tugba_m yazdı:
sevvalmina yazdı:
SELAMINALEYKÜM
BEN BİRZA RAHATSIZIM ÇOK FAZLA GİREMİYORUM HAKKINIZI HELAL EDİN ŞİMDİ SORCAĞIM SORU BİRAZ UZUN AMA TAMAMI KIYAMETLE İLGİLİ VE BAĞLANTILI OLDUĞU İÇİN AYIRMAK İSTEMEDİM BAŞLIYORUM
1.KIYAMETİN KOPUCAĞI ZAMANI ALLAH(CC) DAN BAŞKA KİMSENİN BİLEMİYCEĞİNİ BELİRTEN.
2.YAKLAŞTIĞINI BELİRTEN.
3.YAKIN OLDUĞUNU BELİRTEN.
4.ANSIZIN GELİCEĞİNİ BELİRTEN.
5.KIYAMET ALAMETLERİNİN BELİRDİĞİNİ BELİRTEN AYETİ KERİMELER SURELERİYLE.
Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı. VE BU AYETİ KERİME HANGİ SUREDEİR SUREYLE İLGİLİ BİLGİ.
1.KIYAMETİN KOPUCAĞI ZAMANI ALLAH(CC) DAN BAŞKA KİMSENİN BİLEMİYCEĞİNİ BELİRTEN
Bu sorunun cevabı;
Lokman suresi 34. ayet
34. Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca Allah katındadır. O, yağmuru indirir, rahimlerdekini bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (herşeyden) hakkıyla haberdar olandır
LOKMÂN SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 34 âyettir. Sûre, adını 12. ve 13. âyetlerde anılan Hz. Lokmân’dan almıştır. Sûrede başlıca, Hz. Lokmân’ın oğluna öğütleri, tevhid, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve haşr konularına dikkat çekilmekte, kıyamet günü için hazırlıklı olunması öğütlenmektedir
Araf suresi 187. ayet
187. Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. Onu vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O size ancak ansızın gelecektir.” Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi sadece Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bilmiyorlar.”
A'RÂF SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre adını, 46. ve 48. âyetlerde geçen “el-A’râf” kelimesinden almıştır. “el-A’râf”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir
Naziat suresi
42. Sana, kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar.
43. Onu bilip söylemek nerede, sen nerede?
44. Onun nihai bilgisi yalnız Rabbine âittir.
NÂZİ'ÂT SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 46 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “en-Nâziât” kelimesinden almıştır. Nâziât burada, “ruhları çekip alan melekler” demektir. Sûrede başlıca, tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konu edilmektedir.
Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı. VE BU AYETİ KERİME HANGİ SUREDEİR SUREYLE İLGİLİ BİLGİ.