Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ah geceler… Ruhumu cezbeden firkatler Yüreğimde beslediğim hasretler Sinemde ukdeleşenler derin sessizlikteler Düşlerim, düşünürüm, tefekkür ve tahayyül eğlerim Vakti gelen maksadı muhataplarına nezaketle söylerim Kırıp dökmekten çekinirim, edepsizden imtina eder, geçerim İnsan niyet ve amellerinde samimi ve ihlâslı olmalılar, yoksa neye yararlar Nefsi için koşanlar ve hatta coşanlar, kula kulluk yapan zavallılar adanırlar…
Yar… Kaderinden Kurtulan var mı dünyada Bir ömür solgun umutlar arasında Sabır ve kanaate meftun olacak bir halde Ruhumu ve kalbimi ihata eden her sahnede Ne sorarım, kimi muhatap bulurum, niçin yorgunun Sinemde demlenen kelam ve meramla sessizlik içinde dokunurum Temaşa ettiğim ayetleri düşünür, ibretiyle edebe sığınır umuda koşarım…
Tenha… Bir sokakta adımlıyorum Sualler içinde hesap yapıyorum Bir çığlık sesiyle irkilip dikkat kesiliyorum Bir müddet sesi takip ederek emin olmak istiyorum Feryat eden kadının imdat sesiyle birden karşılaşıyorum Perişan bir halde, kan revan içinde gözlerime acı içinde bakıyordu Sarsıldım, nevrim döndü şaşkınlık içinde bocaladım, işaret ettiği yere baktım Hınç ve hırs içinde koşarak gelen adamla karşılaştım, anlatamazdım, kalktım Ve adamı etkisiz hale getirmek için ilk hamleyi yaptım, yere düşen adam bağırıyordu Biraz daha üzerine doğru yürüyünce ters istikamete doğru gitmeye başladı, sana göstereceğim diyerek…
Sen… Sen yoksan eğer Bu can ne yapsın, nasıl Umutlansın, sürur yaşasın Ruhunun ve kalbinin vecdiyle şakısın Firkati nereye bıraksın, hicrana mı kansın Hasret yamaçlarını hangi takatle aşsın ve rahatlasın Bu feyiz ve huşu ile kanatlansın, umutlarıyla bahtını yaşasın…
Çocuk… Boynu bükük bakıyordu Şefkat ve muhabbete aç bir nazardı Ruhu ve yüreği bu yaşta yaralanmış vicdandı Bulvarlarda umut arayan, çaresiz bırakılan hicrandı Yoğun trafikte kırmızı ışık yanınca meramını anlatandı Mağduriyet veya maksat nasıl olursa olsun, garip bir heyecandı Atisi adına, varlığını adamak olunca içinde bulunduğu şartlara uymalıydı Millet ve devlet olarak insanlarımızın böylesi mağduriyetleri israftan farklıydı…
Baba… Nerdesin, neden sessizsin Çürüyen bedeninle ümit mi beslersin Toprağın altında mı hissedersin, dua beklersin Korktuğun ölümle iç içesin, berzahtan mı nazar edersin Annem yanında niçin görmezsin, haşyet ve kederin derdinde misin? Arkada bıraktıklarından ne kadar eminsin, sadakayı cariyeden mi istersin…
Adam… Birden hiddetlenmişti Yeter artık diyerek kükredi Sabrında bir sınırı var diye devam etti Kadın şaşkın vaziyette etrafına göz gezdirdi Ben müşteriyim dağıtacağım, sen toplayacaksın dedi Adam yahu kadın üç gündür geliyor ve sadece dağıtıyorsun dedi Vakit geçirmek için mi yapıyor, yoksa bizi mi sınıyorsun diyerek Kadının üç gündür sadece yedi liralık çocuk pijaması aldığını söyledi Kadın alırım, almam o benim bileceğim bir iştir, sen hizmet etmeye mecbursun dedi…
Etme… Bahtına ve nasibine Sır deryasındaki hikmete Çile ve cefa çektiren belalara İrade koymadan yaşadığın düğümlere Bahşedilmişliğin ve sosyal geçmişin izlerine Eğer, çıkış yolu bulmak istiyorsan, azimle refik ol Cehalet ve zan ile hükmetmek ve bilmeden ömür tüketmeye şerh koy…
Gitme… Ne hesapsız aklın Sahibi ol, ne de heyecana doy Ne bilinmeyenler üzerine aday ol Ne de bilgiçlikle başkasına umut ol Kimi kandırırsan aldanasın bilmiş ol İhanet içinde bulunmaz sadakate çıkan yol Çıkarın için nefsini neyin yerine koyarsan koy Hak rızasından başka yoktur sevda yaşatan yol
Yar… Cahille yarışma Onunla sınırsız dost olma Tedbir olmadan tercihlerde bulunma Tedbirsiz takdiri bahtın sanma ve avunma Mesnetsiz konuşan ne derse desin dikkate alma Seni ruhundan ve kalbinden uzaklaştıranlarla yaşama Bilincin kadar varsın ve idrakin kadar muhatap alınansın unutma Ölümde korkma, aşkı heves sanma, macera yaşamaya adanıp, girdaba dalma.
Yar… Kul aşkla yanmalı İhlâsa ihanet yapmamalı Sevdası olmayan bir umuttan kaçmalı Vuslat nakaratlarıyla özünden kopmamalı Henüz yaratmamış olan cennet ve cehennemi tanımalı Ölmeden önce ikinci bir doğumu dimağ ve gönlünde yaşamalı Her amel ve niyetin hakkın rızasına nail olmak için tasarlanmalı Var olan zafiyetleri terbiye ve tasnif etmek için edebi derinliğe gark olmalı…
Yorgun… Argın bir savaşçı gibiyim Beni benden alanlar için direndim İçinde bulunduğum şartlar için çaresizdim Sükût ettim, sabırla beslendim, ümidi kesmedim Tekâmül etmeyen ve bir fanus içinde yaşamak isteyen Her kimse acı bir tebessümle nazar eyledim, farklı yerdeydim Umudu, ülküsü, ideali, mavera heyecanı olmayan ruhu ve kalbi neyleyim ki…
Neyzen… Ne kadar nezaketliydi Meram adeta tınılarla hasredildi Melal hangi iklimdendi, ümit şenlendi Dinledikçe sineme ve ruhuma sürur zerk edildi Uzak diyardan, hasret çektiğim yardan, firkatim olan sevdadan Sahranın en müstesna hicranından, garip ve mahzun kalbin hissiyatından…
Yar… Ne söylediğini Ve niçin ifade edeceğini düşlemeli Aklına geldiği gibi konuşmaktan imtina etmeli Düşünmeden ve fikir haline getirmeden hasredilmemeli Azim ve merakı, muhakeme için seferber ederek kanaat edinmeli İnsan öncelikle dikkat için talim etmeli daha sonra rikkate yönelmeli Kalbi hassasiyet nedir hakkıyla bilinmeli, takiye ile gün geçirilmemeli…
Yar… Biz garibiz Garip olanları severiz Sevgi ve şefkate hasretiz Şımartılmaktan hayâ ederiz Pişkinlik karşısında sükûta çekiliriz Böyle meziyetli olmadığımız için hamt ederiz Ne varlığa tamah eder, ne de yokluğa kahrederiz Akıl ve azim nimetiyle alın teri dökmeyi hak biliriz Elimizdekiyle yetiniriz, bereketi için niyaz eğler, seviniriz…
Düşünüyorum… Vaziyetimin açmazlarını Zafiyetlerin ruhu yoran lekelerini Bildiğim ve benimsediğim ve fakat ihmal ettiğim Hakikat ilkelerini, Efendimizin s.a.v hassasiyetlerini İnşirah ve iştiyak eksiklerimi, haşyet ve edep nezaketini Onu andıkça yüreğimde hissettiğim suhulet ve saklı serinliği İçim acıyor, ben dünyayı bıraksam da, prangaları ruhumu daraltıyor…
Yar… Ömrü yaşatan sır nedir acep Yaşamak için yaşamak olmaz cevap Nefsini, mideni, damağını ihya için mi kebap Ruhundan ve kalbinden bigâne yaşayanlar olur bitap “O”na kul olmak, vecdiyle yol almak, ecre sarılmak akla hitap Ey kitap sahibi, irade ve vicdan naibi sarsılmaları artık kenara bırak…
Yar… Pirden söz ederler Şefaatine nail olmak isterler Garip bir hesabın içine girerler Cennet ve nimetine nail olmak isterler Henüz yaratılmamış âlem için umut beslerler Hakikatleri öğrenmek için hala muhakeme etmezler Uydum el verene derler, pirin akıbeti ne olacak bilmezler…