Demekki ben sana boşuna resul kelimesini anla dememişim o ayette geçen zaman sadece geçmiş zaman mı yoksa şimdiki zamanmı olarak kullanılıyor eğer şimdiki zaman ise Kıyamet kopana kadar aramızda resullerin varolduğu o ayetten anlaşılır
SÜNNET İNKARCILARINI ADAM YERİNE KOYUP MUHATAP ALMAYIN BUYURUYOR İMAM RABBANİ HAZRETLERİ...SÜNNETİ REDDETMEYE DEVAM EDERLERSE SELAMI KESİN VE BU SAPIKLAR GÜRUHUNU DÖVÜN BUYURUYOR...Allahcc doğru yolu üzere ayaklarımızı sabit eylesin...
Demekki ben sana boşuna resul kelimesini anla dememişim o ayette geçen zaman sadece geçmiş zaman mı yoksa şimdiki zamanmı olarak kullanılıyor eğer şimdiki zaman ise Kıyamet kopana kadar aramızda resullerin varolduğu o ayetten anlaşılır
Ahada Rengini Belli Ettin...!!! Demekki Peygamber Var diyorsun sen???
Bak Bu Allah c.c İle Peygamberi Ayırdığın İçin....
(Allah’ın yolu ile Peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150/1]
Buda Son Peygamber olduğuna İman Etmediğin İçin....
muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir; ancak o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin SONUNCUSUDUR. allah, her şeyi bilendir.(ahzab 40)
ee şimdi Kardeşim...Sen Bunlara İman etmediğin İçin Hükmün Noluyor??
İskata, telkine ve kabir azabına inanmazlar. Halbuki bu konularda da sahih hadis-i şerifler vardır.
Yalnız Kur’an derler, bazıları da Kitap, Sünnet derler, dindeki dört delili inkâr ederler.
Bir çok hadis-i şerife uydurma damgasını basarlar, İsrailiyat derler. Halbuki hiçbir İslam âliminin kitabında uydurma hadis olmaz.
Başlangıçtan Bugüne Mezhepsizler
Sevgili el kassam kardeşim ben yazılarıma ara vereceğim sen bu resul konusunu ve nebi konusuna iyi araştır ve kalbinizi kırdıysam da hakkınızı helal edin lütfen.
konuya bakarmısınız Allah aşkına Mezhepsizlerin fikirlerinden bazıları !
Sizi rahatsız eden nedir?sizin mezhepten kastınız nedir 4 büyük mezhep(hanefi,şafii,hanbeli,maliki) mi yoksa şu günümüzdeki cemaat ve tarikatlermi?
Kastımız açıktır.Mezhep denilince siz cemaat ve tarikat anlıyorsanız sorun sizdedir.eğer cemaat ve tarikatler derseniz ben hiç birine tabi değilim ve çok şükürde hiç birine tabii değilim.
Size soran olduysa lütfen ismini yazıp ona cevap verdiğinizi yazınız.Konumuzla sizin alakanız yoktur.ama 4 büyük mezhep derseniz tabiki birine baglıyım ve ona baglı olarak itikadi mezhebimizde vardır..
Elbetteki 4 büyük mezhep diyoruz.Maşallahü teala mübarek olsun.
vesselam..
Fani dünya kardeş 4 mezhebe tabi olduğunuza göre sizi rahatsız eden bir konu olmamalıydı neden bu kadar agresif bir yaklaşımla yorum yaptığınıza bir anlam veremedim.Neyse önemi yok tartışmak dostun dostluğunu azaltır düşmanın da düşmanlığını arttırır buyurmuşlar.Lütfen tartışmayalım.Gereği yoktur lüzumsuz konuşmalara kalp kırmalara yol açar.Umarım hemfikirizdir.Allahü teala cümlemizden razı olsun kardeşim.İhlaslı kullarından eylesin.
Muhammed aleyhisselâmın yolunda gidenlere, Allahü teâlâ, selâmet versin! Âmîn.
konuya bakarmısınız Allah aşkına Mezhepsizlerin fikirlerinden bazıları !
sizin mezhepten kastınız nedir 4 büyük mezhep(hanefi,şafii,hanbeli,maliki) mi yoksa şu günümüzdeki cemaat ve tarikatlermi?
eğer cemaat ve tarikatler derseniz ben hiç birine tabi değilim ve çok şükürde hiç birine tabii değilim.
ama 4 büyük mezhep derseniz tabiki birine baglıyım ve ona baglı olarak itikadi mezhebimizde vardır..
vesselam..
Yaw Güzel Kardeşim Sen Nidorsun?? aramaızdaki Rasul Kimdir Diye Bi Sorumu Olur orda Allah c.c Peygamberinden bahsediyor...
İşte O verdiğin Ayette Allah c.c Aranızda Benim Elçim Varken Ne Tartışıyorsunuz??
Uyun Peygamberime Kurtulun Diyor...Yani Ehl-i Sünnete...
Yaw Sende Şu Sayfada Bu Soruyu 3 kere Sordun Bende 3 Kere Cevapladım...Acaba Cvplarımı Görmüyormusun??
Yada Niyetin Nedir??
mezhepsizler niçin dört mezhep?.. mezhepler kalksin ve birlik olsun" diyorlar mezhebler kalkinca birlik olmaz bilakis binlerce mezheb cikar ümmet içinde birlik ve beraberlik olmaz.
bazi kimseler müctehid olmadiklari halde ictihada yelteniyorlar Kurani tefsir etmek konusunda yeterli bilgiye ilme, ehliyet ve icazete sahip olmadiklari halde mufessirlik yapiyorlar, Allah in ayetlerine kendi heva vehevesleriyle yanlis manalar veriyorlar " Kurandan ve hadisten kendiniz hüküm cikartiniz" denilerek dini sahada anarsiye yol açacak telkin ve tesviklerde bulunuyorlar
bu gibi kimselere Allah cc hidayet versin. amin