Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (4 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Akşam vakti
Bir gün sona ermektedir; artık ölüm kapımızdadır. Akşam vakti güneşin batma ânıdır; gün biter, güneş batar ve biz ayrı bir zaman dilimine gireriz. Bu hal, yirmi dört saatlik bir günün ölümüyle birlikte bizim ölümümüzden de haber verir; gün gelip ölecek, bir kefen içine sarılıp el, ayak ve çenemiz bağlanarak kabre konacağız. Başımıza bir çift taş dikilip kabrimiz belirlenecek, eş-dost bırakıp gidecek ve orada yalnız kalacağız... Güneşin batmasıyla birlikte, sâniyenin hareketi saatin hareketini haber verdiği gibi, doğan her şeyin batışını, bütün sistemlerin batışını hatırlar, “Güneş katlanıp dürüldüğünde, yıldızlar (kararıp) döküldüğünde, dağlar (sallanıp) yürütüldüğünde..” (Tekvir, 81/1-3) hakikatine şahit oluruz. Bu dehşet ve hayret içinde dâğidâr olan kalbimize teselli vermek ve ruhumuzu inşiraha kavuşturmak için akşam namazına koşarız. Akşam vakti, bir gurûb başında ya ağlamak veya öbür âlemdeki durumumuzu mamur kılma heyecanını yaşamanın ifadesidir. Her şeyin birbirine “elveda” deyip ayrılık türkülerini çağırdığı ve bin bir vâveyla ile inkisarını dile getirmek istediği böyle bir hengâmede duyulan ezan sesleri bize gurûbun içinde yeni bir fecrin haberini verir; ölümümüzle birlikte yeni bir diriliş ve varoluşu bütün kuvvetiyle ruhumuzda yaşarız. Hz. İbrahim’in: “.. batanları sevmem” (En’am, 6/78) dediği gibi, batıp gidenlerden, benimle hemdem olup sabah-akşam benimle beraber bulunmayanlardan razı olamam deyip bâki ve lemyezel olan, batanlar karşısında batmayan Allah’a yönelme manası taşır.

vakit AKŞAM namazı vakti.mevlam kabul buyursun.

Kaan Erdem

Yönetici
mevlam farzını,vazifesini edasını yerine getirenden razı olsun.ALLAH cc dualarınızı ve farzınızı kabul eylesin.selam ve dua ile.........

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Berat 05 ablacığım ve -KAAN- selamünaleyküm

Berat 05 ablacığım ve -KAAN- selamünaleyküm

Yatsı vakti
Gün gibi ömür de artık bitmiştir. Yatsı vakti, akşam şafağının bütün bütün kararıp güneşe ait hiçbir emarenin kalmadığı zamandır. Bu zamanda, arkada bırakılan bir günün mevcudiyeti hakkında, bize fikir verecek hiçbir şey yoktur. Zira, gün gittikten sonra, akşam vakti izini ışıklık veya kırmızılık halinde şafağa bırakmış, “beni bir parça daha hatırla” demişti.. O kızıllık da gidince, her şey gitmiş ve bitmiş olmaktadır. Yatsı vakti, her şeyin bitişiyle birlikte insan ömrünün de bitip kaybolmasını hatırlatır. Demek insan, aradan seneler geçtikçe hiç yaşamamış gibi olur. İşte yatsı vakti, insana her şeyin bitip tükendiği ve kendisinin kabirde her türlü ışık ve ziyadan mahrum kalacağı bir ânı hatırlatır.

vakit yatsı namazı vakti MEVLAM kabul buyursun İNŞALLAH...
SELAM VE DUA İLE...SELAMETLE İNŞALLAH...​

Kaan Erdem

Yönetici
SABAH NAMAZI VAKTİ..........

"ES-SALATU HAYRUN MİNENNEVM"

HAYDİYİN NAMAZA..

KALKINIZ UYKUDAN,HAYIRLI OLANA..

İŞTE DAVET DALGA DALGA SEMALARDA..

ALLAHUEKBER..ALLAHUEKBER

LAİLAHEİLLALLAH..

VAR MI BUNDAN HOŞ SEDA..

ALLAH(CC) KABUL BUYURSUN İNŞAALLAH..

HAYIRLI
SABAHLAR..
(TALİP AMCA ABİMİN MESAJI)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Es-salat-u Hayrun Minennev'm..

Es-salat-u Hayrun Minennev'm..

attachment.php

EsSelamuAleyküm Kardeşlerim..Allah(CC) kabul buyursun inşaAllah..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Aleykümselam ...Talip abi ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık...hakkı ile namazını eda eden ve sabreden kullardan oluruz İNŞALLAH...
RABBİM kabul etsin İNŞALLAH...cümlemizinkini...
ALLAH c.c. emanet olun ...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

tosyalı

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni bir üyeyim hep böyle siteler ve ALLAH dostları aradım inşallah burada aradığım huzuru bulurum beni en huzurlu eden şey namazımı kılmak en huzurlusuda sabah namazına kalkmak

berat05

Yönetici
ben yeni bir üyeyim hep böyle siteler ve ALLAH dostları aradım inşallah burada aradığım huzuru bulurum beni en huzurlu eden şey namazımı kılmak en huzurlusuda sabah namazına kalkmak

hoşgeldiniz aramıza...

BURDA aradığınız o dostluğu bulacaksınız inşallah..
Allah(c.c.) namazlarınızı kabul eylesin inşallah.

Allah(c.c.)'a emanet olun

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
"Allahü ekber, Allahü ekber!
"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

Namaz kılmamak, imansızlıktan veya iman zayıflığından ileri gelir. İmanın kuvvetli olmasının alameti, dinimizin emirlerine severek, kolaylıkla uymaktır. Bedeni hasta olana bazı işleri yapmak güç geldiği gibi, kalbi ve ruhu hasta olana da ibadet etmek güç gelir.

vakit İKİNDİ NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem;
Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem!
Necip Fazıl

selamünaleyküm...
vakit akşam namazı vakti MEVLAM kabul buyursun İNŞALLAH...

Kaan Erdem

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan

Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

kendini kandırma...!

Kaan Erdem

Yönetici
SABAH NAMAZI VAKTİ..........

"ES-SALATU HAYRUN MİNENNEVM"

HAYDİYİN NAMAZA..

KALKINIZ UYKUDAN,HAYIRLI OLANA..

İŞTE DAVET DALGA DALGA SEMALARDA..

ALLAHUEKBER..ALLAHUEKBER

LAİLAHEİLLALLAH..

VAR MI BUNDAN HOŞ SEDA..

ALLAH(CC) KABUL BUYURSUN İNŞAALLAH..

HAYIRLI
SABAHLAR..
(TALİP AMCA ABİMİN MESAJI)

Kaan Erdem

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan
Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

kendini kandırma...!

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KAAN KARDEŞİM,
RABBİM SENİ YETİŞTİREN ANA BABANDAN DA RAZI OLSUN,
BÖYLE HER NAMAZ VAKTİNDE HİÇ ŞAŞMADAN YORULMADAN ESNEK DAVRANMADAN BİZLERE HATIRLATIYORSUN YA, SENİN AZMİNE İRADENE İNANCINA HAYRAN KALIYORUM , ÜZERİMDEKİ VESVESELERİ ATIP HEMEN NAMAZA SARILIYORUM ALLAHIMIN İZNİ İLE.
ŞEYTAN SANA YAKLAŞAMIYORDUR DAHİ NE MUTLU SANA
RABBİM DAVANDA MUVAFFAK ETSİN İNŞAALLAH
AMİN

duy.90

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar ben yeni üye oldum arkadaşım bana bu siteden çok güzel anlamlı sözler gönderiyodu ne olduysa bi heves geldi . Aslında çok boş yaşıyomuşum hiç ahirette neler olcağını düşünmeden yaşıyodum serdüman kardeşimizinde yazdığını okuyunca çok etkilendim . Namaz kılmamda büyük etmen o dur vede sizler herşey için çok saolun . artık hırs ve amaç için yaşamıcam dogru yolu bulduğumada eminim ALLAH hiç bir zaman saptırmasın bu yoldan

duy.90

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan kardeş sendende allah razı olsun çok önemli güzel konulara değiniyosun herkesi bilgilendiriyosun çok teşekkür ederim selametle

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...Berat 05 ablacığım ...ALLAH c.c. razı olsun...
bazı sıkıntılardan dolayı sabah vaktinde yazyım dedim :( bir türlü elim gitmedi ne yazmaya nede giriş yapmaya bekledim -KAAN- taşıdı ön sayfaya ..öğlende aynı oldu bekledim siz yazdınız...ALLAH cc. razı olsun...şimdi şükürler olsun biraz iyiyim ben taşıyayım dedim...ALLAH c.c. eamnet olun...selam ve dua ile...

Sahabeden Ebu Osman ile Selman bir ağacın altında oturuyorlardı.Selman ağaçtan bir kuru dal kopardı.sonra da dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Ebu Osman hayretle onu takip ediyordu.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.
O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı
birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:

Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)
alıntı

VAKİT İKİNDİ NAMAZI VAKTİDİR
MEVLAM KABUL BUYURSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt