Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur’ana göre ibadet (3 Kullanıcı)

grdMstf

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım bende diyorum ki sencelerle bencelerle düşünürsek hata yaparız peygamberin söylemiş olduğu bir sözü söylemedi demek ne kadar büyük vebaldir biliyormusun.Uydurma hadislerin olduğunu bizde biliyoruz.Ama araştırma ğereği duymadan burda bizim nefsimize ters gelen hadislere uydurmadır kur'anla çelişiyor diyemeyiz söylenen sözlerdeki manaları herkes anlayamayabilir hikmetleri gizli olabilir hadislerin bir çoğu mecazi örneklemelerle peygamber efendimiz söylemiştir.Biz ehli sünnet alimlerine güveniyoruz bizde ilmimizi artırdıkça kafamıza takılmışsa manaları anlar kur'anla çelişiyormu çelişmiyormu o zaman daha iyi karar veririz.

Din konusunda tartışma olabilir ama bilgili olanlar arasında kuranı sünneti iyi bilmeyen biri din tartışmaya kalakarsa onun hali nice olur soruyorum sana

Konulara tek çerçeveden bakansa sizsiniz nefsinizin penceresinden bakıyorsunuz.

Hadise gelince bir kadın her şeyiyle kocasına muhtaç değilmidir geçimiyle korunmasıyla iffetini muhafazasıyla vs. Biz nasıl bütün benliğimizle yaradana sığınıyorsak bütün herşeyimizle ona muhtaçsak ona secde ediyorsak.Kadınların bu muhtaçlığıda kocasına secde değerinde olabileceği peygamber efendimiz söylemiştir.

Sözün özü bu iş bir alimin terbiyesinden geçer mantığımızın peşinden değil
vesselam

Peygamberin söylemediği sözü söyledi demekte büyük vebaldir.Bu bilgiler kulaktan kulağa gelmiştir günümüze.Doğrulukları şüphelidir.Alimlere %100 güven olmasıda yanlıştır.Sonuçta alimlerde insandır ve bu tür olaylar suistimale açık olduğundan art niyetli olarak kullanılabilir.

Değişmediğini bildiğimiz tek şey Kurandır.Bu nedenle hadislere gerek olmadığını düşünmekteyim.Uyduruk hadisleri ve kuranla,akıl mantıkla çelişen hadisleri görünce bu kulaktan kulağa hadis aktarımının nekadar suistimale açık olduğunu anlıyoruz.

_YUSUF_

Yönetici
Peygamberin söylemediği sözü söyledi demekte büyük vebaldir.Bu bilgiler kulaktan kulağa gelmiştir günümüze.Doğrulukları şüphelidir.Alimlere %100 güven olmasıda yanlıştır.Sonuçta alimlerde insandır ve bu tür olaylar suistimale açık olduğundan art niyetli olarak kullanılabilir.

Değişmediğini bildiğimiz tek şey Kurandır.Bu nedenle hadislere gerek olmadığını düşünmekteyim.Uyduruk hadisleri ve kuranla,akıl mantıkla çelişen hadisleri görünce bu kulaktan kulağa hadis aktarımının nekadar suistimale açık olduğunu anlıyoruz.

Mevlam basiretinizi artırsın inşaAllah

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar.
Zamanında ben bu hadislerin kuranla ,mantıkla çelişen ifadelerini görüpte dinden soğumuş bir insanım.Hadislerin yani Peygamber efendimiz söylediği sözler diye iddia edilen sözlerin bazıları kuranla ve mantıkla çelişmektedir.Şüphesiz hepimizin bidliği bir şey var oda şudur Kuran değişmemiştir ve değişmeyecektir.

Bildiğiniz gibi bundan önceki indirilen hak dinler değişime uğramıştır.Allahın dini bile değişiyorsa hadislerde değiştirilmiş,uydurulmuş olma ihtimalleri vardır.Ve bunun en açık göstergesi hadislerin kuranla, mantıkla uyuşmayan hadislerdir.Bakın Tüm hadisler yanlıştır demiyorum ama bazıları değişmiştir bununda kanıtı kuranla, mantıkla çelişmeleridir.
Özellikle kadın konusunda hadisler cok baskıcı tabiri caizse hayvan gibi kadınlardan bahsettikleri görülür.

Mesela şoyle bir hadis var.

Allahtan başkasına secde etmek günah olmasaydı kadınların kocalarına secde etmesini emredecektim. gibi bir hadis var sözde bunu Peygamber efendimiz söylemektedir.Bence bu Peygamber efendimize apaçık bir iftiradır.

Hatta şu sorualrda aklımıza gelmiyor değil.Mezheplerin bazıları bazı namazları farz kılmıştır bazıları sünnet.E biz hangisine inanacağız?Peygamber efendimiz zamanında böylemi kılıyorlardı ?Yani bu mezhep düzeni şüphe üzerine kuruludur.

Yani hadisleri körü körüne savunmayın.Olayın ortasını bulun hayatınızı öyle devam ettirin ama araştırmalarınıza devam edin.Kuranı bol bol okuyun.

Ha bunuda unutmayın takım tutar gibi görüşlerinizi tutmayın yeniliklere açık olun.Atalarınızın yaptıkalrını sorgulayın öyle kabul edin.

Hepinize iyi günler umarım bu sınavı en iyi şekilde bitiririz;)

Yanlışınız var. Hadisleri yani bu dinin tamamını koruyanda Allahü teala . Bu konu çok uzun ama aşağıdaki linki anlıyacağınızı ümid ediyorum. Samimi olan insana ışık tutar . Şunu unutmayın. Hiç bir ehli sünnet alimi hadis uydurmaz ve uydurma hadisi kitabına almaz. Onları bu günki mezhebsizlerle karıştırmayın sakın. Linkten istifade etmenizi ümid ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

İsa "aleyhisselâm" bir kabre uğradı. Bu kabirden güzel kokular gelmekte idi. Allahü teala’ya münacaat edip, bu kabir sahibinin kendisi ile konuşmasını istedi. O anda kabir yarılarak ikiye ayrıldı.

İsa aleyhisselam gördü ki, bir zat oturmuş, önünde Cennet sofrası, Cennet nimetleri yiyor. Bu mübarek kokunun bu nimetlerden geldiğini bildi ve kabir sahibine sordu: “Bu nimete ne sebeple, hangi amelle nail oldun?” dediğinde “Bu nimet benim amelimle değil.

Dünyada benim bir salih torunum var. Daima benim ruhum için sadaka verir ve hayır yapar. İşte bunlar o sadakaların sevabıdır” dedi.

İsa "aleyhisselâm" “Bize evladın faidesinden haber ver” dediğinde o kişi.”Ya Rûhullah! Siz ki dünyada nübüvvetle biliniyorsunuz. Biz de kabirde; dünyada salih evlat, ahfad ile tefahur edip tanınırız. Bâhusus, Cuma gecesi olunca, Allahü teala o evladın sadakâtından, istiğfar ve duasından Melek’lerle nurdan tabaklar içinde kabir ehline böyle nimetler ihsan olunur.

Bu gelen nimetlerden dolayı bayramlar ederiz. Herkese evladının gönderdiği hayrı, sadakası miktarı, nimetler ihsan olunur. Oğlu olmayan, torunu bulunmayan mevtalar, yahud oğlu akrabası olup ta kendilerinden hayır hasenat alamayan mevtalar “Benim oğlum yok. Benim torunum yok. Beni hayır ile yad etmiyorlar diye mahzun olurlar.” dedi.

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
hadis uyduran cehennemliklerin olduğu doğrudur.

" benim adıma uydurulan yalan baskası icin uydurulan yalandan farklıdır
kim benim adıma yalan uydurursa cehennemdeki yerini hazırlasın."

Buharinin kapagındaki hadis; ilk giriş hadisi.

alimler bu hadisi bilmiyor mu ?

biliyor!

bu sebeple islam alimlerinin hadis uyduracağını zannetmem

hadisler olmadan kesinlikle olmaz.

hadisler ve sünnetsiz hiç birşey olmaz.

KURAN + SÜNNET = Dinimiz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt