Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Korkma… Endişeye kapılma Şaşkınlık içinde hata yapma Henüz nüveleşmedi, hal demlenmedi Ruhun yücelmeden, kalbin temizlenmeden olmaz Samimiyet ve sadakatte şüphe barınmaz, ihlâs sınanmaz Heves ve hevalarını, hırs ve hınç içindeki arzularını arındır Sandığın ve zannettiğin kişilik üzerine ömür hasredilmez, kurtul Hakka yönel, edebin sadrında yücel, hiçliğin varlığında umutlan, yanılma İçinde bulunduğun şartlar ne olursa olsun, umudun inşası için yeise kapılma.
Sanadır… Bilmedim, bilemedim Öğrenmek istedim, yetişemedim Çile ve cefa içinde yıllar geçip gitti, dertlendim Lahzada saklı duran sırlarım, boyun büktüren arzularım Sabrın ve kanaatin çehresinde sükût edip, yutkunduklarım Nedensizlik içinde sürüklenip, nedenlere tutunduğum yılların Acısını, ıstırabını, yürek dağlayan yanıklığını, gözden akan hissiyatı anlatamam…
Yar… Sanadır Söyleyemediğim şarkı Sanadır anlatamadığım hicran Sanadır yalnızlıklarım, sükût ettiren anım Sanadır sakladığım ve çıkartmadığım mektuplarım Sanadır hüzün kokan meramım, sarsılan hissiyatım Ne nisan yağmurları, ne eylül akşamları umutlarımda açmadı Sükûnet ve yalnızlık her yanımı kuşattı, geceler seni bana anlatmadı…
Vurmayın… Yarama dokunmayın Yalnız ve miskin halimle uğraşmayın Umudunuz için yanın, vicdanınızla yol alın Aklınızı bilgi ve irfansız kullanmayın, nefsi nar sanın Sizin hürriyetiniz bir başkasının hürriyetini ihlal edemez Heves ve arzular erdem ve faziletin önüne geçemez, edep terk edilmez Hayvana imrenen ve onun yetisine hayran kalan kendinden habersiz gülünmez…
Bebek… Ağlıyor, hiç durmuyordu Feryadını duyanlar bakıyordu Annesi alış verişin derdiyle duymuyordu Şefkat ve hamiyete, himmete aç çocuk soluyordu Annesi nihayet bir hışımla geldi, bebeği hiddetle silkeledi Hiç durmuyorsun, nereye gitsem rezil ediyorsun diyerek ilgilendi…
Rabbim… Nihayetsiz olan Nimetinle nasiplendim Hiç ümit etmediğim anla yetiştin Boynum bükükken, göz dökerken geldin İmdat etmeden sinemde saklı durana yetiştin Nasıl inkâr eder, nankörlük edip görmezden gelirdim Rahmetin ve şefkatinden, muhabbet ve mağfiretinden şüphem yok En yakınımsın, kalbimin nazargahısın, ümitlerimin cenahı varlığın sahibisin
Ey dost… Şiir ve şairden korkma Edebiyattan uzaklaşıp katılaşma Kelamın kadrini bilmeyenle yüzgöz olma Duygu seline kapılana imrenme, itidalden geçme Bilmeden, emin olmadan yol gösterene riayet etme İnsan ve hassasiyetlerine vakıf olmadan sıradanlaşma Bedevinin, dervişin, meczubun, Arifin farkında lığından kaçma…
Dikkatlice… Gözlerime baktı Aradığı ve öğrenmek istediği hakkı Nihayetinde merak edebilen bir insandı Bekledim, bir müddet sonra bekliyorum dedim Yüzü kızardı, yere baktı, sonra bir sorum var diye başladı Peki, dinliyorum dedim ve sualini tevdi etmesini bekledim Sonra tebessüm ettim, cevap verirken dikkatlice dinlediğini fark ettim Kifayet edeceği ölçüde bildiklerimi izah ettim ve sonra anlayabildiniz mi dedim Yüzü kızararak güldü ve biraz geriye çekildi, Mustafa amca pek anlamadım dedi Bizi dinleyen ve mevzuu ya refakat eden arkadaşlar beklemediğim bir şekilde güldüler Kişinin anlayabileceği bilince ulaşmak ve kaldığı lahzalara göre anlatmak elzem olandır…
Merhaba… Lahzanın sürur bahşeden umuduna Ruhumdan nükseden hicran toprağına Bağrında samimiyet ve sadakat bulunan gönüllere Asabiyetten, hırs ve hınçtan arınmış şecaat sahiplerine Mahzun ve mağdur edilmiş, garip ve yetimliği olan yüreklere Dört duvar arasında, haksızlığa uğramış ve hak aramış ümitlere Zalimin ve hainin tasallutunda kalmış çaresiz ve bitap olan kimsesizlere Zulme haykıran, her şarta hak ve adaleti savunan, varlığından geçen erlere…
Vurdular… İşkence yaptılar Günlerce aç susuz bıraktılar Durup dinlenmeden seni sordular İftira attılar, kara çaldılar, ümidi hiçe saydılar Söylemedim, tanımıyorum dedim, işkenceye razı geldim Sen ki varlığını hakka feda eden, mazlumlara sahip çıkandın Çare adına, kurtuluş adına bir yol arayandın, vicdandın, akıldın Azimdin, şevktin, ümittin, hasettin, sabırdın, farkındalığı olan afaktın…
Hep… Sonradan Gelir aklım başıma Düşünmek ne kadar uzaksa Hesaplanabilir bir akılla yol almayınca İçgüdülere göre davranmak başlıyor zehabımca Ne keşkeler için ve ne de nedametti istediğim seçim Bir ahenk ve muvazene içinde, hassasiyet keyfiyetinde isteğim Ne kendi heves ve ümidinde olan ayalim ve ne de sessiz düşüncelerim…
Arkadaş… Anlaşmak çıkar ilişkisi değildir Fırsatçılık için öngörülen hezeyan kimindir Kapital sahibi varlıkla var olan bir kapitalisttir İnsanlık ve insaniyet hiçbir an onların derdi değildir Hak ve adalet kendi menfaat ve zehaplarına göre değişir Emekçi ve benzer örgütlerde coşanlar onlar adına tetikçidir Sloganik ve nümayiş için fırsatçılık yapan, yağmalayan densizlerdir Sosyal adalet için devletin ve yönetimin güçlü ve şeffaf olması elzemdir Müstekbirler için beklenmeyen başarılar, en istemsiz görülen düşleridir…
Yar… Ne yardan Ne de aşktan söz edersin Meftun bir halde sükûtu seversin Sabrın ve edebin hangi iklimindesin Yanan, umut eden melali görmezden gelirsin Gözler bakar, yürek sancı yaşar, dil sükûta kanar Hazan her yanımda ibret zerk ederek kendi vaktine akar Zemherini habercisi olan lahzalar, ruhumda hicran olur yaşar…
Edasına… O an kanarsın Beklentilerine cevap sanarsın Bir müddet merakını zorlarsın Farklı ve tatlı heyecana daralarsın Belki de bir rüyada mıyım diye sorarsın Ne zaman göstermelik tavır biterse anlarsın İçinde bulunduğun durum için keder yaşarsın Rüyadan ve hülyadan kurtulunca ibrete mi kanarsın Yoksa hiç bir şey olmamış gibi yine aranmaya mı başlarsın…
Yar… Kul sormalı Rabbini tanımalı Akidesine sarılmalı Ne derlerden kurtulmalı Aklını ve iradesini bırakmamalı Nasıl bir güne gittiğini dünyada yaşamalı Efendimiz s.a.v mi hayatından çıkartmamalı Kitabı celilin haykıran ayetleriyle lekelerden arınmalı Sabrın ve azmin, ilmin ve irfanın erdemiyle hem dem olmalı Hiç kimseyi suçlamamalı, azmi ve muhakemeyi bırakmadan yaşamalı…
Yar… Bilirim kederlisin Hicranın eteklerinde nefeslenirsin Bazen hüznü terennüm edersin, sual güftelersin Tatlı ve acı bir tebessümle afakına nazar edersin Hiçbir ülkünden geçmez, sabrı diriliş bilir ve bilenirsin Dünyalık sana bakınca, içinde bulunduğun anı yakalayınca Şaşkınlığa düşer, yoksa yabancı bir yerde miyim der, terek eder Kim bilir beklide zavallı ne kadar sefil diyerek kalbinin farkına varır…
Yar… Ruhunu yücelt Gönlünü nazar gâh eğle Hesapsız heyecana imrenme Nasibin olmayan için heveslenme Fırsatçılık için nefsine asla güvenme Ayna güzeli olmak için kalbinden geçme Ruhuna yabancılaşıp, içinde çıkılmaz hale gelme Kimsin, aidiyetin, hilkatin, ahdin, aklın, iraden için sual eğle An göçüp gidiyor, zaman seni götürüyor, ömür dürülüyor bilesin Dünya ve nimetleri için niçin hak ve hakikatten geçer, hiç düşünmezsin…
Yar… Biz garip garip severiz Saf ve masum olan emanetleriz Varlık ve kudret sahibini bilir hamt ederiz Asabiyet ve hırsı, tamahkârlık ve hıncı sevmeyiz Edep ehlini görünce, ihlâs sahibini dinleyince geçeriz Vecdin ve ihsanın, ümit içindeki inşirahın haşyetini dileriz Mavera tefekkür ve tahayyülünü hayatın içinden terennüm ederiz Ne yokluğa üzülür ve ne de varlığı sahipleniriz, hak rızasıdır dileğimiz Nefs adına her ne varsa taliplilerinin olsun, sevgi ve muhabbet bizimle kalsın