Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl bir isim Koymalıyım? (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayse sinem

Kayıtlı Kullanıcı
Almıra yada elmıra

Almıra yada elmıra

yakinda allah nasip kismet ederse kizim olacak. ben almira yada elmira koymak istiyorum.ama benim icin ilk once kuranda olmasi onemli.bu yuzden;

elmira:cennetteki en buyuk meyve agaci demekmis. ama almiranin anlamini bulamadim.acaba buda kuran_i kerimde geciyor m

fatıma meral

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
ben isim konusunda bir şey sölemek istiyorum özellikle yeni ismler konusunda ..sakın detaylıca araştırmadan netten herhangi bir isim koymayın .çünkü bazı isimler konusunda sölenilen anlamlar dışında hiçde uygun olmayan manalara geldiğini duydum ..tek yere bağlı kalmayın .anlamını iyice araştırın ..
örnegin ecrin ismi ücret anlaına geliyormuş .

fatıma meral

Kayıtlı Kullanıcı
esila :nette okudugum kadarıyla asilayla karıştırılıyormuş..asila kuranda geçiyor ve akşam anlamına geliyormuş
efsa:buda netten okuduğum kadarıyla cennet ırmagı anlamına gelmiyormuş.sihirbaz anlamına geliyormuş
minel:cennetteki inci tanesi anlamına gelmiyormuş.minel kuranda geçen ama tek başına anlam ifade etmeyen bir kelimeymiş.dan ve tan gibi bir şeymiş..
ceylin :cennet kapısı anlamına gelmiyormş . çünkü ennetin sekiz kapısından hiçbirinin adı ceylin degilmiş.ceylin ingiliz bir isim olan jaylinin türkçeletirilmiş haliymiş.ve sakin anlamına geliyormuş ..
yani arkadaşlarım bir çok insan netten gzel isim araştırıyor ama manalarını meçhul ...yani sölenen manalar çok farklı onun için çok araştırmak lazım ..

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
esila :nette okudugum kadarıyla asilayla karıştırılıyormuş..asila kuranda geçiyor ve akşam anlamına geliyormuş
efsa:buda netten okuduğum kadarıyla cennet ırmagı anlamına gelmiyormuş.sihirbaz anlamına geliyormuş
minel:cennetteki inci tanesi anlamına gelmiyormuş.minel kuranda geçen ama tek başına anlam ifade etmeyen bir kelimeymiş.dan ve tan gibi bir şeymiş..
ceylin :cennet kapısı anlamına gelmiyormş . çünkü ennetin sekiz kapısından hiçbirinin adı ceylin degilmiş.ceylin ingiliz bir isim olan jaylinin türkçeletirilmiş haliymiş.ve sakin anlamına geliyormuş ..
yani arkadaşlarım bir çok insan netten gzel isim araştırıyor ama manalarını meçhul ...yani sölenen manalar çok farklı onun için çok araştırmak lazım ..

slm benim kızımın adı efza anlamı feyiz bereket demek arapcadır ve feyzadan türemiştir.bunu netten degil islami kaynaklı isim sözlügünden bulmuştum..

emelii

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bır oğlum var.adını furkan koydum.sımdıde kızım olacak.adını ecrin koymak istıyorum.iyice arastırdım.Allah ın hedıyesı anlamına gelıyormus.cok hosume gıttı lakiın tekrar arastırdıgımda mükafat anlamında ücret anlamındaymıs.cok sartlandırmıştım kendıme.bu ısmı koymayım mı.
2.isim olarak da ayşen koyabılırım.ayşe ismını severım.ama sonuna -n ekı eklenmıs.anlam degiştırır mı.benm için önemlı.bana yardım edın.yanlıs isim koymak ıstemıyorum.daha doguma var.güzel anlamlı ve degişik bır ısım arıyorum.ama kuranda gecsın.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun kardeşim biliyordum bu konuyu ama bu kadar açık ve net anlatman cok daha aydınlatıcı oldu rabbim sen ve senin gibi tüm müslüman kardeşlerimizden razı olsun selam ve dua ile...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

arkadaşlar bır oğlum var.adını furkan koydum.sımdıde kızım olacak.adını ecrin koymak istıyorum.iyice arastırdım.Allah ın hedıyesı anlamına gelıyormus.cok hosume gıttı lakiın tekrar arastırdıgımda mükafat anlamında ücret anlamındaymıs.cok sartlandırmıştım kendıme.bu ısmı koymayım mı.
2.isim olarak da ayşen koyabılırım.ayşe ismını severım.ama sonuna -n ekı eklenmıs.anlam degiştırır mı.benm için önemlı.bana yardım edın.yanlıs isim koymak ıstemıyorum.daha doguma var.güzel anlamlı ve degişik bır ısım arıyorum.ama kuranda gecsın.

Benm kızım yok ama...
Olsaydı;
Şule, Şevval, Zehra olabilir aslında...:a12:

Zordur isim koymak...
Allah CC. yar ve yardımcınız olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt