Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neo türbanlı ağır makyajlı first layd (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Bunlar sadece kendilerini uyutmuyorlar. bu sayede misyonerliğin en büyüğünü yapıyorlar. sokaklarda başına enteresan enteresan şeyler (başörtüsünden bahsediyorum) takmış ancak orası burası dışarda, önüne gelenle konuşan, ağzını bir karış açıp sağa sola gülen, edepsiz, terbiyesiz İmandan ahlaktan yoksun insanların dolmasına sebep oluyorlar.
Farkında olmadan "Dini bilgim var" diye geçinen genç kızların dini yok etmesine seyirci kalıyoruz. Sorsan Allahı bilir, dini bilir ama neden böyle giyindin desen bir ton laf ederler, Dinlerinden, inançlarından bahsederler.

Çok üzülüyorum. Bazen düşünüyorum etrafta bırakın her zaman Allahı anmayı, dine saygı göstermeyi evlenilecek kız görmek bile zorlaştı.
Bazen düşünüyorum böyle birileri ile evlenmek ne kadar doğrudur. Belki doğruyu gösteririm diye düşünüyorum onlar on yanlış ile benim çok doğrumu götürürler diye korkuyorum.

Bacılarımızda etraftan çok rahat etkileniyorlar.
s.a...
asıl tebliğe muhtaç olan bu ülkenin evladı iken
bunlar vatikanı memnun etsin....
tebliğ hepimizin işidir burda haklılar ama yaptıklar tebliğ değildir....
hoşgörü ve diyalog efendimizin gitti yol bu değildi.....
buna bir çok örnek veebiliriz....
rahmetli allah ona milyon rahmet etsin said nursi radyallahu anh
(bir yerde okumuştum) talebesi tebliğ için yurt dışına gitmek isterken ilk önce burası(türkiye) dedi bunlar ilk önce vatikan....
nerden nereye...
vesselam...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
zaten sanane bana ne diye diye islam bu hale geldi yani sizin gibi
zihniyetler yüzünden....
madem ılımlı islam islamı sevdirmeye çalışıyor
ıslamda namahremle tokalaşmak var mı bu islama ters değil mi?
yada türbanını takıyorsun iyi ne güzel o makyaj ne hafif olsa neyse ağır makyaj...gelme o zman o taoplantıya olsun bitsin....
gayrimeşru işlerle islama hizmet edilmez....
ne değerler gidiyor o ortamda....sen cumhurbaşkanının hanımısın bütün toplum seni örenek alıyr senin yaptığın şey ise örnek alınacak değil kınanıcak bir şeydir....
kardeş siz yine vurdum duymaz olmaya her koyun kendi bacağından asılır tabirini kullanmaya devam edin ...
ondan sonra neden islam bu halde diyin oldu mu???

son olark şu eklemeyi yapayım bunun böyle olucağını hükümet biliyordu...
başörtüsüne karşı laiklıği savunulduğunu vs..vs...
sen bunu bile bile çıktın yola...

sa kaendinizi 1saatligine hayrunnisa gülün yerine koyun ve birde düşüncelerinzi bu şekilde analiz edin lütfen

s.a...
ben olsaydım bu yola çıkmazdım....
çünkü şuanki politika vahimdir....
medem bu yola çıkmışım yabancı erkeklerin elini almazdım...
burda allah'ın rızası olmalı değil mi?
kulu razı eteyi düşünüyorsanız yavaş yavaş sapıtıyorsunuz demektir...
hicap çizgisine girelim
vesselam...

adl

Kayıtlı Kullanıcı
evet islam güneşi kardeşim sana katılıyorum.memlekette okadar çok sorun varki çözülmesi gereken biz hala şu türban şöyle butürban böyle makyajı şöyle bunlarla zaman harcıyoruz.kardeşim türban türbandır. şöyle olmuş böyle olmuş aman makyajı şöyle olmuş bunlar hep boş işler herkesin aklıbaşında kocası başında hepimizden daha akıllı daha tecrübeli daha tahsilliler diye düşünüyorum.onlar kendine yakışanıyaparlarherzaman inşaallah.ALLAH yardımcıları ve yardımcımız olsun herişimizde inşaalah.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
tevhiteri

tevhiteri

evet islam güneşi kardeşim sana katılıyorum.memlekette okadar çok sorun varki çözülmesi gereken biz hala şu türban şöyle butürban böyle makyajı şöyle bunlarla zaman harcıyoruz.kardeşim türban türbandır. şöyle olmuş böyle olmuş aman makyajı şöyle olmuş bunlar hep boş işler herkesin aklıbaşında kocası başında hepimizden daha akıllı daha tecrübeli daha tahsilliler diye düşünüyorum.onlar kendine yakışanıyaparlarherzaman inşaallah.ALLAH yardımcıları ve yardımcımız olsun herişimizde inşaalah.
S.A doğrusunuz size katılıyorum.onlar bizden akıllılar.onlar bizden tahsilliler.akıllı olmayan benim beni biz müslümanız.müslümanlıktanda tav,z vermeyiz diye kandırıldım.onlara oy verdiğim için ben akılsızım.a.e.o

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

s.a...
gündemi takip etmiyorsunuz galiba....
terörö olayı olmadan önce en çok konuşulan konu bu idi demiştim...
yani bu sadece bizim tartıştığımız bir şey değil...
haklsın sanane banane
kandırılan biz olunca bize ne tabiii.
dediğim gibi ılımlı islam bu olsa gerek...
vesselam...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
S.A doğrusunuz size katılıyorum.onlar bizden akıllılar.onlar bizden tahsilliler.akıllı olmayan benim beni biz müslümanız.müslümanlıktanda tav,z vermeyiz diye kandırıldım.onlara oy verdiğim için ben akılsızım.a.e.o
s.a...
talı su müslümanlar bunlar amcam....
onlar her şeyin en iyisini bilir...
bunla ilgili bir formda açmıştım...
sizde tam yerinden yakalıadınız
vesselam...

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bence politikayı olaylarını karıştırmayalım olaya.
Lüzumu olan İslamı doğru anlamaktır. Örtünmede ki şekil 2 dir.
1- zahirini (görüneni örtmek)
2- Takva elbisesi dir

öncelikle takvayı anlatmamız gerekli.
Lise döneminde nur cemaatinin dersanesine gittim. Orada anladım ki asıl ayrımcılığı yapanlar, dini baltalayanlar, islamı ılımlılaştıranlar onlardı.

Ne kadar vahim bir durumdur ki günümüzde kızlar boya küpü, erkekler hibbi, züppe olmuşlardır.
Geçenlerde ankaranın meşhur caddelerinden birine işim düşmüştü. Gördüğüm manzara karşısında şaşırdım kaldım.

( Kızlar erkekler yanyana, ne kızların kız olduğu belli, ne erkeklerin erkek oldukları belli. Kızlarda elbise ne gezer, yürüyen çıplak vitrin mankenleri sanki. Erkeklerde ise ne saç belli ne sakal.)
Çok üzüldüm. Üniversitede iken bir tiyatro sergilemiştik. Fatih sultan mehmet hz. günümüze geliyor. İstanbulun halini görünce
"Bunlar için mi feth ettik biz buraları, bunlar için mi kanımızı, canımızı verdik" diye serzenişte bulunuyordu. Bir anda aklıma bu geldi.

Böyle olmamalıydı osmanlı torunları, böyle olmamalıydı malazgirtte beyaz elbise ile savaşıp ölürsem kefenim olsun diyen alparslanların torunları. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Çanakkale şehitlerinin torunları böyle olmamalıydı.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Bence politikayı olaylarını karıştırmayalım olaya.
Lüzumu olan İslamı doğru anlamaktır. Örtünmede ki şekil 2 dir.
1- zahirini (görüneni örtmek)
2- Takva elbisesi dir

öncelikle takvayı anlatmamız gerekli.
Lise döneminde nur cemaatinin dersanesine gittim. Orada anladım ki asıl ayrımcılığı yapanlar, dini baltalayanlar, islamı ılımlılaştıranlar onlardı.

Ne kadar vahim bir durumdur ki günümüzde kızlar boya küpü, erkekler hibbi, züppe olmuşlardır.
Geçenlerde ankaranın meşhur caddelerinden birine işim düşmüştü. Gördüğüm manzara karşısında şaşırdım kaldım.

( Kızlar erkekler yanyana, ne kızların kız olduğu belli, ne erkeklerin erkek oldukları belli. Kızlarda elbise ne gezer, yürüyen çıplak vitrin mankenleri sanki. Erkeklerde ise ne saç belli ne sakal.)
Çok üzüldüm. Üniversitede iken bir tiyatro sergilemiştik. Fatih sultan mehmet hz. günümüze geliyor. İstanbulun halini görünce
"Bunlar için mi feth ettik biz buraları, bunlar için mi kanımızı, canımızı verdik" diye serzenişte bulunuyordu. Bir anda aklıma bu geldi.

Böyle olmamalıydı osmanlı torunları, böyle olmamalıydı malazgirtte beyaz elbise ile savaşıp ölürsem kefenim olsun diyen alparslanların torunları. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Çanakkale şehitlerinin torunları böyle olmamalıydı.
s.a..
azizim merhum said nursi radyallahu anh'ı ve gerçek has şakirtleri bu işin dışında tutalım
ve belirtelim....
yoksa karmaşa olur....
s.a..

holalı

Kayıtlı Kullanıcı
selamaleyküm bence ortada tartışılacak bir şey yok şu an önemli olan herkesin inadına devletin zirvesinde bulunan kimselerin eşlerinin başında örtü varya bu yeter gerisi sonraki mesele

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a..
azizim merhum said nursi radyallahu anh'ı ve gerçek has şakirtleri bu işin dışında tutalım
ve belirtelim....
yoksa karmaşa olur....
s.a..

a.s.
Fatma hanım. Öncelikle sizi tuturlı olmaya davet ediyorum.

Az önce bazı cemaatler ve dini yozlaştırmaları hakkında bazı yorumlar yazdım. Yanlış hatırlamıyorsam sizde
bazı tv. ve bazı yayın organları ile bunu yapıyorlar gibisinden şeyler yazmıştınız.
neyse bu konuyu başka zamana bırakalım.

Said nursi muhterem, bilgili bir za'ttır. Ancak şimdilerde onun yolunda gidenler Fethullah GÜLEN isimli birine bağlıdırlar. Ne kadar acı ki bu kişininde şimdilerde DİNLER ARASI DİYALOGUN baş kahramanlığını yaptığını hatırlatmak istiyorum.

İstisnalar kaideyi bozmaz.
Hz. Ali'de çok muhterem bir zattır ve canını Peygamber efendimizin yoluna verecek kadar çok sevmiştir. Ancak ne var ki günümüzde sözde hz Ali yi sevenlerin e kadar sapık bir düşünce içerisinde olduğunu herkes bilmektedir.

Said nursi muhterem za't olabilir ancak onun yolunda gidenlere ne demeli.

İş zatı ve yolunu tartışmaya kalırsa söylenecek çok şeyler var.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Kişilerle ziyadesiyle uğraşıldığı kanaatindeyim.

Rahatsızlık duyulan hal ve hareketlerden ilgili kişi habedar edilmelidir.
Ayrıca devletin başının ve eşinin sanıyorum dini konularda bilgileri var gibi.
Eğer ifrat- tefrit noktasında ise bazı tutumları direkt kendilerine ulaşılması gerekmektedir. Burada yazıp çizmekle bir mesafe elde edilmez. (Eleştirilen makam ve kişiye dikkat edilmeli)

Ayrıca FATAMA ZEHRA kardeş sanırım biraz takıntılı birisiniz. Bu siteden özel mesaj yollanmıyor sanırım olsaydı özel mesajla bir kaç notum vardı iletecektim ama maalesef yok yada ben göremedim.

Sizin elinizde ne tür bir cihaz var bilemiyorum. Kimlerin has şakirt veya has nur talebesi olduğunu veya olmadığını nasıl seçiyorsunuz.
Veya yorumlarınız da illa has olan veya olmayan diye ayrım yaparak birilerine çamur atmayı şiarmı edindiniz. Bunun için bir yerden veya yerlerden görevmi aldınız merak ediyorum.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a..
ve belirtelim....
yoksa karmaşa olur....
s.a..

"asıl tebliğe muhtaç olan bu ülkenin evladı iken
buna bir çok örnek veebiliriz...."

yukarıda ki sözlerin size ait olduğunu hatırlatmama gerek yoktur artık.

orada sizinde kastettiğiniz F.Gülen'dir.
Şimdi de bana nur cemaati dediğim için kızıyorsunuz.
Kendi söylediklerinizi unutuyorsunuz

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

Eğer ifrat- tefrit noktasında ise bazı tutumları direkt kendilerine ulaşılması gerekmektedir. Burada yazıp çizmekle bir mesafe elde edilmez. (Eleştirilen makam ve kişiye dikkat edilmeli)

Ayrıca FATAMA ZEHRA kardeş sanırım biraz takıntılı birisiniz. Bu siteden özel mesaj yollanmıyor sanırım olsaydı özel mesajla bir kaç notum vardı iletecektim ama maalesef yok yada ben göremedim.

Sizin elinizde ne tür bir cihaz var bilemiyorum. Kimlerin has şakirt veya has nur talebesi olduğunu veya olmadığını nasıl seçiyorsunuz.
Veya yorumlarınız da illa has olan veya olmayan diye ayrım yaparak birilerine çamur atmayı şiarmı edindiniz. Bunun için bir yerden veya yerlerden görevmi aldınız merak ediyorum.

sivetok kardeşim Allah ebeden razı olsun benim yazmak istediklerimi aynen yazmışsınız...FATMA ZEHRA kardeşime de soruyorum daha önce de sormuştum...hakiki müslüman böylemi olmalı...siz günlük hayatınızda da sürekli eleştiri yapan birisiniz galiba...lütfen karalama politikasından vazgeçin artık, herkezin fikrine katılmayabilirsiniz ama en azından saygı duyun...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
"asıl tebliğe muhtaç olan bu ülkenin evladı iken
buna bir çok örnek veebiliriz...."

yukarıda ki sözlerin size ait olduğunu hatırlatmama gerek yoktur artık.

orada sizinde kastettiğiniz F.Gülen'dir.
Şimdi de bana nur cemaati dediğim için kızıyorsunuz.
Kendi söylediklerinizi unutuyorsunuz

s.a...
f.güleni sevmem evet orda belirttiğimde kendisidir...
yalnız said nusi radyallahu anh'laf edilmesine karşıyımdır....
onu ve has şekirtlerini bu işin dışında tutalım dedim....
sözlerimin arkasındayım...
yalnış anlayan sizsinizdir....
f.gülenle said nusiyi aynı kefeye koymayalım....
nurların lideri olmayı kendisine üstaz hazretleri vermemeiştir....
kendisi arada sıyrılmıştır...
o yüzden her nurcu f.güleni desteklemez...
ki benim böyle tanıdığım bir çok nur okuyucyazıcı var....
anlatabildimse ne ala...
selametle....

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

s.a...
anti diyaolg ve f.gülenciyim....
takıntı değil....
neden hatalar ortaya çıkınca bu kadar kızıyorsunuz....
bu yaklaşımınız neden....
sizin hatalara aklı selim şekilde izah etmeniz yerinde bana laf yetiştiriyorsunuz...
karalama değil doğrular azizim....
selametle....

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
f.güleni sevmem evet orda belirttiğimde kendisidir...
yalnız said nusi radyallahu anh'laf edilmesine karşıyımdır....
onu ve has şekirtlerini bu işin dışında tutalım dedim....
sözlerimin arkasındayım...
yalnış anlayan sizsinizdir....
f.gülenle said nusiyi aynı kefeye koymayalım....
nurların lideri olmayı kendisine üstaz hazretleri vermemeiştir....
kendisi arada sıyrılmıştır...
o yüzden her nurcu f.güleni desteklemez...
ki benim böyle tanıdığım bir çok nur okuyucyazıcı var....
anlatabildimse ne ala...
selametle....

Benim ağzımdan Said nursi yi kötüleyici bir laf çıktı ise benden kötüsü yok. Ben said nursi ye karşı bi laf etmedim.

Nurcularla alakalı da 1 tek şey söyledim. siz eğer okuduklarınızı anlama kabiliyetiniz yoksa yazdıklarınızında ne anlama geldiğini, çeliştiğini anlayamıyorsunuz demektir.

meves19

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar nurcular hakkında yoırum yapabilmek için lütfen ii araştırma yapınn ondan sonra buraya yazın

meves19

Kayıtlı Kullanıcı
1, said nursi hiçbir din eğitimi almamıştır bunu araştırabilirsiniz gülen cemiasıda çok karışıktır onlar kendi aralarında farklı kollara ayrılmışlardır o yüzden herşeyiii ince eleyip sık dokumak lazım eğer yanlışım varsa söyleyebilirsiniz

fatma25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH (c.c.)razı olsun kardeşim emeğine sağlık:G

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Benim ağzımdan Said nursi yi kötüleyici bir laf çıktı ise benden kötüsü yok. Ben said nursi ye karşı bi laf etmedim.

Nurcularla alakalı da 1 tek şey söyledim. siz eğer okuduklarınızı anlama kabiliyetiniz yoksa yazdıklarınızında ne anlama geldiğini, çeliştiğini anlayamıyorsunuz demektir.
Lise döneminde nur cemaatinin dersanesine gittim.

s.a....
bakın bazı kesimler herkes değil nurcu denildi mi said nursi=f.gülen biliyor....
buna meydan vermemek için nur cemaati dediniz mi said nursi ve has şakirtlerinin bu konudan beri olduğunu belirtmeniz gerektiğini dile getirdim....
sizin kast etmek istediğinizi ben anladım hadi beş on kişi anladı ama her okuyan anlayamaz....
bu yüzden belirtme yapalım oldu mu?
şimdi anlama kabiliyeti konusunda biraz tefekküre dalın derim....
selamtle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt