Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl bir isim Koymalıyım? (3 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tahmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Nasıl bir isim Koymalıyım?

SELAM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM AMA SÜREKLİ YAZDIKLARINIZI TAKİP EDİYORUM.İSLAMLA YENİ TANIŞTIM DAHA AMA ARANIZDAKİ SAYGI VE PAYLAŞIM ÇOK ETKİLEDİ BENİ DOĞRUSU.
İSİM KONUSUNA GELİNCE HARİKA BİR YAZI OLMUŞ.

acmesut6

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşım için ALLAH (C.C) razı olsun kardeş

brcocl

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. benim çok yakında bir bebeğim olacak adını tuana koymak istiyorum. anlamı cennete yağan yağmurun ilk damlası olarak biliyorum, erkek olursada salih efe veya efe kağan koymayı düşünüyoruz. bu isimler kuranda geçiyor mu? şimdiden Allah razo olsun.

vildan_684

Kayıtlı Kullanıcı

hepinizden ALLAH RAZI OLSUN şu devirde hala sizin gibi siteler var ya gerçekten gurur verici

sitare82

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,hayırlı geceler herkeze...ben allah verirde oğlu olursa Muhammed ismini koymak istiorum,fakat,bazı büyüklerim,konulmaz ağır gelir isim diyorlar. bu konuda beni aydınlatırmısınız?

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı

ben verilelen isimlerin kişininin yaşantısınında aynası olduğunu düşünüyorum çoçuklarımıza isim koyarken eşimile birlikte düşünüp SADIK SALİH SEMA ve 3 yaşında kaybettiğimiz oğlumuzun isminide ÖMER İNŞAALLAH bu isimler çoçuklarımız ve bizim için hayırlı olur SİZLERİNDE BÖYLE GÜZEL BİR KONUYA EMEK VERDİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OLUN,

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm Abi

Allah Razi Olsun Dikkate alinmasi gereken bir konu__B) Abi eger zamanin olursa cevaplarmisin.. Ben bahar isminin dine uygun bir isim olup olmadigini cok merak ediyorum.. (anlami yeniden dogus "doganin canlandigi mevsim) internette arastirdim
ama bulamadim...
(eger zamanin olursa!!! cevapla abi yoksa önemli degil__B)B)B))

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm Abi

Allah Razi Olsun Dikkate alinmasi gereken bir konu__B) Abi eger zamanin olursa cevaplarmisin.. Ben bahar isminin dine uygun bir isim olup olmadigini cok merak ediyorum.. (anlami yeniden dogus "doganin canlandigi mevsim) internette arastirdim
ama bulamadim...

Aleykümselam...

Kardeşim Allah sendende razı olur inşAllah.Bahar ismi Farsca bir isim seninde dediğin gibi anlamı, Doğanın canlandığı mevsim... anlamına gelmekte isminin anlamının iyi olması isminin hayırlı olması demektir diye biliriz.

sihirbaz444

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm.bu konuya açıklık getirdiğiniz için allah sizden razı olsun.bi arkadaşımızında dediği gibi bu konu bana da sıradan bi konu gibi geliyordu bu konuda bizi aydınlattığınız için tekrar allah sizden razı olsun.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

sitare82 yazdı:
selamün aleyküm,hayırlı geceler herkeze...ben allah verirde oğlu olursa Muhammed ismini koymak istiorum,fakat,bazı büyüklerim,konulmaz ağır gelir isim diyorlar. bu konuda beni aydınlatırmısınız?

Rasulullah(sav)'ın açıklamalarına göre en güzel isim olarak adlandırılanlardan bazıları şunlardır: Erkek ismi olarak, Abdullah, Abdurrahman, Muhammed, Peygamberlerin isimleri koymamızda peygamber efendimiz bir sakıca görmemiştir.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

brcocl yazdı:
s.a. benim çok yakında bir bebeğim olacak adını tuana koymak istiyorum. anlamı cennete yağan yağmurun ilk damlası olarak biliyorum, erkek olursada salih efe veya efe kağan koymayı düşünüyoruz. bu isimler kuranda geçiyor mu? şimdiden Allah razo olsun.

Aleykümselam...

Salih, İyi, yararlı, yetkili. Kökü bilinmemektedir

Efe; Batı Anadolu yöresi yiğitlerinin ortak adı.
Türkçe isimdir.

kağan; Hükümdar, hanların hanı... Türkçe isimdir

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm Abi

ama bulamadim...

Aleykümselam...

Kardeşim Allah sendende razı olur inşAllah.Bahar ismi Farsca bir isim seninde dediğin gibi anlamı, Doğanın canlandığı mevsim... anlamına gelmekte isminin anlamının iyi olması isminin hayırlı olması demektir diye biliriz.

Cok Tesekkür ederim abi zahmet verdim__B)B)B) Allah razi Olsun

orinis

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşlerim ismi güzel olmayan ahirette isimsiz kalacak diye bir şey duymuştum doğruluğu ne derecedir öğrenebilir miyim?

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

AŞKA MECNUN KARDEŞİM GECENLERDE BİR ARKADAŞIM BANA MECİT İSMİNİ YANLIZ KULLANMAK NEDEN HARAMDIR VE GÜNAHTIR DEDİ YA ABDULMECİT TAKARLAR YADA HİÇ TAKMAZLAR DİYE SORDU

MECİT İSMİNİ TEK BAŞINA HİÇBİR MÜSLÜMAN TAKMAZ DEDİ DOGRULUK PAYI VARMI VARSA NEDEN

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

SA BEN ŞUNLARIDA EKLEMEK İSTİYORUM Bİ SOHBETTE HOCAMIZ ŞÖYLE DEMİŞTİ:İSİMLER İNSANLARIN KİŞİLİKLERİNİ ETKİLERMİŞ,MUHAMMET İSMİNE SAHİP OLANLAR CEHENNEMDEN İLK KURTULACAK OLAN İNSANLAR ARASINDA OLACAKMIŞ.

AEOLUN

rose-girl

Kayıtlı Kullanıcı

bu yazıya emek harcayan kardesime çok tesekkür ediyorumB)
benim ismim BAHTINUR.ismimi çok seviyorum.ismimi annem koymuş.annemi ismimden de çok seviyorumB)B)B)
neyse ALLAH herkesten razı olsun...selemün aleyküm...

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s,a mecnun kardesim bende insallah bende dogacak yavruma isim icin siteye bölüm actim katkini beklerim....hayir ve dua ile kalasin

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm...ben aranıza dün katıldım forumlara alışmaya çalışıyorum...çok güzel bir site emeği geçenlerden allah razı olsun.....BENİM ADIM FATMANA BEN SADECE FATMA OLMASINI İSTİYORUM YAZILIRKEN KARIŞIKLIĞA SEBEP OLUYOR....BEN FETHİYEDEN YAZIYORUM BURALARDA FATMANA İSMİ ÇOK...ANLAMINI BİLİYORSANIZ YAZARMISINIZ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

rockyumit

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM BENİM BİR SORUM VAR.ADIM ÜMİT ACABA İSMİM GÜZEL BİR İSİMMİDİR.SİZE DANIIYIM DEDİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH RAZI OLSUN.

Gulefendim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Razı Olsun Kardeşim Senden Geçrektende İsim Çok Önemldir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt