Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
İnanamıyorum ya...ALLAH aşkına bu ne güzel bir tablo...
emeğine sağlık kardeşim ALLAH razı olsun...saklamak istiyorum hakkını helal et...
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
İnanamıyorum ya...ALLAH aşkına bu ne güzel bir tablo...
emeğine sağlık kardeşim ALLAH razı olsun...saklamak istiyorum hakkını helal et...

Sizde Allah'a emanet olun kardeşim. Selam ve dua ile kalın.
Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm
bu bir dogaçlama degil öyle degilmi
neden böyle birşey yapmışlar anlamadım gerçekten kılmışlarmı o şekilde yoksa show olsun diyemi yapmışlar bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim ha birde pusulamı götürmüşler yanlarında kıpleyi nasıl tahmin etmişler.....
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile______

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
_______selamün aleyküm
bu bir dogaçlama degil öyle degilmi
neden böyle birşey yapmışlar anlamadım gerçekten kılmışlarmı o şekilde yoksa show olsun diyemi yapmışlar bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim ha birde pusulamı götürmüşler yanlarında kıpleyi nasıl tahmin etmişler.....
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile______

Ve Aleykümüsselam Verahmetullahi Veberakatüh.

Show'da olabilir, dalgıç o anki vakit namazını kaçırmak istememişte olabilir.Dalgıçların bir belgesel programında yanlarında pusula taşıdıklarını görmüştüm.

Allah’ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun.
Allah (CC)'a Emanet olunuz.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Bu resimlerin buraya konulmasında ki gaye ise,
Namaza verilen ehemmiyet ve önemi bir nebze de olsa artırmak maksadı iledir.

Allah'a emanet olun kardeşim.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bu resimlerin buraya konulmasında ki gaye ise,

Namaza verilen ehemmiyet ve önemi bir nebze de olsa artırmak maksadı iledir.

_______rabbim razı olsun sizden elbetteki halis bir niyetiniz vardır ben gerçekten merak etttigim için sormuştum.. emeginize saglık..
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_______

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
€bru;620114' Alıntı:
Es-Selamün Aleyküm gerçekten çok ilginç bir paylaşım...ALLAH'a emanet olun...

Ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh.
Allah razı olsun kardeşim. Siz de Allah'a emanet olun.

hamdusena

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamün Aleyküm , umarım show amaçlı değil gerçek ibadet resmidir.
Selam ve Dua İle ...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamün Aleyküm , umarım show amaçlı değil gerçek ibadet resmidir.
Selam ve Dua İle ...

Diğer kardeşime verdiğim cevapta söylediğim gibi, bu resimlerin buraya konulmasında ki gaye, Namaza verilen ehemmiyet ve önemi bir nebze de olsa artırmak maksadı iledir diye yazmıştım.Sakın kızdığımı sanmayın.

Havada karada suda tüm kainatta ki canlılar kendilerine özgü Yüce Allah'ın bahşettiği bir şekilde Allah'ı zikretmekteler.

İnsanoğlu karada yaşadığından şükrünü su altına indiği zaman yapamazmı veya namazını kılıpmı su altına inmesi gerekir.

Show olabilirmi bunu dalgıca veya resmi çekene sormak lazım

O zaman bu resmi de protez bacak satan medikalci koymuş olabilirmi

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Diğer kardeşime verdiğim cevapta söylediğim gibi, bu resimlerin buraya konulmasında ki gaye, Namaza verilen ehemmiyet ve önemi bir nebze de olsa artırmak maksadı iledir diye yazmıştım.Sakın kızdığımı sanmayın.

Havada karada suda tüm kainatta ki canlılar kendilerine özgü Yüce Allah'ın bahşettiği bir şekilde Allah'ı zikretmekteler.

İnsanoğlu karada yaşadığından şükrünü su altına indiği zaman yapamazmı veya namazını kılıpmı su altına inmesi gerekir.

Show olabilirmi bunu dalgıca veya resmi çekene sormak lazım

O zaman bu resmi de protez bacak satan medikalci koymuş olabilirmi

SELAMÜN ALEYKÜM BEN GERÇEKTEN MERAK ETTİGİM İÇİN SORMUŞTUM HAKLISINIZ KATILIYORUM SİZE....

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM BEN GERÇEKTEN MERAK ETTİGİM İÇİN SORMUŞTUM HAKLISINIZ KATILIYORUM SİZE....

Aminenur kardeşim

Bu fotoğraf altına ise “Namazları kaçırmak / Ertelemek için sizin hâlâ bahaneleriniz olabilir. Ama en yakın zamanda bahane yerine pratik çözümler bulmalısınız!’” cümlesi yazılmış.

Benimde gerçekten merak ettiğim ise Su altında kılınan namaz kabul Olur mu olmaz mı sorusu ? Tabi bu soruyu en çok namaz kılan dalgıçların sorması gerekir ve bu soruda dalgıçları bağlar. Bizler karadayız.

hamdusena

Kayıtlı Kullanıcı
Anlıyorum sizi bende merak ettiğim için yazmıştım zaten.Allah razı olsun ...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Anlıyorum sizi bende merak ettiğim için yazmıştım zaten.Allah razı olsun ...

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah sizden de razı olsun kardeşim. Selam ve dua ile kalın.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
öMüR, EZANLA NAMAZ ARASI KADARDIR

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

Ve aleykümselam Cevdet abim. gözlerinize sağlık
ALLAH razı olsun..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ömür Ne Kadar Uzun Olursa Olsun

Hadis-i şerifte; (Allahü teâlâdan haya ediniz. Başkalarına kalacak olan şeyleri toplamakla vaktinizi kaybetmeyiniz. Kavuşamayacağınız şeyleri ele geçirmek için uğraşmayınız. İhtiyacınızdan fazla binalar yapmakla hayatınızı harcamayınız) buyurulmuştur.

Ölümün her an geleceğini düşünmelidir. Zira Enbiya suresinin otuzbeşinci ve Ankebut suresinin elliyedinci âyet-i kerimelerinde mealen; (Her canlı, ölümün tadını tadacaktır!) buyurulmuştur.

Bunun için, her insan ölecektir. Ölümden kurtuluş yoktur. Hadis-i şerifte; (Ömrü uzun, ibadetleri de çok olana müjdeler olsun!) buyuruldu.

Eshab-ı kiramdan Bera’ bin Azib hazretleri anlatır: “Bir cenazeyi götürdük. Resulullah efendimiz, kabir başına oturdu. Ağlamaya başladı. Mübarek gözyaşları toprağa damladı ve; (Ey kardeşlerim! Hepiniz buna hazırlanınız) buyurdu.”

Ömer bin Abdül’aziz hazretleri, bir âlimi görünce, ondan nasihat ister. O da; -Şimdi halifesin, istediğin gibi emredersin. Yarın öleceksin, der. -Biraz daha söyle deyince; -Adem aleyhisselama kadar, bütün dedelerin ölümü tattı. Şimdi sıra sana geldi, buyurur. Halife, uzun zaman ağlar.

Hadis-i şerifte; (İnsanlara vaiz olarak ölüm yetişir. Zenginlik isteyene, kaza ve kadere iman etmek yetişir) buyuruldu.

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: “Dünya, zevk için, lezzet için yaratılmadı. Ahiret, bunun için yaratılmıştır. Dünya ile ahiret, birbirinin zıddı, tersidir. Birini sevindirmek, ötekinin gücenmesine sebep olur. Yani, birinde zevk aramak, ötekinde elem çekmeye sebep olur. O halde, dünyada nimetleri, lezzetleri çok olanlar, bunlara lazım olan şükrü yapmazlarsa ahirette çok korkacak, çok acı çekecektir. Bunun gibi, dünyada tehlikelerden sakındığı, çalıştığı halde çok acı çeken mümin, ahirette çok lezzete kavuşacaktır. Dünyanın ömrü, ahiretin uzunluğu yanında, deniz yanında bir damla kadar bile değildir. Daha doğrusu, sonu olan, sonsuz ile ölçülebilir mi?”

Ahmed Gazali hazretleri, sık sık şöyle nasihat ederdi: “Şunu iyi bilin ki, insanlar bu alemde yolculuk halindedirler. Onların ilk konakları beşik, sonuncusu ise kabirdir. Hakiki vatan, ya Cennet veya Cehennemdir. İnsan ömrünün en kıymetli sermayesi vakitleridir. Şehveti ve şehevi arzuları, yolunu kesen eşkıyadır. Kazancı ve kârı; Cenneti ve oradaki ebedi nimetleri elde etmek, Allahü teâlânın rızasına ve cemaline mazhar olmaktır. Zarar ise; Cehennemde çeşitli azaplara maruz kalmak, Allahü teâlânın rahmet ve cemalinden uzaklaşmaktır. Kim hesapsız Cennete girmek isterse, vakitlerini Allahü teâlânın beğendiği şeylerle geçirsin. Kim ahirette, hasenat kefesinin ağır gelmesini isterse, vakitlerinin çoğunu ibadet ve taatla geçirsin.”

Abdülkadir Geylani hazretleri; “Hayatta olduğunuz müddetçe, ömrü fırsat biliniz. Bir müddet sonra hayat kapısı kapanacak, bu dünyadan ayrılacaksınız. Gücünüz yettiği müddetçe hayırlı işler yapmayı ganimet biliniz. Tevbe kapısı açıkken ve elinizde bu imkan varken bunu fırsat biliniz. Tevbe ediniz. Dua etmeye imkanınız varken, dua ediniz. Salih kimselerle beraber olmayı fırsat biliniz” buyurmaktadır.

Abdullah-ı Ensari hazretleri de buyuruyor ki: “Dünya ne demektir biliyor musunuz? Gönlüne gelen ve seni Allahü teâlâdan uzaklaştıran her şey, dünya demektir. Seni Ondan başka bir şey ile meşgul eden her şey de fitnedir. Bu kısa ömrü, Allahü teâlâdan uzaklaştıran şeylere yaklaşmakla geçiren, Ondan başka şeylerle meşgul olan kimse, ahiretini harap etmiş olur. Bu ise, akıl sahiplerinin yapacağı şey değildir.”

Ebü’l Hasan-ı Harkani hazretleri ise; “Ömrüme bakınca, yetmiş üç yıllık ibadetlerimin hepsini, bir saatlik kadar kısa, günahlara bakınca da, Nuh aleyhisselamın ömrü kadar uzun gördüm” buyurmuştur.

Netice olarak, ömür ne kadar uzun olursa olsun, ölüm yüz gösterince, o uzunluğun hiçbir faydası olmaz.

Alıntıdır
Osman Ünlü - Makaleler

Emeğinize sağlık kardeşim. ALLAH razı olsun değerli katkılarınız için...
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve dua ile kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt