Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl bir isim Koymalıyım? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
S.Aleyküm

Oğlum Olursa: Turan, Devlet, Alparslan, Tuğrul, KutlukŞad, Oğuzhan, Ülkühan, Alperen

Kızım Olursa: Ahsen, Asena, Aybüke, Almina, Sevgi, Nurgül, Deniz, Esra

Koyacağım :):):):)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

S.Aleyküm

Oğlum Olursa: Turan, Devlet, Alparslan, Tuğrul, KutlukŞad, Oğuzhan, Ülkühan, Alperen

Kızım Olursa: Ahsen, Asena, Aybüke, Almina, Sevgi, Nurgül, Deniz, Esra

Koyacağım :):)

Allah CC. gönlünüze göre, hayırlı ve GÜZEL olanı versin inş.
Selam ve DUA ile kardeşim...
:evet:H

stampa

Kayıtlı Kullanıcı
ben de bi isim soracaktım (elisa) adı hz.zekariyanın eşinin adıymış dogrumu acaba????

ay_ka

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bilgiler vermişsin çok sağol.benim bi ricam olacaktı.REMMA isminin kur'an da geçen bir anlamı varmıdır?

mavci

Yönetici
...

...

ben de bi isim soracaktım (elisa) adı hz.zekariyanın eşinin adıymış dogrumu acaba????

Sanırım sorunuzun cevabı aşağıda...
Allaha emanet olun...

İsrail tarihinde iki Zekeriya vardır. Kitab-ı Mukaddes’te Kral Darius zamanında peygamber olarak görevlendirildiği belirtilen Zekeriya, Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılan Yahya’nın babası Berekya’nın oğlu Zekeriya’dan ayrıdır. M.Ö. VI. yüzyılda yaşamış olan eski Ahit peygambelerinin sonuncusu Zekeriya, İsrail’in ruhani hayatında yenilik yapacak bir Mesih’in geleceğini söylemiştir (Müncid). Oysa Kur’ân’da ve İncillerde anlatılan Zekeriya, Hz. İsa’nın teyzesinin kocası olup İsa ile çağdaştır. Luka’ya göre Zekeriya, Abiya takımından bir kahin, karısı da Harun soyundan Hz. Meryem’in kız kardeşi Elisabet idi (Luka: 1/5). Peygamberliği (din adamlığı) da M.Ö. I. yüzyılda olmuş “Mezbah ile Heykel arasında öldürülmüştür” (Luka: 11/51). Zekeriya’nın karısı Hz. Meryem’in de kız kardeşi olan Elisabet, İslâm kaynaklarında Elişa adıyla geçer.
Alıntı...

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

çok güzel bilgiler vermişsin çok sağol.benim bi ricam olacaktı.REMMA isminin kur'an da geçen bir anlamı varmıdır?

Maalesef bununla ilgili birşeye rastlayamadım...
Ama;
Berra olabilir...
BERRA: Duru, temiz, aydınlık, açık.
demek...:a12:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bazı isimleri kısaltacağız diye bozuyor ve anlamsız isimlerle birbirimize sesleniyoruz. Mesela Abdullah’a Apo, İbrahim’e İbo, Zeynep’e Zeyno, Mustafa’ya Musti, Canan’a Cano gibi. Bu da esasen doğru olmayan bir isimlendirmedir. Netice itibarıyla isim çok önemli. Bu sebeple çocuklarımıza güzel, sevimli ve anlamlı isimler koyarak onların insanlığa faydalı birer fert olması için yetiştirmeliyiz

selamun aleykum degerli abimiz önemli bir konu..
rabbim razı olsun inşaALLAH...abi konu ile alakası yok ama ben sizin nickin anlamını merak ediyorum **mavci** bir mahsuru yoksa tabi :)
selam ve dua ile
hayılrla kalınız inşaALLAH :)

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Bazı isimleri kısaltacağız diye bozuyor ve anlamsız isimlerle birbirimize sesleniyoruz. Mesela Abdullah’a Apo, İbrahim’e İbo, Zeynep’e Zeyno, Mustafa’ya Musti, Canan’a Cano gibi. Bu da esasen doğru olmayan bir isimlendirmedir. Netice itibarıyla isim çok önemli. Bu sebeple çocuklarımıza güzel, sevimli ve anlamlı isimler koyarak onların insanlığa faydalı birer fert olması için yetiştirmeliyiz

selamun aleykum degerli abimiz önemli bir konu..
rabbim razı olsun inşaALLAH...abi konu ile alakası yok ama ben sizin nickin anlamını merak ediyorum **mavci** bir mahsuru yoksa tabi :)
selam ve dua ile
hayılrla kalınız inşaALLAH :)

Benim nick in aslında bir anlamı yok...
Adımın başharfi ile soyadım birleşmiş...:a26:
O kadar...
Allaha emanet olun Aminenur kardeşim...

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
teesüf ederim benim oğlumun adı yok oğlumun adı mücahit allahın izni ile mücahit olacak dua edin

mavci

Yönetici
...

...

teesüf ederim benim oğlumun adı yok oğlumun adı mücahit allahın izni ile mücahit olacak dua edin

Allah CC. Mücahit'imize inşallah uzun ve hayırlı ömürler versin kardeşim....
Umduğunuza nail eylesin...
Allaha emanet olun...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
hayyatakı en guzel şeydır bebekler cocuklar
allah onlara guzelısımler koymayı nasıp etsın
allah hayırlı olmalarına nasıp etsın amın:)

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam....

Ve Aleykumselam....

selamunaleykum
hayyatakı en guzel şeydır bebekler cocuklar
allah onlara guzelısımler koymayı nasıp etsın
allah hayırlı olmalarına nasıp etsın amın:)

Amin Hocam...
Allah CC. razı olsun...

nazlılaz

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar

merhabalar

merhaba hayırlı günler hayırlı ramazanlar ..
saygı değer güzel insan benm bir maruzatım olucak bu arada bu güsel olan güsel isimlersitesi çok güsel akıllıca bu güzel yöneltmenizi saygıyla kutluyorum.
neyse çok konuştum benim arkadaşımınn 3 evladı var isimlerinin anlamlarını kuran_ı kerim de de geçiyormu öğrenme imkanım varmı (alara, akasya, tuanna,) şimdi de teşekkür ederim sevgiyle mutlu kalın..

yalkun

Kayıtlı Kullanıcı
S.a verilen bilgiler için teşekkürler. Ben "eymen,sevde ve asya" isimlerinin çocuklara konulmasinin uygun olup olmayacaği konusunda önerilerinizi almak istiyoruum. Bu isimlerin anlamlarini biliyorum uygunluğu konusunda yorumlarinizi bekliyorum. çünkü çocuğa konulan ismin onun kişiliğini etkilediğine çok inaniyorum. şimdiden teşekkürler...

mavci

Yönetici
...

...

Konu Daha önce 21-06-2007, 13:39 Tarihlerinde tarafımca açıldığından dolayı konu silinmeyip birleştirilmiştir. Buradan devam edelim inşallah Konu açmadan önce konu başlıklarını ara butonundan takip edelim inşallah selam ve dua ile

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Daha dikkati olalım inşallah...

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. taha isminin analmı bilinmediği için konulması uygun değildir deniyor.bilgisi olan var mı? oğluma koymak istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt