sevvalmina yazdı:
sevvalmina yazdı:
SELAMINALEYKÜM
BEN BİRZA RAHATSIZIM ÇOK FAZLA GİREMİYORUM HAKKINIZI HELAL EDİN ŞİMDİ SORCAĞIM SORU BİRAZ UZUN AMA TAMAMI KIYAMETLE İLGİLİ VE BAĞLANTILI OLDUĞU İÇİN AYIRMAK İSTEMEDİM BAŞLIYORUM
1.KIYAMETİN KOPUCAĞI ZAMANI ALLAH(CC) DAN BAŞKA KİMSENİN BİLEMİYCEĞİNİ BELİRTEN.
2.YAKLAŞTIĞINI BELİRTEN.
3.YAKIN OLDUĞUNU BELİRTEN.
4.ANSIZIN GELİCEĞİNİ BELİRTEN.
5.KIYAMET ALAMETLERİNİN BELİRDİĞİNİ BELİRTEN AYETİ KERİMELER SURELERİYLE.
Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı. VE BU AYETİ KERİME HANGİ SUREDEİR SUREYLE İLGİLİ BİLGİ.
1.Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler."(a'raf187)
Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah'ın Katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır(lokman 34)
İnsanlar, sana kıyamet-saatini sorarlar; de ki: "Onun bilgisi yalnızca Allah'ın Katındadır." Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakın da olabilir(ahzab 63)
2.]Şüphesiz kıyamet-saati, yaklaşarak gelmektedir; bunda hiçbir kuşku yok. Ancak insanların çoğu iman etmiyorlar. (mümin 59)
3.Göklerin ve yerin gaybı Allah'a aittir. (Kıyamet) Saatin(in) emri de yalnızca (süratli) göz açıp kapama gibidir veya daha yakındır. Şüphesiz, Allah herşeye güç yetirendir.(nahl 77)
4.Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler."(a'raf187)
5.Artık onlar, kıyamet-saatinin kendilerine apansız gelmesinden başkasını mı gözlüyorlar? İşte onun işaretleri gelmiştir. Fakat kendilerine geldikten sonra öğüt alıp-düşünmeleri onlara neyi sağlar? (muhammed 18)
cevapladım 1.ve ayeti kerimeyi bilen tuğba kardeşim 2. soruyu afra kardeşim bildi ama yamadı 4ün cevabıda 1,in içindeydi böylelikle cevapladım ama izin verirseniz soru hakkı afranın olsun küçük kardeşimin.