Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neo türbanlı ağır makyajlı first layd (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim tamam yapılan bir yanlış var portadaama ben şunu düşünüyorum mümin müminin ayıbını örtmeli bu kdar agresif ve eleşrirel olmak çok yanlış.bir yanlış yapılmış bunu herks yapıyor o nden yapmasın diye bir düşüncem yok asala hayrunnisa gül devlet zirvesindeki bayanlardan bir olduğu için çok göze çarpıyor tabiki.ama eletirmek yerine bunun üstünüörtelim.beide oda bundan pişmanlık duymuş olablir

havza

Kayıtlı Kullanıcı
slm

slm

S.a
Emeğine sağlık kardeşim. bizlerin düşüncelerine tercüman olmuşsun..
Ehl-i sennet hanımefendisi mütevazi olur. köşkü baştan aşağı dekore ettirmez.
Allah ıslah etsin.
İnsanlar bir takım şeyleri suistimal edip kendilerini daha farklı gösterip insanların saf temiz duygularını kullanıyorlar dini bile kendilerine alet ediyorlar kabatte gizli ibadette fakat insanlarımız... neyse ben fazla insaların özellerine girmeyim allah ıslah etsin Rabbim herkesin kalbine göre mükatafını versin.
Selam ve dua ile...

slm alykm doğrusun leyla kardeşim zaten bizler fazla konşursak sustururlar allah c.c dinini tamamlayacak hiç birşey böyle kalmayacak ozaman sıra b,ize gelecek inşallah kardeşim a.e.o

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim tamam yapılan bir yanlış var portadaama ben şunu düşünüyorum mümin müminin ayıbını örtmeli bu kdar agresif ve eleşrirel olmak çok yanlış.bir yanlış yapılmış bunu herks yapıyor o nden yapmasın diye bir düşüncem yok asala hayrunnisa gül devlet zirvesindeki bayanlardan bir olduğu için çok göze çarpıyor tabiki.ama eletirmek yerine bunun üstünüörtelim.beide oda bundan pişmanlık duymuş olablir

s.a...
siz mi beni anlamak istemiyorsunuz...
yaoksa nalmamak için elinizden gelini yapıyorsunuz...
güzel kardeşim....
canım kardeşim....
bu yola girerken bir takım şeyleri göze almış olmanız lazım değil miş?
diyorum ki belli bir kesimi temsil ediyor temsil niteliğinde olduğu için uyarılması gerekir...
buradaki ayıptan ziyade hatadır..hatalarınıda insanlara söylemek gerekirki tekrar etmesinler....
sıradan bir insana dahi hatasının gizlice söylenmesi gerekirki tekrar edilmesin....
hem sen belli bir kesimi temsil ediceksin sonra hata yapıcaksın sonrada görmezlikten geliceksin....
ben şahsen rahatsızlı duyduğum için belirttim....
unutmayın yapılan ayıpdan ziyade hatadır...
selamtle...

fatihokay

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.....
zaten sanane bana ne diye diye islam bu hale geldi yani sizin gibi
zihniyetler yüzünden....
madem ılımlı islam islamı sevdirmeye çalışıyor
ıslamda namahremle tokalaşmak var mı bu islama ters değil mi?
yada türbanını takıyorsun iyi ne güzel o makyaj ne hafif olsa neyse ağır makyaj...gelme o zman o taoplantıya olsun bitsin....
gayrimeşru işlerle islama hizmet edilmez....
ne değerler gidiyor o ortamda....sen cumhurbaşkanının hanımısın bütün toplum seni örenek alıyr senin yaptığın şey ise örnek alınacak değil kınanıcak bir şeydir....
kardeş siz yine vurdum duymaz olmaya her koyun kendi bacağından asılır tabirini kullanmaya devam edin ...
ondan sonra neden islam bu halde diyin oldu mu???

son olark şu eklemeyi yapayım bunun böyle olucağını hükümet biliyordu...
başörtüsüne karşı laiklıği savunulduğunu vs..vs...
sen bunu bile bile çıktın yola...

s.a....

selamünaleyküm FATMA kardeşim elbette haram olan bir şeyi hoş görmek mümin işi değil fakat sizin yaptığınız eleştirilerde uygun değil bunları anlatmanın daha müspet bir yolu olmalı değilmi yoksa elimize alalım bir silah çıkalım sokağa makyaj yapan testtürlü bayanları tek tek vuralım.Sanki cennet cehennem sahibi bizimmiş gibi (haşa) sen cennete sen cehenneme diye ayıralım.Bence dinimizi böyle sizin uyguladığınız metodla kimseye anlatamayız daha çok soğuturuz.ALLAH(C.C)RAHMAN esması ile inanana inanmayana dünyada rızklandırıyorken bizim ne haddimize o açıktı bu kapalıydı demek eleştirileri çok yanlış buluyorum ve eleştiriniz siyasi yönlü olduğu kanısındayım.
selam ve dua ie kardeşim ALLAH(C.C) emanet olun.
i

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm FATMA kardeşim elbette haram olan bir şeyi hoş görmek mümin işi değil fakat sizin yaptığınız eleştirilerde uygun değil bunları anlatmanın daha müspet bir yolu olmalı değilmi yoksa elimize alalım bir silah çıkalım sokağa makyaj yapan testtürlü bayanları tek tek vuralım.Sanki cennet cehennem sahibi bizimmiş gibi (haşa) sen cennete sen cehenneme diye ayıralım.Bence dinimizi böyle sizin uyguladığınız metodla kimseye anlatamayız daha çok soğuturuz.ALLAH(C.C)RAHMAN esması ile inanana inanmayana dünyada rızklandırıyorken bizim ne haddimize o açıktı bu kapalıydı demek eleştirileri çok yanlış buluyorum ve eleştiriniz siyasi yönlü olduğu kanısındayım.
selam ve dua ie kardeşim ALLAH(C.C) emanet olun.
i
a.s...
kardeş celalli anıma denk geldiğini izah ettim...
vesselam...

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim makyajın günah oldugunu biliyorum lakin vaz geçemiyorum inşallah vazgeçecem selametle

yamanni

Kayıtlı Kullanıcı

selamun alaykum kardesim. fatma kardesimin yaptigi dogrudur.cunku alanen yapilan hatalar alanen uyarilir.eger alanen yapilmamis olsaydi gider gizlice uyarirdik oyle degil mi.

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
eee.... ne yapsınlar uyum sağlamak için şekilden şekile giriyorlar başörtü demeye bin şahit isterler o yaptıklara modele beğendirmek istedikleri sevmeye çalıştırdıkları o modeli bile beğenmediler bir cümle vardı hadis mi bilmiyorum Rabbinin rızasını düşünmez insanların rızasını düşünürsen Rabbin seni onlara musallat eder yine de çok konuşmak istemiyorum ne de müslüman kardeşlerimizdir şu ılımlı islam lafıda bir hoş islam islamdır ılımlısı ılımsızı mı olurmuş...evet şu chpli kadın sinir etti beni bir taneside rahibeleremi ne benzetmiş benzeten benzetene ama müslüman kadın imajı diyen olmadı bir türlü demek ki tesettür bu değil ki bellegelenmiş oldu...

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
aslında bütün bu tartışmalara gereksinim bırakan nedir bizi arkadaşlar biliyor musunuz?Hayrunisa Gül ün çok farklı tarzda bir türban modeli ortaya koymasıdır.daha önce böyle bir model görmediğimiz için yadırgadık.şapka modeli türban,makyaj vs.öyle güzel bir resepsiyona basit bir türban modeliyle çıkmak istememiştir.cumhurbaşkanı hanımına layık bir şekilde giyinmek istemiştir.ki nitekim de öyle.modacısı Dilek Hanif den yardımı kendisi istemiştir.yapılan modeli de kendisi uygun bulmuştur.makyajı da ağır değildir.o geceye yakışmıştır.bu konuda iyi kötü demek bize düşmez.Her şeyin en iyisini en doğrusu Allah bilir.o yüzden bence bu konu kabak tadı vermiştir.beğenmeyen beğenmez.saygılar.selametler

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
aslında bütün bu tartışmalara gereksinim bırakan nedir bizi arkadaşlar biliyor musunuz?Hayrunisa Gül ün çok farklı tarzda bir türban modeli ortaya koymasıdır.daha önce böyle bir model görmediğimiz için yadırgadık.şapka modeli türban,makyaj vs.öyle güzel bir resepsiyona basit bir türban modeliyle çıkmak istememiştir.cumhurbaşkanı hanımına layık bir şekilde giyinmek istemiştir.ki nitekim de öyle.modacısı Dilek Hanif den yardımı kendisi istemiştir.yapılan modeli de kendisi uygun bulmuştur.makyajı da ağır değildir.o geceye yakışmıştır.bu konuda iyi kötü demek bize düşmez.Her şeyin en iyisini en doğrusu Allah bilir.o yüzden bence bu konu kabak tadı vermiştir.beğenmeyen beğenmez.saygılar.selametler

s.a...
o taktığı başörtü mü idi?

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim makyajın günah oldugunu biliyorum lakin vaz geçemiyorum inşallah vazgeçecem selametle

Ağır konuşmak istemem ancak bazı konularda çok çabuk kızıyorum.
Günah olduğunu bile bile günah işlemekte ne oluyor. Kim için makyaj yapıyorsun? Ne için, Sokaktaki serserileri kendine bakıtmak için mi?
İşlediğin günahlar sana yetmediği için mi?
Yoksa günahın ne olduğunu bilmediğin için mi? Cehennemin ne olduğunu bilmediğin için mi?

Sahabeden birisi bir zenciyi görmüş kapkara olduğu için gülmüş.
Bunun üzerine o zenci de adama dönerek
- Ne o! Boyama mı gülüyorsun yoksa beni bu renge boyayana mı?
demiştir.
Buradanda anlaşılacağı üzere Allahın boyasından daha güzel boya mı var?

Bu dünya da güle güle günah işleyenler öteki dünya da ağlaya ağlaya çekeceklerdir.

Herkes sizin gibi düşünse ne olur? Ne olur ben söyleyim ILIMLI İSLAM, DİNLER ARASI DİYALOG gibi saçma sapan şeyler ortaya çıkar. Maazallah bu da insanı şirke götürür. Lütfen konuştuklarımıza dikkat edelim.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
ILIMLI İSLAM NEDİR?
Bunu ilk çıkaranlarda kimler?
Bazı şeyleri söylesem inanın aranızdan bir çoğu bana saldırırsınız.
İslamın bu hale gelmesinin sebepleri arasında günümüzde revaçta olan bir cemaat var.
Bu cemaat sadece başını kapatmakla örtünme olduğunu, kapalıyım dedirttiren bir cemaat.
Bakıyorsunuz hocaları şimdide DİNLER ARASI DİYALOG gibi bir saçmalığı yaymaya çalışıyorlar.

- Müşrikleri dost edinmeyiniz
hadisi şerifi varken diyalog çıkarıyorlar.

hristiyanlık, musevilikle diyaloga kalkarsanız. İnsanınız başını örterken orasını burasını açmayı öğrenir. Onlar sizde Allahı mı öğrenecek?

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
ILIMLI İSLAM NEDİR?
Bunu ilk çıkaranlarda kimler?
Bazı şeyleri söylesem inanın aranızdan bir çoğu bana saldırırsınız.
İslamın bu hale gelmesinin sebepleri arasında günümüzde revaçta olan bir cemaat var.
Bu cemaat sadece başını kapatmakla örtünme olduğunu, kapalıyım dedirttiren bir cemaat.
Bakıyorsunuz hocaları şimdide DİNLER ARASI DİYALOG gibi bir saçmalığı yaymaya çalışıyorlar.

- Müşrikleri dost edinmeyiniz
hadisi şerifi varken diyalog çıkarıyorlar.

hristiyanlık, musevilikle diyaloga kalkarsanız. İnsanınız başını örterken orasını burasını açmayı öğrenir. Onlar sizde Allahı mı öğrenecek?

s.a...
geçenlerde bunun istişaresini yaptık....
dinler arası diyaloğu savunalar revaçta...
onlar efendimize küfrediyorlar papa diyalog misyonerlik faaliyetinin hızlanması için araçtır diyor...
f.gülen ve etrafındakiler buna destek veriyor....
kiminle xdiyaog kurulacaksa....
ılımlıislammış....
ılımlı islam ancak müslümanın teviz vermesidir....
bu kadar olaylar karşısında susup kalmak ılımlı islam olsa gerek....
çokta iyi başarıyrlar...
o cemaat tv...gazetesiyle buna destek oluyor...
taraf tutma yok deniliyor ama bunlar tutuyor ki nitekim
anti amerikan yazısı yüzünden yazarlarını kovdular vs..vs....
bu hükümetle bu cemaat elele...
böyle ılımlı islam diyerek kendilerini uyutsunlar....
vesselam...

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
tevhiteri

tevhiteri

a.s...
amcam kur'anda tarif edilen örtü başka....
bu model aslından sapmış durumda....
amacı belli saçını kapatıyor ama
islama uymuyor...
vesselam....
S.A sana katılıyorum.ilave olarak diyorumdi örtünmek sadece teni örtmek ,başı örtmek degil.insanların bakışını üzerine cekmemek.her şeyin bir adabı var.bu formma konu oluyorsa.hatalıdır vesselam

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
siz mi beni anlamak istemiyorsunuz...
yaoksa nalmamak için elinizden gelini yapıyorsunuz...
güzel kardeşim....
canım kardeşim....
bu yola girerken bir takım şeyleri göze almış olmanız lazım değil miş?
diyorum ki belli bir kesimi temsil ediyor temsil niteliğinde olduğu için uyarılması gerekir...
buradaki ayıptan ziyade hatadır..hatalarınıda insanlara söylemek gerekirki tekrar etmesinler....
sıradan bir insana dahi hatasının gizlice söylenmesi gerekirki tekrar edilmesin....
hem sen belli bir kesimi temsil ediceksin sonra hata yapıcaksın sonrada görmezlikten geliceksin....
ben şahsen rahatsızlı duyduğum için belirttim....
unutmayın yapılan ayıpdan ziyade hatadır...
selamtle...
selamün aleyküm kardeşim.
öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki yazdığınız yorumlarınızdaki agresiflikten forum içinde rahatsız oluyorum.lütfen biz müslümanız kardeşiz böyle birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım yumuşak davranalım.ben karşımdaki insanı anlayabilecek kadar oturmuş bir insanım.söylediniz şimdi siz bunu tamam hata bu şimdi bunu kime söylediniz bize hatanın insanlar söylenmesi gerekir diyorsunuz.bir hakl olarak hayrun nisa hanımın bu rahatsızlığımızdan haberi var mıdır.burda bunu konuşmak nasıl bir davranıştır.size göre doğru olan bana göre yanlışl olabilir ama bu benim sizi anlamadığım anlamına gelmez.

biz zaten müslümanlar olarak bu yapılanınyanlış olduğunu biliyoruz ve bunun idrakindeyiz ama burda bu konunun konuşulması beni rahatsız etti
selmetle

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
geçenlerde bunun istişaresini yaptık....
dinler arası diyaloğu savunalar revaçta...
onlar efendimize küfrediyorlar papa diyalog misyonerlik faaliyetinin hızlanması için araçtır diyor...
f.gülen ve etrafındakiler buna destek veriyor....
kiminle xdiyaog kurulacaksa....
ılımlıislammış....
ılımlı islam ancak müslümanın teviz vermesidir....
bu kadar olaylar karşısında susup kalmak ılımlı islam olsa gerek....
çokta iyi başarıyrlar...
o cemaat tv...gazetesiyle buna destek oluyor...
taraf tutma yok deniliyor ama bunlar tutuyor ki nitekim
anti amerikan yazısı yüzünden yazarlarını kovdular vs..vs....
bu hükümetle bu cemaat elele...
böyle ılımlı islam diyerek kendilerini uyutsunlar....
vesselam...

Bunlar sadece kendilerini uyutmuyorlar. bu sayede misyonerliğin en büyüğünü yapıyorlar. sokaklarda başına enteresan enteresan şeyler (başörtüsünden bahsediyorum) takmış ancak orası burası dışarda, önüne gelenle konuşan, ağzını bir karış açıp sağa sola gülen, edepsiz, terbiyesiz İmandan ahlaktan yoksun insanların dolmasına sebep oluyorlar.
Farkında olmadan "Dini bilgim var" diye geçinen genç kızların dini yok etmesine seyirci kalıyoruz. Sorsan Allahı bilir, dini bilir ama neden böyle giyindin desen bir ton laf ederler, Dinlerinden, inançlarından bahsederler.

Çok üzülüyorum. Bazen düşünüyorum etrafta bırakın her zaman Allahı anmayı, dine saygı göstermeyi evlenilecek kız görmek bile zorlaştı.
Bazen düşünüyorum böyle birileri ile evlenmek ne kadar doğrudur. Belki doğruyu gösteririm diye düşünüyorum onlar on yanlış ile benim çok doğrumu götürürler diye korkuyorum.

Bacılarımızda etraftan çok rahat etkileniyorlar.

kutay38

Kayıtlı Kullanıcı
zaten sanane bana ne diye diye islam bu hale geldi yani sizin gibi
zihniyetler yüzünden....
madem ılımlı islam islamı sevdirmeye çalışıyor
ıslamda namahremle tokalaşmak var mı bu islama ters değil mi?
yada türbanını takıyorsun iyi ne güzel o makyaj ne hafif olsa neyse ağır makyaj...gelme o zman o taoplantıya olsun bitsin....
gayrimeşru işlerle islama hizmet edilmez....
ne değerler gidiyor o ortamda....sen cumhurbaşkanının hanımısın bütün toplum seni örenek alıyr senin yaptığın şey ise örnek alınacak değil kınanıcak bir şeydir....
kardeş siz yine vurdum duymaz olmaya her koyun kendi bacağından asılır tabirini kullanmaya devam edin ...
ondan sonra neden islam bu halde diyin oldu mu???

son olark şu eklemeyi yapayım bunun böyle olucağını hükümet biliyordu...
başörtüsüne karşı laiklıği savunulduğunu vs..vs...
sen bunu bile bile çıktın yola...

sa kaendinizi 1saatligine hayrunnisa gülün yerine koyun ve birde düşüncelerinzi bu şekilde analiz edin lütfen

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki yazdığınız yorumlarınızdaki agresiflikten forum içinde rahatsız oluyorum.lütfen biz müslümanız kardeşiz böyle birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım yumuşak davranalım.ben karşımdaki insanı anlayabilecek kadar oturmuş bir insanım.söylediniz şimdi siz bunu tamam hata bu şimdi bunu kime söylediniz bize hatanın insanlar söylenmesi gerekir diyorsunuz.bir hakl olarak hayrun nisa hanımın bu rahatsızlığımızdan haberi var mıdır.burda bunu konuşmak nasıl bir davranıştır.size göre doğru olan bana göre yanlışl olabilir ama bu benim sizi anlamadığım anlamına gelmez.

biz zaten müslümanlar olarak bu yapılanınyanlış olduğunu biliyoruz ve bunun idrakindeyiz ama burda bu konunun konuşulması beni rahatsız etti
selmetle

s.a...
hayrunisa gul hanımefendi bu yaptığı
hatalarının farkındadır....
nitekim gazete okuyan biri olduğuna göre bunlardan haberi vardır....(köşe yazarlar)
agresif değilim öyle algılamışsınız...
yapabileceğim bir şey yoktur....
ben hatalı bulduğum şeyi eleştiririm heleki taoplumu temsil ediyorsa....
tabi bu her insanın yaptığı hatayı açıkça söylerim demek değil şahsa söylemek ayrı
ama burda beni temsil eden bir kesim var değil mi ve bu şekilde temsil edilmekten rahatsızlık duyuyorum....
bu konunun konuşulması sizi memnun etmesi gereken yerde rahatsız etti..
susup kalsamıydık....
bakın herkes tepkili olabilir ama yansıtan yok bir kişi başı çekicek değil mi?
hanımefendiye yalnışını söyleyecek....
nitekim bu onun iyiliği içindir....
selametle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt