Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl bir isim Koymalıyım? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Nasıl bir isim Koymalıyım?

mmkk yazdı:
kızımın ismini melek azra koydum sakıncalı bir durum söz konusumu cevaplarsanız sevinirim

Melek, Nurdan yaratılmış, fıtratları sâfi, masum mahluk. * Güzel huylu ve güzel olan kimse. Kaynak : Osmanlıca Sözlük. 2.Allah ile insanlar arasında aracılık yapan manevi yaratık.

Azra; (Arapça kökenli) Bakire, el değmemiş,Hz. Meryem’e verilen ad. Ayak basılmamış kum , Delinmemiş bir inci , Hz. Meryem’e verilen ad.

Bu ismi koymanızda bir sakınca yoktur. Selametle

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

l_koca yazdı:
selamün aleyküm. öncelikle paylaşım için aALLAH razı olsun. adım LEVENT bu isimler konusunu yakın zamanda öğrenmiştim. ismimi değiştirmeyi düşünüyorum ama henüz tam karar da veremedim. fikri olanın benimle paylaşmasını dilerim. AEO

Aleykümselam; Allah cümlemizden razı olsun inşAllah Rabbim hayırlı isimlerle hayırlı ameller yapmayı nasip eylesin inşAllah

Levent; Eski deniz erlerine verilen ad

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

kelleci yazdı:
selamın aleyküm arkadaşlar benim sizden 2 isim hakkında bigi almak istiyorum benim yeni bir oğlum aldu fakat hanım ve ben kaan veya arda olarak düşünüyoruz bu 2 isim kuran da varmı ve anlamlarını rica edicem yardımcı olursanız sevinirim saygılar

Aleykümselam; Kaan isminin anlamı: Hükümdar, hanların hanı... Arda; 1. Hükümdar veya kumandan asası. 2. İşaret olarak yere dikilen çubuk. 3. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu. 4. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı. 5. Sonra gelen.

Kur'an-ı kerimde yer almamaktadır.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.İNŞAALLAH SEVABINI ALACAKSIN BU AMELİNİN.SİTEMİZDE GENELDE GELECEĞİN ANNE BABALARI VAR.İNŞAALLAH FAYDALANIRLAR BU BİLGİLERDEN.A.E.O.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.İNŞAALLAH SEVABINI ALACAKSIN BU AMELİNİN.SİTEMİZDE GENELDE GELECEĞİN ANNE BABALARI VAR.İNŞAALLAH FAYDALANIRLAR BU BİLGİLERDEN.A.E.O.

Aleykümselam ABLA;

AMİN ECMAİN, ELHAMDÜLİLLAH, İNŞALLAH YARARIMIZ DOKUNMUŞTUR. DOKUNMUŞSADA NE MUTLU KARDEŞ KARDEŞE YARDIM ETMİŞ. SİZDE ALLAH'A EMANET OLUN ABLA S.A.

kelleci

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm öncelıkle ılgınız ve alakınız ıcın tesekkur edıyorum sızden edız ve tuğra isimlerinin kuranda gecıp gecmedıyını ogrenmek istiyorum arretten anlamlarını simdiden tesekkurler

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

kelleci yazdı:
selamın aleyküm öncelıkle ılgınız ve alakınız ıcın tesekkur edıyorum sızden edız ve tuğra isimlerinin kuranda gecıp gecmedıyını ogrenmek istiyorum arretten anlamlarını simdiden tesekkurler

Aleykümselam;

Ediz isminin kökeni bilinmemekte) Anlamı ise; Değerli yüksek

Tuğra Türkçe kökenli bir isimdir; Anlamı ise, Osmanlı padişahlarının imza yerine kullandıkları özel biçimi olan simge. Mühür.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İSİMLER ETKİLER

RE: İSİMLER ETKİLER

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.
BAZI İNSANLAR BEBEKLERİNE KENDİLERİNİ SADECE DÜNYAYA ADAMIŞ
ŞARKICI VE DANSÖZ İSİMLERİ VERMEKTELER.BENCE İSİMLER İNSANI
ETKİLER.
İSİMLERİ KURAN_I KERİMDEN VERMEYE DİKKAT ETMELİYİZ.
BÖYLECE AHİRETLERİNİ DE BİRAZ OLSUN KOLAYLAMIŞ OLURUZ.
SAVAŞ ADINDA BİRİNİ TANIMIŞTIM,ASİ BİR KİŞİLİĞİ VARDI.
SEVİNÇ ADINDAKİ TANIDIĞIM KİŞİLERDE PEK HAYATI TAKMAYAN KİŞİLİKTEYDİ.
ÖRNEKLER ÇOĞALTILABİLİR.
İSİMLER KALPLE DOĞRU ORANTILIDIR,BAĞLANTILIDIR DİYEBİLİRİM.
ÖNCE KURAN_I KERİMDEN ARAŞTIRALIM,SONRA AHİRETE YÖNELİK FAALİYETLERİ OLAN İNSANLARIN İSİMLERİNİ ÖRNEK ALALIM.BÖYLESİ İSLAMİ AÇIDAN DAHA HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH.
SELAM VE DUALARIMLA...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.
BAZI İNSANLAR BEBEKLERİNE KENDİLERİNİ SADECE DÜNYAYA ADAMIŞ
ŞARKICI VE DANSÖZ İSİMLERİ VERMEKTELER.BENCE İSİMLER İNSANI
ETKİLER.
İSİMLERİ KURAN_I KERİMDEN VERMEYE DİKKAT ETMELİYİZ.
BÖYLECE AHİRETLERİNİ DE BİRAZ OLSUN KOLAYLAMIŞ OLURUZ.
SAVAŞ ADINDA BİRİNİ TANIMIŞTIM,ASİ BİR KİŞİLİĞİ VARDI.
SEVİNÇ ADINDAKİ TANIDIĞIM KİŞİLERDE PEK HAYATI TAKMAYAN KİŞİLİKTEYDİ.
ÖRNEKLER ÇOĞALTILABİLİR.
İSİMLER KALPLE DOĞRU ORANTILIDIR,BAĞLANTILIDIR DİYEBİLİRİM.
ÖNCE KURAN_I KERİMDEN ARAŞTIRALIM,SONRA AHİRETE YÖNELİK FAALİYETLERİ OLAN İNSANLARIN İSİMLERİNİ ÖRNEK ALALIM.BÖYLESİ İSLAMİ AÇIDAN DAHA HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH.
SELAM VE DUALARIMLA...

ALEYKÜMSELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU,

Evet değerli kardeşim son derece bu sözüne katılmaktayım. Nitekimde Dinimizde İsimlerin anlamları ve de ne niyetle takıldığı öneminin altını çizmekteyim... Duygularını paylaştığın için teşekkür ederim Allah'a emanet olun selam ve dua ile

herazen

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM.BU KONUDA BİZLERİ AYDINLATTIĞINIZ İÇİN ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.BU SİTEYE YENİ UYEYİM AMA HERZAMAN GİREMİYORUM.A.E.O SLM VE DUA İLE...

deryam

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)S.A.. EMEĞİNE SAĞLIK .AŞKA MECNUN.EVET İSİM KURARKEN DİKKAT ETMELİYİZ.SİZDEN BENİMDE RİCAM İKLİMA NIN ANLAMINI BİLİYORSANIZ CEVAPLARMISINIZ.ŞİMDİDEN TŞK.A.E.O. ;)B)B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

herazen yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM.BU KONUDA BİZLERİ AYDINLATTIĞINIZ İÇİN ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.BU SİTEYE YENİ UYEYİM AMA HERZAMAN GİREMİYORUM.A.E.O SLM VE DUA İLE...

Aleykümselam; Amin Ecmain...Aramıza Hoşgeldiniz umarım üyeliğiniz hayırlara vesile olur. Allah'a emanet olun selametle

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

deryam yazdı:
B)B)B)S.A.. EMEĞİNE SAĞLIK .AŞKA MECNUN.EVET İSİM KURARKEN DİKKAT ETMELİYİZ.SİZDEN BENİMDE RİCAM İKLİMA NIN ANLAMINI BİLİYORSANIZ CEVAPLARMISINIZ.ŞİMDİDEN TŞK.A.E.O. ;)B)B)B)

Aleykümselam; Teşekkür ederim benim yeğenimin adı'da iklima fakat anlamını bilmiyorum desem umarım kızmazsın.. en kısa zamanda öğrenip yazacağım inşAllah.:(:(

Hatice_48

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ben bugün katıldım aranıza umarım daim olur çocuğumun adını FURKAN erkek olursa kız olursada SENA koymak isterim anlamlarını tam bilmiyırum ama neyse

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Hatice_48 yazdı:
selamünaleyküm ben bugün katıldım aranıza umarım daim olur çocuğumun adını FURKAN erkek olursa kız olursada SENA koymak isterim anlamlarını tam bilmiyırum ama neyse

Aleykümselam; Hoşgeldiniz aramıza Allah hayırlara vesile eder inşAllah...Selam ve dua ile.

Furkan: İyi ile kötüyü birbirinden ayıran kanıt / Kuran-ı Kerim..

Sena: Alkış, methetme,övgü ekleyen

mihrisah

Kayıtlı Kullanıcı

TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN ANNEM VE BABAMDAN BİZLERE DAHA ÖNCE BU KONUDA BİLGİ VERMİŞLERDİ.BEN ZATEN BU YENİ İSİMLERE PEK ANLAM VEREMİYORUM NİYE ÖZÜMÜZÜ UNUTUR VE HEP MODAYI TAKİP EDERİZ ACAYİBİZ BAZEN.SELAMLAR

darius

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm kardeşler benim cocuğuma altay ismini koymak isterim bir mahsuru varmıki

nurselintuglu

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞLERİM.BU İSİM KONUSUNDA BİZLERİ BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.BENİM 2YAŞINDA KIZIM VAR.ADI SELİN.BEN BU İSMİ ÇOK SEVİYORUM VE ADINI KOYDUK.ANLAMI AKAN SU.BU İSİMİ KOYMAKLA İYŞMİ YAAPTIK BİLMİYORUM.BENİ BU KONU HAKKINDA BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OLURUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜREDERİM.HAYIRLI GECELER...

RAVDA

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm bende ravda isminin anlamını çok merak ediyorum a.e.olun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt