Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (8 Kullanıcı)

afra

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

s.a o sorular ayrı ayrımı sevvalmina abla

afra

Kayıtlı Kullanıcı

s.a o sorular ayrı ayrımı sevvalmina abla

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi cwvaplama lütfen
biraz daha bekleyelim bi kardeşimiz katıldı aramıza inşallah o cevaplıycak.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

hadi bakalım, bekliyoruz.
ama aramıza katılmışken, zor diye geri gitmesin.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
SELAMINALEYKÜM

BEN BİRZA RAHATSIZIM ÇOK FAZLA GİREMİYORUM HAKKINIZI HELAL EDİN ŞİMDİ SORCAĞIM SORU BİRAZ UZUN AMA TAMAMI KIYAMETLE İLGİLİ VE BAĞLANTILI OLDUĞU İÇİN AYIRMAK İSTEMEDİM BAŞLIYORUM

1.KIYAMETİN KOPUCAĞI ZAMANI ALLAH(CC) DAN BAŞKA KİMSENİN BİLEMİYCEĞİNİ BELİRTEN.
2.YAKLAŞTIĞINI BELİRTEN.
3.YAKIN OLDUĞUNU BELİRTEN.
4.ANSIZIN GELİCEĞİNİ BELİRTEN.
5.KIYAMET ALAMETLERİNİN BELİRDİĞİNİ BELİRTEN AYETİ KERİMELER SURELERİYLE.

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı. VE BU AYETİ KERİME HANGİ SUREDEİR SUREYLE İLGİLİ BİLGİ.

1.Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler."(a'raf187)

Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah'ın Katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır(lokman 34)

İnsanlar, sana kıyamet-saatini sorarlar; de ki: "Onun bilgisi yalnızca Allah'ın Katındadır." Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakın da olabilir(ahzab 63)

bu 1,sorunun cevabı.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

5. SORUYUDA CEVAPLIYORUM
KIYAMET ALAMETLERİNİN BELİRDİĞİNİ BELİRTEN AYETİ KERİMELER SURELERİYLE
KAMER SURESİ 1.AYET
Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

RAHMAN SURESİ 37. AYET
Gök yarılıp da, yanıp kızaran yağ gibi kırmızı gül haline geldiği zaman (haliniz ne olur?)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

2. sorunun cevabı şu olabilirmi acaba,
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

HAC 7- Ve kıyamet anı kesinlikle gelecektir, bunda kuşku yoktur, Allah mezarlardaki ölüleri diriltecektir.

SADAKALLAHULAZİM

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:

Abim yanlız dikkatini çekmek istiyorum.Sevvalmina tek soru içinde 6 soru sordu 3üne cevap verdim.Lütfen sonuçları toplarken 3 cevap olarak kabul edelim cevabımı..... o kadar uğraştım ama değil mi????
:D :D :D B) :D :D :D

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

hadi bi ipucu aslında 4 soru 2 sorunun cevabı aynı.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:

Abim yanlız dikkatini çekmek istiyorum.Sevvalmina tek soru içinde 6 soru sordu 3üne cevap verdim.Lütfen sonuçları toplarken 3 cevap olarak kabul edelim cevabımı..... o kadar uğraştım ama değil mi????
:D :D :D B) :D :D :D

TAMAM ABLA , UNUTMAYIZ İNŞALLAH. BİRDE BENİM SORUMA CEVAP VERMİŞTİN. ETTİ 4 CEVAP YANİ DÖRT SORU HAKKI.

"NE ZULMEDİNİZ, NEDE ZULME UĞRAYINIZ"

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ABİ BEN HİÇ BU AÇIDAN DÜŞÜNMEMİŞTİM,KENDİ KAZDIĞIM KUYUYA KENDİM DÜŞTÜM :) :) :)

NEYSE HAZIRLARIZ DÖRT SORU ALLAH( C.C.) İZNİYEL NAPALIM....

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
sevvalmina yazdı:
SELAMINALEYKÜM

BEN BİRZA RAHATSIZIM ÇOK FAZLA GİREMİYORUM HAKKINIZI HELAL EDİN ŞİMDİ SORCAĞIM SORU BİRAZ UZUN AMA TAMAMI KIYAMETLE İLGİLİ VE BAĞLANTILI OLDUĞU İÇİN AYIRMAK İSTEMEDİM BAŞLIYORUM

1.KIYAMETİN KOPUCAĞI ZAMANI ALLAH(CC) DAN BAŞKA KİMSENİN BİLEMİYCEĞİNİ BELİRTEN.
2.YAKLAŞTIĞINI BELİRTEN.
3.YAKIN OLDUĞUNU BELİRTEN.
4.ANSIZIN GELİCEĞİNİ BELİRTEN.
5.KIYAMET ALAMETLERİNİN BELİRDİĞİNİ BELİRTEN AYETİ KERİMELER SURELERİYLE.

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı. VE BU AYETİ KERİME HANGİ SUREDEİR SUREYLE İLGİLİ BİLGİ.

1.
Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler."(a'raf187)

Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah'ın Katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır(lokman 34)

İnsanlar, sana kıyamet-saatini sorarlar; de ki: "Onun bilgisi yalnızca Allah'ın Katındadır." Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakın da olabilir(ahzab 63)

2.]Şüphesiz kıyamet-saati, yaklaşarak gelmektedir; bunda hiçbir kuşku yok. Ancak insanların çoğu iman etmiyorlar. (mümin 59)
3.Göklerin ve yerin gaybı Allah'a aittir. (Kıyamet) Saatin(in) emri de yalnızca (süratli) göz açıp kapama gibidir veya daha yakındır. Şüphesiz, Allah herşeye güç yetirendir.(nahl 77)
4.Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler."(a'raf187)
5.Artık onlar, kıyamet-saatinin kendilerine apansız gelmesinden başkasını mı gözlüyorlar? İşte onun işaretleri gelmiştir. Fakat kendilerine geldikten sonra öğüt alıp-düşünmeleri onlara neyi sağlar? (muhammed 18)

cevapladım 1.ve ayeti kerimeyi bilen tuğba kardeşim 2. soruyu afra kardeşim bildi ama yamadı 4ün cevabıda 1,in içindeydi böylelikle cevapladım ama izin verirseniz soru hakkı afranın olsun küçük kardeşimin.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
SORU SAHİBİ SENSİN, ÜSTELİK HASTASINDA, DOLAYISIYLA SEN NE DERSE O
K.S.E..O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
K.S.E..O.

selamınaleyküm teşekkürler abi allah razı olsun allahım beni bu sıralar zor şeylerle imtihan ediyo banada siteye girmek iyi geliyo.RABBİM bu siteyi kurandan ve burdaki tüm kardeşlerimden binlerce kez razı olsun inşallah.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
K.S.E..O.

selamınaleyküm teşekkürler abi allah razı olsun allahım beni bu sıralar zor şeylerle imtihan ediyo banada siteye girmek iyi geliyo.RABBİM bu siteyi kurandan ve burdaki tüm kardeşlerimden binlerce kez razı olsun inşallah.

A.S. ABLAM,
HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR.
BAK BUNULA İLGİLİ AKLIMA GELEN KÜÇÜK BİR KISSADAN HİSSE VAR ONU ANLATAYIM

MEMLEKETİN BİRİNDE BİR PADİŞAH VE VEZİRİ VARMIŞ
VEZİR TÜM OLUMSUZLUKLAR KARŞISINDA BİLE İSYAN ETMEZ, BUNDA DA BİR HAYIR VARDIR DERMİŞ.
BİR GÜN İKİSİ BİRLİKTE AVA ÇIKMIŞLAR, AVDA BİR ŞEKİLDE PADİŞAHIN BAŞPARMAĞI KOPMUŞ VEZİR YİNE BUNDADA BİR HAYIR VARDIR DEYİNCE.
PADİŞAH KÜKREMİŞ, YA BENİM PARMAĞIM KOPTU SEN HALA BUNDA DA BİR HAYIR VAR DİYORSUN DEMİŞ VE ONU KOVMUŞ.
GEL ZAMAN GİT ZAMAN PADİŞAH YİNE AVA ÇIKMIŞ, HİKAYE BU YA İNSAN YİYEN YAMYAMLAR ONU YAKALAMIŞ VE YEMEK İÇİN BAĞLAMIŞLAR. BU ARADA BAKMIŞLAR Kİ PADİŞAHIN BAŞPARMAĞI YOK, ONU HEMEN SERBEST BIRAKMIŞLAR, ÇÜNKÜ UZVU EKSİK OLAN İNSANI YEMEK ONLARA GÖRE UĞURSUZLUK GETİRİRMİŞ VE PADİŞAH BU ŞEKİLDE KURTULMUŞ.
HEMEN VEZİRİ BULUP TEKRAR KENDİSİNİN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU SÖYLEYEREK VEZİRLİK GÖREVİNİ ONA VERMİŞ.

BİLMEM ANLATABİLDİMMİ.
K.S.E.O.

Feyzullah Kara

Kayıtlı Kullanıcı
RE: türkiyede islam.....

RE: türkiyede islam.....

türkiye'de islam şekilden öteye geçememekte...insanlar imanın ancak taklid boyutunda kalmaktadırlar..inandığımız gibi yaşamak yerine;yaşadığımız gibi inanmaktan kaynaklanabilir mi bu hadise?hayırlı günler....

afra

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşlar sevvalmina abla soru sırasını bana verdi sorum kuranda peygamber efendimizin bir müdahalesi olmadıgı hakkında ayeti söyleyiniz kolay gelsin

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Feyzullah Kara yazdı:
türkiye'de islam şekilden öteye geçememekte...insanlar imanın ancak taklid boyutunda kalmaktadırlar..inandığımız gibi yaşamak yerine;yaşadığımız gibi inanmaktan kaynaklanabilir mi bu hadise?hayırlı günler....

SELAMUNALEYKUM KARDEŞİM,
ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞ GELDİN. İNŞALLAH BİLMEDİKLERİNİ ÖĞRENEREK, BİLDİKLERİNİ DE ÖĞRETEREK BİZLERE YARDIMCI OLURSUN.
SORU GİBİ OLAN FİKRİNDE İSE SONUNA KADAR HAKLISIN. ÇÜNKÜ BİZ TOPLUM OLARAK ÖYLE BİR DURUMA GELMİŞİZ Kİ, ANNE BABAMIZDAN ÖĞRENDİĞİMİZ DİN NE İSE ONU YAŞIYOR VE ONDAN BAŞKASINI KABUL ETMİYORUZ. DOLAYISIYLA DA TAKLİDİ (ANADAN BABADAN GÖRDÜĞÜ) İMAN'DAN TAHKİKİ (YANİ ARAŞTIRIP İYİCE ÖĞRENME) İMAN'A GEÇEMİYORUZ. DİNİMİZİ BİLMEDİĞİMİZ İÇİNDE ZAMAN İÇİNDE YAŞANTIARIMIZ BİR İNANÇ SİSTEMİ OLUP ÖNÜMÜZE ÇIKIYOR.
BİZ BUNDAN ANCAK İLİM ÖĞRENİP, YAŞANTIMIZA UYGULARSAK KURTULURUZ İNŞALLAH.
K.S.E.O. (KALBİNİZİN SAHİBNE EMANET OLUN)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

afra yazdı:
s.a arkadaşlar sevvalmina abla soru sırasını bana verdi sorum kuranda peygamber efendimizin bir müdahalesi olmadıgı hakkında ayeti söyleyiniz kolay gelsin
NECM SURESİ 1-3. AYETLER
BATTIĞI ZAMAN YILDIZA ANDOLSUN Kİ ARKADAŞINIZ( MUHAMMED ) SAPMADI VE BATILA İNANMADI; O ARZUSUNA GÖRE DE KONUŞMAZ.
DOĞRU MUDUR ACABA???

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Melaike_binti_Haci yazdı:
Insaallah herseyde bir hayir vardir kardesler. Lakin Alemlerin rabbi olan(c.c.) bilir,biz bilemeyiz.
Akilma bir ayet geldi ve paylasmak isterim Insaallah...
Savaş, hoşunuza gitmese de üzerinize yazıldı. Gerçi o size hoş gelmez, fakat olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz birşeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz. Bakara,216.

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.
VERDİĞİNİZ AYET GERÇEKTEN GÜNÜMÜZDE BİR ÇIKIŞ YOLU ARAYIPTA BULAMAYANLAR İÇİN MÜKEMMEL BİR ÖRNEK OLDU.
DEMEKKİ BİZ BİLMEYİZ, ALLAH BİLİR. BU KADAR AÇIK VE NET. AMENNA VE SADDAKNA
PAYLAŞIMIN İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. SİZİDE SÜREKLİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYARIZ.
K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt