Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

** Mürşidin Elinden Tevbe Etmek ** (9 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
O kadar desiseye boğulmuşsun ki korkarım kalpten söylemedin...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
alimin şahsıyla işimiz olmaz.. fikirlerini eleştiririz..

Fikirlerini elestiririz mi? Sen dalga mi geciyorsun bizimle. Elestirmek onu kafirle suclamak mi oluyor.

kime sapık diyorsanız, hangi fikrinden dolayı dediğinizi de yazarsanız... abileriniz, sapık dedi diye mi sapık diyorsunuz..

Agabey bizde olmaz, onu nur talebeleri kullanir. Sen bizim mesjlarimizi hic okumadigin icin (yakais'in mesajlari gibi, sana guzellikle birseyler anlatmaya calisiyor ama) yada okudugunu anlayamadigin icin idrak edemiyorsun. Ehli Sunnet harici her firka sapiktir. Burda ki sapik manasi sadelestirerek yaziyorum ki anlayasin. Yanlis yolda manasindadir. ibni teymiyye kendi de soyledi zaten ben ehli sunnet degilim diye. Zaten İmam-ı Süyuti Rahimehullah onun icin İbni Teymiye kibirliydi. Kendini beğenirdi. Herkesten üstün görünmek, karşısındakini küçümsemek, büyüklerle alay etmek âdeti idi. demistir. Imam sarani rahimehullah İbni Teymiye, tasavvufu inkâr eder, evliyaya, ariflere dil uzatırdı. Kitaplarını okumaktan, yırtıcı hayvandan kaçar gibi kaçmalıdır. demistir. Bunu EHli SUnnet alimleri soyluyor ben degil.

kitabul arsdaki fikirlerini mi yazayim buraya. yok kalsin.

hem niye kızıyorsun...

Niye kiziyorum, cunku insanlarin (kitapla sabit olan kafirler haric) bir muslumana kafir demesi beni rahatsiz ediyor, heleki tum yaptigi agiz kalabalikligi olanlar icin. Biz ibni teymiyye nin imani icin bile Allah c.c. bilir deriz. Biz karismayiz kim kafir degil (kitapla sabit olanlar haric) biz kalbleri yarip icine bakamayiz. Zaten bu bizim isimi degildir (Hasa) birilerine kafir demeden once sanada aynisini tavsiye ederiz.

ne dmiş saidi nursi"" tarikatsızda cennete gidilir, ama imansız gidilmez"""

Zaten su sozun tam bomba oldu. Bir kardesin risale-i nur konusu icin Hz.Omerin r.a. hadisi verip kurani birakip baska kitaplara dalanlar dedigin nur talebeleri icinde risale-i nurdan bir alinti yapiyorsun bana. Senin mesajlarin celiskili.

rabbimim rahmetiyle cennete kavuşurum....

Allah c.c. cenneti vaad etmeseydi amellerimizi yapmiyacakmiydik. Allah c.c. amelleri hasa layik degilmidir. Biz cennet umidi yada cehennem korkusuyla degil sadece Rabbimizin rizasi, muhabbeti ve aski icin amel yapariz.

Sen elinden geldigince gunahlardan uzak dur seviniriz biz. Yalniz gunah derken muslumana kafir demekden de giybet yapmakdan da iftira dan da uzak dur, tamam mi?

Eyvallah

abdulvedud

Kayıtlı Kullanıcı
el endulusi ve yakais kardeşlerim rica ediyorum herkes görüyor zaten daha fazla uzatmayın (amacım nasihat değil haşa haddim değil sadece tavsiye)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
el endulusi ve yakais kardeşlerim rica ediyorum herkes görüyor zaten daha fazla uzatmayın (amacım nasihat değil haşa haddim değil sadece tavsiye)

Ne güzel söylediniz her kes görüyor o halde yazarken yalan yanlış yazmamak lazım..
Okuyanda bir şey sanacak...
Arkadaş ne toplarsa doğru diye alıp getiriyor...
Buraya getirip bizi yanıltacağına gitsin başka kendisine uygun siteye...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Yok ! Yanlışı savunana , doğruları anlatmak boşuna gibi görünsede bilmeyen kardeşlerimizi yanıltmaması açısından önemli.
Hem çok güzel değerli bilgiler alıyoruz, yürekten savunanları seyrediyoruz, ne güzel, Rabbimin güzel kullarını seyretmek ne güzel
Rabbimde bu sohbetlerden memnundur sanırım.
Hepinize yürekten, Allah razı olsun, her daim elinizden tutsun,
Rabbim bırakırmı kendi haline inananı???
Her tuzaga, iman kalkanı hazırmı??
Haydi cennete, cennete...Rabbim kulunu unutur mu??? unutmaz
Yinede hidayet versin yolunu bulmayana çünkü, çünkü Rabbim yarattı, onun eserlerine kıyamam, söz demek edebe aykırı
Küfürümüz bile dua olsun, bilmeyen yüreklere AŞK olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Anladım genel düşünce bu ise o zaman mesele yok tabi...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar desiseye boğulmuşsun ki korkarım kalpten söylemedin...

zannın çoğundan sakının, bilmediğiniz sizin için gayb olan konularda yorum yapmayın , işi kiŞİleştirmeyin... şimdi amelleri niyetlerimi yarıştıralım... Müslüman yalan söylemez... Müslümanın söylediğine müslüman inanır. Hatta gücüm yetse binlerce amin derim.. Sizin cehenneme gitmenizin bana ne faydası olacak.. Rabbim itikadımızı , amelimizi düzeltsin, bizden ve sizden razı olsun.. Amin amin amin.....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
O zaman temenni ederim ki İnşallah Kalp dendir....

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
NE DEMİŞLERDİ ALLAH RESULÜNE, HEPSİ BİRDEN BOZACI ŞIRACIYA ŞAHİTLİK YAPARAK""" BÜTÜN İLAHLARI TEK İLAH YAPMIŞ"""

ALLAH KULUNA NİYE YETMEZ Kİ... MÜRŞİD DİYE SARILDIĞINIZ İNSAN SİZE NE VEREBİLİRKİ..... DERSİNİZ RABBİM İZİN VERMEZSE KİMSE BİRŞEY VEREMEZ... RABBİMİN İZNİNE DAİR VARMI BİR BELGE YANINIZDA... BU MÜRŞİT NE YAPIYOR SİZE , NE ÖĞRETİYOR...
NİSA SURESİNDE "" 31. Eğer size yasaklanan (günah)ların büyüklerinden kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi güzel bir yere koyarız. """ BUYURUYOR RABBİM... DAHA NE İSTERSİZ...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
NE DEMİŞLERDİ ALLAH RESULÜNE, HEPSİ BİRDEN BOZACI ŞIRACIYA ŞAHİTLİK YAPARAK""" BÜTÜN İLAHLARI TEK İLAH YAPMIŞ"""

ALLAH KULUNA NİYE YETMEZ Kİ... MÜRŞİD DİYE SARILDIĞINIZ İNSAN SİZE NE VEREBİLİRKİ..... DERSİNİZ RABBİM İZİN VERMEZSE KİMSE BİRŞEY VEREMEZ... RABBİMİN İZNİNE DAİR VARMI BİR BELGE YANINIZDA... BU MÜRŞİT NE YAPIYOR SİZE , NE ÖĞRETİYOR...
NİSA SURESİNDE "" 31. Eğer size yasaklanan (günah)ların büyüklerinden kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi güzel bir yere koyarız. """ BUYURUYOR RABBİM... DAHA NE İSTERSİZ...

Bizim Murşid 'imiz Allah C.C. ; Bize Muhammed Mustafa A.S. 'a ve Kuran'ı Kerime uyun buyuruyor...
Sizin Mürşidiniz kim...? Ne Buyuruyor...?

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
TAPMAK NE DEMEK ? İNSAN NE YAPINCA BİR ŞEYE TAPMIŞ OLUR? GELECEK HAFTANIN KONUSU........ SELAMLAR.... Allah hepinizden razı olsun.. amin...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı

kardes dili ve curuk fikirleri kendinden buyuk zevatin biri cikip onune gelene laf soyliycek iftira aticak hakaret edicek bizde bunu elimize MISIR alip seyredicekmiyiz? Herkes goruyorsa, bos bos islerle geyik muhabbetleriyle ugrasacagina birileri tepki vericek.

Bir insan kurandan sunnetden bahsedip bu kadar terbiyesizce konusur mu? Insanda birazda Allah c.c. korkusu olucak. Yazdigi her iki mesajdan birinde de ayetler var. Bu kadar yalan dolan iftira hakaret karsi Insan birazcik dahi olsa o yazdigi ayetlerden utanir.

Tamam herkes elestirilir (tasavvuf olsun Osmanli padisahlari olsun eyvallah) fakat yalan, iftira, hakaret nedir ya. Bize Kuran ve Sunnet den bahsedip bunlari mi seriyor onumuze? Cocuk myuz biz yoksa aptal miyiz? Bu kadar insani salak yerine koyuyor..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
TAPMAK NE DEMEK ? İNSAN NE YAPINCA BİR ŞEYE TAPMIŞ OLUR? GELECEK HAFTANIN KONUSU........ SELAMLAR.... Allah hepinizden razı olsun.. amin...

Şahiner senin seçeceğin konu bu kadar olur yani...
İşimiz yok Şeytan Lain ve Yandaşlarını veya Allah C.C. yu bırakıp Şirk peşinde olanlarımı konuşacağız...
Eğer Sabredebilirsem ''ki gene bizi coşturacak bir şeyler yaparsın diye düşünüyorum...'' sana dayanabilirsem konun sana kalsın diyeceğim...

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Tevbe etmekte bir kısmet meselesi...Adamın kısmeti yoksa kim ne yapabilir ki?

abdulvedud

Kayıtlı Kullanıcı
kardes dili ve curuk fikirleri kendinden buyuk zevatin biri cikip onune gelene laf soyliycek iftira aticak hakaret edicek bizde bunu elimize MISIR alip seyredicekmiyiz? Herkes goruyorsa, bos bos islerle geyik muhabbetleriyle ugrasacagina birileri tepki vericek.

Bir insan kurandan sunnetden bahsedip bu kadar terbiyesizce konusur mu? Insanda birazda Allah c.c. korkusu olucak. Yazdigi her iki mesajdan birinde de ayetler var. Bu kadar yalan dolan iftira hakaret karsi Insan birazcik dahi olsa o yazdigi ayetlerden utanir.

Tamam herkes elestirilir (tasavvuf olsun Osmanli padisahlari olsun eyvallah) fakat yalan, iftira, hakaret nedir ya. Bize Kuran ve Sunnet den bahsedip bunlari mi seriyor onumuze? Cocuk myuz biz yoksa aptal miyiz? Bu kadar insani salak yerine koyuyor..

yerine göre susmak da iyidir bırakın tek başına konuşsun herkes buraya mesaj atmayıp bakmazsa eğer gerçek ve hakiki amacımıza ulaşırız herkes farkında forum yöneticileri de farkında Allahü teala da farkında delinin biri şimdi tutup ortada bağırsa umursarmısın hayır sonuç bellidir adam delidir.(sözüm meclisten dışarı hakaret değil örnek niyetindendir)
şimdi burda da aynı şekil öfkeyle tartışmayla bir yere varılamaz(forum kurallarına aykırı) hoşgörüyle iyi niyetle düşünceni sergilersin o başka.... benim yazdığım hilye hadisleri ayasofyada sergileniyormuş peygamber rabıta sevgililerinin dikkatine (sadece hayal kurup hatırlamak manen yanımızdaymış gibi asrı saadetteymiş gibi yaşamak) cevap alınmıyor gidiyor kendine göre yorum ve tartışmaya devam.. ya peki tevessül önce şirk değil imamı azama göre mekruh oluyo, sonra benim şüphem var oluyo, sonra birden büyüyo tekrar hz. ademin hadisi yalan diye tekrar şirk diye kanıtlanıp milletin kafası karıştırılıyor (ama hadis konuyo o günümüze uyarlanamaz diyo muhaddis kesiliyor başımıza... ot gibi her hadise bakıp uygulamayalım mı diyorum cevap yok) 3 tane diyanet alimine sordum diyorum senin fetva makamın kim diyorum alimmisin ilahiyat mezunu musun cevap yok kaynağın kim ibni teymiye oluyo. Ya konunun adı o zaten yok akabe biatıyla kanıtlandı ses çıkarılmadı. daha ne diyelim Allah hidayet versin susup seyredelim yada o yokmuş gibi konuyu konuşmaya devam edelim

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Eyvallah kardes zaten soylenecek herseyi soyledik. Bundan sonra benim artik cevap yazmami gerek birakacak birseyde kalmadi. Zaten cok zamanda kaybediyorum bununla velhasil soyledigi herseyin asilsiz iddiadan oteye gitmedigi asikar.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Dîl binayı kibriyadır, yıkma gönlün kimsenin,
Esrar-ı kenzi Hûda’dır, yıkma gönlün kimsenin.

Mümin kalbine eyle, izzet ile hürmeti,
Daha enderi Hûda’dır, yıkma gönlün kimsenin.

Kalb-i mümin beyt-ü Hakk’tır, hacc-ı ekber andadır,
Belki Hakk onda bâkidir, yıkma gönlün kimsenin.

Ey Nesimi belki Hakk’ın, belki vahdetnamedir,
Secdegâh-ı Mustafa’dır, yıkma gönlün kimsenin.

Nesimî

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Eyvallah kardes zaten soylenecek herseyi soyledik. Bundan sonra benim artik cevap yazmami gerek birakacak birseyde kalmadi. Zaten cok zamanda kaybediyorum bununla velhasil soyledigi herseyin asilsiz iddiadan oteye gitmedigi asikar.

""""inkar ettiklerini yakında görecekler"""""

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
yerine göre susmak da iyidir bırakın tek başına konuşsun herkes buraya mesaj atmayıp bakmazsa eğer gerçek ve hakiki amacımıza ulaşırız herkes farkında forum yöneticileri de farkında Allahü teala da farkında delinin biri şimdi tutup ortada bağırsa umursarmısın hayır sonuç bellidir adam delidir.(sözüm meclisten dışarı hakaret değil örnek niyetindendir)
şimdi burda da aynı şekil öfkeyle tartışmayla bir yere varılamaz(forum kurallarına aykırı) hoşgörüyle iyi niyetle düşünceni sergilersin o başka.... benim yazdığım hilye hadisleri ayasofyada sergileniyormuş peygamber rabıta sevgililerinin dikkatine (sadece hayal kurup hatırlamak manen yanımızdaymış gibi asrı saadetteymiş gibi yaşamak) cevap alınmıyor gidiyor kendine göre yorum ve tartışmaya devam.. ya peki tevessül önce şirk değil imamı azama göre mekruh oluyo, sonra benim şüphem var oluyo, sonra birden büyüyo tekrar hz. ademin hadisi yalan diye tekrar şirk diye kanıtlanıp milletin kafası karıştırılıyor (ama hadis konuyo o günümüze uyarlanamaz diyo muhaddis kesiliyor başımıza... ot gibi her hadise bakıp uygulamayalım mı diyorum cevap yok) 3 tane diyanet alimine sordum diyorum senin fetva makamın kim diyorum alimmisin ilahiyat mezunu musun cevap yok kaynağın kim ibni teymiye oluyo. Ya konunun adı o zaten yok akabe biatıyla kanıtlandı ses çıkarılmadı. daha ne diyelim Allah hidayet versin susup seyredelim yada o yokmuş gibi konuyu konuşmaya devam edelim

müşrikler efendimize karşı sırasıyla şu taktikleri gütmüşlerdi;
1. Yok sayma
2. Alaya alma
3. İftiralar atma
4. ilişkiyi kesme
5. Sansür uygulama
6. Zor kullanma
7. Yok etmeye çalışma

elhamdulillah ..
""" bu adamı rabbim allah dediği içinmi öldüreceksiniz""""
""Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: 'Gerçekten ben müslümanlardanım' diyenden daha güzel sözlü kimdir?""
"""“Her şahıs, yanında bir sürücü, bir de şahitle gelir. (Ona şöyle seslenilir:) "Sen bu konuda tam bir gaflet içindeydin, artık gözünden perdeni kaldırdık, şimdi gözün keskindir" Arkadaşı, "İşte hep beraber olduğum şahıs burada" der. (Ve şu emir gelir:) "Atın cehenneme her inatçı kâfiri! İyiliği engelleyen, hak tanıma-yan, insanları şüpheye düşüren, Allah'ın yanına başka bir tanrı daha koyan kimseyi, atın onu dayanılmaz azaba!" Yandaşı, "Rabbim! Onu ben az¬dırmadım, o kendisi apaçık bir sapıklık içinde idi" der.” (Kaf, 50/21-27)

“Müşrikler orada şeriklerini görünce: “Ey Yüce Rabbimiz! İşte Senden başka yalvardığımız, Sana ortak saydığımız putlarımız. Onlar yok mu onlar, işte onlar bizi şaşırttılar!” der, onlarsa bunların suratlarına şu sözü çarparlar: “Yalancının tekisiniz siz!”(Nahl,16/86

ben görevimi yaptım rabbim... sen şahitsin... şahit olarak sen yetersin.. muhakkakki allah doğruyu söyler...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt