Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (3 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
umarım fikrinizden vazgeçmiş ve sorunu gidermişsinizdir.bu gidişlerle ilgili çok güzel bir yazı var elimde inşaALLAH sitede yayınlayacağım.fakat pc'im yine formatlanması gerekiyor mail olarak geldi ve internet dışında masaüstüm gözükmüyor.düzelince size,rüyam3 ve efzairem kardeşlerime gelecek bu paylaşım(şu an siteden ayrılmak isteyen 3 değerli insan).selam ve dua ile kalın selametle.

Sahabeden Ebu Osman ile Selman bir ağacın altında oturuyorlardı.Selman ağaçtan bir kuru dal kopardı.sonra da dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Ebu Osman hayretle onu takip ediyordu.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.

O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı

birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:

Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)

alıntı

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...Talip abi ,Berat 05 ablacığım ve Kaan
hakkınızı helal edin ...tasvip etmediğim bir davranışımdan dolayı
siteden ayrılıyorum...bu karar benim için zor hemde çok zor ...
benim bir hakkım var ise helal olsun...sitedeki diğer üyelere yazmadan önce sizlerle paylaşmak istedim...artık son paylaşımı İNŞALLAH...sabah namazında yapacağım...malum pc de sıra kardeşimde .....ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

VeAleynaAleykümSelam Kıymetli NİHAL Kardeşim..

Öncelikle bu kararınızla,anladığım kadarıyla,deyim yerindeyse, KENDİNİZE bir CEZA tatbik etme eylemi..öyle mi ?..

Ama kendinize uygun gördüğünüz bu MAHKUMİYET le de, bizleri CEZALANDIRMIŞ olmuyor musunuz ?..

Başta kendiniz ve daha sonra bizler böyle bir CEZA yı hakediyor muyuz ?..

Eğer bizlerden kaynaklanan bir nedense,kendi adıma özür dilerim..
bizi affediniz..yok eğer yalnızca kendimden kaynaklanıyor diyorsanız..

lütfen bizim hatırımıza KENDİNİZİ affediniz..

Bizi SİZ siz..Kendinizi de Kardeşlerinizden,bu aileden MAHRUM bırakmayınız lütfen olmaz mı ?..

Şimdilik helalleşme mevzuuna girmiyorum..umuyorum ki kararınız değişecektir..bekleyeceğim..

Hayırlı Cum'a'Lar dileyeyim Gönlü güzel..latif..hassas Kardeşim..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Aleykümselam...Talip abi hayırlı sabahlar öncelikle forumu açan -KAAN-dan ve sizlerden özürdilerim bu sayfayı meşgul ettiğim için...bu son...değerli abim yeni alınmış bir karar değil...
sizi (leri) cezalandırmak gibi bir düşüncem asla olmaz ve olamaz...evet dediğiniz gibi
kendim ettim kendim çekmeliyim bu ceza kendime ....kendime yapılmasını istemediğim bir davranışı karşımdaki şahsa uyguladım...ve sonrasında siteye her girişimde neden yaptım bunu belki yaptığım şahısda beni gördükce rahatsız oluyordur ...dedim ve kendimi sorgulamaya başladım ve cezayı kendime verdim...söylediğim gibi tasvip etmediğim bir davranıştı...:gulegule

sadece dileğim bu sayfanın devam etmesi...daim olması...
siz(ler) den çok şeyler öğrendim...HAKKINIZI HELAL EDİN...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...:gulegule:gulegule

Berat05 ablacığım sende hakkını helal et...-KAAN- tekrar özürdilerim meşgul ettiğim için sende hakkını helal et...

HAYIRLI CUMALAR

Kaan Erdem

Yönetici
sitede ki paylaşımlara verdiğiniz cevaplara baktığımda çok temkinli,dikkatli cümleler kuruyor ve karşınızdakini kırmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

ben ortada yanlış bir anlaşılma olduğunu düşünüyorum belki siz konuyu farklı anlamış olabilirsiniz.şükür ve sabır diyorum.siz kırdığınızı düşündüğünüz insanın size açıklama yapmasını bekleyiniz.konuyu tam anlayıp ona göre hareket etmelisiniz kendiniz yorumlayıp mana çıkarıp faturasını siteden alakanızı kesmenizle vermemelisiniz.

selam ve dua ile kalın selametle hayırlı cumalar.

bu arada böyle bir elveda yada gidişe ben helallik veremiyorum.ALLAH cc emanet olun.

Aleykümselam...Talip abi hayırlı sabahlar öncelikle forumu açan -KAAN-dan ve sizlerden özürdilerim bu sayfayı meşgul ettiğim için...bu son...değerli abim yeni alınmış bir karar değil...
sizi (leri) cezalandırmak gibi bir düşüncem asla olmaz ve olamaz...evet dediğiniz gibi
kendim ettim kendim çekmeliyim bu ceza kendime ....kendime yapılmasını istemediğim bir davranışı karşımdaki şahsa uyguladım...ve sonrasında siteye her girişimde neden yaptım bunu belki yaptığım şahısda beni gördükce rahatsız oluyordur ...dedim ve kendimi sorgulamaya başladım ve cezayı kendime verdim...söylediğim gibi tasvip etmediğim bir davranıştı...:gulegule

sadece dileğim bu sayfanın devam etmesi...daim olması...
siz(ler) den çok şeyler öğrendim...HAKKINIZI HELAL EDİN...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...:gulegule:gulegule

Berat05 ablacığım sende hakkını helal et...-KAAN- tekrar özürdilerim meşgul ettiğim için sende hakkını helal et...

HAYIRLI CUMALAR

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bunu Lütfen Yapmayiniz..

Bunu Lütfen Yapmayiniz..

EsSelamuAleyküm Benim Değerli "YOL" Arkadaşım (!)..
Sevgili NİHAL Kardeşim..

İnsanlar kimi zaman ellerinde olmadanyaptıkları bazı şeylere..daha sonra farkına varabildiklerinde ise üzüntü duyup..pişmanlık hissetmeleri inanınız ki hepimizin başına gelen durumlar..olmasa tabii ki iyi de..işte bir defa "ok yaydan çıkmış oluyor..".

Telafisi yok mu peki ?.."TEVBE" günahlarımızın telafisi..pişmanlığın ifadesi değil mi ?..Rabbimiz hiç bir zaman o kapıyı kapatmamış kulunun yüzüne..Mevlana hazretlerinin deyişiyle "istersen yüz kere bozmuş ol tevbeni.."..

Sizin zaten vicdani rahatsızlığınız ortada..kiminle..ne adına..nasıl oldu..bilemiyorum..fakat aranızda önce ilk adımı atma konusunda Siz bir adım atarsanız..velev ki karşılık bulacak..denemek istemez misiniz ?..

Evet ben değerli bir "YOL" arkadaşımdan..çok sevdiğim..değer verdiğim bir Kardeşimden ayrılmak istemiyorum..İnce ruhlu..hassas..nazik biri olarak tanıdım sizi..vefakar..sözüne güvenilir..
VE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ..

Yarı yolda koymayacak SEVDİKLERİNİ..

Ne olur Nihal Kardeşim..bizi üzecek bir kararı acele edip..
Kendinizi olmayacak bir şekilde tabiri caizse "İDAM" la yargılayıp
ipinizi de kendi ellerinizle çekip..bu konunun hem yargıcı..hem de infaz edeni olmayınız..(bence kendinize çok acımasızca bir CEZA kesiyorsunuz açıkçası..)

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar Canım Kardeşim..
Hala olumlu bir haberinizi bekliyor olacağım inşaAllah..

berat05

Yönetici
Nereye Gidiyorsun?????

Nereye Gidiyorsun?????

selamün aleyküm

Nihal kardeşim nereye gidiyorsunuz????

nedir bu gitmeler anlamadım

GERÇEK OLAN HATAYI KABUL ETMEK DEĞİL MİDİR?

ÖZÜR DİLEMEK ve-veya BAĞIŞLAMAK DEĞİL MİDİR??

ben burda KAAN kardeşim ve TALİP AMCA olmadığı zaman sizin olmanızdan ve bana yardımcı olarak KONUYA destek olmanızdan çok memnunum..DİĞER FORMLARDA OLDUĞU GİBİ

biz kazanmaya çalışıyor yeni gelenlere de bunu anlatıyoruz
sizler benden çok eski olarak bunu yapmaya hakkınız var mı?

bizleri sizin gibi yol bilenlerden mahrum etmeye,
bu sitede daha iyi olabilmek,sevap kazabilmek adına yarışan sizlerden mahrum etmeye, HAKKINIZ VAR MI???

ben henüz yeni yeni sizi ve diğer arkadaşlarımı tanımışken bunu benim elimden almaya hakkınız var mı???

SİZİ RAHATSIZ EDEN KONUYU BİLMİYORUM.İLGİLENMİYORUM.HEPİMİZ HATA YAPABİLİRİZ.AMA CEZAYI GİDEREK DEĞİL KALARAK VE KENDİNİZLE SAVAŞARAK VERMENİZİ İSTİYORUM.

BU KADAR CESARETİNİZ VAR MI???
EVET BEN KALABİLİRİM YAPTIĞIM HATAMI TELAFİ EDEBİLİRİM DİYEBİLİR MİSİNİZ???

ben gitmenizi istemiyorum..ÇOĞALMAK,ÜRETMEK,KAZANMAK istiyorum
burda sizler giderseniz tek tek ne olacak???
kazancınız ne olacak??

HAKKIM YOKTUR...
AMA GİTMENİZİ İSTEMİYORUM GİDERSENİZ BENİ ÜZDÜĞÜNÜZ İÇİN BELKİ GÖNÜL HAKKI OLACAKTIR...GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN

GİTMEK İSTEYENLER ; ellerinizle kendi yaptığınız inşaatı şimdi bir tekmeyle bozuyorsunuz....

gitmek bu kadar kolay olmamalı

selamün aleyküm

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Arkadaşlar Nasilsiniz? Hepinize Hayirli Cumalar. Güle Rengine Verene Emanet Olun. Amin.

berat05

Yönetici
Namaz günahları siler

Kılınan her namaz temizliktir, aydınlıktır. Kalpte yanan ışıktır. Karanlığı yakıp yok eden bir nurdur. Yaprakları döken güz rüzgârı gibi günahları döken bir mübarek esintidir.

Sahabilerden biri iki büklüm vaziyette Allah Rasulü s.a.v.in huzuruna gelmişti. İşlediği günahın utancıyla sanki eriyip bitmişti. Ya Rasulallah, mahvoldum. Gözüm bir kadına ilişti veya ona dokundum diyordu.

Onun bu kırık gönlü sanki Arşı titretmiş ve Cebrail Aleyhisselamı şu ayetle imdadına yetiştirmişti: Gündüzün iki tarafında (sabah, öğle ve ikindi) gecenin de yakın saatlerinde (akşam ve yatsı) namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. (Hûd, 114)

Hadis-i şerifte açıklandığı üzere beş vakit namaz arada işlenen günahları, Cuma namazları da kendi aralarındaki günahları temizler. Tıpkı bir nehirde günde beş defa yıkanmış gibi manevi temizlik verir. Biz de Rabbimizin rahmetinden büyük günahlarımızı da küçük günahlarımızın arasına katıp affetmesini diler ve umarız.

Semerkand Dergisi
MUSTAFA BAHADIROĞLU

HAYDİ NAMAZA

EZAN SESLERİ DÖRT BİR TARAFTAN

VAKİT ÖĞLE VAKTİ....ÖĞLE NAMAZI VAKTİ...

ALLAH(C.C.) KABUL BUYURSUN

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
EsSelamuAleyküm Benim Değerli "YOL" Arkadaşım (!)..
Sevgili NİHAL Kardeşim..

İnsanlar kimi zaman ellerinde olmadanyaptıkları bazı şeylere..daha sonra farkına varabildiklerinde ise üzüntü duyup..pişmanlık hissetmeleri inanınız ki hepimizin başına gelen durumlar..olmasa tabii ki iyi de..işte bir defa "ok yaydan çıkmış oluyor..".

Telafisi yok mu peki ?.."TEVBE" günahlarımızın telafisi..pişmanlığın ifadesi değil mi ?..Rabbimiz hiç bir zaman o kapıyı kapatmamış kulunun yüzüne..Mevlana hazretlerinin deyişiyle "istersen yüz kere bozmuş ol tevbeni.."..

Sizin zaten vicdani rahatsızlığınız ortada..kiminle..ne adına..nasıl oldu..bilemiyorum..fakat aranızda önce ilk adımı atma konusunda Siz bir adım atarsanız..velev ki karşılık bulacak..denemek istemez misiniz ?..

Evet ben değerli bir "YOL" arkadaşımdan..çok sevdiğim..değer verdiğim bir Kardeşimden ayrılmak istemiyorum..İnce ruhlu..hassas..nazik biri olarak tanıdım sizi..vefakar..sözüne güvenilir..
VE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ..

Yarı yolda koymayacak SEVDİKLERİNİ..

Ne olur Nihal Kardeşim..bizi üzecek bir kararı acele edip..
Kendinizi olmayacak bir şekilde tabiri caizse "İDAM" la yargılayıp
ipinizi de kendi ellerinizle çekip..bu konunun hem yargıcı..hem de infaz edeni olmayınız..(bence kendinize çok acımasızca bir CEZA kesiyorsunuz açıkçası..)

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar Canım Kardeşim..
Hala olumlu bir haberinizi bekliyor olacağım inşaAllah..

Aleykümselam...Değerli Talip abim ALLAH c.c. razı olsun hakkımdaki o güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim...ne mutlu ki bana YOL arkadaşlığını hakkı ile yapabildiysem...annennemin bir sözü vardır lafı bir defa ağzında gezdir sonra söyleki pişmanlık duymayasın...ama ben bunu yapamadım...siz(ler)i asla ÜZMEK istemem...inanın benim içinde çok zor:( ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...:gulegule:gulegule

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Namazlarimizi Dualarimizi Kabul Eder Işallah Herkeze Hayirli Cumalar

Vakit Dua Vaktidir, Tevbe Vaktidir. Bu Gün Günahlardan Arinmya Bir Vesiledir. Bu Gecemizin Kiymetini Bilelim

berat05

Yönetici
Sahabeden Ebu Osman ile Selman bir ağacın altında oturuyorlardı.Selman ağaçtan bir kuru dal kopardı.sonra da dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Ebu Osman hayretle onu takip ediyordu.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.

O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı

birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:

Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)

alıntı

VAKİT YATSI VAKTİDİR.YATSI NAMAZI VAKTİDİR..MEVLAM KABUL BUYURSUN

Kaan Erdem

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

Kaan Erdem

Yönetici
"ES-SALATU HAYRUN MİNENNEVM"

HAYDİYİN NAMAZA..

KALKINIZ UYKUDAN,HAYIRLI OLANA..

İŞTE DAVET DALGA DALGA SEMALARDA..

ALLAHUEKBER..ALLAHUEKBER

LAİLAHEİLLALLAH..

vakit SABAH namazı vakti.mevlam kabul buyursun.

Amin..İnşaAllah..

Kaan Erdem

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_________selamün aleyküm kaan bey kardeşim
bu formunuzu sürekli takip ediyorum maşallah rabbim verdiginiz emeklerin ecrini versin inşallah ne güzel bir amaç namaz kılmayan inanan kalmasın inşallah nefsimize yenilmiyelim gaflete düşmeyelim namazlarımızı ihtiyarlatmayalım...
rabbim razı olsun sizden
rabbim namazlarımızı katında kabul buyursun inşallah
selam ve dua ile____________

Bedenin,
ruhun, duyguların ve benliğin secdede olacak birazdan. Duygularını
rahat bırakacaksın ama. Bırakacaksın kalbin ne yaşayacaksa yaşayacak.
Yakınlaşayım diye çabalamayacaksın . Kalbini yöneltmeye kalkmayacaksın.
Secdede ne hissediyorum diye kendini yoklamayacaksın.

Bunu
nasıl yapabilirim diye endişe mi duyuyorsun? Sen yapmayacaksın ki
zaten. Kalbin yapacak. Sen Kalbinle oynama yeter. Tüm iradeni alnını
secdeye koymak için toplayacaksın. Kalbinin yaklaşması için değil.

İnsan kalbini kurcalamamalı.

Günde kırk kere secde etmek demek, kırk kere Ona yaklaşmak demek. Bu fırsatı insan nasıl kaçırabilir?

esfaka

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kaan kardeşim.
aminenur kardeşimin söylediklerine harfiyen katılıyorum
bazen duymuyorum ezanın sesini bazen unutuyorum bazende şeytana uyup ertelerken namazımı sizin açtığınız bu forum çıkıveriyor karşıma
rabbim senden razı olsun sevabını kat kat artırsın inşallah
MEVLAMa emanet olun
selam ve dua ile ...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın değerli kardeşim.mevlam razı olsun.farzımızı,vazifemiz,edamızı duamızı kabul eylesin inşaALLAH.selam ve dua ile kalın selametle inşaALLAH.

_________selamün aleyküm kaan bey kardeşim
bu formunuzu sürekli takip ediyorum maşallah rabbim verdiginiz emeklerin ecrini versin inşallah ne güzel bir amaç namaz kılmayan inanan kalmasın inşallah nefsimize yenilmiyelim gaflete düşmeyelim namazlarımızı ihtiyarlatmayalım...
rabbim razı olsun sizden
rabbim namazlarımızı katında kabul buyursun inşallah
selam ve dua ile____________

Bedenin,
ruhun, duyguların ve benliğin secdede olacak birazdan. Duygularını
rahat bırakacaksın ama. Bırakacaksın kalbin ne yaşayacaksa yaşayacak.
Yakınlaşayım diye çabalamayacaksın . Kalbini yöneltmeye kalkmayacaksın.
Secdede ne hissediyorum diye kendini yoklamayacaksın.

Bunu
nasıl yapabilirim diye endişe mi duyuyorsun? Sen yapmayacaksın ki
zaten. Kalbin yapacak. Sen Kalbinle oynama yeter. Tüm iradeni alnını
secdeye koymak için toplayacaksın. Kalbinin yaklaşması için değil.

İnsan kalbini kurcalamamalı.

Günde kırk kere secde etmek demek, kırk kere Ona yaklaşmak demek. Bu fırsatı insan nasıl kaçırabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt