Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yar… Ne çok istemiştim Yıllardır umut içinde beklemeyi Ve sabırla yeniden ümitlenmeyi istemiştim
Arzu Ne kadar garip bir duygu Hangi mesnede vursan çıkan sonuç buydu Oysa her arzunun bir gerekçesi ne olmalıydı
Beşerin Bedevi olması normaldir Yaşadığı sosyal şartların gereğidir Lakin cehalet hiçbir şartta makbul değildir
Okumak İnsan olmak, adam olmakla Hak ve hakikati gereği gibi tanımakla İlintili olan azimdir, bilen cahil beyhudedir
İnsan Yaşadığı cemiyetin Örf ve ananesine sadık kimsedir Ancak asabiyeti, cehaleti ret eden erdemlidir
Kadın Ancak hanımefendi Ve münevver anne olursa eftaldir Cehalet içinde her kim olursa ne acı garabettir
Kadın Kendi hemcinsini Rakip görmemeli, eza vermemelidir Kız, gelin, kaynana, elti, görümce çekişmesi Asla genle alakalı bir hakikat değil, asabiyettir
Herkim Olursa olsun, zulmederse Zan ve içgüdüsüyle davranıp mağdur Eder ve rızasını almadan göçüp giderse zalimdir
İnsan Hakka kul olmak için iradedir Akıl ve ilim, irfanla, edeple, sabırla Nefsini tezkiye edebileceğini öngörecek zarurettir Yoksa Dünya ve sıfatları için Parçalansan, maslahat içinde çırpınsan Takiyelere kanıp, fırsatçılık yaparak sıfat kazansan
Bu hiçbir An ve şartta senin Kimlik ve kişiliğine, hilkat ve aidiyetine Yarar getirmez, sadece avuntular içinde nefs kabarır
Ne hazin ki Ayna güzeli olmak için Saatlerini geçiren ve ne derleri önceleyen Ruhundan ve kalbinden ne kadar uzaklaştığını bilmiyor
Ancak Başına beklenmedik bir bela çıkınca Birden irkiliyor ve imdat isteyecek kimseleri arıyor En yakını her zaman ihmal aldığından, çaresizce ağlıyor
Gel… Gel artık Endişeye kapılma Ruhunu daraltan vehme aldırma Gönlün ummandır, dönüp bir baksana Seni üzen ve yoran zanlardan arınıp, uyansana
An bitiyor Ömür kendi içinde eriyor Her âlem başka hakikatler bekliyor Hakkı bilmeyen nefsine itaat ederek göçüyor Nefes bitiyor, can çekiliyor, dermanda tükeniyor Geriye kalan vah vah ne işe yarıyor, neyi bekliyor
Umut Yorulmaz Hazan yeis içinde anılmaz Hicran hanif bir kula karalar bağlatmaz Hüzün vakti sinenin sükûneti, gecenin sessizliği Düşlerimde ümitle açar, her murat şevkle bahar
Ne yar Ne cananı ateş yakar Umut insan için en güzide hazzı diyar Ne vakit sılayı ansam, yaşları sessizce bıraksam Ruhum garip bir serinlik yaşar, içimdeki sürur ar
Gelme Lakin hüzünle ömrü tüketme Hasreti firkatleştirme, halleşmekten geçme Sessiz ve sakin yere çık, gönlünü aç, imtina etme Seni anlayan ve derdini derdi sayan refikine anlat
Aşk Narı ardır Sabır ve çileyle arkadaştır Hizmet ve hamiyetle ihlâs için yarıştır Hak ve hakikati uygun zamanda haykırıştır Nefisten arınış, hurafeden kaçış, şirkten kopuştur
Bilmem ki Beni ne kadar anlarsın Hangi kefeye koyarak vasıflandırırsın Ruhumun hicran damlalarını sende duyar mısın? Bu diyardan göçüp gittiğimde garipliğimi anar mısın?
Yar… Bilmem ki Nereye dönüp baksam Hislerimi anlayacak olan yâri bulsam Anlatsam, soluksuz kalsam, yüreğimi arındırsam Yıllara sâri neler yaşamış ve hüzünle hicrana kanmışsam
Artık Gider oldum Her ne yapsam yorgundum Solgun ve bizar umutlarımla savruldum Her ne yaşamışsam ibretine kanıp ders çıkarttım Ne dünya ve ne de varlığına bel bağladım, aşkla başkaydım
Her Bakımdan sahranın ıssız Ve sessizliğinde sevdanın hasretini andım Ruhumdan nükseden ummanın hazzıyla ferahladım Mahzun ve mazlum olarak kalıp yaşamayı bahtım saydım Hiç kimseyi suçlamadan ve yargılamadan hakikat aradım
Ne Zulmeden zalimin Ne de köleleştiren cehaletin Tuğyan ve şirk içinde dünyaya dalanların Asabiyet, kin, hırs ve hıncıyla barışık yaşayanların Yakını, yandaşı oldum, muhakeme etmekten sakınmadım
Şayet Beşer kalmaktan İçgüdülerimden arınmaktan Aklı ve ilmi insanlaşmak için kullanmaktan Hak ve hakikat vecdiyle yol alan kul olmaktan Hak rızasına nail olmak için azimle iradi bulunmaktan
Hiç Sakınmadan İştiyak ve vecdiyle umutlanmadan Yaşamanın ve dünya için var olmanın hazzı Asla tercih ettiğim bir neden ve bir fırsat olmamıştır Her varlıkta ve ibrette onun rızasına nail olmak maksattır
Lütfen… Yaşlılığıma veriniz Ve zaten halinden belliydi deyiniz
Takdir Hakkınızı kullanarak Zaman hasredip bir vakitler Hasbıhal etmişiz,memnuniyetimi İzhar eğliyorum eyvallah.
Ve fakat Yüzümün kızarmasına Vesile olan lutfunuz ve ikramınız İçin inşallah bu niyetile nefesimizi teslim eyleriz diyorum..
Evet, Bir şair ve yazar Olamadığım için, gönlüne Düşeni yazan "adam" olarak Anılmayı diliyorum Rabbimden...
Kıymet Atfediyor ve okuyorsunuz Sığ düşünce ve tahayyülden Yoksun çalışmalarımı, bu bakımdan Halime şevk ihsan ediyorsunuz...
Kalan Nefesim sınırlıdır, Geçirmiş olduğum ameliyattan Sonra daha yakinen hissediyorum, Bu bakımdan sizlerleve gönül Dostlarımla olmayı yeğliyorum, fırsat buldukça..
İşlerimin Yoğunluğu sebebiyle ancak Akşamları ve 2/3saat zaman süresinde Yazıyor, ilgili sitelere ekliyor ve ayrılıyorum...
Dolayısıyla Okuma lutfunda bulunan Ve yorumlar yaparak katkı sunan Birçok kardeşlerime dönemiyorum Ve vefasızlık olarak addediyorum...
Hal-i fakirliğime Elbette ki onur bahşettiniz, Rabbim sinenizde vaktini bekleyen Umutlarınızı bahtınızla buluştursun niyazıyla Muhabbet ve afiyet dileklerimi ifade ediyorum efendim..
Yar… Derin bir hüzün içindeyim Ne kadar tefekkür etsem, sığ halindeyim Ufkum, afakım, ülküm, idealim adeta yorgun bugünlerde Kime baksam, sessizce temaşa edip halini yoklasam telaşınellerinde
Ben yine Mahzun ve mazlum olarak Hüznümle baş başa kalıyor ve yazmaya başlıyorum Bilmiyorum kimler okuyacak ve bu hicrana sahip çıkacak Benzer nedenlerle gönül ikliminde buluşarak, ruhi insicamaaçılacak
Hissiyatıma Seslenen ve fevkalade etkileyen Bir besteyle düşüncelere dalıyorum, uzak diyarlar adına Uçsuz bucaksız bir yola çıkmak istiyorum, refik ve gönüldostlarıyla Ne, niçin, neden ve hangi gerekçelerle hissiyat yazıyor çarelerarıyoruz
Onca edip ve şair Aklıma geliyor ve yaşadıkları hüzün Yalnızlıklarında, anlaşılmadıklarında, sevda ve aşklarında Ruhunun en müstesna sayfalarını açarak hicran ve hüzünlerini Hoş bir seda olarak bilinmeyen, gönül dostlarına bırakarak,yakarıyor
Ne anne ve ne de baba Ve hatta karındaş olan en yakın akraba Ömrünü vakfettiğin, her bir açmaz için gayret ettiğin Fedakârlığın her çehresini sessizce hasrettiğin haldeyetinmeyen Fikir ve düşünceden uzak heva ve hevesler uğruna tahammülettiklerin
Ne sessiz duran makbere Ne hissiz bekleyen ve her geçen gün çürüyen bedene Toprak gibi mümtaz ve mübarek ülfet ve değere, azgın nefse Ölüm gibi hak ve hakikat gerçeğine, ibret ve idrakotağındaki sese Beni benden alan ve hüzünle kendine katan mavera ve haşyetümitlerine
Yar… Gel sessimi duy Figanımı yüreğinde hisset Gözyaşlarım ruhumun hicranıdır Umutlarım ömrümün sabır limanıdır Hüzün yağmurları sinemin en güzide güfteleridir
İnsanız Hissiyat ve içinde Bulunduğumuz şartlara Göre tavır alır ve ümitlere sarılırız Mazlum ve mağduru görünce içimiz parçalanır Varlıktan bir kısmını, onunla paylaşır, rahatlarız
Neden Geceden konur evler Tepe ve yamaçlar niçin kime çareler Göçebe gelenler, yer, yurt bilmeyen acizler Sıla hasreti çeken, yârini özleyen nice kimseler Ne yerler, ne söylerler, sabır içinde çile derlerler
İş olmazsa Aş olur mu, huzur bulunur mu? Solmaya yüz tutmuş umutlar tutunur mu? Kadere kahreden, hakkı bilmeyen kul olur mu? Ruhsuz ve kalpsiz bedenler, nefsini ihya edenler Edep ve ihsanla, ötelerin muştusuna razı olur mu?
Beşer olan İçinde bulunduğu halden arınmalı Ruhun ve gönlün sahibini hakkıyla tanımalı Kime kul olduğunu muhakeme ederek anlamalı Nefsine ilahlık kapısını açmamalı, ihlâsa kanmalı Aşk ve sevdanın nefsini tezkiye edeceğine inanmalı
İnsan Niye yaşar, neyi amaçlar Umut ve ülküsü olmayan maveradan ne anlar Heves ve hevalarının peşinde koşanlar adanırlar Dünya ve nimetini bir şey sanırlar, ahirini satarlar İş işten geçinde, hakikat önlerine serilince ağlarlar…
Ne hikmetse Garip bir hal içindeyim Tertip ve düzene olan hassasiyetim İçinde bulunduğum ortamlarda yoksa sıkıntılıyım
Ne kadar İstesem ve gayret göstersem Kalbi hassasiyeti bulunmayanlarda Rastgelelik üzerine yaşamayı bir şey sananlarda Maalesef bu eksiklik, fazlasıyla gözümüze çarpıyor
Bu ve böylesi İnsanlar ve önemsiz şeylere Ehemmiyet gösterdikleri kadar Daha elzem ve ziyade olan ruhi ve kalbi süruru Bulamıyor ve
Bazen düşünüyorum Her şeye boş vererek nasıl bir umut Ve nasıl bir hayat düzeni huzur ve sükûn içinde İnşa edilerek, rahatlık içinde yaşamaya adanılabilir
Eğlenceye Parti ve davet edilen her yere Vakit öldürmek için katledilen fikirsizliğe Nasıl tahammül edilir ve ati adına umut beslenebilir
Düzensiz olan Her ortam ve insan zihniyeti Mana ve onun muvazenesinden kopuk anlayış Ruhum ve zihnimin daralmasına vesile olduğu gerçeği
Hangi bahaneyle Anlayış ve hoşgörüyle geçiştirilebilir İnsan en mütekâmil bir varlıkken, ahengin Muvazenenin, edep ve nezaketin, naiflik ve suhuletin Varlığından geçerek, içgüdülerle yaşamaya alışmalıyız
Bir dost Beni davet etsin ve içinde bulunduğum Vaziyetten kurtarmak için sükûnete götürsün Anlamak, inanmakta zorlandığım gerçekleri izah etsin Bir nebze oldun gönlüme serinlik bahşetsin, dinlendirsin
Yar… Kim bilir nerede, Hangi umutların hasretinde, Ukdeleşen Arzunun mu kederinde, Aklın, ilmin, irfanın Kul için en zaruri ihtiyaç Olduğunun mu endişesinde, Gözler bakarken, Hal başkalaşırken, Dil suskun vaziyette İbret ve idrak İçin sabrederken, Ömür farkında lığa Erişerek yaşamak Ve niteliğe ulaşarak İhsanla yol almak haki katıdır...