİMETLER VERMİŞ.

BİZ BU NİMETLERİN ŞÜKRÜNÜ NİYE EDA ETMİYELİM,

GÜNDE 1,SAATİMİZİ NİYE ALLAH İÇİN AYIRMAYALIMKİ.

GÜNDE 5 VAKİT NAMAZI TOPLASAN BİR SAAT EDER.

BU SOHBETİN ÜZERİNE ADAM O andA TÖVBE ETTİ,

ABDES ALMAYA GİTTİ ,

VE O GİDİNCE ALLAH DOSTU BUYURDUKİ,

BU KARDEŞİNİZE SAHİP ÇIKIN ONDAN İYİ BİR

İNSAN OLUR.

TEKRAR GERİ GELDİ DİZ ÜSTÜ

OTURDU,VE YATSI NAMAZINI BİZİMLE BERABER EDA

ETTİ.
alıntı

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim.
Emegine Saglik. Allah Razi Olsun.
Hayirli Günler.
Rabbime Emanet Ol.

.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Hakikaten Allah önümüze Hidayete Erelim Diye Vesileler çikariyor Ama Biz Onlari Değerlendiremiyoruz.aslinda Bu Hayatin Her Safhasinda Da Böyle.özellikle Evlilikte Kendi Tercihimiz Kötü Olduysa Eğer Bunu Kader Kismet Kisvesi üzerinde Değerlendiriyoruz...selametle Kalin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt