Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur’ana göre ibadet (2 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
sayın huyela Ben bazı hadislerin peygamber tarafından söylensede zamanla değiştirilip günümüze kadar geldiğini söylüyorum sözlerimin birbirini tutmaması diye bir şey yok.
Kurana inanmayandan başka kimse değiştirilmiş diyemez.

Niye öyle diyorsun. Bak hadisi şerifleri değiştirenler Kuranı kerimide değiştirmiş olamazlarmı senin mantığına göre.? Kendi şahsi çıkarları için . Hani hadisi şerifleri değiştirecek kadar alçalıyorlar ya öyle diyorsun, hadisi şerifleri değiştirenler Kuranı kerimi neden değiştirmesinler. ?

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan Psikolojisinde Tapınmanın Yeri

İnsan Psikolojisinde Tapınmanın Yeri

hatalı mesaj tarafımdan silinmiştir.

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
Niye öyle diyorsun. Bak hadisi şerifleri değiştirenler Kuranı kerimide değiştirmiş olamazlarmı senin mantığına göre.? Kendi şahsi çıkarları için . Hani hadisi şerifleri değiştirecek kadar alçalıyorlar ya öyle diyorsun, hadisi şerifleri değiştirenler Kuranı kerimi neden değiştirmesinler. ?
Allah cc razı olsun...
MÜBİN nikinin varacağı yer eninde sonunda burası..BİLSEDE BİLMESEDE...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Benim şimdiye kadar yazdıklarımdan anlamak isteyen anlayacağını anlamıştır.
Sizler islam dininin yaşandığı yerlerde her cins kitapları bulup okuyun biz sadece Kuran bulup okuyanlarıda düşünen Allah'ın o kişilerin yaptıkları ibadeti niye kabul etmesin demek isteyenleriz

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Benim şimdiye kadar yazdıklarımdan anlamak isteyen anlayacağını anlamıştır.
Sizler islam dininin yaşandığı yerlerde her cins kitapları bulup okuyun biz sadece Kuran bulup okuyanlarıda düşünen Allah'ın o kişilerin yaptıkları ibadeti niye kabul etmesin demek isteyenleriz

Yukarıdakine cevab vermedin ama hâlâ.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Cevabımı vermiştim orada yazıyor sen anlamamışsın ama madem anlamadın ayet ile vereyim
Hicr
(9) Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Cevabımı vermiştim orada yazıyor sen anlamamışsın ama madem anlamadın ayet ile vereyim
Hicr
(9) Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

:)

Bunuda islam alimleri Kuran-ı kerimin içine eklemiş olamazlarmı. Ayet sana direk gelmedi ya haşa. Ne biliyorsun, belkide bin dört yüz senedir gelen devletler, alimler, müslümanlar bunu soktular kuranı kerimin içine. Hadisi şerifi değiştiren kuranı kerimide değiştirmezmi . Senin gibiler anlamasın diye bu ayeti kerimeyide eklemiş olabilirlermi. Sen bu ayeti kerimenin osmanlılar yahud emeviler yahud abbasiler tarafından konulmadığını isbat et bakalım.

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
:)

Bunuda islam alimleri Kuran-ı kerimin içine eklemiş olamazlarmı. Ayet sana direk gelmedi ya haşa. Ne biliyorsun, belkide bin dört yüz senedir gelen devletler, alimler, müslümanlar bunu soktular kuranı kerimin içine. Hadisi şerifi değiştiren kuranı kerimide değiştirmezmi . Senin gibiler anlamasın diye bu ayeti kerimeyide eklemiş olabilirlermi. Sen bu ayeti kerimenin osmanlılar yahud emeviler yahud abbasiler tarafından konulmadığını isbat et bakalım.

Konuş MÜBİN niki..VARACAĞIN YER BURASI..

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili huyela saçma sapan yazı yazmayı bırakalım lütfen. İslama uygun yaz kitaba inanıyorsan inanmıyorsan senle zaten yazışmayı uygun bulmam

_YUSUF_

Yönetici
En basit ilimlerde bile (türkçe, matematik vs.)birilerine uyup icazet alıyorken din gibi bir konuda örneğe yani peygambere ihtiyaç duymamak kendini peygamber yerine koymaktan başka bir şey olamaz.Küstahlığın bu kadarınada pes

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf kardeş kitaba uyan peygambere uymuş olmazmı diyorsun?

_YUSUF_

Yönetici
Yusuf kardeş kitaba uyan peygambere uymuş olmazmı diyorsun?

Hayır olmaz.
Peygamberin uyguladığı kitaba uyan kitaba uymuş olur.
Onu tam manası ile anlayan ve yaşayan odur ve Allah'ta bize peygamberin anladığı kitaba uymamızı emreder

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf kardeşim
Peygamberimize düşen ona yükletilendir bize düşen bize yükletilendir biz Kuran'dan sorumlu tutulacağız ama her zaman kitabın içindekileri tam yapamıyacağımızdan dolayı peygamberimizin yaptıklarına uygun davranmak bizim için onun şefaatçı olmasına vesile olabilir.Gerçi ben bu dünyada da ahiretde de yardımı sadece Allah'dan bekliyorum şefaat beklentim hiç yok ama herkesin görüşü ayrı
Her gün Fatiha okuyup sonra yardımı peygamberden beklemek ne kadar doğru bu tartışılır

Maide
(92) Öyleyse Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin ve Allah'a karşı gelmekten sakının. Şayet yüz çevirirseniz bilmiş olun ki elçimize düşen sadece apaçık tebliğdir.
Al-i İmran
(20) Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah'a teslim ettim." Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere6 de ki: "Siz de İslâm'ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslâm'a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir.
Maide
(99) Peygamberin üzerine düşen ancak tebliğdir. Allah sizin açıkladığınızı da, gizlediğinizi de bilir. Nur
(54) "Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin" de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir.
Şura
(48) Eğer yüz çevirirlerse (bilesin ki), biz seni onlara bekçi göndermedik. Sana düşen, sadece tebliğdir. Gerçekten biz insana katımızdan bir rahmet tattırdığımızda ona sevinir; ama elleriyle yaptıkları işler yüzünden onlara bir kötülük dokunursa o zaman da insan pek nankördür.
Tegabun
(12) Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki elçimize düşen sadece apaçık bir tebliğdir.

_YUSUF_

Yönetici
Çok komiksin ya
Peki o okuduğun fatihada kimin yolundan gitmek için Allah'a dua ediyorsun.
.............

Her sözün sonunda çıkmaz sokağa gireceksin bunu unutma...

_YUSUF_

Yönetici
Yusuf kardeşim
Peygamberimize düşen ona yükletilendir bize düşen bize yükletilendir biz Kuran'dan sorumlu tutulacağız ama her zaman kitabın içindekileri tam yapamıyacağımızdan dolayı peygamberimizin yaptıklarına uygun davranmak bizim için onun şefaatçı olmasına vesile olabilir.Gerçi ben bu dünyada da ahiretde de yardımı sadece Allah'dan bekliyorum şefaat beklentim hiç yok ama herkesin görüşü ayrı
Her gün Fatiha okuyup sonra yardımı peygamberden beklemek ne kadar doğru bu tartışılır

Maide
(92) Öyleyse Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin ve Allah'a karşı gelmekten sakının. Şayet yüz çevirirseniz bilmiş olun ki elçimize düşen sadece apaçık tebliğdir.
Al-i İmran
(20) Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah'a teslim ettim." Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere6 de ki: "Siz de İslâm'ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslâm'a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir.
Maide
(99) Peygamberin üzerine düşen ancak tebliğdir. Allah sizin açıkladığınızı da, gizlediğinizi de bilir. Nur
(54) "Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin" de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir.
Şura
(48) Eğer yüz çevirirlerse (bilesin ki), biz seni onlara bekçi göndermedik. Sana düşen, sadece tebliğdir. Gerçekten biz insana katımızdan bir rahmet tattırdığımızda ona sevinir; ama elleriyle yaptıkları işler yüzünden onlara bir kötülük dokunursa o zaman da insan pek nankördür.
Tegabun
(12) Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki elçimize düşen sadece apaçık bir tebliğdir.

Bak bu ayetlerde Allah senin peygambere itaat sorumluluğunu üzerinden atmıyor.Peygamberin sorumluluğunu onun üzerinden atıyor.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili huyela saçma sapan yazı yazmayı bırakalım lütfen. İslama uygun yaz kitaba inanıyorsan inanmıyorsan senle zaten yazışmayı uygun bulmam

Sepette atıcak pamuk kalmadı galiba ?

Sizin gideceğiniz nokta burasıdır. Sana Kuran-ı kerim kimler tarafından geldi onu bir söyle. Kimler getirdi sana kuran-ı kerimi bu güne kadar. ? O alimler vasıtasıyla korumadımı dinini cenabı hak. Hadisi şerifleri değiştirme alçaklığında bulunan Kuran-ı kerimi değiştirme alçaklığında neden bulunmasın.

Mübin sen buraya bak.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf kardeşim

degerli kardesim bakiniz sizinde sefaat beklentiniz olsun....
Rasulullah'ın Şefaatini Kimden İsteriz?

Rasulullah'ın bize şefaat etmesini yalnız Allah'tan isteriz.

"De ki, şefaatin tamamı Allah'a aittir." Zumer Sûresi, 39/44

"Bir sahabeye şefaatini istemesini şöyle öğretmiştir: "Allah'ım onu (Rasulullah'ı) hakkımda şefaatçi kıl. [Tirmizi. Sahih.]

Binaenaleyh, "şefaat ya Rasulullah!" demek yanlıştır.

"Ümmetimden Allah'a şirk koşmadan Ölenlere, kıyamet gününde şefaat etmek için duamı sakladım. [Müslim]​

Maide
Al-i İmran
Maide
Şura
Tegabun

......................

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf kardeşim bana Fatiha süresini öğretme orada peygamberimizin ismi geçmez.
Fatiha
6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Sen rahatt oolll çıkmaza girmem için ayetlerden başka yerlerden yazmam lazım
Peygambere itaat ediyorum zaten Kuran'a uyan itaat etmiş olur.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili gurbette kardeşim ben şefaat istemem benim Allah'dan istediğim dostluğuna layık olmak.Eğer onun dostluğuna hak kazanırsam zaten peygamberimiz ile inşallah kol kola cennete girebiliriz. Aşağıdaki ayetin öncesindeki bir kaç ayeti yazmadım açıp okuyun diye
Müddessir
(48) Artık şefaatçilerin şefaati onlara fayda vermez.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili gurbette kardeşim birde o yazdığın müslimden olan hadisi bir daha oku bakalım ben kapsama alanı dışına çıkıyormuyum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt