Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

''LİSE GENÇLİĞİ'' UÇURUMUN KIYISINDA (4 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum aliyeciğim.Lise gençliği günümüzün kanayan en önemli yarası.Özellikle geçen sene lisedeki olaylarla ilgili bir çok olay aksedildi televizyonlara.Bunun en önemli sebebi bence din eğitimi eksikliği.Din eğitimi başta ailelere sonra devletimize düşüyor.Ama malesef din eğitimi artık zorunluluk olmaktan çıktı.Buda demek oluyorki gelecek seneler tehlike altında.

Ben imam hatip lisesinde okuduğum halde birçok uç insan mevcuttu okulumuzda.Yazıdada bahsi geçtiği gibi makyaj yapanlar,eteklerini kısaltanlar...

Allaha emanet ol kardeşimB)

Ve aleyküm Selam can ablacim..
Gercekten egitim cok üzücü süreclerden geciyor..Imam hatipler hakkinda pek bir bilgim yoktu ama yazdiklarinizi onlar da yapiyorlarsa, Islam'i temsil edebilecek bir sey kalmamis gibi düsünmeye basladim..Allah c.c yar ve yardimcimiz olsun ablacim..Kötü bir özenti ve körü körüne yapilan taklitcilikler ve din egitiminden yoksunlugun getirmis oldugu manevi tatminsizlik ve kimliksizlik, gencleri bu duruma getiriyor.. Devletten de bu konuda bir sey beklemek mümkün degil..Bizler ailede düzgün bir din egitimi versek bile, bu egitim sistemine teslim edilen cocuklari bu sistem bozmaya calisir aksine..Yani, din alanindan baska her seye gösterdikleri özen : maksimum..Gerisi yok ablacim malesef..Bu güzel yorumunuz ve degerli tesbitleriniz icin cok tesekkür ederim Nevin ablacim..Allah c.c razi olsun sizden insallah..Ellerinize, yüreginize saglik olsun..Rabbimize emanetimsiniz..Selam, dua ve muhabbetle insallah..Hayirli ve bereketli günler.B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bence de haklısın abla.Çocuklar dini edep alsa öyle olurlarmıydı...Annem hep şöyle der:
"ÇOCUK AİLESİNİ YANSITIR."

Selamün Aleyküm güzel kardesim..Allah c.c razi olsun insallah..Anneniz cok hakli gercekten..Din egitimi olmazsa olmaz, insanin egitimi hep eksik kalir...Allah c.c en güzel sekilde ahlakini güzellestirenlerden eylesin hepimizi insallah..Rabbimize emanetsin güzel kardesim..B)

Seneye lisedeyim Allah beni böle kızlardan korusun

Amin kardesim..Selam ve Dua ile, Rabbimize emanetsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt